Vinkit & artikkelit

Tema-opas Jannen kevätterveiset

Keväinen tervehdys Tema-matkoilta,

Toivottavasti talvi on mennyt mukavasti ja matkanne ovat olleet onnistuneita! Oma talveni on mennyt nopeasti vaihtelevissa ympäristöissä, lähinnä Kaakkois-Aasiassa, ja seuraavaksi on vuorossa kiertomatka Balin paratiisisaarella.

Jos kesän tai syksyn matkasuunnitelmat ovat vielä auki, niin ajattelin antaa tässä muutaman vinkin – matkoja, joilla useimmista olen itse oppaana.

Irlanti, Skotlanti vaiko paljon positiivista palautetta saanut Skotlanti, Pohjois-Irlanti ja Irlannin tasavalta -yhdistelmämatka?

Tai jos haluat tehdä yhdistelmämatkan Dublin ja Belfast – The Giants of Ireland. Sekin on tänä kesänä mahdollista! Katso tarkempi matkaohjelma täältä »  

Lähtöpäivä:
12.8.2017

Viikon Irlannin kiertomatkalla koet niin Dublinin, Galwayn kuin myös karun kauniit Aransaaret – niistä suurimman, Inishmoren, joka oli jo keskiajalla tunnettu useista merkittävistä luostareista. Aransaaria on hyvin vaikea kuvailla, ne on koettava itse!

Matkan aikana yövymme yhden yön pienessä Bunrattyn kylässä. Bunrattyn linnassa vietämme unohtumattoman illan korkeatasoisen musiikin, laulun ja hyvän ruoan parissa, monen mielestä yksi matkan kohokohdista.

Ennen Dubliniin saapumistamme tutustumme lähemmin sympaattiseen Kilkennyyn, jossa sinulla on mahdollisuus kuunnella perinteistä irlantilaista musiikkia paikallisessa pubissa. Pubeja Kilkennyssä on uskomaton määrä. Musiikilla on ollut aina hyvin tärkeä merkitys irlantilaisessa kulttuurissa.

Tämän matkan jylhät maisemat muistat varmasti pitkän aikaa matkan jälkeenkin. Lisätietoja tästä viikon Irlannin kiertomatkasta saat klikkaamalla tätä linkkiä » 

Lähtöpäivä:
5.8.2017

Tiesithän, että Vihreälle saarelle pääset myös vaeltamaan TEMAn kanssa!
Lisätietoja vaellusmatkasta ystävällisessä Irlannista »  

Lähtöpäivä:
15.7.2017 (loppuunmyyty)

Oletko aina halunnut Skotlantiin? Itse asuin useita vuosia Skotlannin vertaansa vailla olevassa  ”maan” pääkaupungissa, Edinburghissa. Siellä aistit Skotlannin mielenkiintoisen historian lähes joka nurkan takaa. Kaupunkiin tutustumme lähemmin kaupunkikierroksella, joka päättyy mahtipontiselle Edinburghin linnalle, jolla on monta tarinaa kerrottavanaan. Elokuussa linnan pihalla esitetään maailmankuulu Military Tattoo, jonne pääset luonnollisesti TEMAn elokuun matkalla mukaan.

Hebridien saaret ovat kaikki erilaisia, toiset vehreitä ja toiset taas karumpia. Näet Mullin, Ionan, Staffan ja Isle of Skyen, jota nimitetään myös Sumujen saareksi. Staffalla ovat vierailleet useat merkittävät henkilöt, kuten kuningatar Victoria, Sir Walter Scott ja Mendelson, joka sai saarelta inspiraation sävellykseensä Alkusoitto Hebrideille.

Ylämaita emme tietenkään jätä väliin, yövymme yhden yön ylämaiden pääkaupungissa Invernessissä. Ylämaiden kulttuuri eroaa melkoisesti alamaista ja sen voi aistia helposti paikan päällä. Invernessin seutu vetää edelleenkin puoleensa Loch Nessin hirviön etsijöitä. Ensimmäiset kirjalliset merkinnät hirviöstä löytyvät jo 600-luvulta.

Whiskyä ei sovi myöskään unohtaa, tämän Elämän Veden salaisuuksiin perehdymme tarkemmin matkan aikana. Fantastiset maisemat,  ylämaiden  kulttuuri, huumorintajuiset skotit, dynaaminen Glasgow… unohtamatta tietenkään haggista, Skotlannin kansallisruokaa, jolle maan kansallisrunoilija Robert Burns on kirjoittanut ylistyksen! Katso tarkempi päiväohjelma klikkaamalla tätä linkkiä »

Lähtöpäivä: 
17.8.2017

Miltä kuulostaisi yhdistää Skotlanti, Irlanti ja nähdä vielä Pohjois-Irlanti?

Tällä suositulla kiertomatkalla näet Skotlannin ja Irlannin tasavallan lisäksi Pohjois-Irlannin, jossa perehdymme myös lähemmin Pohjois-Irlannin konfliktiin. Pääkaupungin Belfastin lisäksi tutustumme viehättävään Derryn kaupunkiin. Belfastista on tullut todella suosittu kohde, eikä ihme. Kaupungista löytyy valtava tarjonta kulttuuria ja paljon upeaa arkkitehtuuria.

Höyrylaiva Titanic rakennettiin Belfastissa ja sen tarinaan tutustumme mieleenpainuvassa Titanic-museossa. Derryssä puolestaan näemme muun muassa kuuluisia talojen päätyseiniin maalattuja muraaleja.

Matka alkaa Skotlannista, ja ehdimme nähdä myös Skotlannin Ylämaat. Glasgowsta ajelemme Cairnryaniin, josta matkamme jatkuu Belfastiin ja pikku hiljaa Pohjois-Irlannista kohti Irlannin tasavaltaa.

Dublinissa sinulla on yksi kokonainen vapaapäivä aikaa tutustua kaupungin kulttuuriseen tarjontaan tai miksei piipahtaa paikallisessa pubissa ja nauttia tuopillinen kuuluisaa Guinnessin olutta, shoppailua unohtamatta! Perehdy tarkemmin tähän matkaan klikkaamalla tätä linkkiä » 

Lähtöpäivä:
27.8.2017

Jos mielesi tekee yhdistää annos liikuntaa, ikimuistoiset maisemat, hyvä ruoka ja mielenkiintoinen kulttuuri – silloin voit lähteä joko pyöräilemään tai vaeltamaan Kroatiaan.

Pyöräilymatkalla Kroatiassa asumme viikon kodikkaassa laivassa, joka seilaa pitkin Adrianmeren rannikkoa. Jätettyämme Dubrovnikin taakse on aika ryhtyä pyöräilemään. Pyöräilemme muun muassa Bracin, Hvarin ja Korculan saarilla. Marco Polon väitetään syntyneen Korculassa.

Maisemat laivamatkan aikana ovat sanoin kuvaamattoman kauniit ja hienoista maisemista saamme nauttia myös pyöräillessämme. Pyöräilymatkat ovat kohtuullisen pituisia, joten normaali peruskunto riittää loistavasti tälle matkalle. Myös Kroatian keittiö ja viinit tulevat tutuiksi matkan aikana. 

Jos haluat olla lähempänä luontoa ja hieman vaativamman matkan liikunnallisesti, silloin voin lämpimästi suositella Kroatian vaellusmatkaa.

Matkan aikana vaellamme Kroatian varmastikin maisemallisesti hienoimmissa  kansallispuistoissa. Kulinaristiseen Kroatiaan tutustumme erityisesti Bracin saarella. Kävelyn lomassa maistelemme useassa eri paikassa paikallisia herkkuja.

Plitvicen ja Krkn kansallispuistojen kauneuden keskellä patikoimme kaikessa rauhassa ja nautimme picnic-lounaat. Historian ystäville on sekä Trogirilla että Zadarilla paljon ”kerrottavana”. Niin kreikkalaiset kuin roomalaisetkin ovat vaikuttaneet näillä alueilla. Tiivistettynä: mahtavaa luontoa, kulinaristista Kroatiaa, historiaa ja liikuntaa.

Teman Kroatian-matkat löydät täältä »  

Tässäpä Sinulle muutamia kiertomatkavaihtoehtoja kesäksi. TEMAn runsaasta valikoimasta löytyy myös paljon muita houkuttelevia matkoja: www.temamatkat.fi. Toivottavasti nähdään kesällä!

 

Terveiset Balilta,
Janne Varis
TEMA-opas

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.