Pohjois-Intian taikaaVaranasi, Rajasthan ja Amritsar

Matkamme kohokohtia ovat upea Qutabin minareetti Delhissä, unohtumaton auringonnousu mystisessä Varanasissa, Ganges-joen äärellä, ja todiste ikuisesta rakkaudesta eli Taj Mahal. Rajasthanissa, kulttuurin, taiteen ja rakkauden kaupungissa, majoitumme entiseen Maharadjan palatsiin. Näemme pohjoisen kauneimpia kaupunkeja, kuten vaaleanpunaisen Jaipurin ja Udaipurin, jossa tutustumme kävellen sen jännittäviin, kapeisiin kujiin, Amritsarissa taas odottaa kaunis Kultainen temppeli. Matkamme päättyy Delhiin, josta lennämme suoralla lennolla Helsinkiin. Tämän lähemmäs Intian uskomattoman rikasta ja värikästä kulttuuria on vaikea päästä − lähde kokemaan kanssamme Pohjois-Intian taikaa.


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Järjestämme lennot haluamaltasi lähtöpaikkakunnalta.


Tärkeää tietoa

Maat: Intia

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 13 päivää

Ryhmän koko: 15-21 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä

Kohokohdat

 • Veneretki pyhällä Gangesjoella
 • Rakkauden symboli Taj Mahal
 • Maharadjan palatsissa yöpyminen
 • Udaipurin Valkoinen kaupunki
 • Amritsarin Kultainen temppeli

Päiväohjelma
Lähtö 1.2.2019

Päivä 1 – Matka alkaa

Matka Helsingistä Intiaan, kohti Delhiä, alkaa – Finnairin suoralla lennolla.

Päivä 2 – Kaupunkikiertoajelu
DelhissäSaapuessamme aikaisin aamulla Indira Gandhin lentokentälle tapaamme sekä Tema-oppaan että paikallisoppaan. Namasté − tervetuloa Intiaan! Majoittaudumme hotellillemme, missä saat huoneen heti käyttöösi. Aamiaisen ja muutaman tunnin levähtämisen jälkeen on aika tutustua lähemmin jännittävään Delhiin. Näemme muun muassa kauniin, luonnollisen lähteen ympärille rakennetun Springhousen, esihistorialliselta ajalta. Tutustumme lähemmin Hauz Khasin leppoisan hyväntuuliseen kortteliin, jossa katselemme upeita puutarhoja, viehättäviä putiikkeja ja houkuttelevia kuppiloita. Tämä rauhallinen kaupunginosa osa täyttyy niin erilaisista väreistä kuin mauistakin. Delhissä vietämme kiertomatkamme kaksi ensimmäistä yötä.

Päivä 3 – Gandhi
Aamiaisen jälkeen ajelemme kohti Gandhin taloa, joka tunnettiin aikaisemmin nimellä Birla House. Tämä palatsimainen rakennus sijaitsee Connaught Placen läheisyydessä New Delhissä ja sen rakennutti menestyksekäs Birlan yrittäjäperhe, jonka mukaan talo myös aikoinaan nimettiin. Juuri täällä vietti Mahadma Gandhi elämänsä viimeiset 144 päivää, ennen kuin hänet murhattiin. Tänä päivänä talossa on museo, joka on omistettu Gandhille. Päivämme jatkuu vauhdikkaalla polkupyöräriksa-ajelulla, joka vie meidät Delhin vanhimpiin kaupunginosiin ja niiden jännittäville kapeille kujille. Kultaa, näyttäviä hääpukuliikkeitä, mausteita ja kankaita − täällä vaihtuvat maisemat nopeasti siirtyessämme riksoilla korttelista toiseen. Ethän unohda kameraa! Päivän aikana ajelemme ohi brittien siirtomaa-ajalta peräisin olevien monumenttien, näemme muun muassa vaikuttavan Indian Gate -riemukaaren. Yksi päivän kohokohdista on 72 metriä korkea Qutub Minar -kiviminareetti, jota voidaan kutsua islamilaiseksi ihmeeksi. Se on rakennettu voitonmerkiksi viimeisen hindukeisarin vallan luhistumisen kunniaksi jo 1100-luvulla.

Päivä 4 – Sarnath
Matkamme jatkuu maan sisäisellä lennolla Delhistä kohti Varanasia. Noin 100 km Varanasista etelään sijaitsee pyhiinvaelluskohde Sarnath, jossa Buddha piti ensimmäiset opetuspuheensa. Täällä käymme niin kutsutussa Hirvipuistossa, jossa edelleenkin voi aistia ainutlaatuisen rauhallisen tunnelman. Juuri tänne Buddha saapui saavutettuaan valaistumisen. Varanasiin, hindulaisten pyhään kaupunkiin, tulee vuosittain miljoonia pyhiinvaeltajia eri puolilta Intiaa. Kaupunki, jossa edelleenkin sijaitsevat buddhalaisuuden juuret. Illan koittaessa kävelemme pitkin kivirappusia Gangesjoelle, jossa saamme kokea vaikuttavan, unohtumattoman tunnelman. Hetki, joka jää varmasti mieleesi pitkäksi aikaa. Varanasiin majoitumme yhdeksi yöksi.

Päivä 5 – Varanasi
Gangesin pyhä joki on houkutellut ihmisiä äärellensä jo pitkään. Veneretkellämme, auringonnousun aikaan, näemme kuinka Varanasi verkkaisesti herää uuteen päivään. Tunnelma on lähes taianomainen. Niin miehet kuin naisetkin valuvat yhtenä iloisena virtana kohti jokea. Toiset ovat polvistuneet rukoilemaan, toiset taas meditoivat. Heidän suurin toiveensa on vapautua kaikista elämän synneistä. Tavallinen näky täällä on ruumiinpoltto niin kutsutun Ghatin tai kivirappusten luona, jonka jälkeen tuhka sirotellaan tähän hindujen kaikkein pyhimpään jokeen – heidän suuri toiveensa on toteutunut. Lounaan jälkeen on aika jättää Ganges ja matkamme jatkuu lentäen kohti Agraa. Kaupunki sijaitsee Yamina-joen läheisyydessä, ja alueen suurin nähtävyys on Taj Mahal. Agraan majoitumme yhdeksi yöksi.

Päivä 6 – Taj Mahal ja
Punainen linnoitusAamupäivällä meitä odottaa yksi matkan kohokohdista, vierailu Taj Mahalissa, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Sen rakennutti Suurmogulien valtakunnan hallitsija Shah Jahan muistoksi synnytyksessä kuolleelle lempivaimolleen.Tätä ikuisen rakkauden symbolia rakennettaessa ei säästelty vaivaa eikä rahaa. Upean sarkofagin koristelussa on käytetty niin akaattia, lapislatsulia kuin jaspistakin. Taiteenmuoto, jossa käytetään koristeena erivärisiä kivilajeja, pietre dure, on peräisin jo antiikin ajalta – ajatuksena on korostaa kivilajien upeita luonnollisia värivivahteita ja kuvioita. Nyt on aika tutustua Agran linnoitukseen, jonka rakentamisessa on käytetty punaista hiekkakiveä. Suurmoguli Shah Jahan vietti vankeudessa kahdeksan vuotta linnoituksen kuuluisassa Jasmiinitornissa. Tornista hän saattoi katsella edesmenneen rakkaimman vaimonsa muistoksi rakennuttamaansa mausoleumia, fantastista Taj Mahalia. Agran linnoituksen pohjakaava on puolikuun muotoinen ja sitä ympäröi korkea muuri. Linnoitus rakennettiin alunperin sotilasjoukoille, mutta myöhemmin sitä käytettiin asuinrakennuksena, audienssisalina ja suurena puutarhana. Nyt on vuorossa bussimatka koti Jaipuria ja päätämme päivän vierailemalla Gator Ki Chhatriyan kuninkaallisella krematointipaikalla. Rakennukset mitä näemme ovat viehättävän elegantteja ja koristeltu kauniilla kuvioilla. Alue sijaitsee rauhallisella, harmonisella paikalla, hieman Jaipurin ulkopuolella. Jaipurissa vietämme seuraavat kaksi yötä.

Päivä 7 – Jaipur
Jaipurin perusti 1700-luvulla kuningas ja astronomi Sawai Ja Sing. Kaupunkia kutsutaan usein vaaleanpunaiseksi kaupungiksi, koska sen vanhimmat osat on maalattu vaaleanpunaisiksi. Vierailemme Amberin linnoituksella, ja sinne päästäksemme turvaudumme jeeppeihin, jotka kuljettavat meidät perille, ylös linnoitukselle saakka. Linnoituksen ja sen palatsin rakennutti Maharadja Man Sing vuonna 1592. Näemme alkuperäisiä, hyvin säilyneitä maalauksia, kauniita marmoripylväitä ja saamme nauttia ainutlaatuisen kauniista maisemista yli laaksojen.Tutustumme myös kauniiseen Kaupungin palatsiin, jonka rakennutti samainen Maharadja. Jätettyään Amberin linnoituksen tuli tästä palatsista hänen uusi kotinsa. Kuninkaallinen perhe asuu yhä tässä palatsissa. Alueelta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää, muun muassa tekstiilimuseo, asenäyttely ja viehättäviä porttikäytäviä, jotka suorastaan vangitsevat katseen. Päivän aikana pysähdymme myös kuuluisan Hawa Mahalin, Tuulten palatsin, luona. Aikoinaan palatsissa naiset pystyivät seuraamaan kaupungin elämää ilman, että he itse tulivat nähdyiksi. Iltaamme värittävät perinteiset tanssiesitykset Rajasthanin alueelta.

Päivä 8 – Rajasthan
Tänään pysyttelemme edelleen Rajasthanin alueella. Seuraava etappimme on pieni varuskunnan luostari joka sijaitsee keskellä Aravallin vuoria. Luostari tunnetaan nyt nimellä Rawla Jojowar ja on muutettu perintö hotelliksi. Perheen pojat Rao ja Rani pitävät huolen siitä että hotelli vastaa asiakkaitten toiveita. Pääsemme myös lähelle paikallisten ihmisten arkea historiallisella junamatkalla Deogarhin ja Phuladin kylien välillä – juna on peräisin 1930-luvulta. Juuri tästä ikimuistoisesta kulttuurisesta kokemuksesta kirjoitti Rudyard Kipling kirjassaan The Man Who Would Be King (tämä novelli löytyy suomeksi käännetystä kirjasta yhdeksäs “Hyvää Yötä!” − Hetki lepoa kunnes nukutte).

Päivä 9 – Jojowar
Aamiaisen jälkeen teemme yhteisen kävelykierroksen kylässä, jonka jälkeen matkaamme Udaipuuriin. Poikkeamme matkan varrella Rankapurissa - joka tunnettu Janaitemppelistään, jossa 1444 koristeellista pilaria pitää valtavaa kupolikattoa pystyssä. Iltapäivällä saavumme niin kutsuttuun valkoiseen kaupunkiin, viehättävään Udaipuriin, joka sijaitsee suuren ja puuttoman vuoren ympäröimänä.

Päivä 10 – Udaipur
Kaupungin keskellä, tekojärvellä, näemme silmiä hivelevän palatsin. Udaipurin rakennuksista monet on rakennettu hohtavan kauniista valkoisesta marmorista, jota on saatu kaupungin ympäristöstä. Udaipurin Kaupunginmuseosta löytyy hyvin säilyneitä pienoismaalauksia. Kohtauksia James Bond –elokuvasta Octopussy on kuvattu täällä, samoin kaupunki esiintyy Marigold Hotel -elokuvassa. Udaipur ja palatsin ympärillä sijaitsevat kujat ovat edelleen hyvin suosittuja elokuvien kuvauspaikkoja. Päivän ohjelmassamme on vielä veneretki tekojärvellä ja myöhemmin saamme seurata paikallista ruoanlaittoesitystä.

Päivä 11 – Amritsarin historialliset korttelit
Aamulla ajelemme Udaipurin lentoasemalle. Matkamme taittuu Delhin kautta Amritsariin. Majoitumme hotellillemme lounasaikaan. Iltapäivällä tutustumme historiallisten kaupunginosien käsityöläiskortteleihin, kävelyreittimme kulkiessa kuuluisan Kultaisen temppelin ohi. Amritsariin majoitumme kahdeksi yöksi.

Päivä 12 – Amritsarin Kultainen temppeli
Amritsar on ehdottomasti yksi koko Intian merkittävimmistä paikoista. Sikhien kaikkein pyhin paikka, Kultainen temppeli, löytyy täältä. Kaupunki sijaitsee kaikkien perinteisten turistireittien kantamattomissa, ja näillä seuduilla näkeekin harvoin turisteja. Kultaisen temppelin arkkitehtuuri on sekoitus hindulaista ja islamilaista arkkitehtuuria. Temppelin kultaamiseen on käytetty 200 kg lehtikultaa. Iltapäivällä matkustamme Intian ja Pakistanin raja-asemalle. Tällä hetkellä se on ainoa rajanylityspaikka Intiasta Pakistaniin ja päinvastoin. Joka päivä auringonlaskun aikaan kummallakin puolella rajaa esitetään omaa mielenkiintoista ”näytelmää”.

Päivä 13 – Delhi
Aamiaisen jälkeen otamme kurssin kohti lentoasemaa. Nyt on tullut aikaa lentää takaisin Delhiin, kiertomatkamme viimeiseksi yöksi.

Päivä 14 – Kotimatka Delhistä alkaa
Tänään sanomme hyvästit Intialle ja Delhille, ainakin tällä kertaa. Päivän ohjelmassa on bussimatka lentoasemalle ja suora lento Delhistä Helsinkiin, jonne saavutaan iltapäivällä, saman vuorokauden puolella. Haluamme kiittää tästä kerrasta ja toivottaa Sinut tervetulleeksi uudelleen TEMA-matkojen monipuoliseen maailmaan. 

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen Finnairin reittilento Helsinki – Delhi
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 13 aamiaista
• 12 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1

Finnairin suora lento Helsingistä Delhiin. Lennolla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 2
Saapuminen Delhiin ja bussikuljetus hotellille. Retki bussilla Agrasen Ki Baolin lähteelle ja Haus Khaz korttelit. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Delhissä.

Päivä 3
Retki Gandhin talolle, riksa-ajelu, vierailut Qutabin minareetilla ja Indian Gate -riemukaarella. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 4
Lento Delhi – Varanasi, n. 820 km ja bussimatka Sarnathiin, n. 32 km. Aamiainen ja illallinen. Hotelliyöpyminen Varanasissa.

Päivä 5
Retki Ganges-joelle. Lento Varanasi – Agra, n. 600 km. Aamiainen ja illallinen Hotelliyöpyminen Agrassa.

Päivä 6
Bussimatka Agra – Jaipur, n. 235 km. Vierailut Taj Mahalissa ja Punaisella linnoituksella sekä Gatore Ki Chhatriayan kuninkaallisella krematointipaikalla. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Jaipurissa.

Päivä 7
Vierailut Amberin linnoituksella, Kaupungin palatsissa ja Hawa Mahalin palatsissa, bussi n. 25 km. Tanssiesitys. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 8
Bussimatka Jaipur – Jojowar, n. 290 km. Historiallinen junamatka Deogarh – Phulad. Aamiainen ja illallinen. Hotelliyöpyminen Rajasthanissa (palatsissa).

Päivä 9
Bussimatka Deogarh – Udaipur, n. 135 km. Yhteinen kävelykierros Deogarhin kylässä. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Udaipurissa.

Päivä 10
Veneretki Udaipurissa ja ruoanlaittoesitys. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 11
Lento Udaipurista Delhin kautta Amritsariin, n. 660 km ja 450 km. Yhteinen kävelykierros historiallisen kaupunginosan käsityöläiskortteleissa. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Amritsarissa.

Päivä 12
Kaupunkikiertoajelu Amritsarissa, sisältäen vierailun Kultaisessa temppelissä ja retken Intian ja Pakistanin rajalle (Wagah), bussi, n. 65 km. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 13
Lento Amritsar – Delhi, n. 465 km. Aamiainen ja illallinen. Hotelliyöpyminen Delhissä.

Päivä 14
Kotimatka suoralla Finnairin lenolla Delhistä Helsinkiin, jonne saavutaan iltapäivällä, saman vuorokauden puolella.

Katso hotellitiedot matkan Hyvä tietää -osiosta. Tiedot hotelleista ovat alustavia ja muutokset mahdollisia.

Intia

Asukasluku: 1 250 milj. 

Pinta-ala: 3 287 590 km² 

Uskonto: Hinduja 80 %, muslimeja 11 %, kristittyjä 2,8 %, sikhejä 2 %, buddhalaisia 0,7 % ja muita 3,5 % 

Valuutta: Intian rupia (INR) 

Kieli: Virallisia kieliä Intiassa ovat hindi ja englanti. 

Aikaero: Talvella Suomen aika +3 t 30 min.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Edestakainen Finnairin suora reittilento Helsinki – Delhi, majoitus jaetussa kahden hengen hotellihuoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Viisumi ei sisälly matkan hintaan, lisätietoja www.visumservice.fi/TEMA tai www.indianembassy.fi. Tarkista myös ajoissa, että passisi on voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen (siitä kun saavut Suomeen).

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta. Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).

Valuutta

Intian rupia (INR)Valuuttaa kannattaa vaihtaa jonkin verran jo kotimaassa (pankissa tai Forexissa), ainakin ensimmäisiä matkapäiviä varten. Muuten voit ottaa matkakassan mukaan euroina (tai US-dollareina). Ensimmäinen vaihtomahdollisuus on Delhissä lentoasemalla matkalaukkuhallissa. Useimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään maksuvälineenä. Hotelleissa ja tasokkaammissa ravintoloissa hyväksytään luottokortit maksuvälineenä, joten käteistä tarvitaan lähinnä pikkuostoksiin. Ohjelmassa mainitut ateriat sisältyvät matkan hintaan. 

Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), matkamuistot ja juomarahat. Intia on melko edullinen maa matkailijoille. Hotellien kahviloissa voi syödä kevyen lounaan tai runsaamman intialaisen aterian edullisesti. Viini on kallista, ja tavallisimpia ruokajuomia ovatkin olut, virvoitusjuomat sekä kivennäisvesi. 

Suosittuja matkamuistoja ja tuliaisia ovat mm. pasmina- ja silkkihuivit, korut, brodyyrit ja erilaiset taidekäsityöt. Muista, että Suomen tuontimääräykset kieltävät uhanalaisista eläimistä valmistettujen tuotteiden maahantuonnin. Tällaisia ovat mm. norsunluu, krokotiilinnahka ja täplikkäistä kissaeläimistä tai tietyistä käärmelajeista valmistetut tuotteet sekä korallit.

Juomaraha

Juomarahat eivät sisälly tämän matkan hintaan. Tema-opas kerää matkan alusa 3 700 INR (n. 50 e) ja huolehtii sen jälkeen yhteisestä kassasta juomarahoista kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille, hotellien laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. 

Ilmasto ja vaatetus

Intian ilmastoa hallitsee Bengalinlahden monsuuni, joka tuo sadetta kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Silloin päivälämpötilat ovat korkeita (usein yli 30 °C), ja sadekuuroja saadaan päivittäin. Paras aika matkailuun onkin lokakuusta huhtikuuhun. Päivän ylin lämpötila on keskimäärin alimmillaan joulu-tammikuussa (n. 22–24 astetta) ja joulukuusta helmikuun puoliväliin aamut ja illat ovat yleensä viileitä (päivän alin lämpötila voi pudota alle 10 asteen), ja huonon ilman sattuessa myös päivisin voi olla viileämpää. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Päivisin on käytännöllisintä pukeutua kevyisiin ja mukaviin, mielellään luonnonkuituisiin vapaa-ajan-/arkivaatteisiin. Ota mukaan myös villapusero tai -takki ja kevyt takki sekä pitkät housut / pitkä hame. Kerrospukeutuminen on käytännöllistä: silloin vaatteita on helppo vähentää sitä mukaa, kun lämpötila nousee. 

Mukavat, matalakorkoiset ja kumipohjaiset kengät ovat tärkeät, sillä kävelemme nähtävyyksillä, kaupungeissa ja kylissä. Ota lisäksi mukaan auringolta suojaava hattu ja aurinkolasit, aurinkovoide ja huulirasva, joissa on korkea suojakerroin sekä hyönteismyrkky. Muista myös uima-asu. Hienompia vaatteita et välttämättä tarvitse, sillä tasokkaissakin hotelleissa tunnelma on melko epämuodollinen. Jos haluat pukeutua illalliselle paremmin, voit varata mukaan kevyen puvuntakin / leningin.

Temppeleihin ja muihin pyhiin paikkoihin mentäessä on pukeuduttava asiallisesti: naisilla olkapäät, reidet ja sääret ja miehillä reidet ja sääret on oltava peitettyinä. Temppelikäynneillä kengät, jotka on helppo riisua ja pukea, ovat käytännöllisimmät. 

Ota mukaan myös taskulamppu, koska sähkökatkoja esiintyy.

Muuta

Monet pelkäävät, että Intian-matkalla vatsatautia ei voi välttää. Varotoimilla se on kuitenkin mahdollista. Lämpimässä ilmanalassa pitää muistaa juoda paljon vettä, mutta vain pullotettua vettä. Tarkista, että vesipullon sinetti on ehjä. Käytä pullotettua vettä myös hampaiden pesuun ja pidä suu kiinni suihkussa. Monet intialaiset ruokalajit syödään sormin, esimerkiksi kun leipää dipataan erilaisiin kastikkeisiin. Tämän vuoksi hyvä käsihygienia on erittäin tärkeää. Helposti mukana kulkeva käsidesi tai antiseptiset kosteuspyyhkeet kannattaa ottaa mukaan jo Suomesta. Lautaselle kannattaa valita vain kypsennettyjä ruokia. Vältä salaatteja ja hedelmiä, joita et voi itse kuoria. Perunankuorimis-/hedelmäveitsi on hyvä ottaa mukaan jo kotoa. Intiassa etäisyydet ovat pitkiä ja liikennettä on paljon. Bussit ovat hyvätasoisia, mutta maanteiden kunto on paikoin heikko, mikä vaikuttaa matkustusmukavuuteen. Matkalla on paljon nähtävää ja päivät ovat sen johdosta pitkiä ja liikkeelle lähdetään usein jo varhain.

Maan sisäisillä lennoilla käytämme ensisijaisesti joko IndiGo Airlinea tai Jet Airwaysia. Lenoliput saat paikan päällä Intiassa Tema-oppaalta. Ruumaan menevä matkalukku saa painaa enintään 20 kg ja käsimatkatavara 7 kg.

Lue lisää Intiasta

Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.Intian matkailuministeriön nettisivut www.incredibleindia.org/en.TEMAn Maailman ihmeet -artikkeli Taj Mahalista nettisivuillamme, Intian Taj Mahal häikäisee. Lue myösYleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotellitiedot

 • Öiden lkm: 2
 • Osoite: AMRITSAR
 • Hyatt

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Lennot & majoitus
 • Palvelumaksut
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Maistiaisia
 • Tema-oppaan palvelut
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose