Yunnan – matka erilaiseen Kiinaantarunhohtoisten Shangri-la'n ja Avatar-vuoren kautta

Hiipivän tiikerin rotko ja maailman syvimmät laaksot ovat ainutlaatuisia ja unohtumattomia kokemuksia. Zhangjiajien kansallispuistossa, joka on Unescon maailmanperintökohde, on helppo antaa valta mielikuvitusmaailmalle. Sen taivaalliset pilarit ja fiktiivinen ”Avatar-vuori” tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Pääsemme lähelle kaunista luontoa, jossa viihtyvät myös lumileopardit, mustakarhut ja lumiapinat. 


Kampanja-alennus! Varaa vuoden 2020 Yunnanin kiertomatka (2.9.2020) ennen 31.12.2019 ja myönnämme matkasta 50 € alennuksen / henkilö. 


Huom! Kiinan suurlähetystö on muuttanut viisumin hakemuskäytäntöään. Lue lisää tämän matkan Hyvä tietää -osiosta!


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä.  https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Kiina

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 14 päivää

Ryhmän koko: 20-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä

Kohokohdat

 • Satumainen Shangri-la
 • Hiipivän tiikerin rotkon vaikuttava laakso
 • Lounaat Bai ja Naxi -vähemmistökansojen luona
 • Kunmingin kivimetsä
 • Zhangjiajien National Forest Park

Päiväohjelma
Vanhentunut päiväohjelma

Päivä 1 – Reittilento Kiinaan

Finnairin suora reittilento mukavasti Helsingistä Chongqingiin.

Päivä 2 – Chongqing ja Zhongdian

Saavumme Chongqingiin varhain aamulla ja aloitamme päivän tutustumalla lähemmin tähän vaikuttavaan metropoliiin. Chongqing on pinta-alaltaan Kiinan suurin yksittäinen alue, me tutustumme kuitenkin niin kutsutun “Pienen Chongqingin” nähtävyyksiin. Kaupunkia kutsutaan kiinalaisittain nimellä Ci Qi Kou, posliinikylä. Ming- ja Qing-dynastioiden aikana tämä oli merkittävä, hienon ja arvostetun posliinin valmistuspaikka. Chongqingissä nautimme tämän alueen perinteisen lounaan Xiao Bin Lour -ravintolassa. Iltapäivällä matkamme jatkuu maan sisäisellä lennolla Zhongdianiin, joka sai uuden virallisen nimensä, Shangri-la, 2000-luvun alkupuolella. Majoitumme Zhongdianiin kahdeksi yöksi. Seuraavana päivänä tutustumme tähän “Kiinan Helmeen” lähemmin.

Päivä 3 – Shangri-la ja Songzanling 

Brittiläisen kirjailijan James Hiltonin fiktiivinen romaani, Sininen Kuu (julkaistu suomeksi ensimmäisen kerran vuonna 1936), vie lukijan Shangri-la’han. Tarinassa eletään 1930-lukua ja tapahtumat sijoittuvat Tiibetiin, Karakalin laaksossa sijaitsevaan mystiseen Shangri-la’n luostariin. Maailmankuulu menestysromaani on unelma onnesta ja kauneudesta – ja lähes ikuisesta nuoruudesta. Tutustumme syvällisemmin Shangri-lassa vallitsevaan tiibetiläiseen kulttuuriin muun muassa vierailemalla yli 300 vuotta vanhassa buddhalaisessa Songzanlingin luostarissa. Luostari on suurin tiibetiläinen buddhalainen luostari Songzanlingin alueella. Nautittuamme tiibetiläisen lounaan näemme kaupungin vanhimpia osia ja kuuluisan Bita-järven.

Päivä 4 – Hiipivän tiikerin rotko 

Matkamme jatkuu Shangri-lasta itään, Lijiangiin, jota kutsutaan Idän Venetsiaksi. Tämän päivän matka on jo itsessään suuri nähtävyys. Päivän aikana ohitamme vaikuttavan Hiipivän tiikerin rotkon. Jadelohikäärme- ja Habasin lumisten vuorten huippujen väliin jää yksi maailman syvimmistä laaksoista. Laakson pohjalla virtailee yksi Kiinan kuuluisimmista joista – Jangtse-joki. Ennen kuin jatkamme matkaamme kohti päivän päämäärää, Lijiangia, nautimme lounaan alhaalla laaksossa.

Päivä 5 – Lijiang 

Lijiangin kaupungilla on takanaan pitkä historia, johon perehdymme tämän päivän aikana. Kaupungin lempinimi “Kiinan tai Idän Venetsia”, juontaa juurensa sen hyvin organisoidusta kanavajärjestelmästä ja silloista. Lijiang on myös monella muulla tavalla hyvin omanlaisensa kiinalaiskaupunki – ainutlaatuinen arkkitehtuuri, mielenkiintoinen historia ja Naxit, yksi Kiinan vähemmistökansoista, antavat tälle kaupungille oman leimansa. Kävelemme vanhan kaupungin läpi pitkin sen mukulakivikatuja. Näemme kauniita hyvin säilyneitä taloja, koristeellisia ovia ja ikkunoita sekä erikoisia kaiverruksia. Useimmat rakennukset on rakennettu vähemmistökansojen perinteisten arkkitehtoonisten suuntausten mukaisesti – juuri tämä tekee niiden katselemisesta mielenkiintoista. Vuonna 1997 Lijiangin kaupunki pääsi Unescon maailmanperintöluetteloon, eikä suotta. Lijiangin kaupungista matkamme jatkuu hieman pohjoiseen ja saavumme Heilongtanin kaupunkiin – Mustan lohikäärmeen lammelle. Täällä viihtyvät merilinnut, ja rannoilla näemme kauniita temppeleitä. Tällä aluella asuu yksi Kiinan vähemmistökansoihin kuuluvista ryhmistä, Naxit, joiden kulttuuriin tutustumme päivän aikana. Lounaan nautimme eräässä Naxi-kodissa. Illalla sinulla on aikaa nauttia Heilongtanista omin päin.

Päivä 6 – Etninen vähemmistökansa Bai 

Tänään seikkailumme jatkuu kohti Dalia. Ennen Dalia saavumme kuitenkin Xizhouhun, jossa ihailemme vihreitä vuoria ja huimaavia laaksoja. Tässä idyllisessä ympäristössä on Bai-kansa elänyt omanlaistansa, stressitöntä elämäänsä jo yli 1000 vuotta. Tämän pittoreskin kylän tunnelmaan pääsemme parhaiten tekemällä siellä kävelyretken, jonka aikana saamme nauttia erilaisesta teeseremoniasta. Kun olemme maistelleet kolmea eri teelaatua, saattaa Bai-kansa yllättää meidät tanssiesityksellä. Tämän päivän alueelle perinteisen lounaan nautimme Bai-kansaan kuuluvan perheen kodissa.Iltapäivällä majoitumme hotelliimme Dalissa kahdeksi seuraavaksi yöksi.

Päivä 7 – Dali ja Erhai-järvi 

Dali voi ylpeillä pitkällä ja kiehtovalla historialla. Jo vuonna 738 perustettin Nanzhaon kuningaskunta, jonka pääkaupunki Dali oli. Kuningaskunta kattoi suuren osan nykyisestä Yunnanista, ulottuen Pohjois-Burmaan saakka, ja sille kuului myös osia Sichuanista ja Guizhousta. Kuningaskunta selviytyi lähes 200 vuotta ja sitä hallitsi 13 eri kuningasta. Muutaman kaaottisen vuosikymmenen jälkeen kuningaskunta ilmestyi niin Kiinan kuin maailmankin kartalle ja sen sanotaan olleen maailman 13. suurin kaupunki vuoden 1000 paikkeilla. Dalin kuningaskunta selviytyi aina 1200-luvulle saakka, jolloin mongolit hyökkäsivät sinne tuhoten vanhan pääkaupungin ja palatsin, jotka sijaitsivat hyvin lähellä kolmea pagodaa, joita mekin käymme katsomassa. 1400-luvulla kaupunki rakennettiin uudelleen ja tänä päivänäkin suurin osa kaupungin rakennuksista on Ming-dynastian ajoilta. Erhai-järvi sijaitsee keskellä kaupunkia. Nyt on tullut aika antaa jalkojen levähtää kävelyretkemme jälkeen ja vuorossa on veneretki Erhai-järvellä, jolta käsin saamme ihailla tätä mielenkiintoista ja kulttuurisesti rikasta kaupunkia.

Päivä 8 – Longmenin luolat 

Matkamme jatkuu kohti kevättä, tai ainakin kohti “Ikuisen kevään kaupunkia”. Kunming on Yunnanin provinssin pääkaupunki ja myös provinssin suurin kaupunki. Bussimatkamme on hieman eilistä pidempi, päämääränämme fantastiset Longmenin luolat Luolongissa, jotka löytyvät myös Unescon maailmanperintöluettelosta. Luolat muodostavat tiheän verkoston Xiangshan- ja Longmenshanvuorilla. Näiden ainutlaatuisten ja vaikuttavien luolien, joiden veistosten aiheet ovat buddhalaisia, historia ulottuu 400-luvulle saakka. Longmenissa on yli 2000 luolaa ja syvennystä, yli 60 pagodaa ja yli 100 000 buddhalaista kuvaa. Longmen on yksi Kiinan kuuluisimmista muinaisten veistosten sijoituspaikoista.Yunnanin provinssin keittiö on yhtä rikas kuin sen kulttuurikin ja tänään nautimmekin lounaaksi Yunnanin keittiön perinteisiä riisinuudeleita. Iltapäivällä ja illalla jää sinulle omaa aikaa tutkia Kunmingin kaupunkia ja kaikkea sitä, mitä sillä on tarjottavana.

Päivä 9 – Kunmingin Kivimetsä 

Matkamme Kunmingista jatkuu lentäen Zhangjiajiehen. Mikäli lentomme on vasta myöhään iltapäivällä, on sinulla aamulla aikaa mennä johonkin Kunmingin monesta puistosta seuraamaan paikallista aamujumppaa, tai-chita. Päivän kohokohta ja yksi Kunmingin alueen tärkeimmistä nähtävyyksistä on Kivimetsä. Alue on maisemamuodoltaan karstimaata, joka muodostuu erikoisenmuotoisista, maasta kasvavilta stalagmiiteiltä näyttäviltä kallioista. Monet näistä muistuttavat kivestä tehtyjä puita – juuri tästä syystä aluetta kutsutaan kivimetsäksi. Tänään nautimme jälleen erilaisen lounaan, Yi-vähemmistökansan omistamassa ravintolassa. Yi-kansa on yksi Yunnanin monista etnisistä vähemmistökansoista. Nähtyämme Kivimetsän on aika jättää Kunmingin alue ja lennämme kohti Zhangjiajieta. Perille päästyämme majoitumme Zhangjiajiehen kolmeksi seuraavaksi yöksi.

Päivä 10 – Zhangjiajien Kansallispuisto (National Forest Park) 

Kansallispuiston niin kutsutut taivaalliset pilarit ovat toimineet inspiraation lähteenä Halleluja-vuorelle sciencefiction -elokuva Avatarissa. Kivipilarimetsä on kuin mielikuvitusmaailmasta. Kansallispuisto perustettiin vuonna 1982 ja se on tunnettu mielikuvituksellisista vuorenhuipuista, kirkkaista virroista, sankoista metsistä ja suurista karstiluolista. Vietämme koko päivän tässä satumaisessa ympäristössä. Rohkeimmat voivat lähteä kanjonin yli rakennetulle lasisillalle. Tämän päivän luontokokemus ylittää monen mielestä useammat muut.

Päivä 11 – Tianmen vuori ja kohti Chengdua 

Mahtavat luontokokemukset jatkuvat myös tänä päivänä matkatessamme etelään kohti Tianmen-vuorta. Yksi kauneimmista vuorista monen mielestä, vaikkakaan vuoren korkeus ei ylitä 1 500 metriä. Tarjolla on kuitenkin uskomattoman hienoja näköaloja, esimerkiksi Taivaan Portti ja pystysuorat kallionseinämät. Jo matka vuorelle pitkin serpentiinitietä on kokemus, reitin varrelle jää ainakin 99 mutkaa. Täältä löytyy myös maailman pisin köysirata. Vaikka emme ole maailman, emmekä Kiinan korkeimmalla vuorella, lämpötila vaihtelee paljon vuoren huipun ja sen juuren välillä. Lämmintä vaatetta kannattaa varata mukaan huipulle.

Lounaan jälkeen matkamme jatkuu lentäen Hunanista Sichuanin provinssiin ja sen pääkaupunkiin Chengduun. 

Päivä 12 – Kuumia pannuja 

Nyt olemme palanneet paikkaan, josta aloitimme mielenkiintoisen kiertomatkamme ja on aika tutustua yhteen maailman suurimmista kaupungeista, jollei jopa suurimpaan, lähemmin. Kaupunkikiertoajelumme aikana näemme muun muassssa Huguangsin ”raatihuoneen”. Kyseessä ei ole ainoastaan upea rakennus, vaan kiinalaisittain merkittävä paikka, jossa on järjestetty niin poliittisia, kaupallisia kuin erilaisia sosiaalisiakin tapahtumia jo 200 vuoden ajan.

Illalla kokoonnumme matkanpäätösillalliselle muistelemaan menneiden päivien mielenkiintoisia tapahtumia tyypillisessä Chongqingin hot pot -ravintolassa. Chongqingiä voikin kutsua Kiinan hot pot -ravintoloiden pääkaupungiksi – kaupungissa on yli 50 000 hot pot -ravintolaa. Hot pot -ravintola on elävä esimerkki paikallisesta elämäntavasta. Nämä ravintolat ovat sosiaalisesti tärkeitä paikkoja, joissa kiinalaisilla on tapana vaihtaa päivän kuulumiset. 

Päivä 13 – Kotimatka Chongqing – Helsinki 

Nyt on tullut kotimatkan aika ja sanomme hyvästit Kiinalle, ainakin tällä kertaa. Päivän ohjelmassa on bussimatka lentokentälle ja Finnairin suora reittilento Chongqingistä Helsinkiin. Samalla haluamme kiittää tästä kerrasta ja toivottaa tervetulleeksi uudelleen Tema-matkojen maailmaan.


Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Reittilennot Helsinki – Peking ja Chongqing – Helsinki
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 11 aamiaista
• 11 lounasta
• 3 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaiesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1

Finnairin suora reittilento Helsinki - Chongqing. Ateriat lennolla.

Päivä 2

Saapuminen Chongqingiin. Kiertoajelu Chongqingissä. Lento Chongqing – Zhongdian/Shangri-la. Lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Zhongdianissa/Shangri-la'ssa

Päivä 3

Retki Shangri-la'ssa sisältäen vierailun Songzanlinin temppelissä ja Bita-järvellä. Aamiainen ja lounas.

Päivä 4

Shangri-la – Lijiang, bussi n. 180 km. vierailu Hiipivän tiikerin rotkossa. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Lijiangissa.

Päivä 5

Retki Lijiangin vanhassa kaupungissa sisältäen käynnin Mustan lohikärmeen lammella ja lounaan paikallisen perheen luona. Aamiainen ja lounas.

Päivä 6

Lijiang – Dali, bussi n. 200 km. Vierailu etnisen vähemmistökansa Bain luona ja kulttuurinen esitys. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Dalissa.

Päivä 7

Retki Dalissa sisältäen vierailun kolmen pagodan luona ja veneretken Erhai-järvellä. Aamiainen ja lounas.

Päivä 8

Dali - Kunming, bussi n. 330 km. Käynti Longmenin luolissa. Aamiainen, lounas ja päivällinen. Hotelliyöpyminen Kunmingissa.

Päivä 9

Retki Kunmingin kivimetsään. Lento Kunming – Zhangjiajie. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Zhangjiajiessa.

Päivä 10

Kokopäiväretki Zhangjiajien kansallispuistoon (National Forest Park). Aamiainen, lounas ja päivällinen.

Päivä 11

Puolipäiväretki Tianmnen-vuorelle. Lento Zhangjiajie – Chengdu Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Chengdussa.

Päivä 12

Junamatka Chengdu – Chongqing. Kaupunkikierros Chongqingissä. Aamiainen, lounas ja matkanpäätösillallinen. Hotelliyöpyminen Chongqingissä.

Päivä 13

Finnairin suora reittilento Chongqing – Helsinki. Ateriat lennolla

Katso hotellitiedot matkan Hyvä tietää -osiosta. Tiedot hotelleista ovat alustavia ja muutokset mahdollisia.

Kiina

Asukasluku
1367 milj. Pinta-ala
9 600 000 km² Uskonto
Buddhalaisia, taolaisia ja konfutselaisia (harjoitetaan usein rinnakkain), vähemmistönä kristittyjä ja muslimeja. Valuutta
Juan (CNY) Kieli
Kiina (useita erilaisia murteita), lisäksi monilla vähemmistökansoilla on oma kieli. Aikaero
Talvella Suomen aika +6 t, kesällä +5 t

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen Finnairin reittilento Helsinki – Peking ja Chongqing – Helsinki, majoitus jaetussa kahden hengen hotellihuoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta.

Huom!

27.9.2019 lähdöllä yövymme ensimmäisen yön Pekingissä hotelli Grand Mercuressa****.

Lue tärkeää tietoa viisumista ja passista

Kiinan suurlähetystö on muuttanut viisumin hakemuskäytöntöään. Luethan tarkasti seuraavan, jotta viisumin saanti sujuu mahdollisimman mutkattomasti!

Suomen kansalaisilta vaaditaan viisumi aina kun oleskelu Kiinassa kestää yli 72 tuntia. Viisumi ei sisälly matkan hintaan. TEMA-matkat suosittelee ryhmäviisumia Kiinan kiertomatkalle. Me autamme ryhmäviisumin hankinnassa, teemme yhteistyötä paikallisen edustajamme kanssa Kiinassa. Ryhmäviisumia varten pyydämme Teitä ystävällisesti toimittamaan seuraavat asiakirjat ja tiedot alla mainittuun sähköpostiosoitteeseen tai vaihtoehtoisesti tallenna "minun matkani" -alle viimeistään kuusi viikkoa ennen matkanne alkamispäivää:

- värikopio passista

- ammatti

- työnantaja

- passi- tai ID-kuva sähköisessä muodossa

Sähköpostiosoite: info@temamatkat.fi 

Ryhmäviisumin hinta on EUR 165 per hlö.


TEMA tekee viisumiasioissa yhteistyötä Visumservice – Viisumipalvelut -nimisen yrityksen kanssa. Visumservice on viisumipalvelujen asiantuntija ja sillä on toimipiste Helsingissä. Voit hankkia Kiinan viisumin ottamalla suoraan yhteyttä Visumserviceen, ohjeet ja hinnat löydät Visumservicen kotisivulta. Visumservice auttaa mielellään myös muiden viisumien hankkimisessa.

Voit myös hankkia itse viisumin Kiinan matkallesi, lisätietoja löydät klikkaamalla seuraavaa linkkiä:

http://www.chinaembassy-fi.org/eng/lsfw/chinesevisa/t1486813.htm.

Valuutta
Kiinan juan (yuan, CNY).

Valuuttaa kannattaa vaihtaa jo kotimaassa ainakin ensimmäisiä matkapäiviä varten. Perillä vaihdat valuuttaa vaivattomimmin vaihtotoimistoissa. Ota matkakassa euroina (mieluiten 50 euron seteleinä, joiden vaihtaminen on helpointa) tai US-dollareina. Useimmat kansainväliset luottokortit käyvät maksuvälineenä hotelleissa sekä suuremmissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit, virvokkeet ja juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin USD 45 / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Ilmapiiri paremmissakin hotelleissa on suhteellisen epämuodollinen. Päivällä voi pukeutua vapaasti ja mukavasti. Muista, että olet melkein koko ajan liikkeellä. Mukavat, matalakorkoiset ja kumipohjaiset kengät ovat tärkeät.

Kesällä kannattaa pakata mukaan kevyitä puuvillavaatteita (hotellien pesulat toimivat hyvin ja nopeasti). Aikaisin keväällä ja syksyllä tarvitaan lämpimiäkin vaatteita, esim. villapuseroa ja takkia. Sateita voi esiintyä, joten sadetakki tai -viitta tai ainakin sateenvarjo ovat paikallaan.

Säätila voi vaihdella nopeastikin, joten kannattaa otttaa mukaan myös vuoristo-oloihin sopivia vaatteita.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Muuta
Bussit Kiinassa ovat hyvälaatuisia, mutta eivät aina yhtä mukavia kuin kotimaassa. 

Huomaa, että Facebook ei toimi Kiinassa.

Kiinan sisäisillä lennoilla matkustajalla saa olla käsimatkatavarana vain yksi korkeintaan 5 kg painava laukku, jonka ulkomitat saavat olla enintään 55 x 40 x 20 cm ja ruumaan menevää kirjattavaa matkatavaraa saa useimmilla lennoilla olla 20 kg. Kiinan sisäisillä lennoilla ei saa käsimatkatavaroissa kuljettaa tupakansytyttimiä, magneetteja eikä alkoholia, virvoitusjuomia tai vettä ja ruumaankin menevissä matkalaukuissa vain avaamattomia pulloja! Nestemäisiä lääkkeitä voi kuljettaa käsimatkatavaroissa, mutta ne avataan ja tarkistetaan turvatarkastuksessa. Turvatarkastus on perusteellinen. Turvatarkastuksen jälkeen on mahdollisuus ostaa vettä, virvoitusjuomia ja taxfree-tuotteita. Matkalaukun on hyvä olla kestävää tekoa, sillä se joutuu koville lentojen vähemmän helläkätisessä käsittelyssä.

Finnairin reittilennoista voit lukea lisää: www.temamatkat.fi / Hyvä tietää / Lentomatka.

Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumitiedoista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Kirjallisuutta
John Hilton: Sininen kuu

Mo Yan: Seitsemän elämääni (Otava, 2013).

Jung Chang: Villijoutsenet. Kolmen kiinattaren tarina (Otava, 1993).

Qiu Xiaolong: Punaisen sankarittaren kuolema ja muita dekkareita.

Hotelli/majoitus

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
2020-09-02 13 päivää Yunnan – matka erilaiseen Kiinaan Helsinki 4 198 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma
 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.