Kaakkois-Aasian neljä maailmaaSingapore, Malesia ja Indonesia

Kiertomatkamme vie halki Kaakkois-Aasian neljän, erilaisen maan futuristisesta Singaporesta monikulttuuriselle Jaavan saarelle. Välissä tutustumme Kuala Lumpurin suurkaupunkiin ja Borneon trooppisiin sademetsiin. Bruneissa näemme sulttaanin palatsin ja veden päälle rakennetun kylän ja Jaavalla Itä-Intian kauppakomppanian Batavian eli nykyisen Jakartan sekä vaikuttavat Prambananin ja Borobudurin temppelialueet. Matkan aikana rentoudumme Penangin saarella, jossa sinulla on omaa aikaa sulatella matkalta tähän asti kertyneitä kokemuksia. Upea matka Kaakkois-Aasian moniulotteiseen kulttuuriin! 


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Singapore, Malesia, Indonesia

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 21 päivää

Ryhmän koko: 20-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Singapore, Clarke Quay ja kasvitieteellinen puutarha
 • Orankien suojelukeskus Borneolla
 • Venetaksimatka Kampong Ayerin kylään Bruneijoella
 • Prambananin ja Borobudurin temppelialueet Jaavalla
 • Trooppinen Penangin saari

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Reittilennot Helsinki – Singapore, Denpasar (Bali) – Helsinki (koneenvaihto meno- ja paluulennolla Amsterdamissa), muut lennot ja kuljetukset ohjelman mukaan, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, TEMA-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, retket ja pääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta, huom. varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja).

Huom! Muista tarkistaa ajoissa passisi voimassaoloaika, lisätietoja Hyvä tietää, Passi ja viisumi.

Huom. Vuoden 2018 lähdöillä hotellitiedot poikkeavat luettelossa mainituista hotelleista ja hotellit Balilla ovat:

Puri Bagus Lovina (3*), Lovina

Alaya Ubud (5*), Ubud

Segara Village (4*), Sanur

Valuutta

Singaporen dollari (SGD)
Malesian ringgit (MYR)
Brunein dollari (BND)
, myös Singaporen dollarit ovat käypää valuuttaa Bruneissa.
Indonesian rupia (IDR)

Kannattaa vaihtaa (pankissa tai Forexissa) jonkin verran eri maiden valuuttoja jo ennen matkaa, jottet heti maahan saavuttuasi joudu etsimään pankkiautomaattia tai rahanvaihtopaikkaa. Ota muu käteinen matkakassa euroina (mieluiten 50 euron seteleinä) tai US-dollareina. Useimmat kansainväliset luottokortit käyvät maksuvälineenä ainakin hotelleissa sekä suuremmissa kaupoissa ja ravintoloissa ja pankkiautomaateista voi tehdä käteisnostoja.

Matkan hintaan sisältyvät ateriat on mainittu matkaohjelmassa. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit, virvokkeet ja juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot.

Juomaraha

Tämän matkan hintaan sisältyvät tietyt yhteiset, kohtuulliset juomarahat kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille, hotellien laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. TEMA-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus

Ilmasto Kaakkois-Aasiassa lähellä päiväntasaajaa on trooppinen monsuuni-ilmasto ja ilman suhteellinen kosteus on korkea. Päivän ylin lämpötila on pääsääntöisesti 30 asteen ja alin 22 asteen paikkeilla. Sateita saadaan ympäri vuoden, mutta ne ovat tropiikissa usein lyhytkestoisia, joskus rankkojakin, kuurosateita ilta- ja yöaikaan.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Mukaan kannattaa pakata kevyitä, ilmavia puuvillavaatteita ja joku lämpimämpi pusero, villatakki tai vastaava sisämaan, korkeampien paikkojen viileämpiä iltoja ja aamuja varten. Sadekuuroihin kannattaa varautua kevyellä sadeviitalla (jonka alle saa myös kameran ja kiikarit helposti suojaan sateelta) tai -takilla. Pieni, kokoonmenevä sateenvarjo voi myös olla käytännöllinen. Temppeleissä, muissa pyhissä paikoissa ja hallinnollisissa rakennuksissa vieraillessa sekä miesten että naisten pitää pukeutua olkapäät ja polvet peittävään vaatetukseen. Sandaalit tai vastaavat ovat matkalla käytännölliset, koska temppelihin ja koteihin mennessä kengät riisutaan, mutta ota mukaan myös sisäänajetut, umpinaiset, pitäväpohjaiset kävely- tai urheilukengät kävelyretkille sademetsässä ja kaupungeissa.

Ota lisäksi mukaan aurinkolasit, aurinkosuojavoide ja auringolta suojaava päähine sekä hyttyskarkote.

Sähköpistokkeet ovat usein brittiläistä, commonwealth-mallia (kolme piikkiä). Ota mukaan adapteri, ainakin jos tarvitset sähköä kameran ja puhelimen akkujen lataamiseen.

Huom!

Huomioitavaa kaupunkikierroksella Bruneissa:

* Ei-muslimit eivät pääse sisään moskeijoihin torstaisin ja perjantaisin tai uskonnollisten juhlien aikaan. Jos vierailu osuu tällaiseen ajankohtaan, vierailemme vain moskeijan ulkopuolella olevassa puutarhassa ja näemme moskeijaa ympäröivän alueen.
* Valokuvaus ei ole sallittua sisällä moskeijassa ja Royal Regalia -museossa.
* Moskeijavierailulla naispuolisten vierailijoiden on käytettävä mustaa huivia, joita on lainattavissa moskeijan sisäänkäynnin luota.
* Kengät riisutaan ennen moskeijaan ja Royal Regalia -museoon menoa.
* Suosittelemme retkelle kenkiä, joissa ei ole korkoa, koska retki sisältää mm. lyhyen kävelyn Kampong Ayerin vedenpäälle rakennetun kylän puulaitureilla.

Muuta

Malesian ja Indonesian sisäiset lennot sekä lennon Bruneista Indonesiaan varaa paikallinen yhteistyökumppanimme ja TEMA-opas jakaa lentoliput matkan aikana. Huomaa, että maiden sisäisillä lennoilla koneen ruumassa kuljetettavaa, kirjattavaa matkatavaraa saa yleensä olla korkeintaan 20 kg painava matkalaukku ja käsimatkatavaran paino saa olla enintään 7 kg.

Pidä matkapäiväkirja/matkaohjelma helposti saatavilla lähtöselvityksessä Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jotta voit näyttää matkasuunnitelman ja oleskelujen keston.

Tietyt, paikalliset juhlapäivät, erityisesti kiinalainen uusi vuosi (16.2.2018), Ramadanin päättyessä vietettävä Idul Fitri (15.-16.6.2018) ja Nyepi eli balilainen uusi vuosi (17.3.2018), voivat aiheuttaa matka-ajankohtaan osuessaan muutoksia matkaohjelmaan.

Lue lisää Singaporesta, Malesiasta, Bruneista ja Indonesiasta!
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös:
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotellitiedot

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.