Moniulotteinen ja värikkään valloittava ThaimaaKansallispuistoja, viidakkoa ja Bangkok

Mielenkiintoinen kiertomatkamme alkaa kauniista Khao Lakista, josta teemme päiväretken paratiisimaisille Surinin saarille, lähelle Burman rajaa. Matkamme jatkuu länsirannikolta pitkin reittejä, joille turistit harvoin eksyvät, nyt olemme keskellä Thaimaan arkea. Vierailemme kahdessa kansallispuistossa, Khao Sokissa ja Sam Roi Yotissa. Näihin Thaimaan kauneimpiin kuuluviin trooppisiin ja uskomattoman vehreisiin kansallispuistoihin tutustumme niin kävellen kuin veneestäkin käsin. Pysähdymme paikallisille markkinoille ja ananasviljelmälle Burman rajalla. Saavuttuamme Koh Talun saarelle, on sinulla ainutlaatuinen mahdollisuus snorklata ja tavata mahtavia merikilpikonnia. Kuuluisa Kwai-joen silta sijaitsee Kanchanaburissa ja täällä tutustumme lähemmin Kuoleman Rautatien historiaan. Rautatiellä teemme juna-ajelun. Kwai-joen seutua katselemme myös lautalta käsin, lautta kuljettaa meitä hiljalleen pitkin jokea läpi kauniiden maisemien. Upea matkamme päättyy vaikuttavaan Bangkokiin, jossa ohjelmassa on niin kulttuuria kuin historiaakin. Mikäli pidät shoppailusta, on parempaa paikkaa vaikea nimetä. 


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Thaimaa

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 15 päivää

Ryhmän koko: 21-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

  • Snorklausta, uintia ja kulttuuria Surinin saarilla
  • Kokonainen päivä Cheow Lan -järvellä Khao Sokissa
  • Sam Roi Yotin kansallispuisto ja Prayanakornin luola
  • Kaksi päivää Talun saarella
  • Bangkok ja mahdollisuus omiin ja yhteisiin elämyksiin

Päiväohjelma
Talvi 2020 (lähtö:1.2)

Päivä 1 – Matka Thaimaahan alkaa
Matka Helsingistä kohti hymyn maata Thaimaata alkaa.

Päivä 2 – Khao Lak
Laskeuduttuasi Phuketiin toivottaa Tema-opas sinut tervetulleeksi Thaimaahan. Lähdemme ajelemaan rannikkoa pitkin kohti pohjoista ja viehättävää Khao Lakia. Saavuttuamme hotellille sinulle jää mukavasti aikaa levähtää ennen yhteistä tervetuloillallista, jonka nautimme kuunnellen samalla tropiikin taianomaisia ääniä.

Päivä 3 – Surinin saaret
Tämän päivän päämääränämme on kauniiden ja rauhallisten Surinin saarten kansallispuisto. Päiväretken aikana tutustumme upeaan merenalaiseen maailmaan snorklaten, uintia unohtamatta. Perehdymme Moken-kansan kulttuuriin, joskus heitä kutsutaan myös merimustalaisiksi. Täältä löytyvät heidän pysyvät kotinsa, jotka ovat rakennettu tolppien varaan, niin rannalle kuin veteenkin. Ehkäpä meille tarjoutuu päivän aikana tilaisuus oppia heidän erikoinen uimatekniikkansa. Moken-kansan lasten väitetään oppivan uimaan jo ennen kävelemistä. Tämän merihenkisen päivän jälkeen palaamme iltapäivällä hotellillemme.

Päivä 4 – Khao Sokin kansallispuisto
Tänään jätämme länsirannikon ja otamme kurssin kohti Khao Sokin kansallispuistoa, joka kattaa 740 neliökilometrin suuruisen alueen. Täällä meitä odottaa trooppinen sademetsä, jonka uskotaan kuuluvan maapallon vanhimpien joukkoon. Perille saavuttuamme majoitumme viehättäviin viidakkolodgeihin. Viidakon vehreys kätkee sisäänsä vertaansa vailla olevan lajirunsauden, johon tutustumme tekemällä yhteisen kevyehkön vaelluksen. Sademetsän mahtava holvikatto varjostaa aurinkoa, ja kaskaat sirisevät puissa luoden lähes maagista tunnelmaa. Päivän kohokohdaksi saattaa kuitenkin muodostua ikimuistoinen kanoottiretki Sok-joella, joka kiemurtelee kauniin kiehtovien ja erilaisten kalkkikivimuodostelmien välillä. Kerrassaan unohtumaton retki!

Päivä 5 – Veneretki Cheow Lan -järvellä
Tänään vietämme päivän Cheow Lan -järvellä, joka on osa Khao Sokin kansallispuistoa. Teemme rauhoittavan veneretken lähestulkoon satumaisissa maisemissa, upeita karstivuoria ihastellessa. Päivän aikana nautimme lounaan. Iltapäivän koittaessa jatkuu matkamme kohti länsirannikkoa ja provinssin mielenkiintoista pääkaupunkia ja merkittävää satamakaupunkia, Surat Thania, jossa vietämme yhden yön. Kaupunki on kuuluisa vilkkaasta laivaliikenteestään lähisaarille, kuten Koh Samuille, Koh Taolle ja Koh Phanganille.

Päivä 6 – Itärannikko ja Koh Talu
Aamiaisen jälkeen suunnistamme pitkin länsirannikkoa vieläkin pohjoisempaan päin. Nyt on aika jättää manner ja matkaamme pienelle Koh Talun saarelle. Lounaan jälkeen on vuorossa noin 25 minuuttia kestävä laivamatka, jonka jälkeen meitä odottaa kahdella sanalla sanoen trooppinen paratiisi. Koh Talua kutsutuaan vihreäksi helmeksi eikä suotta. Kookospalmujen huojuessa noin kahden kilometrin pituisella kauniilla rannalla, tunnelma tästä paratiisimaisesta vihreästä saaresta vaan syvenee. Myöhemmin iltapäivällä teemme yhteisen kävelykierroksen, jonka aikana saari tulee tutuksi. 

Päivä 7 – Snorklausta ja merikilpikonnia
Aamupäivän vietämme rentouttavalla veneretkellä, jonka aikana tarjoutuu mahdollisuus snorklata tai vain nauttia upeasta rannasta. Koh Talun saaren ympäristössä sijaitsee koralliriutta ja vesistö onkin osa niin kutsuttua Marine Parkia, jossa huolehditaan vanhojen korallien suojelemisesta ja uusien korallien istuttamisesta. Iltapäivällä vierailemme merikilpikonnien suojelukeskuksessa, joka on keskittynyt uhanalaisten karettikilpikonnien suojelemiseen. Kilpikonnien lisääntymisaika vaihtelee lajeittain, ja osa lajeista lisääntyy vain tiettynä aikana vuodesta. Tällä seudulla lajin yksilöt tulevat munimaan heinä- ja syyskuun välisenä aikana. Päivän päätteeksi nautimme maukkaan barbeque-illallisen rannalla.

Päivä 8 – Sam Roi Yotin kansallispuisto
Sam Roi Yot on Thaimaan ensimmäinen rannikolla sijaitseva kansallispuisto, se sijaitsee Siaminlahdella. Kansallispuisto ei muodostu ainoastaan rannikosta, vaan siellä on toinen toistaan upeampia karstivuoria, jotka näyttävät kohoavan jyrkästi kohti taivasta. Kansallispuiston nimi tarkoittaakin vuorta, jossa on kolmesataa huippua. Alueen vehreys on ainutlaatuista. Kansallispuistossa jatkuvasti virtaava makea vesi vaikuttavissa vesiputouksissa ja siellä sijaitsevat useat lähteet tekevät siitä Thaimaan suurimman kosteikon. Lintulajeja on rekisteröity yli 300 ja niiden muuttoliikkeen aikana Aasian ja Australian välillä usein nähtyjä lintuja ovat muun muassa purppurakana, kiljukotka, nuolihaukka ja valkomerikotka. Suo- ja rannikkoalueet ovat myös useiden harvinaisempien lintulajien pesimispaikkoja. Jos meillä on hitunen onnea matkassa, saatamme nähdä päivän aikana muun muassa erilaisia makakiapinoita ja lehtiapinoita. Tälle päivälle kannattaa varata tukevat jalkineet matkaan. Tutustumme myös Prayanakornin luolaan, jossa näemme satumaisen paviljongin. Paviljonki on rakennettu Thaimaan kuninkaan Rama V (1868 – 1910, kuningas tunnetaan nimellä Chulalongkorn) kunniaksi. Tämän unohtumattoman luontokokemuksen jälkeen meitä odottaa lounas, jonka nautimme meren läheisyydessä. Lounaan jälkeen jatkuu päivän retkemme perinteisillä kalastajaveneillä, joista käsin näemme sekä rannikon kalastajakyliä että hienoja rantoja. Päivän aikana tarjoutuu mahdollisuus virkistäytyä meressä, joten muistathan ottaa uimavarusteet mukaan.

Päivä 9 – Hua Hin
Hua Hin on tunnettu lomakohde pohjoismaalaisten keskuudessa. Hua Hinilla on paljon erilaisia aktiviteetteja tarjottavanaan ja jos olet kiinnostunut shoppailusta löydät varmasti mieleisesi putiikin jos toisenkin. Vanha kauppahalli ja yömarkkinat ovat ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoisia, ja miksipä et kokeilisi täällä perinteistä thaimaalaista hierontaa.

Päivä 10 – Silta yli Kwai-joen
Varhain aamulla lähdemme kohti luodetta ja Kanchanaburin provinssia, päämääränämme kuuluisa Kwai-joki. Perehdymme lähemmin ”Kuoleman Rautatien” surulliseen historiaan. Rautatietä rakensivat muun muassa brittisotilaat japanilaisten sotavankeina toisen maailmansodan aikana, uskomattoman ankarissa olosuhteissa. Päivä jatkuu lauttamatkalla pitkin jokea, läpi kauniiden maisemien ja syvänvihreän kasvillisuuden. Pysähdymme yhdelle hautausmaalle, jonne on haudattu Kuoleman Rautatietä rakentaneiden liittoutuneiden sotavankeja. Päivän viimeisen etapin taitamme bussilla laajojen sokeriruoko-, maissi- ja tapiokapeltojen halki hotellillemme, joka sijaitsee keskellä viidakon vehreyttä. 

Päivä 11 – Kanchanaburin luontoa
Aamupäivällä sinulla on aikaa nauttia hotellin vehreästä ympäristöstä. Kwai-joki virtailee alapuolella ja ilmapiiriä täydentävät erilaiset viidakosta kantautuvat äänet. Lounaan jälkeen lähdemme pitkähäntäveneajelulle. Pistäydymme kauniissa luolassa ja tutustumme yhteen Thaimaan vähemmistökansoista, Mon-kansaan. Vieraillessamme kylässä, näemme heidän kauniin temppelinsä. Illallisen nautimme viidakkomaisessa ympäristössä, aivan Kwai-joen tuntumassa.

Päivä 12 – Grand Palace
Aikaisin aamulla on aika jättää tämä pikku paratiisi ja lähdemme kohti Thaimaan dynaamista pääkaupunkia, Bangkokia. Vaikuttavien kanavien verkosto on yhä tärkeä osa tämän päivän Bangkokia, ja Tervetuloa Bangkokiin -lounaan nautimmekin maan tärkeimmän joen, Chao Praya -joen tuntumassa. Jokea kutsutaan myös kuninkaalliseksi virraksi. Lounaan jälkeen on vuorossa yksi tämän matkan kohokohdista, tutustuminen mahtavaan kuninkaalliseen Grand Palaceen. Nykyään palatsi on seremoniallisessa käytössä. Palatsialueella sijaitsee Wat Phra Kaew’n temppeli, jossa säilytetään maan tärkeintä Buddhan patsasta, Emerald Buddhaa. Sen englanninkielinen nimi on Smaragdi-Buddha, mutta se on tehty jadesta, eikä smaragdista. Emerald Buddhalle vaihdetaan erilaiset vaatteet kolme kertaa vuodessa eli Thaimaan eri vuodenaikojen mukaan ja vaatteet vaihtaa perinteisesti aina maan kuningas. Nyt sinua odottaa ”two nights in Bangkok”. Asumme keskeisellä paikalla, aivan ilmaratajunan läheisyydessä, joka on kätevin ja myös nopein tapa tutustua Bangkokiin.

Päivä 13 – Vapaapäivä Bangkokissa
Tämä päivä on varattu kokonaan omille tutkimusretkille tässä elämää sykkivässä kaupungissa. Päivän ohjelma kannattaa suunnitella tarkkaan, ja tässä sinua auttaa mielellään kaupungin erinomaisesti tunteva Tema-opas. Oppaan kanssa voit halutessasi lähteä pienelle tutustumisretkelle, jonka teemme ilmaratajunalla. Ajelemme hotellilta muutaman asemanvälin kuuluisalle Siam Squarelle, jonka läheisyydessä sijaitsee myös Thai-silkin Isän, Jim Thompsonin kotitalo, joka toimii nykyään museona. Asiatique on kaupungin uusi ”Waterfront”, tutustumisen arvoinen paikka, josta löytyvät markkinat, paljon erilaisia jännittäviä pikku putiikkeja ja lukuisia erinomaisia ravintoloita. Se sijaitsee Chao Praya -joen varrella ja on osittain rakennettu kunnostettuihin varastorakennuksiin. Illalla nautimme yhteisen matkanpäätösillallisen.

Päivä 14 – Kotimatka alkaa illalla
Lento kohti Helsinkiä lähtee vasta illalla, joten tänään ehdit jatkaa vielä tutustumista Bangkokiin ominpäin tai miksi et vain rentoutuisi ja nauttisi hotellin viehättävästä uima-allasalueesta. Illan ohjelmassa on bussimatka lentokentälle. Samalla haluamme kiittää tästä kerrasta, ja toivottaa tervetulleeksi uudelleen Tema-matkojen maailmaan.

Päivä 15 – Saapuminen Helsinkiin
Sisältörikas ja mielenkiintoinen matka värikkäässä Thaimaassa on tullut päätökseensä kun lento laskeutuu Helsinkiin.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakaiset lennot Helsinki − Phuket
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 12 aamiaista
• 8 lounasta
• 7 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Lento Helsinki – Phuket. Lennolla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 2
Saapuminen Phukettiin. Bussimatka Khao Lakiin, n. 70 km. Kaksi hotelliyöpymistä Khao Lakissa.

Päivä 3
Päiväretki Surinin saarille ja Moken-kansa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 4
Koh Kho Khao – Khao Sok, bussi n. 70 km. Viidakkovaellus ja kanoottiretki. Aamiainen, lounas ja illallinen. Yksi yöpyminen lodgessa Khao Sokissa.

Päivä 5
Khao Sok – Surat Thani, bussi n. 130 km. Retki Cheow Lan -järvelle. Aamiainen ja lounas. Yksi hotelliyöpyminen Surat Thanissa.

Päivä 6
Surat Thani – Koh Talu, bussi n. 270 km. Saarikävely. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 7
Snorklausretki ja vierailu merikilpikonnien suojelukeskuksessa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 8
Koh Talu – Hua Hin, bussi n. 210 km. Retki Sam Roi Yotin kansallispuistoon. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Hua Hinissä.

Päivä 9
Omaa aikaa Hua Hinisssa. Aamiainen

Päivä 10
Hua Hin – Kanchanaburi, bussi n. 220 km. Juna-ajelu Kuoleman Rautatiellä. Aamiainen, lounas ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Kwaijoella.

Päivä 11
Retki Kwaijoella ja vieraiu Mon-kansan luona. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 12
Kanchanaburi – Bangkok, bussi n. 130 km. Tutustuminen Kuninkaalliseen Grand Palaceen. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Bangkokissa.

Päivä 13
Vapaapäivä Bangkokissa. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 14
Lento Bangkok – Helsinki. Lentokenttäkujetus. Aamiainen ja lennolla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin.

Katso hotellitiedot matkan Hyvä tietää -osiosta. Tiedot hotelleista ovat alustavia ja muutokset mahdollisia.

Thaimaa

Asukasluku: n. 69 milj.

Pinta-ala: 514 000 km²

Uskonto: Buddhalaisia 94 %, muslimeja 4 %, konfutselaisia, kristittyjä ja muita uskontoja 2 %

Valuutta: Thaimaan Baht (THB)

Kieli: Thai (eri murteita), kiinan murteita, malaji, khmer ym.

Aikaero: Talvella (loka–maaliskuu) Suomen aika +5 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen lento Helsinki – Phuket, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja pääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Huom!
Hotellitiedot poikkeavat osin hotelliluettelon tiedoista seuraavasti talven 2018/2019 lähdöillä:

Khao Sokissa majoitumme The Cliff & River Jungle Resortiin***.

Valuutta
Thaimaan baht (THB).

Kannattaa vaihtaa jonkin verran bahteja jo ennen matkaa, jottet heti saavuttuasi joudu etsimään rahanvaihtopaikkaa tai pankkiautomaattia. Muutoin voit ottaa matkavaluutaksi mukaan euroja. Tavalliset luottokortit hyväksytään yleisesti Thaimaassa ja niillä voi suuremmilla paikkakunnilla nostaa rahaa pankkiautomaateista. Pidä aina tarkasti huolta luottokorteistasi!

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), virvokkeet, juomarahat ja matkamuistot.

Juomaraha
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin THB 700 / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Etelä-Thaimaan ilmasto on trooppinen. Päivän yli lämpötila on tilastojen mukaan loka–helmikuussa 30 asteen paikkeilla ja alin 20–25 asteen välillä. Sadetta saadaan pääasiassa touko–kesäkuussa sekä syys–lokakuussa. Kauden alussa sateet ovat voimakkaita, mutta lyhytkestoisia iltapäiväkuuroja. Syyskuussa ja lokakuussakin sateet voivat kestää kauemmin. Keski-Thaimaassa lämpötila saattaa olla muutaman asteen alhaisempi. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Parhaiten viihdyt kevyissä, ilmavissa ja pitkähihaisissa vaatteissa. Hihat suojaavat liialta auringonpaahteelta ja pistäviltä hyönteisiltä. Suosittelemme myös hyviä kenkiä kävelyretkiin kansallispuistoissa, ja ainakin toisen päivän patikkaretkellä umpinaiset kengät ovat mukavammat. Mukaan kannattaa pakata sateenvarjo ja/tai kevyt sadeasu. Sisätiloissa, esimerkiksi ostoskeskuksissa, on ilmastoinnin vuoksi viileää. Muista uima-asu! 

Sääolosuhteet vaikuttavat matkaohjelman joidenkin osuuksien toteutumiseen. Jos sää on tuulinen ja aallot korkeita, eikä veneellä voi lähteä suunnitelluille retkille, opas järjestää muita retkiä niiden tilalle.

Muuta
Muista tarkistaa ajoissa, että passisi on voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta maahan saapumispäivästä.

Lue lisää Thaimaasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotellitiedot

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose