Uutuus

Tapaaminen Egyptissä Sfinksin ja Tutankhamonin kanssa

Mahtavan Niilin varrelle jää todella paljon mielenkiintoista ja jännittävää nähtävää. Täällä purjehtivat faaraot jo vuosituhansia ennen Kristuksen syntymää. Vierailemme pyramideilla, näemme Sfinksin, pääsemme ihailemaan Egyptiläisen museon aarteita ja tapaamme egyptiläiset tulisielut. Muistoja faarao Tutankhamonin mystisistä ajoista aina mielenkiintoiseen Egyptin nykypäivään − kaikkea tätä tarjoaa risteily Assuanista Luxoriin. Tapaaminen Egyptissä Sfinksin ja Tutankhamonin kanssa -matkamme päättyy Punaisellemerelle.   


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Järjestämme lennot haluamaltasi lähtöpaikkakunnalta.


Tärkeää tietoa

Maat: Egypti

Matkatyyppi: Kiertomatka - Risteily

Matkan pituus: 12 päivää

Ryhmän koko: 16-24 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä

Kohokohdat

  • Pyramidit ja Sfinksi
  • Luonnonmukainen maatila Kairon ympäristössä
  • Felukka-purjehdus Assuanissa
  • Kuninkaiden laakso Luxorissa
  • Rentoutumista Punaisenmeren äärellä

Päiväohjelma
Talvi 2019 (lähtö 25.2.2019, 13 päivää)


Päivä 1 – Matka alkaa ja saapuminen Kairoon

Matka kohti Egyptiä ja Kairoa alkaa. Kairoon saapuessa, passi- ja tullimuodollisuuksien jälkeen tapaat Tema-oppaan. Nyt on vuorossa bussimatka ensimmäiselle hotellillemme. Majoitumme Meridien Pyramid -hotelliin, joka sijaitsee pyramidien läheisyydessä Gizassa.


Päivä 2 – Gizan tasanko ja Tutankhamon

Aamiaisen jälkeen vierailemme Gizan tasangolla, jossa sijaitsevat maailman tunnetuimmat nähtävyydet. Giza sijaitsee Suur-Kairon alueella. Täällä meitä odottavat Pyramidit ja Sfinksi. Upeat pyramidit kertovat omalla ylpeällä ja salaperäisellä tavallaan, kaikessa hiljaisuudessa, mahtavasta neljännen dynastian ajasta.Iltapäivä alkaa tutustumisella kattavaan Egyptiläiseen Museoon, jossa yksi mielenkiintoisimmista kokoelmista on Tutankhamonin haudasta löydetyt esineet, muun muassa Tutankhamonin kuolinnaamio. Päivän aikana vierailemme myös näyttelyssä, joka kertoo papyruksesta ja sen tuhansia vuosia vanhasta historiasta.


Päivä 3 – Dahshur, Memphis ja Sakkara

Tänään matkaamme bussilla egyptiläiselle maaseudulle ja näemme vaikuttavat Sakkaran ja Dahshurin hauta-alueet pyramideineen ja virkamieshautoineen. Tuntuu uskomattomalta, kuinka hyvin värit ovat säilyneet näissä tuhansia vuosia vanhoissa haudoissa. Sakkarassa, joka oli muinaisen Egyptin vanhan valtakunnan pääkaupungin Memphisin hautakaupunki, sijaitsee Egyptin vanhin pyramidirakennus. Se on niin kutsuttu porraspyramidi, joka kapenee portaittain ylöspäin mentäessä ja sen rakennutti Farao Zoser. Dahshurissa rakennettiin useita kuninkaallisia pyramideja ja hautoja sekä vanhan valtakunnan että keskivaltakunnan aikana. Päivän kohokohdan muodostavat kolme upeaa pyramidia − taitettu pyramidi, punainen pyramidi ja musta pyramidi. Eteläinen Gizan alue aina pohjoiseen Dahshuriin saakka on löytynyt Unescon maailmanperintöluettelosta jo vuodesta 1979 lähtien.


Päivä 4 – Luonnonmukainen maatila

Päivämme alkaa mielenkiintoisella vierailulla luonnonmukaiselle tilalle, jossa harjoitetaan biodynaamista viljelyä. Biodynaaminen viljely perustuu luonnonvarojen kestävään käyttöön. Biologisen ja ekologisen perustan lisäksi tälle viljelymenetelmälle on ominaista dynaaminen ajattelutapa, josta saamme kuulla enemmän vierailumme yhteydessä. Tilalla meille tarjoutuu myös tilaisuus tutustua sen kouluun. Täällä nautimme maukkaan lounaan, joka on valmistettu tilan omista, herkullisista raaka-aineista. Lounaan jälkeen suuntaamme kohti lentoasemaa ja matkamme jatkuu eteläiseen Egyptiin, Assuaniin, jossa vietämme yhden yön.


Päivä 5 – Assuan ja Niili

Aamupäivän aikana näemme Korkean padon, joka on yksi maailman suurimmista, sen tärkeä tehtävä on kontrolloida mahtavaa Niiliä. Päivän aikana saamme ihailla kuuluisaa mestariteosta, vaikuttavaa keskeneräistä obeliskia ja nubialaisessa kylässä tutustumme muinaisen Nubian niin historiaan kuin nykypäiväänkin. Nyt on tullut aika majoittautua miellyttävälle risteilyalukselle, joka on meidän kotimme seuraavan kolmen päivän ajan. Iltapäivän aikana teemme niin kutsutun felukka-retken eli purjehdusretken vanhanaikaisella puisella purjeveneellä. Tämän rentouttavan retken päätämme Old Cataract –hotellille, jossa nautimme iltapäiväteen. Päivän kruunaa nautinnollinen hetki illalla aurinkokannella, jossa voit vain istuskella, muistella tapahtumarikasta päivää ja ihailla kaupungin valoja. Halukkailla on mahdollisuus osallistua ylimääräiselle (maksullinen) Abu Simbelin retkelle (varattava ja maksettava ennen matkan alkua). Abu Simbelin temppelit rakennutti Ramses II, tai Ramses Suuri, jota pidettiin lähestulkoon jumalana, hallitsihan hän sekä ylä- että ala-Egyptiä. Lennämme Abu Simbeliin (matka noin 280 km / suunta) ja jos osallistujia on tarpeeksi, toteutamme retken niin, että Tema-opas on mukana, jotta retkestä tulee varmasti onnistunut. Assuanin padon rakentamisen yhteydessä temppelit saivat erityistä huomiota osakseen kun ne irrotettiin kalliosta ja siirrettiin osina Nasser-järven tulvavesirajan yläpuolelle. Muutaman tunnin jälkeen palaamme Assuaniin ja nautimme risteilyaluksellamme lounaan.


Päivä 6 – Maataloutta, krokotiilejä ja haukkoja

Päivän seikkailut alkavat jo aamun sarastaessa seilatessamme Assuanista Luxoriin. Alukseltamme nautimme näkymästä, jota värittää rauhallinen elämänmeno rantojen varsilla. Aurinkokannelta sinulle tarjoutuu erinomainen mahdollisuus katsella ohittamiemme paikkojen niin arkea kuin luontoakin. Aamulla teemme retken Kom Ombon erikoiselle kaksoistemppelille, jonka toinen puoli on pyhitetty krokotiilijumala Sobekille ja toinen puoli taas haukkajumala Horukselle. Matkamme jatkuu Edfun kaupunkiin, joka sijaitsee Niilin länsirannalla. Täällä teemme hevosrattailla retken Horuksen temppelille, joka on kaikista Egyptin temppeliraunioista parhaiten säilynyt. Myöhemmin iltapäivällä seilaamme Esnaan, ohitamme sulut, ja matkamme kohti Luxoria jatkuu.


Päivä 7 – Luxor

Tänään otamme suunnan kohti läntistä Luxoria ja vierailemme legendaarisessa Kuninkaiden laaksossa, jossa näemme vierailijoille avattujen hautojen fantastisia seinämaalauksia. Tutustumme Hatŝepsutin temppeliin. Hatŝepsut oli merkittävä naispuolinen faarao, joka hallitsi Egyptissä noin 20 vuoden ajan. Päivän aikana näemme myös Deir el-Medinan kaupungin, jonka asukkaat rakensivat työkseen faaraoiden hautoja Kuninkaiden ja Kuningattarien laaksossa. Ilta huipentuu vierailuun Luxorin temppelissä. Tämä muinaisen Egyptin aikainen temppeli sijaitsee keskellä Luxorin kaupunkia, jossa on peräkkäisiä rakennuksia pihoineen, upeita pylväikköjä, kappeleita ja vaikuttavia patsaita. Täällä on helppo tuntea palaavansa ajassa tuhansia vuosia taaksepäin.


Päivä 8 – Temppeleitä ja rannikkoa

Nyt on tullut aika jättää risteilyalus. Aamupäivän vietämme tutustumalla Karnakin temppeliin, muinaisen Egyptin toiseksi suurimpaan temppeliin ja vanhaan uskonnolliseen keskukseen. Amon-jumalalle omistetun temppelikompleksin vanhimmat osat Thebessä rakennettiin jo lähes 2000 vuotta sitten. Uuden valtakunnan aikana, jolloin Thebe oli maan loistelias pääkaupunki, temppelialuetta laajennettiin varoja säästelemättä ja sinne pystytettiin niin obeliskeja, patsaita kuin faaraoista kertovia korkokuviakin. Iltapäivän aikana ajelemme halki autiomaan, ja matkamme varrelle jää myös pieniä kyliä ja kaupunkeja. Päivän päämäärämme on Punainenmeri ja Soman lahti.


Päivät 9 ja 10 – Punainenmeri

Rentouttavia rantalomapäiviä, ei yhteistä ohjelmaa.


Päivä 11 – Takaisin Egyptiin

Tänään matkustamme lentäen takaisin Kairoon, jossa vietämme kiertomatkamme kaksi viimeistä yötä.


Päivä 12 – Vastakohtien Egypi

Tänään meille tarjoutuu tilaisuus tutustua värikkääseen Kairoon lähemmin. Vierailemme kaupungin suurimmassa moskeijassa, josta matkamme jatkuu tunnetulle Khan el Khalilin basaarialueelle. Nautittuamme lounaan, palaamme takaisin hotellillemme. Mikäli haluat jatkaa päivää vielä omien tutkimusretkien parissa, kysy vinkkejä Kairon hyvin tuntevalta Tema-oppaalta.


Päivä 13– Kotimatka

Aamiainen ja bussikuljetus lentoasemalle. Kotimatka alkaa.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakaiset reittilennot Helsinki – Kairo
• Egyptin sisäiset lennot Kairo – Assuan ja Hurghada – Kairo
• Majoitus
• 11 aamiaista
• 6 lounasta
• 8 illallista

• 2 iltapäiväteetarjoilua
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1

Lähtö Helsingistä kohti Egyptiä ja Kairoa. Saapuminen Kairoon ja bussikuljetus lentoasemalta hotellille, n. 55 km. Lennoilla tarjoiltavat ateriat. Kolme hotelliyöpymistä Gizassa.

Päivä 2

Retki pyramideille ja Egyptiläiseen museoon, bussi n. 45 km. Vierailu yhdellä pyramidilla, Sfinksi ja Egyptiläinen museo. Aamiainen ja lounas.

Päivä 3

Retki Sakkaraan ja Dahshuriin, bussi n. 68 km. Vierailut Dahshurissa, Memphisissä ja Sakkarassa. Aamiainen ja lounas.

Päivä 4

Retki luonnonmukaiselle maatilalle, vierailu koulussa, bussi n. 85 km. Maan sisäinen lento Assuaniin. Bussikuljetus hotellille n. 10 km. Aamiainen ja lounas. Hotelliyöpyminen Assuanissa.

Päivä 5

Retki Assuaniin, bussi n. 20 km. Vierailu korkealla padolla ja nubialaisessa kylässä. Felukka-purjehdus. Aamiainen, lounas, iltapäivätee ja illallinen. Majoittuminen risteilyalukselle kolmeksi yöksi. Ylimääräinen (lisämaksullinen) retki Abu Simbeliin lentäen. Retki varattava ja maksettava ennen matkan alkua. Hinta 280 USD.

Päivä 6

Risteily Assuanista Luxoriin. Vierailut Kom Ombossa ja Edfussa. Aamiainen, lounas, iltapäivä tee ja illallinen.

Päivä 7

Retki läntiseen Luxoriin, bussi n. 40 km. Vierailut Kuninkaanlaaksossa, Hatschepsutsin temppelissä ja Deir el-Medinassa. Iltaretki Luxorin temppelille. Aamiainen, lounas ja illallinen.


Päivä 8

Retki Karnakin temppelille ja Soman lahti, bussi n. 265 km. Aamiainen ja illallinen. Kolme hotelliyöpymistä Soma Bayssä.


Päivät 9 ja 10

Rentoutumista omaan tahtiin Soma Bayssa. Aamiainen ja illallinen.


Päivä 11

Bussikuljetus Hurghadan lentoasemalle, n. 52 km. Maan sisäinen lento Kairoon. Bussikuljetus hotellille, n. 22 km. Kaksi hotelliyöpymistä Kairossa. Aamiainen ja illallinen.


Päivä 12

Retki kairossa, noin 15 km. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen.


Päivä 13

Bussikuljetus lentoasemalle, n. 22 km. Kotimatka alkaa. Aamiainen ja lennoilla tarjoiltavat ateriat.

Katso hotellitiedot matkan Hyvä tietää -osiosta. Tiedot hotelleista ovat alustavia ja muutokset mahdollisia.

Egypti

Asukasluku: 95,6 miljoonaa 

Pinta-ala: 1 001 450 km² 

Uskonto: Muslimeja (lähinnä sunneja) 94 %, koptilaisia kristittyjä ja muita 6 %Valuutta
Egyptin punta (EGP tai LE) 

Kieli: Arabia on virallinen kieli. Korkeammin koulutetut ymmärtävät yleensä englantia ja ranskaa. 

Aikaero: Sama aika kuin Suomessa.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakaiset reittilennot Helsinki – Kairo, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta). Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).


Tärkeää tietoa viisumista ja passista
Suomen kansalaisilta vaaditaan Egyptiin viisumi. Viisumi on voimassa enintään 30 päivää kestäville matkoille. Viisumia ei tarvitse hankkia etukäteen matkustaessaan turistina Egyptiin. Viisumin saa lentoasemalta maahan saavuttaessa ja sen hinta on USD 25 (ei sisälly matkan hintaan). Egyptiin matkustattettaessa passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisesta.

Valuutta
Egyptin (EGP)

Egyptin punnan alempi rahayksikkö on piasteri. Yksi Egyptin punta on 100 piasteria.Valuuttaa kannattaa vaihtaa jo kotimaassa, ainakin ensimmäisiä matkapäiviä varten. Perillä vaihdat valuuttaa vaivattomimmin hotellien vaihtotoimistoissa tai pankeissa.Ota matkakassa mukaan euroina tai US-dollareina. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä hotelleissa sekä suuremmissa liikkeissä ja ravintoloissa. Matkan hintaan sisältyvät ateriat on mainittu matkaohjelmassa. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit, virvokkeet ja juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot. JuomarahaJuomarahat sisältyvät tämän matkan hintaan (laukunkantajat, bussinkuljettajat, risteilyalus ja paikallisoppaat).

Ilmasto ja vaatetus
Matkan ajankohta vaikuttaa luonnollisesti siihen, mitä kannattaa pakata mukaan. Egypti kuuluu subtrooppiseen alueseen, jossa on lämmin ja kuiva ilmasto. Talvikuukausina sateet eivät ole harvinaisia ja viileitä iltoja varten kannaattaa varata myös lämmintä vaatetta mukaan. Kairossa päivän keskilämpötila helmikuussa on reilusti yli 20 astetta. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather. Muista, että olet melkein koko ajan liikkeellä. Hyvät matalakorkoiset ja kumipohjaiset kengät ovat tärkeät Mukaan kannattaa pakata kevyitä puuvillavaatteita. Talvella, aikaisin keväällä ja syksyllä tarvitaan lämpimiäkin vaatteita, esim. villapuseroa ja takkia. Sateita voi esiintyä, joten sadetakki tai -viitta tai ainakin sateenvarjo ovat paikallaan. Illallisille on tapana pukeutua hieman paremmin, niin laivalla kuin muissakin illallisravintoloissa.

Muuta
Sähkö 220 V. Pistorasiat ova usein kuitenkin erilaisa kuin Suomessa, joten kannattaa ottaa adapteri mukaan. Useimmmissa hotelleissa toimii internet (maksullinen). 

Esimerkkejä paikallisesta hintatasosta: Big Mac & Company EGP 60, illallinen (ei ruokajuomia) EGP 300. Sekä viini että olut ovat useimmiten kalliimpia kuin Suomessa. Viinipullo (paikallista) maksaa noin EGP 350 – 500. Useimmat ravintolat lisäävät laskuun vielä palvelumaksun, joka on 20%. Tämä näkyy eriteltynä laskussa.

TEMA-matkoilla käytettävät bussit ovat kohdemaan tason huoimioiden hyvätasoisia. Pyrimme siis aina käyttämään parhaita mahdollisia busseja. Bussien taso Egyptissä ei ole kuitenkaan aivan sama, kuin mihin me olemme Suomessa tottuneet.  

Lisäretki:

Assuanin vierailun aikana on mahdollista lähteä mukaan ylimääräiselle retkelle maailmanperintökohteeseen Abu Simbeliin. Retki toteutetaan englanninkielisen oppaan johdolla ja kotimaan lennon avulla. Hinta 280 USD. Retki on varattava ja maksettava ennen lähtöä.

Lue lisää Egyptistä

Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta. Lue myös Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotellitiedot

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose