Pyöräillen FlanderissaRomanttinen Brugge

Tällä matkalla pyöräilyreitit vievät meidät vehreille niityille ja kanaalien varsille. Keskiaikainen Bruggen kaupunki romanttisine rakennuksineen ja viihtyisine ravintoloineen ja kahviloineen on tukikohtamme matkan ajan. Poikkeamme myös rajan yli Hollantiin, ja pyöräretkien välissä nautiskelemme paikallisia herkkuja ja maistelemme belgialaista olutta sekä tutustumme Gentin kaupunkiin.


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/.

Tärkeää tietoa

Maat: Belgia, Alankomaat

Matkatyyppi: Pyöräilymatka - vaikeustaso 1, helppo

Matkan pituus: 6 päivää

Ryhmän koko: 14-18 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Bruggen ja Gentin maailmanperintökaupungit
 • Bulskampveldin linna puutarhoineen
 • Belgian ja Hollannin hienot kylät
 • De Haanin hiekkadyynit
 • Kulttuurihistoriallinen Gent

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Bryssel (Finnair), majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita. Matkan hintaan sisältyy myös Bruggen museokortti ja alennusvihko.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Huom! Ilmoita matkalle lähtevien pituudet varauksen teon yhteydessä kommenttikentässä tai välittömästi vahvistuksen saatuasi matkustajatiedoissa kirjautumalla Minun matkani -sivulle. Tarvitsemme tiedot viimeistään kuukausi ennen lähtöä, jotta kaikille voidaan jo ennakkoon varata kooltaan mahdollisimman hyvin sopiva polkupyörä. Voit ilmoittaa tiedot myös sähköpostilla osoitteeseen info@temamatkat.fi, muista merkitä varausnumero sähköpostin otsikkoon.

Valuutta
Euro (EUR)

Tavallisimmat pankki- ja luottokortit hyväksytään maksuvälineenä useimmissa paikoissa ja niillä voi nostaa käteistä pankkiautomaateista. Mukaan kannattaa kuitenkin ottaa myös käteistä ainakin ensimmäisiä päiviä varten, jottet joudu heti etsimään pankkiautomaattia.

Lisätietoja valuutasta ja vaihdosta saat pankista tai valuutanvaihto liikkeistä. 

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat juomarahoja varten matkakassaasi noin 20 e. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen yhteisten juomarahojen antamisesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille, hotellin laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Pohjanmeren rannikolta Brysseliin asti vallitsee meri-ilmasto, mikä tekee säästä epävakaisen ja sadekuuroja esiintyy. Päivän ylin lämpötila on Bruggessa toukokuussa keskimäärin noin 15 astetta ja syyskuussa noin 17 astetta, ja päivän alin toukokuussa 9 ja syyskuussa 12 astetta.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi, www.bbc.com/weather tai www.yr.no.

Ota mukaan pyöräilyyn sopivien vaatteiden lisäksi tuulen ja sateen pitävä takki ja kevyt sadeasu. Kaupunkikävelyitä varten voit ottaa mukaan kevyemmät urheilukengät.

Pyöräilymatkat
Polkupyörät: Hybridi. Tyyppi: Citybike. Vaihteita: 7 (tai 21)
Jarrut: Käsijarrut 

Paikan päällä saat lukon ja avaimen, pyöräpumpun sekä pyörälaukun.  

Tälle pyöräilymatkalle on mahdollista vaihtaa edellä mainittu pyörä sähköpyörään lisämaksua (n. 180 e) vastaan. Ota yhteyttä ennakkoon, jos haluat tilata sähköpyörän, niitä on tajolla rajoitetusti.

Ota mukaan: Hyvät kengät pyöräilyä varten. Oma pyöräilykypärä, pyöräilylasit/aurinkolasit, pyöräilykäsineet, geelipehmuste satulaan, aurinkovoide, selkäreppu ja vesipullo (50 cl, pulloteline ei kuulu pyörän varustukseen).

Tällä pyöräilymatkalla kaikki ateriat syödään ravintoloissa ja baareissa, joten et tarvitse mukaan omia aterimia ym.

Muu varustelu: Juomapullotelineitä ei ole. Tavarateline on, mutta ei kiinnikkeitä. Suosittelemme, että otat mukaan "mustekalan", jolla voit kiinnittää pienen repun tai laukun tavaratelineeseen.

Tällä pyöräilymatkalla ei reiteillä ole mukana huoltoautoa. Huolto hälytetään tarvittaessa paikalle puhelimitse.

Pyöräilyreiteissä voi tapahtua muutoksia säästä ja tuulesta johtuen.

Vaikka matka on luokiteltu vaativuudeltaan helpoksi (1), on normaali, hyvä peruskunto välttämätön nauttiaksesi matkasta.

Päivä 2. Pyöräilymatka n. 56 km pääosin pyöräteillä, asfaltilla, soralla ja mukulakivillä, keskimäärin 5–10 m mpy.
Päivä 3. Pyöräilymatka n. 59 km pääosin pyöräteillä ja maavalleilla, keskimäärin 5–30 m mpy.
Päivä 4. Pyöräilymatka n. 52 km pääosin pyöräteillä, keskimäärin 5–30 m mpy.
Päivä 5. Pyöräilymatka n. 20 km, pääosin pyöräteillä, mukulakivillä ja asfaltilla, keskimäärin 5–10 m mpy.

Lisää vinkkejä varustautumisesta pyöräilymatkaan löydät temamatkat.fi/pyorailymatkat.

Muuta
Lue lisää Finnairin reittilennosta: www.temamatkat.fi / Hyvä tietää / Lentomatka

Lue lisää Belgiasta!
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Belgian viralliset matkailusivut, ks. www.visitbelgium.com

Lue myös:
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotellitiedot

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Pyöräilymatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.