Andalusian kiertomatkaGranada, Córdoba ja Sevilla

Marokkolainen maailmanmatkaaja Ibn Battuta kuvasi 1300-luvulla Andalusiaa maaksi jossa odottaa palkinto. Yhä edelleen palkinto odottaa sitä, joka lähtee tutkimaan tätä kaunista historian ja kulttuurin mosaiikkia. Matkamme vie Granadaan, Córdobaan, Sevillaan, Cádiziin ja lopuksi upealla paikalla kallionkielekkeellä sijaitsevaan Rondaan. Koet kaiken Alhambran kauneudesta Sevillan Calle Sierpesin säkenöivään elämänmenoon.


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Järjestämme lennot haluamaltasi lähtöpaikkakunnalta.


Tärkeää tietoa

Maat: Espanja

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 20-28 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Granada ja Alhambran maailmanperintökohde
 • Oliivipuut ja maurilaiset linnoitukset
 • Moskeija Córdobassa
 • Eloisa Sevilla
 • Ronda rotkon laidalla

Päiväohjelma
Kevät 2019

Päivä 1 - Matka alkaa
Lento saapuu Málagaan. Tema-opas on vastassa lentokentällä ja siirrymme yhdessä bussilla Málagan kaupunkiin, jossa vietämme matkan ensimmäisen yön. 

Jos lento on aamulento, sinulla on tänään vielä omaa aikaa tutustua Málagan viehättävään keskustaan. Málagasta on tullut kaupunki, joka myös täynnä mielenkiintoisia museoita ja voit poiketa vaikkapa Picasso-museoon tai keväällä 2015 avattuun Pompidou-keskukseen.  

Päivä 2 - Granada ja Alhambra
Päivä alkaa lyhyellä kaupunkikiertoajelulla Málagassa (huom. kiertoajelu voidaan lentoaikataulusta riippuen toteuttaa myös matkan päätteeksi, kahdeksantena matkapäivänä). Sen jälkeen alkaa matka kohti monissa lauluissa ylistettyä Granadaa, maurien viimeistä linnaketta, jossa vietämme seuraavan yön. Kaupunki sijaitsee ainutlaatuisen kauniilla paikalla ja sen taustalla kohoavat Sierra Nevadan lumihuiput.Granadaa hallitsee Alhambran "punainen linna", joka kätkee sisäänsä satumaisia saleja sekä pieniä sisäpihoja, joista tunnetuin on Leijonapiha. Ylempänä kukkulalla on "taivaallinen puutarha", Generalife, maurihallitsijoiden muinainen kesäpalatsi suihkulähteineen, sypressikujineen ja hyvin hoidettuine kukkaistutuksineen.Alhabrassa vierähtää helposti reilut kaksi tuntia ja sen jälkeen vierailemme myös Capilla Realissa, kuningaspari Isabellan ja Ferdinandin upeassa hautakappelissa. Tämä kuningaspari johdatti Espanjan suurvaltakaudelle. Vuonna 1492 he valloittivat itsenäisen islaminuskoisen Granadan. Vähän myöhemmin samana vuonna he lähettivät Kolumbuksen löytöretkelle, joka mullisti maailman ainiaaksi. Iltapäivällä sinulla on omaa aikaa tutustua Granadan vilkkaaseen keskustaan ja kävelykatuihin. Tai mikset pistäytyisi mahtavassa, Kaarle V aikaan rakennetussa majesteettisessa renessanssikatedraalissa. 

Päivä 3 - Kaupunkikävely Córdobassa
Aamupäivällä matkaamme halki viehättävän, melkeinpä eksoottisen andalusialaisen maiseman, jossa lähes joka kylässä on vanha maurien linna, ja jossa oliivilehdot ulottuvat silmänkantamattomiin. Lounasaikaan saavumme Córdobaan, joka oli aikoinaan samannimisen mahtavan kalifikunnan pääkaupunki. Vietämme Córdobassa yhden yön.Maurilaisen kulttuurin kukoistuskaudella (800–1100-luvuilla) Córdobaan rakennettiin aikansa uljain rakennus La Mezquita. Entistä moskeijaa voi kokonsa puolesta lähes verrata Mekkaan, ja sen sisätilat näyttävät pilarien loputtomalta metsältä.La Mezquita sijaitsee vanhojen maurilaisten ja juutalaisten korttelien naapurissa. Valkoiseksi kalkittujen talojen välissä kiemurtelevilla kapeilla kujilla ja kukkien koristamilla sisäpihoilla kuljeskellessa maurien ajan tunnelma on vahvasti läsnä. Sisäpihat ovat oikeita taideteoksia, ja joka vuosi kaunein niistä palkitaan.

Päivä 4 - Córdobasta Sevillaan
Ajamme aavan, aaltoilevan ja vaikuttavan viljelymaiseman halki Andalusian pääkaupunkiin Sevillaan, jossa viivähdämme kaksi yötä. Ohitamme matkalla muun muassa Andalusian paistinpannuksi kutsutun Ecijan sekä Carmonan. Lounasaikaan saavumme kiehtovaan Sevillaan, jonka historialliset kaupunginosat ovat innoittaneet monia runoilijoita, muusikoita ja taiteilijoita eri puolilta maailmaa.Sevilla on Euroopan vanhimpia kaupunkeja. Se oli kosmopoliittinen kaupunki jo varhaisella keskiajalla ja 1500-luvulla Espanjan tärkeimpiä satamia. Andalusian pääkaupungilla on ainutlaatuinen ja rikas historia, joka näkyy vieläkin tässä romanttisessa kaupungissa – eikä vähiten sen asukkaissa.

Päivä 5 - Kaupunkikierros Sevillassa
Vietämme Sevillassa osan neljännestä matkapäivästä ja koko tämän viidennen päivän. Käymme mm. kristikunnan kolmanneksi suurimmassa katedraalissa, arkeologisessa museossa, Don Juan -näytelmän tapahtumapaikkana tunnetussa Barrio de Santa Crúzin kaupunginosassa, Plaza de Españalla Maria Luisa -puistossa sekä tietenkin Calle Sierpesin tyylikkäällä kävelykadulla keskustassa.Sevillaan on aikaa tutustua myös omin päin – käynnin arvoisia ovat mm. taidemuseo, Hospital de la Caridad ja Alcázar. Voit halutessasi lähteä myös katsomaan tulista ja säkenöivää flamencoesitystä, hinta n. 40 euroa.

Päivä 6 - Cádiz
Tänään suuntaamme länteen kohti Atlantin rannikkoa. Sevillasta on ensin noin tunnin matka Jeréz de la Fronteraan, joka on englannin kielen kautta antanut nimensä sherrylle. Espanjassa juodaan pääasiassa rutikuivaa, oljenkeltaista sherryä, jota kutsutaan finoksi – tai mazanillaksi, jos se on kotoisin hieman pohjoisempana sijaitsevasta San Lúcar de Baramedasta. Jerezissä käymme yhdessä kuuluisista viinikellareista eli González-Byassin bodegassa katselemassa tämän jalon juoman kypsymistä tynnyreissä – ja pääsemme totta kai sitä maistelemaankin.Iltapäivällä saavumme Euroopan Havannaksikin kutsuttuun Cádiziin, joka on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja. Teemme lyhyehkön kaupunkikierroksen ja tutustumme alueen pitkään historiaan, joka ulottuu aina eteläisen Euroopan ensimmäisiin sivilisaatioihin. Vietämme Cádizissa seuraavan yön ja ehdit tutustua kaupunkiin hieman myös omin päin ennen yhteistä päivällistä.

Päivä 7 - Ronda, unelmien kaupunki
Lähdemme aikaisin aamupäivällä Cádizista, matkaamme halki hedelmällisten viljelyalueiden ja saavumme pian El Gastorin viehättävään pikkukaupunkiin, jossa pidämme tauon. Andalusia on kuin taideteos, ja kiertomatkan viimeisenä päivänä sen kehys sulkeutuu kun saavumme taianomaiseen Rondaan. Ronda tunnetaan maailmalla hyvin luonnonkauniista sijainnistaan 723 metriä merenpinnan yläpuolella sekä kaupungin kahtia jakavasta, syvästä rotkosta, jonka pohjalla virtaa joki.Monet kirjailijat ovat ylistäneet Rondan kauneutta, mm. Rainer Maria Rilke kutsui sitä "unelmien kaupungiksi". Amerikkalainen elokuvaohjaaja Orson Welles rakastui Rondaan, ja hänet haudattiin maatilalle kaupungin ulkopuolelle. Vuosisatoja pitkä historia tekee Rondasta helmen Andalusian kaupunkien joukossa. Täällä vietämme kiertomatkamme viimeisen yön.

Päivä 8 - Kotiinpaluu
On tullut aika jättää jäähyväiset Andalusialle. Lähtöpäivästä riippuen lähdemme bussilla Rondasta joko aikaisin aamulla tai illansuussa takaisin Málagaan ja lentokentälle, josta paluulento Helsinkiin lähtee.  

Jos paluulento lähtee vasta yöllä 9. matkapäivän puolella, se saapuu Helsinkiin varhain aamulla.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Málaga
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 6 ateriaa (lounasta tai illallista). Huom! 1.4.2019 lähtien 1 lounas ja 3 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Reittilento Helsinki – Málaga. Hotelliyöpyminen Málagassa.

Päivä 2
Málaga – Granada, bussi n. 125 km. Alhambra ja Capilla Real. Aamiainen ja illallinen. Hotelliyöpyminen Granadassa.

Päivä 3
Granada – Córdoba, bussi n. 170 km. Kaupunkikierros, sisältäen käynnin La Mezquitassa ja juutalaiskortteleissa. Aamiainen ja illallinen. Hotelliyöpyminen Córdobassa.

Päivä 4
Córdoba – Sevilla, bussi n. 140 km. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Sevillassa.

Päivä 5
Sevilla. Kaupunkikierros, sisältäen käynnin mm. katedraalissa ja Barrio de Santa Crúzissa. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 6
Sevilla – Jeréz de la Frontera – Cádiz, bussi n. 140 km. Sherrymaistiaiset. Aamiainen ja illallinen. Hotelliyöpyminen Cádizissa.

Päivä 7
Cádiz – Ronda, bussi n. 160 km. Aamiainen tapas-lounas ja illallinen. Hotelliyöpyminen Rondassa.

Päivä 8
Ronda – Málaga, bussi n. 105 km. Reittilento Málaga – Helsinki, joko aamulla tai illalla/yöllä (iltalento on perillä Helsingissä vasta 9. matkapäivän puolella). Aamiainen.

Katso hotellitiedot matkan Hyvä tietää -osiosta. Tiedot hotelleista ovat alustavia ja muutokset mahdollisia.

Espanja

Asukasluku 40,3 milj.Pinta-ala 504 782 km²Uskonto Katolilaisia 82 %, agnostikkoja ja ateisteja 14 %, muslimeja ainakin 1,2 %, protestantteja 0,1 %, muita n. 2,7 %Valuutta EuroKieli Espanja, katalaani, gallego, baskiAikaero Suomen aika -1 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Málaga, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut, kaikki ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta

Huom!
Alustavat hotellitiedot vuuoden 2019 kiertomatkoille ovat seuraavat:

Málaga: Hotel Las Vegas

Granada: Hotel Gran Luna

Córdoba: Hotel Alfaros

Sevilla: Hotel Macarena/Hotel Catalunia Giralda

Cádiz: Hotel Playa Victoria

Ronda: Hotel Maestranza

Hotellitiedot saattavat poiketa Hyvä tietää -osion hotelliluettelosta.

Valuutta
Euro

Tavallisimmat luottokortit toimivat useimmissa pankkiautomaateissa ja käyvät maksuvälineenä. Kannattaa ottaa matkakassaan mukaan käteistä ainakin matkan ensimmäisiä päiviä varten, jotta et heti joudu etsimään pankkiautomaattia.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelmassa mainitut ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että otat juomarahoja varten mukaan noin 30 EUR/hlö. Tema-opas kerää matkan alussa juomarahat yhteiseen kassaan ja huolehtii juomarahojen antamisesta matkan aikana. 

Ilmasto ja vaatetus
Aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä voi olla viileää ja sateistakin, joten kevyt villapusero tai takki sekä sadeasu tai ainakin sateenvarjo voivat olla paikallaan. Málagassa päivän ylin lämpötila on
tilastollisesti keskimäärin loka–marraskuussa 20–24 ja maalis–huhtikuussa 19–21 astetta ja päivän alin vastaavasti loka–marraskuussa 11–14 ja maalis–huhtikuussa 9–10 astetta.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather

Tärkeintä on ottaa mukaan mukavat kengät, joissa jaksat kävellä kaupungeissa ja nähtävyyksiä katselemassa.

Muuta
Lue lisää reittilennosta: www.temamatkat.fi / Hyvä tietää / Lentomatka

Lue lisää Espanjasta!
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi , Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotellitiedot

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Lennot & majoitus
 • Palvelumaksut
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Maistiaisia
 • Tema-oppaan palvelut
 • Katso päiväohjelma
 
XClose