Uutuus

Kauneinta Andalusiaa satulan selästä

Etelä-Espanjassa sijaitseva Andalusia on mitä mainioin paikka kokea juuri satulan selästä - rauhallisesti pyöräillen näissä ainutlaatuisissa maisemissa. Fantastisten maisemien lisäksi pääsemme nauttimaan merkittävistä historiallisista kaupungeista, kuten Sevillasta, Gordobasta ja Granadasta - jokaisella kaupungilla on oma mielenkiintoinen tarina kerrottavanaan. Ikimuistoisten maisemien lisäksi meille tulevat tutuiksi tyypilliset espanjalaiset tapakset, herkullisten retkilounaiden merkeissä. Samoin pääsemme tutustumaan mahtavaan Alhambraan, joka on yksi matkamme kohokohdista. Pyöräillessä koet uudet mielenkiintoiset vaikutelmat, näet pienimmätkin maisemalliset yksityiskohdat ja mitä erilaisimmat tuoksut kantautuvat luoksesi. Tervetuloa kokemaan kauneinta Andalusiaa satulan selästä!     

Tärkeää tietoa

Maat: Espanja

Matkatyyppi: Pyöräilymatka - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 14-18 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Historiallinen Sevilla
 • Kauniit pyöräilyreitit
 • Cordoban maailmanperintökohteet
 • Yöpyminen luolahotellissa
 • Ronda

Päiväohjelma
2024

Päivä 1 – Saapuminen Malagaan

Saavuttuasi Malagan lentokentälle, toivottaa Tema-opas Sinut tervetulleeksi Andalusian pyöräilymatkalle. Kun koko ryhmä on koossa, odottaa meitä bussimatka ensimmäiseen kohteeseemme, kauniiseen Rondaan, joka on yksi Espanjan vanhimmista kaupungeista. Ronda tunnetaan maailmalla luonnonkauniista sijainnistaan 723 metriä merenpinnan yläpuolella, sekä kaupungin kahtia jakavasta syvästä rotkosta, jonka pohjalla virtailee joki. Kaupungissa voi ihailla nähtävyyksiä jo maurien ajoilta. Loppupäivän voit viettää Rondassa haluamallasi tavalla.

Ensimmäisen päivän aikana meillä on erinomainen tilaisuus keskustella yhdessä seuraavan viikon pyöräilymatkasta viehättävässä Andalusiassa. Pyöräilemme pienten kylien läpi ja tutustumme historiallisiin kaupunkeihin, maaseudun idylliä unohtamatta. Espanjan aurinkoisimmassa maakunnassa on paljon kiehtovaa nähtävää, miellyttävä ilmasto ja kauniita pieniä kyliä ja kaupunkeja kuin suoraan satukirjoista.

Päivä 2
Aamiaisen jälkeen tutustumme lähemmin Rondan historialliseen keskustaan, jonka jälkeen suuntaamme Olveraan, josta aloitamme matkamme ensimmäisen pyöräilyosuuden.

Nyt on aika tutustua uusiin kulkupeleihimme. Huomioithan, että tälle pyöräilymatkalle tulee ottaa oma kypärä mukaan. Niin tänään kuin muinakin pyöräilypäivinä matkatavaramme kuljetetaan autolla majoituspaikkaamme.

Poljemme pitkin kaunista pyörätietä, Via Verdeä. Pyörätien paikalla oli aikoinaan rautatie, joka vei Puerto Serranoon, se on myös meidän tämän päivän pyöräilymme päätepiste. Andalusia on tunnettu monipuolisena lintukohteena. Reittimme varrella näemme todennäköisesti useita petolintulajeja − silmäniloa meille tarjoavat myös monet upeat villikasvit. Maasto on hieman kumpuilevaa, ja sitä koristavat oliivipuut. Maisemat ovat kuin postikortista ja nyt onkin helppo aavistaa, millaisissa fantastisissa maisemissa tulemme pyöräilemään seuraavat päivät. Pyöräilyreittimme ovat uskomattoman kauniita ja myös vaihtelevia. Löydettyämme sopivan paikan, katamme TEMAn retkilounaan, jotka ovat saaneet paljon kiitosta. Retkilounailla pääsemme tutustumaan paikalliseen keittiöön ja sen herkkuihin. Kilometrejä tälle päivälle kertyy noin 35 km ja päivämme päättyy Puerto Serranoon. Matkamme jatkuu bussilla kohti Andalusian helmeä, Sevillaa, jonne majoitumme seuraavaksi kahdeksi yöksi.

Sevilla on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja ja samalla yksi suurimmista historiallisista keskuksista. Sen perustivat roomalaiset, sitä rikastutti Columbus, ja maurit jättivät sinne omat jälkensä, jotka näkyvät yhä Sevillan katukuvassa. Sevillan historialliset kaupunginosat ovat innoittaneet monia runoilijoita, muusikoita ja taiteilijoita eri puolilta Eurooppaa. Se oli kosmopoliittinen kaupunki jo varhaisella keskiajalla ja 1500-luvulla Espanjan tärkeimpiä satamia. Kaupungin arkkitehtuuri on silmiinpistävän mielenkiintoinen sekoitus − tuulahduksia jo roomalaisten ajoilta aina upeaan espanjalaiseen barokkiin. Hotellimme, jonne majoitumme kahdeksi seuraavaksi yöksi, sijaitsee noin 10 minuutin bussimatkan päässä kaupungin historiallisesta keskuksesta. Illalla nautimme yhteisen tervetuloillallisen.

Päivä 3 – Sevilla
Aamupäivällä pyöräilemme yhdessä Sevillaan ja tutustumme kaupunkiin niin jalkaisin kuin polkupyörän kanssa. Tutustumme Sevillan historialliseen keskustaan yhdessä Tema-oppaan kanssa. Näemme Santa Marian katedraalin, joka on rakennettu jo 1500-luvun alussa ja on Euroopan suurin goottilainen katedraali. Giralda, katedraalin kaunis kellotorni, jonka usein sanotaan olevan kaupungin symboli, on vaikuttava näky. Emmekä jätä väliin upeaa Alcazaria, kuninkaallista palatsia, joka toimi aikoinaan maurien linnoituksena. Sisäänpääsymaksut kaupunkikävelyn aikana eivät sisälly matkaohjelmaan. Mikäli haluat, voit jatkaa Sevillaan tutustumista myöhemmin iltapäivällä omin päin. Andalusian pääkaupungilla on ainutlaatuinen ja rikas historia, joka näkyy vieläkin tässä romanttisessa kaupungissa − eikä vähiten sen asukkaissa.

Iltapäivällä sinulla on mahdollisuus pyöräillä joko hotellille tai tehdä omia tutkimusretkiä Sevillassa. Kummatkin vaihtoehdot ovat mainioita tapoja tutustua lähemmin tähän eloisaan ja värikkääseen kaupunkiin. Ilta on varattu omille aktiviteeteille.

Päivä 4 – Sevilla – Fuente Palmera – Cordoba
Aamiaisen jälkeen otamme kurssin kohti Fuente Palmeraa, jonne bussimatka kestää noin tunnin. Perille saavuttuamme aloitamme päivän pyöräretken, päämääränämme monikulttuurinen Cordoba. Pyöräilemme noin 50 km alankomaisella seudulla, pitkin rauhallisia pikkuteitä Guadalquivirin alueella. Päivän aikana pysähdymme maistelemaan espanjalaisia tapaksia kylmien juomien kera. Iltapäivä on varattu omille aktiviteeteille tässä melkeinpä eksoottisessa andalusialaisessa kaupungissa. Cordoba oli aikoinaan samannimisen mahtavan kalifikunnan pääkaupunki. Maurilaisen kulttuurin kukoistuskaudella (800−1100-luvuilla) Cordobaan rakennettiin aikansa uljain rakennus, La Mezquita. Entistä moskeijaa voi kokonsa puolesta lähes verrata Mekkaan, ja sen sisätilat näyttävät pilarien loputtomalta metsältä. La Mezquita sijaitsee vanhojen maurilaisten ja juutalaisten korttelien naapurissa. Valkoisiksi kalkittujen talojen välissä kiemurtelevilla kapeilla kujilla ja kukkien koristamilla sisäpihoilla kuljeskellessa maurien ajan tunnelma tuntuu olevan vahvasti läsnä. Sisäpihat ovat oikeita taideteoksia. Renessanssi ja barokki ovat kaupungin hallitsevia arkkitehtoonisia suuntauksia. Cordobasta löytyy paljon erinomaisia ravintoloita – kysy illallispaikkavinkkejä Tema-opaalta.

Päivä 5 – Cordoba – Luque – Lucena – Benalua
Aamiaisen jälkeen meitä odottaa noin tunnin pituinen bussimatka Luqueen, josta aloitamme tämän päivän pyöräilyn, kaunista Via Verde -pyöräreittiä pitkin, vaikuttavan Sierra Subbetican läheisyydessä. Pyöräilemme luonnonkauniilla alueella, aivan Cordoban, Granadan ja Sevillan tuntumassa. Näiden upeiden maisemien keskellä taitamme pyöräillen noin 35 km matkan.

Myös tänään saamme nauttia herkullisesta TEMAn retkilounaasta, jonka jälkeen, vatsa ja mieli ravittuina, jatkamme matkaamme poljeskellen kohti Lucenaa. Lucenasta jatkamme matkaa bussilla Benaluaan, jossa majoitumme ainutlaatuiseen luolahotelliin yhdeksi yöksi. Päivän päätteeksi nautimme yhteisen illallisen.

Päivä 6 – Benalua – Gorafe – Sierra Nevada – Granada
Tämän päivän pyöräretkemme vie meidät autiomaata muistuttaviin maisemiin, joista tulee helposti mieleen Arizona tai New Mexico. Pyöräilemme Gorafen kylään, jossa sijaitsee Espanjan suurin neoliittisen kauden hauta-alue. Alue on tunnettu niin luolahaudoista, hautakammioista kuin muinaisjäännöksistäkin. Gorafen Rosaliás-ravintolassa nauttimamme maukkaan lounaan jälkeen on aika siirtyä bussilla kohti Sierra Nevadaa, bussimatka kestää noin tunnin. Sierra Nevadasta jatkamme tämän päivän pyöräilyosuuttamme pitkin vanhoja maurien kauppateitä ja samalla saamme ihailla Sierra Nevadan lumihuippujen koristelemaa mahtavaa vuoristoa. Se on Euroopan eteläisin laskettelukeskus, niin lähellä Espanjan aurinkorannikkoa, että voit saman päivän aikana nauttia niin laskettelusta kuin myös virkistäytymisestä meressä. Vastaavanlaisia paikkoja on vaikea löytää muualta päin maailmaa.

Pyöräilyreitti Sierra Nevadasta on enimmäkseen alamäkeä ja pyöräilemme koko matkan hotellille saakka. Granadassa yövymme seuraavat kaksi yötä.

Illalla nautimme yhdessä yksinkertaisen tapas-illallisen paikallisessa ravintolassa Granadassa.

Päivä 7 – Granada
Suurimman osan tästä päivästä vietät omin päin sanoinkuvaamattoman kauniissa Granadassa, joka on täydellinen vastakohta vaikuttavalle Sierra Nevadan vuoristolle. Alhambran satumainen palatsi ja Granadan vilkas ja värikäs arki ovat ikimuistoisia kokemuksia, joita muistelet varmasti vielä pitkään tämän matkan jälkeenkin. Aamupäivällä teemme yhteisen, unohtumattoman retken Alhambran palatsiin paikallisoppaan johdolla. Alhambra on epäilemättä koko Andalusian vaikuttavin nähtävyys. Tämän jälkeen Sinulle jää aikaa tutustua Granadaan omin päin. Suosittelemme tutustumista katedraaliin ja vanhoihin maurilaisiin kortteleihin, myöskään Miradore de Sant Nicolasta ei kannata jättää väliin. Täällä eteesi avautuu postikorttimaiset maisemat yli Alhambran, Sierra Nevadan lumihuippujen jäädessä taaksesi. Vanhoilla kapeilla kujilla vallitsee omanlaisensa tunnelma, samoin kuin Granadan vanhassa kaupungissa, “Barrios Albaicinissa”. Vanha kaupunki sijaitsee ylhäällä kukkulalla, josta voit katsella näkymiä yli Alhambran. Maurien aikaista arkkitehtuuria on kaupungissa yllättävän paljon jäljellä. Vanhimman rakennuksen uskotaan olevan peräisin jo noin 600-luvulta ennen ajanlaskumme alkua.

Illalla kokoonnumme yhteiselle matkanpäätösillalliselle Granadassa, jossa meille tarjoutuu erinomainen tilaisuus muistella menneen viikon ikimuistoisia tapahtumia.

Päivä 8 – Kotimatka
Nyt on tullut aika sanoa hyvästit Espanjalle ja Andalusialle, ainakin tällä kertaa. Toivomme, että matkamme Kauneinta Andalusiaa satulan selästä on täyttänyt odotuksenne. Haluamme kiittää tästä kerrasta ja tervetuloa uudelleen TEMA-matkojen mielenkiintoiseen maailmaan.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen lento Helsinki – Malaga
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 4 lounasta, joista yksi Tapas-lounas
• 4 illallista, joista yksi kevyempi Tapas-illallinen
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1

Lentomatka Helsingistä Malagaan. Bussilkuljetus Rondaan, noin 2 tuntia. Yksi hotelliyöpyminen Rondassa.

Päivä 2
Ronda – Olvera, bussi noin 45 minuuttia. Pyöräillen Olverasta Puerto Serranoon, noin 35 km. (Korkeusero päivän aikana +50/-350m). Puerto Serrano – Sevilla, bussi noin 1 tunti ja 15 minuttia. Aamiainen, TEMAn retkilounas ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Sevillassa.

Päivä 3
Kaupunkikävely Sevillassa. Pyöräilyä Sevillassa tai vaihtoehtoisesti omia aktiviteetteja Sevillassa. (Korkeusero päivän aikana +/-50). Aamiainen.

Päivä 4
Sevilla – Fuente Palmera, bussimatka noin 1 tunti. Pyöräilyä Fuente Palmerasta Cordobaan, noin 55 km. (Korkeusero päivän aikana +450/-350m). Aamiainen ja tapaslounas . Yksi hotelliyöpyminen Cordobassa.

Päivä 5
Cordoba - Luque, bussimatka noin 1 tunti. Pyöräretki Luguesta Lucenaan, noin 35 km (Korkeusero päivän aikana +/-200m). Bussikuljetus Lucenasta – Benaluaan. Aamiainen, TEMAn retkilounas ja illallinen. Yksi hotelliyöpyminen Benaluassa.

Päivä 6
Pyöräilyä Benaluasta Gorafen kylään, noin 31 km. (korkeusero päivän aikana noin +/-250m). Bussikuljetus Gorafesta Sierra Nevadaan, noin 1 tunti. Pyöräretki Sierra Nevadasta – Granadaan, noin 30 km. (Korkeusero päivän aikana +100/-600m). Aamiainen, lounas ja kevyt tapasillallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Granadassa.

Päivä 7
Vierailu Alhambrassa ja vapaa-aikaa Granadassa. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 8
Bussikuljetus Malagan lentokentälle. Aamiainen.

Espanja

Asukasluku 46,6 milj.
Pinta-ala
504 782 km²
Uskonto
Katolilaisia 82 %, agnostikkoja ja ateisteja 14 %, muslimeja ainakin 1,2 %, protestantteja 0,1 %, muita n. 2,7 %
Valuutta
Euro
Kieli
Espanja, katalaani, gallego, baski
Aikaero
Suomen aika -1 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Málaga, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut, kaikki ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta, huom. varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja).

Turistivero
Useissa kaupungeissa ja kohteissa paikalliset viranomaiset ovat ilmoittaneet, että matkustajilta peritään yöpymisen yhteydessä erillinen turistivero tai -maksu. Sen suuruus vaihtelee hotellista riippuen 0.5-5 e/yö/matkustaja. Koska turistivero muuttuu tietyin väliajoin, on sitä vaikea sisällyttää matkan hintaan. Näin ollen matkustaja maksaa sen itse suoraan hotelliin uloskirjoittatutumisen yhteydessä. 

Valuutta
Euro (EUR)

Tavallisimmat luottokortit toimivat useimmissa pankkiautomaateissa ja käyvät maksuvälineenä. Kannattaa ottaa matkakassaan mukaan käteistä ainakin matkan ensimmäisiä päiviä varten, jotta et heti joudu etsimään pankkiautomaattia.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelmassa mainitut ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 35 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii ryhmän puolesta juomarahojen antamisesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä voi olla viileää ja sateistakin, joten kevyt villapusero tai takki sekä sadeasu tai ainakin voivat olla paikallaan. Málagassa päivän ylin lämpötila on tilastollisesti keskimäärin loka–marraskuussa 20–24 ja maalis–huhtikuussa 19–21 astetta ja päivän alin vastaavasti loka–marraskuussa 11–14 ja maalis–huhtikuussa 9–10 astetta.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Muistathan ottaa mukaan mukavat kengät, joissa jaksat kävellä kaupungeissa ja nähtävyyksiä katselemassa.

Lue lisää Espanjasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi , Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

TÄRKEÄÄ TIETOA PYÖRÄILYMATKOISTA JA VALMISTAUTUMISESTA PYÖRÄILYMATKAAN!

Nauttiaksesi pyöräilymatkasta ja saadaksesi siitä kaiken irti kannattaa tutustua seuraaviin vinkkeihin ja ohjeisiin. 

Pyöräilytottumus
Pyöräilymatkamme on luokiteltu vaativuustason mukaan kolmeen luokkaan. Useimmat matkat ovat vaativuustasoltaan kohtalaisia, keskivaativia, jolloin päiväetappien pituus vaihtelee 20 km ja 65 km välillä ja korkeuserot ovat kohtuullisia. Näille matkoille riittää normaali peruskunto ja tottumus pyöräilyyn. Kannattaa tehdä harjoituksen vuoksi muutama pidempi 20–30 km pyörälenkki ennen matkaa, mieluiten pyörällä jossa on käsijarrut. 

Polkupyörät
Polkupyörät toimitetaan hotellille ennen ensimmäistä pyöräilyä ja matkan päätteeksi ne jätetään viimeiseen hotelliin. Mahdollisista poikkeuksista toimituksessa tai palautuksessa kerrotaan matkan esittelyssä. 

Polkupyörät tällä matkalla ovat hybridipyöriä/Citypyöriä, joissa on käsijarrut ja 27 vaihdetta (naisten- ja miestenpyöriä). Pyöräilylaukku on lainattavissa. Pyörissä on teline vesipullolle ja tavarateline. 

Jos käytät pyöräilykenkiä, voit lainata SPD-polkimia, ilmoitathan tästä meille jo varauksesi yhteydessä. Suosittelemme kuitenkin, että otat omat jo sinulle tutut polkimet mukaasi, asennamme ne paika päällä. 

Tälle pyöräilymatkalle on mahdollista saada E-pyörä. Otathan yhteyttää TEMAan, jos haluat varata E-pyörän koska niitä on rajoitettu määrä. Hinta on 250 EUR.

Huoltomekaanikko on tarkistanut polkupyörän kunnon ennen sen toimitusta. 

Tavallinen pyöräilypäivä
Aamiaisen jälkeen ryhmä kokoontuu käymään oppaan johdolla läpi päivän etapin ja matkan varrelta löytyvät kohokohdat. Sen jälkeen noustaan pyörän selkään. Sovituissa paikoissa ryhmä kokoontuu taas yhteen pitämään vesi- tai lounastaukoa tai tutkimaan oppaan johdolla jotain nähtävyyttä. Päiväetappien pituus käy ilmi matkan ohjelmasta ja useimpina päivinä palataan takaisin hotelliin iltapäivän aikana. Ehdit käydä suihkussa ja levähtää ennen illallista. 

Tärkeää tietoa vierailusta Alhambrassa
Alhambra on yksi Espanjan ja koko maailman suosituimmista nähtävyyksistä. Joskus on äärimmäisen vaikea saada lippuja niin kutsuttuun Palacios Nazaríesiin, johon kuuluu myös Leijonapiha. Näin ollen TEMA-matkatkaan ei voi aina taata pääsyä näihin kohteisiin eli emme valitettavasti pysty takaamaan lippuja Palacios Nazaríesiin. Teemme luonnollisesti aina kaikkemme, jotta saisimme toteutettua vierailun. Tutustumme kuitenkin palatsin muihin fantastisiin osiin ja upeisiin puutarhoihin, kuten El Generalifen kesäresidenssisiin ja Kaarle V:n palatsiin. 

Hotellit
Olemme valinneet hotelleja, jotka sopivat parhaiten kokonaisuuteen niin pyöräilyreittien, luonnon kuin hotellin tunnelmankin puolesta. Luksusta on harvoin luvassa, vaan useimmiten hotellit ovat pienehköjä, keskitason, kolmen tähden hotelleja. Ne voivat olla esimerkiksi perheomisteisia pensionaatteja, agriturismoja (Italiassa) tai pikkukaupunkihotelleja, joiden lähistön kortteleissa on hyviä ravintoloita. Huoneissa on aina oma suihku ja wc. Yleensä hotellia vaihdetaan matkan aikana 2–3 kertaa, mutta joillain matkoilla kaikki matkan pyöräilyt toteutetaan samasta hotellista käsin. Hotellitiedot löydät matkan Hyvä tietää -osiosta, muutokset ovat mahdollisia.

Ateriat
Aamiainen sisältyy aina matkan hintaan, usein myös lounas. Lounaat ovat tavallisesti retkilounaita. Matkaohjelmasta löydät tarkemmat tiedot matkan hintaan sisältyvistä aterioista, myös mahdollisista päivällisistä ja esimerkiksi viininmaisteluista. Ravintolalounailla ja -illallisilla ruokajuomat eivät sisälly matkan hintaan, vaan maksat ne erikseen paikan päällä. 

Matkatavarat ja huoltoauto
Matkatavarat kuljetetaan puolestasi hotellista toiseen, ja tällä pyöräilymatkalla päiväetapeilla on mukana huoltoauto. Huoltoauton henkilökunta auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa, esimerkiksi pyörän kumin puhjetessa. Polkupyörät kuljetetaan huoltoautolla. Autossa on tilaa myös kahdelle henkilölle, jos joku pyöräilyosuus tuntuu liian raskaalta, voi tämän osuuden matkustaa huoltoauton kyydissä. Huoltoauton henkilökunta huolehtii myös vesipullojen täyttämisestä.     

Varustevinkit
Pakkaa mukaan pienehkö selkäreppu. Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan sekä pyöräilykäsineet ovat hyödylliset, mutta eivät pakollisia. Voit lainata pyöräilykypärän, mutta oma pyöräilykypärä on varmasti mukavampi, joten suosittelemme että otat sen mukaan. Epävakaisella säällä voi sade- tai tuulitakki olla tarpeen. 

Pyöräilijän muistilista
Pyöräilymatkalle varustaudutaan luonnossa liikkumiseen, mutta mitään kalliita erikoisvarusteita ei tarvita. Alla on luettelo suositteluista varusteista, joista useimmat varmaan löytyvät kotoasi. Mahdolliset matkakohtaiset lisätiedot ja suositukset löydät matkan Hyvä tietää -otsikon alta.

– Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan
– Pyöräilykypärä (tällä matkalla ei ole mahdollisuutta lainata kypärää!)
– Pyöräilykäsineet
– Kevyet urheilukengät
– Lämmin pusero
– Sadeasu, tuulitakki
– Uima-asu
– Pienehkö selkäreppu
– Veitsi, haarukka ja lusikka
– Muki ja juomapullo
– Pullonavaaja ja korkkiruuvi
– Aurinkolasit ja -voide
– Pieni matka-apteekki
– Muistikirja ja kynä
– Kamera, muistikortteja ja laturi
– Pieni taskulamppu

Tärkeää muistaa
Muistathan ilmoittaa meille pituutesi varauaksen yhteydessä, jotta voimme varmistaa sen, että saat juuri sinulle sopivan pyörän. Tämän tiedon täytät Minun matkani -osiossa. Tarvitsemme tämän tiedon heti varauksen tekemisen jälkeen, mutta viimeistään kuukautta ennen lähtöpäivää.

Pyöräilypäivät Andalusiassa
Joitain reittejä voidaan joutua muuttaman muun muassa sääolosuhteiden takia.

Pyöräilemme suurimmaksi osaksi hyvin asfaltoiduilla teillä. Päivinä 2 ja 5 pyöräilemme pitkin kuuluisaa Via Verdeä, joka on muutettu vanhasta rautatiestä upeaksi, helposti pyöräiltäväksi pyöräiyreitiksi.  

Päivä 2
Pyöräilemme Olverasta Puerto Serranoon, noin 35 km. Korkeuserot päivän aikana +30/-300 m.

Päivä 3
Pyöräillen Sevillassa.

Päivä 4
Pyöräilemme Fuente Palmerasta Cordobaan, noin 50 km. Korkeuserot päivän aikana  +/-120 m.

Päivä 5
Pyöräilemme Luguesta Lucenaan,  noin 35 km. Korkeuserot päivän aikana +/-200 m.

Päivä 6
Aamupäivällä pyöräilemme Benaluasta Gorafen kylään, noin 31 km. Korkeuserot päivän aikana +/-320 m.

Iltapäivällä pyöräillen Sierra Nevadasta – Granadaan, noin 30 km. Korkeuserot päivän aikana +100/-600 m.

Tervetuloa TEMA-matkojen pöräilymatkalle ikimuistoiseen Andalusiaan! 

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Pyöräilymatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.