Uutuus

Joulunalusmatka Pohjois-EnglantiinManchester, Liverpool ja York

Manchester – The Original City – on tukikohtamme tällä matkalla. Pieni suurkaupunki, jossa sanotaan olevan koko Englannin parhaimmat joulumarkkinat, kauniilla Albert Squarella, kaupungintalon vieressä. Matkaamme myös naapurikaupunki Liverpooliin, jossa näemme sen kuuluisan, eläväisen värikkään satama-alueen, The Royal Albert Dockin ja saamme kokea myös yhden matkan kohokohdista, The Beatles Storyn. Vierailemme viikinkien Yorkissa, jossa näemme sen vaikuttavan katedraalin ja kuljeskelemme kaupungin vanhoilla mukulakivisillä kujilla. Yorkshiressa on ohjelmassamme tutustuminen Castle Howardiin, joka joulukuussa joulukoristeineen on kuin kartano kauniista joulusadusta.        

Tärkeää tietoa

Maat: Englanti, Iso-Britannia

Matkatyyppi: Kaupunkiloma

Matkan pituus: 4 päivää

Ryhmän koko: 20-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Joulumarkkinat Albert Squarella Manchesterissä
 • Liverpool ja vierailu The Beatles Storyssa
 • Viehättävä York ja sen vaikuttava katedraali
 • Joulukoristeltu satumainen Castle Howard
 • Majoittuminen yhdessä Manchesterin suosituimmista hotelleista

Päiväohjelma
Talvi 2019 

Päivä 1 – Manchester – markkinat ja illallinen
Saapuessamme Manchesteriin, tutustumme tähän historiallisesti merkittävään kaupunkiin lähemmin. Manchester on paljon muutakin kuin kuuluisa jalkapallokaupunki – mutta toki luonnollisesti näemme Old Trafford -stadionin kaupunkikierroksellamme. Manchester tunnetaan historiallisesti maailman ensimmäisenä teollistuneena kaupunkina. Kuulemme enemmän niin kaupungin menneisyydestä kuin Brexitistäkin. Katselemme tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten arkkitehtoonisesti upeaa kaupungintaloa Albert Squarella, mistä löytyy myös kuuluisat joulumarkkinat. Täällä, jos missä voi aistia Manchesterin viehättävän jouluisen tunnelman.

Kaupunkikiertoajelun jälkeen majoitumme keskeisellä paikalla sijaitsevaan hotelliimme, joka on yksi kaupungin pidetyimmistä hotelleista ja sijaitsee noin 250 metriä Albert Squarelta. Manchesterin majapaikkaamme voisi kuvailla yksinkertaisen nykyaikaiseksi hotelliksi, joka sijaitsee historian havinaa tihkuvassa korttelissa. Yhteisen tervetuloillallisen nautimme viehättävässä ravintolassa, jonne kävelemme hotelliltamme.

Päivä 2 – Liverpool ja The Royal Albert Dock
Tämä päivä vie meidät naapurikaupunki Liverpooliin, joka sijaitsee ainoastaan noin 50 km päässä Manchesterista. Aina teollisen vallankumouksen ajoista saakka ovat nämä kaksi kaupunkia kilpailleet keskenään sekä teollisuuden että talouden saralla, mutta tänä päivänä kaiken kilpailun keskipisteenä tuntuu olevan jalkapallo.

Puhuttaessa museoista ja gallerioista ainoastaan Lontoossa on suurempi valikoima kuin Liverpoolissa. Kaupungissa riittää uskomattoman paljon tutkimista. Tähän vuodenaikaan yksi kaupungin tärkeimmistä tapahtumista on St George’s Plateaun joulumarkkinat. Jalkapallon lisäksi Liverpoolia leimaa musiikki. Täällä syntyi The Beatles, jonka läsnäolon voi tuntea lähes kaikkialla kaupungissa. Jotta saisimme kokea mahdollisimman elävästi heidän tarinansa vierailemme suurimmassa pysyvässä näyttelyssä, joka kertoo Johnista, Paulista, Ringosta ja Georgesta − The Beatles Story.

The Beatles Story sijaitsee aivan Royal Albert Dockin tuntumassa, Liverpoolin historiallisella satama-alueella. Se on nykyään on yhtä vilkas kuin mitä se oli aikoinaan, mutta omaa aivan toisenlaisen luonteen. Nyt se on tunnettu useista kahviloista ja ravintoloista, shoppailusta ja kulttuurista, kaikki tämä perinteisissä satamarakennuksissa. Ei sovi myöskään unohtaa TATEa, jossa taiteesta kiinnostuneet ehtivät vierailla. Vietämme koko päivän Liverpoolissa, ennen kuin on aika palata takaisin viehättävään hotelliimme Manchesterissä.

Päivä 3 – York ja Castle Howard
Joulunalusmatkamme jatkuu nyt kohti itää, viikinkien ja myös roomalaisten kaupunkia, Yorkia. Kaupungilla on ollut tärkeä osa useissa Iso-Britannian historian merkittävimmissä tapahtumissa ja yhä edelleen voimme aistia kaupungissa historian läsnäolon monella eri tavalla ja monessa eri paikassa. Vaikuttava keskiaikainen arkkitehtuuri, viehättävä The Shambles, Yorkin ehkä tunnetuin katu, ja kaunis York Minster − kaiken tämän ja paljon muuta mielenkiintoista näemme ja koemme yhteisen kaupunkikävelyn aikana. Ehdit tutustua kaupunkiin myös omin päin ja käydä lounaalla, unohtamatta vierailua Pyhän Nikolauksen joulumarkkinoilla. 

Iltapäivän aikana otamme suunnan pohjoiseen North Yorkshireen, missä päämääränämme on yksityisomistuksessa oleva residenssi, Castle Howard. Se lukeutuu koko Iso-Britannian kauneimpien kartanoiden joukkoon, eikä syyttä. Kartano on toiminut useiden elokuvien ja TV-sarjojen kuvauspaikkana. Marraskuun loppupuolella Howard Castlessa on aika ottaa joulukoristeet esille – samaan aikaan kartanoon saapuu loistelias 25 metriä korkea joulukuusi ja tuhannet jouluvalot syttyvät. Tätä kerrassaan satumaista näkyä kutsutaan “The Twelve Days of Christmas”, unohtumaton kokemus.

Manchester on myös tunnettu erinomaisesta, innovatiivisesta ja jännittävästä ravintolatarjonnastaan. Palatessamme takaisin illalla Manchesteriin odottaa meitä maukas yhteinen illallinen. Huomenna sinulle jää myös vapaa-aikaa vierailla vaikkapa kuuluisalla “The Curry Milella”! 

Päivä 4 – Vapaa-aikaa The original modern cityssä
Tänään on vielä aikaa tehdä omia tutkimusretkiä kaupungissa. Rakennukset, joihin katse helposti kiinnittyy ovat muun muassa vaikuttavat goottilais-arkkitehti John Rylandsin suunnittelema kirjastorakennus ja Manchesterin katedraali. Taiteesta kiinnostuneille suosittelemme käyntiä Manchester Art Galleryssä ja Whitworthissa. Historiasta kiinnostuneille on Manchester Museumilla ja Imperial War Museum Northilla paljon tarjottavanaan. Jos olet kiinnostunut enemmän nykypäivän tuulista, taiteesta ja tapahtumista, kannattaa ottaa kurssi kohti Granada Foundations Galleryä. Jos taas mielessäsi on joululahjaostokset, ota suunnaksi joulumarkkinat. Myös putiikit, ostoskeskukset ja tavaratalot ovat avoinna.

Monipuolinen joulunalusmatkamme Pohjois-Englannissa on tullut päätökseensä. Haluamme kiittää tästä kerrasta ja toivottaa uudelleen tervetulleeksi TEMA-matkojen mielenkiintoiseen maailmaan. Kotimatka kohti Helsinkiä alkaa.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki – Manchester
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 3 aamiaista
• 2 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Edestakainen reittilento Helsinki – Manchester. Kuljetus lentoasemalta hotellille, noin 20 km. Kaupunkikiertoajelu. Tervetuloillallinen. Kolme hotelliyöpymistä keskeisellä paikalla sijaitsevassa hotellissa Manchesterissä.

Päivä 2
Päiväretki Liverpooliin ja vierailu The Beatles Storyssa, bussi noin 120 km. Aamiainen.

Päivä 3
Päiväretki Yorkiin ja vierailu Castle Howardissa. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 4
Vapaapäivä Manchesterissa. Bussikuljetus lentoasemalle, noin 20 km. Lento Manchester – Helsinki.

Katso hotellitiedot matkan Hyvä tietää -osiosta. Tiedot hotelleista ovat alustavia ja muutokset mahdollisia.

Englanti

Asukasluku: 50.1 milj.
Pinta-ala: 130 395 km²
Uskonto: Kristittyjä 72 %, muslimeja 3%, hinduja 1%, juutalaisia 0.5%, lisäksi sikhejä ja buddhalaisia. Noin 15% ei tunnusta mitään uskontoa
Valuutta: Englannin punta (GBP)
Kieli: Englanti
Aikaero: Suomen aika -2 t

Iso-Britannia

Asukasluku
n. 65,6 milj.Pinta-ala
243 610 km²Uskonto
72 % kristittyjä, 3 % muslimeja, 1 % hinduja, 0,5 % juutalaisia ja muita vähemmistöjä. Noin 15 % briteistä ei tunnusta mitään uskontoa.Kieli
EnglantiValuutta
Punta (£, GBP)Aikaero
Suomen aika -2 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Manchester, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket, sisäänpääsymaksut ja aktiviteetit, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta. 

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Valuutta
Iso-Britannia: punta (GBP)

Voit vaihtaa euroja paikan päällä puntiin ja tavallisimmat pankki- ja luottokortit käyvät myös yleisesti sekä maksuvälineenä että käteisnostoihin pankkiautomaateissa, mutta ainakin pieni alkukassa puntia on ajan säästämiseksi hyvä vaihtaa jo ennen matkaa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin GBP 15 / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää matkan alussa juomarahat yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. 

Jos haluat jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Sää voi olla Brittein saarilla vaihtelevaa ja äkilliset sadekuurot ovat tavallisia. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Muistathan ottaa mukaan mukavat, kävelyihin sopivat, "sisäänajetut" kengät.

Ethän unohda adapteria!

Lue lisää Isosta-Britanniasta
Mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kaupunkilomat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.