Kauneinta Kreetaa ja vaikuttava SpinalongaMatka kaikille aisteille

Lähde TEMAn matkassa myyttiselle Kreetan saarelle − matkan aikana näemme viehättäviä maalaiskyliä, Lassithin ylätasangon, Vain palmurannan ja Spinalongan saaren entisen leprasiirtolan. Saaren vaikuttavat historialliset ja kulttuuriset muistomerkit ja Kuningas Minoksen Knossoksen palatsi, yksi matkan kohokohdista, vievät sinut aikamatkalle noin 3500 vuotta ajassa taaksepäin. Vaeltaessamme läpi Kuolleiden laakson saavumme Zakroriin, jossa voi edelleenkin ihailla merkittävän minolaisen kulttuurin jäännöksiä. Tutustumista kreikkalaiseen ruoanlaittoon, viininmaistajaiset luostarissa, hieman rakia ja luonnollisesti oliiviöljyä − kaikkea tätä ja paljon muuta koet tämän monipuolisen Kreetan matkan aikana. Lämpimästi tervetuloa aina yhtä valloittavalle Kreetan saarelle! 

Tärkeää tietoa

Maat: Kreikka

Matkatyyppi: Kiertomatka - Ruoka- ja viinimatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Kuningas Minoksen palatsi Knossoksessa
 • Spinalongan vanha leprasiirtokunta
 • Lassithin ylätasanko ja Vain ranta
 • Kokkausta kreetalaisittain ja viininmaistajaiset
 • Vierailu baklavaleipurin luona

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen lentomatka Helsinki – Hania, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).

Valuutta
Euro (EUR)

Pankki- ja luottokortit käyvät maksuvälineenä monessa kaupassa ja ravintolassa ja niillä voi nostaa käteistä useimmista pankkiautomaateista. Vaellusten aikana pankkiautomaattia voi olla vaikeampi löytää, joten varaa mukaan myös käteistä rahaa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvi ja muut virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomaraha
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 15 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii ryhmän puolesta juomarahojen antamisesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Keskimääräinen päivälämpötila Kreetalla vaihtelee touko–lokakuussa tilastollisesti 23–26 asteen välillä.. Vuoristossa saaren sisäosissa on lämpötila yleensä muutaman asteen keskiarvoja alhaisempi ja sateitakin voi esiintyä. Vähän ennen lähtöä kannattaa tarkistaa netistä (esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather) ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.

Mikäli haluat osallistua Kuolleiden laakson vaellusretkelle, muistathan ottaa vaellukseen sopivat kengät mukaan.

Muuta
Kreikassa samassakin hotellissa huoneiden taso voi vaihdella ja osa huoneista voi olla pohjaratkaisultaan erikoisia tai pieniä kooltaan.

Kansalliset pyhäpäivät voivat aiheuttaa tilapäisiä, ennalta ilmoittamattomiakin muutoksia aukioloajoissa ja sen myötä matkan päiväohjelmissa.

Lue lisää Kreikasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.