Kauneinta Kreetaa ja vaikuttava SpinalongaMatka kaikille aisteille

Lähde TEMAn matkassa myyttiselle Kreetan saarelle − matkan aikana näemme viehättäviä maalaiskyliä, Lassithin ylätasangon, Vain palmurannan ja Spinalongan saaren entisen leprasiirtolan. Saaren vaikuttavat historialliset ja kulttuuriset muistomerkit ja Kuningas Minoksen Knossoksen palatsi, yksi matkan kohokohdista, vievät sinut aikamatkalle noin 3500 vuotta ajassa taaksepäin. Vaeltaessamme läpi Kuolleiden laakson saavumme Zakroriin, jossa voi edelleenkin ihailla merkittävän minolaisen kulttuurin jäännöksiä. Tutustumista kreikkalaiseen ruoanlaittoon, viininmaistajaiset luostarissa, hieman rakia ja luonnollisesti oliiviöljyä − kaikkea tätä ja paljon muuta koet tämän monipuolisen Kreetan matkan aikana. Lämpimästi tervetuloa aina yhtä valloittavalle Kreetan saarelle! 

Tärkeää tietoa

Maat: Kreikka

Matkatyyppi: Kiertomatka - Ruoka- ja viinimatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

  • Kuningas Minoksen palatsi Knossoksessa
  • Spinalongan vanha leprasiirtokunta
  • Lassithin ylätasanko ja Vain ranta
  • Kokkausta kreetalaisittain ja viininmaistajaiset
  • Vierailu baklavaleipurin luona

Päiväohjelma
Syksy 2021 (lähtö 2.10.)

Päivä 1 – Matka Kreetalle ja kohti Rethymnonia alkaa
Lentomatka Helsingistä Kreetalle ja Haniaan. Hanian lentokentällä toivottaa Tema-opas sinut tervetulleeksi ja kun koko ryhmä on koossa, aloitamme bussimatkan Rethymnoniin.Rethymnon on Kreetan kolmanneksi suurin kaupunki, jonne kaupungissa sijaitseva yliopisto tuo mukanaan nuorekkaan vilkkaan tuulahduksen. Satama-alue ja vanha kaupunki kuhisevat Rethymnonin vilkasta arkea, jota on mukava seurata. Täältä löytyvät myös erinomaiset kahvilat ja ravintolat. Kapeat kadut, torit ja aukiot, minareetit, turkkilaiset fasadit ja venetsialaiset pikku kujat – kaikkea tätä kohtaat kävellessäsi Rethymnonissa, jossa edelleenkin voi selvästi erottaa niin turkkilaisten kuin venetsialaistenkin aikakauden jättämät jäljet. Nyt on helppo kuvitella siirtyneensä itämaisiin tunnelmiin.

 

Päivä 2 – Knossos – Minolaisen kulttuurin keskus
Kiertomatkamme Kreetalla alkaa vauhdikkaalla hypyllä saaren mielenkiintoiseen historiaan. Iraklionin arkeologinen museo käsittää arvokkaan minolaisen taiteen ja kulttuurin kokoelman. Museossa on yhteensä noin 15 000 esinettä esihistorialliselta kaudelta aina antiikin ajan lopulle. Minolainen kulttuuri oli esihelleeninen eli kreikkalaisten tuloa edeltänyt kulttuuri, joka ajoittuu Kreikan pronssikaudelle. Kivenheiton päässä Iraklionista etelään siirrymme ajassa noin 3500 vuotta taaksepäin. Juuri tänne sijoittui arvoituksellinen minolainen sivilisaatio. Minolaisen kulttuurin jäljet katoavat jo noin 1400 vuotta ennen ajanlaskumme alkua, ja tästä hetkestä voidaan sanoa kreetalaisen ja eurooppalaisenkin kulttuurihistorian alkaneen. Kuningas Minos ja Knossoksen palatsi, niihin liittyvät sadut, tarinat ja legendat, kreikkalainen mytologia, vievät kuulijan helposti mukanaan. Kun katselee ympärilleen, on vaikea erottaa historiaa ja tätä hetkeä, ne tuntuvat sulautuvan yhteen jännittävän mystisellä tavalla. 

Knossoksen palatsi on restauroitu osittain ja kun näemme palatsin loisteliaat salit, portaat, käytävät ja galleriat, saamme hyvän käsityksen siitä, millaista elämä oli täällä minolaisen kulttuurin aikana. Myös palatsin freskoilla on kerrottavanaan omat tarinansa, jotka johdattavat meidät niin minolaisen kulttuurin arkeen kuin juhlaankin. Monet arkeologit ovat sitä mieltä, että englantilaisen arkeologin Arthur Evansin tapa, jolla hän entisöi tai loi uudelleen Knossoksen loiston, sotii meidän aikamme arkeologien toimintatapoja vastaan. Kaikesta huolimatta Knossoksen jälleenrakentaminen on vaikuttava näky. Katsellessa minolaista rakennustaidetta, on tunne lähes aavemainen ja se tuntuu ottavan ylivallan tästä ikimuistoisesta hetkestä, joka vie sinut keskelle minolaista kulttuuria, tuhansia vuosia ajassa taaksepäin. 

Aikataulun salliessa käymme maailmankuulun kreikkalaisen kirjailijan Nikos Kazantsakisin haudalla. Kazantsakisin kuuluisin teos on romaani “Kerro minulle, Zorbas”. Myös runoilijana, näytelmäkirjailijana ja filosofina tunnettu kreikkalainen on haudattu kaupunginmuurin yhteen linnakkeeseen, jolta on fantastinen näkymä yli koko Kreetan suurimman kaupungin. 

 Alkuillasta saavumme viehättävään Agios Nikolaokseen. Illalla sinulla on vapaa-aikaa sulatella päivän upeita kokemuksia. Ehkäpä haluat tutustua kaupungin tyylikkäästi suunniteltuihin upeisiin katuihin ja nauttia illallisen jossakin satama-alueen houkuttelevassa ravintolassa. Satamasta johtaa kanava pienelle järvelle, joka on kaupungin tunnusmerkki. Täällä uskotaan itse kreikkalaisen Jumalatar Athenen kylpeneen. Hienot uimarannat sijaitsevat itse kaupungissa.

Päivä 3 – Kritsan kylä ja Spinalongan saari
Aloitamme päivän vierailemalla pittoreskissa Kritsan vuoristokylässä. Kylä oli yksi Nikos Kazantsakisin “Kristuksen viimeinen kiusaus” -romaaniin perustuvan elokuvan kuvauspaikoista. Kritsa on hyvin tyypillinen kreikkalainen kylä valkoisiksi maalattuine taloineen ja mutkittelevine kujineen, jotka johtavat läheiselle Dikti-vuorelle. Teemme yhteisen kävelykierroksen, jonka jälkeen sinulle jää aikaa tutustua kylään myös omin päin. Kritsan laitamilla sijaitsee Bysantin aikainen kirkko Panagia Kera, jonka 1300- ja 1400-luvuilta peräisin oleviin freskoihin perehdymme lähemmin. 

Nyt on aika palata jälleen rannikolle, suihkuseurapiirin suosimaan Eloundaan, josta käsin teemme lyhyehkön retken pienelle Spinalongan saarelle. Saarella on pitkä historia takanaan, ja se muistetaan yhä edelleen erityisesti leprasiirtolana vuosien 1903–1957 välisenä aikana. Tälle ajanjaksolle sijoittuu myös brittiläisen kirjailijan Victoria Hislopin menestysromaani “Saari”.Spinalongaa ovat hallinneet sen vaikuttavan historian aikana niin roomalaiset, arabit, venetsialaiset kuin turkkilaisetkin. Kristittyjä surmattiin täällä joukoittain arabien aikana ja venetsialaiset taas ajettiin saarelta pois turkkilaisten toimesta. Kreikan hallitus päätti tehdä saaresta leprasiirtolan 1900-luvun alussa, jonka vuoksi turkkilaiset, jotka olivat saaneet elää saarella rauhallisesti 200 vuoden ajan, joutuivat poistumaan sieltä. 

Spinalongan surullisen kuuluisan historian voidaan katsoa alkaneen tässä vaiheessa. Epäinhimilliset hoitokeinot, joita lepraa sairastavat joutuivat kokemaan, muistuttavat tästä Spinalongan traagisesta ajanjaksosta. Toisaalta uskotaan, että sairastuneiden elämä leprasiirtolassa oli parempaa kuin jos he olisivat asuneet aikaisemmilla kotiseuduillaan. Täällä he onnistuivat välttymään terveiden ihmisten pitkiltä ja halveksuvilta katseilta. Lepraan sairastuneet elivät saarella omaa elämäänsä, omaan tahtiinsa. Vesilähteen puuttuessa he ottivat sadeveden talteen, kasvattivat omia yrttejään ja viljelivät myös muita hyötykasveja. He pystyivät jatkamaan elämää saarella “omiensa” kanssa, käymään kahviloissa, jotka olivat jääneet jäljelle ja asumaan taloissa, jotka oltiin hylätty. Opastettu kierros ja ympäristö yhdistettynä omiin mielikuviin tekevät tästä retkestä ikimuistoisen matkan menneisyyteen. Palaamme takaisin mantereelle veneellä ja nautimme lounaan. 

Iltapäivä on varattu omille tutkimusretkille. Ehdit sekä pulahtaa virkistävässä meressä että vierailla mielenkiintoisessa museossa. Agios Nikolaoksessa on paljon erinomaisia kahviloita, joissa on mukava istuskella ja katsella kaupungin arkea, ravintoloita löytyy myös varmasti jokaisen makuun.

Päivä 4 – Vain kaunis ranta, viiniä, ruoanlaittoa ja oliiviöljyä
Agios Nikolaoksesta matkamme jatkuu itään. Aloitamme päivän aikamatkalla historiaan ja uskontoon vierailemalla Moni Toploun luostarissa, jonka sanotaan olevan Kreetan kunnioitetuin luostari. Luostarin juuret ulottuvat aina 1400-luvulle saakka. Luostari muistuttaa linnoitusta koska se on rakennettu puolustamaan niin ryöväreitä kuin merirosvojenkin hyökkäyksiä vastaan. Luostarin nimi tarkoittaa pientä kanuunaa. Nimensä se sai turkkilaisten miehityksen aikana, jolloin luostarin asukkaat puolustivat luostariansa pienellä tykillä. Luostarin haasteet eivät loppuneet tähän. Toisen maailmansodan aikana saksalaiset pidättivät Moni Toploun kolme munkkia, joista yksi kuoli vankilassa ja kaksi teloitettiin. Luostarin kauniilla ikoneilla on oma tarinansa kerrottavanaan. Taitavat munkit ovat viljelleet oliiveja ja viinirypäleitä, jolla on ollut suuri merkitys alueelle. Valkoviiniin käytettäviä rypäleitä ovat muun muassa Thrapsathiri ja Vilana, alueella valmistetaan myös punaviiniä, johon käytetään Merlot- ja Syrah-rypäleitä. Paikallinen erikoisuus on kuitenkin Liatiko-rypäle, joka aurinkokuivataan, ja juuri tästä viini saa sille ominaisen makean makunsa. Ennen kuin jätämme tämän kauniin paikan taaksemme, maistelemme luostarin viinejä. 

Nyt otamme kurssin kohti rannikkoa ja Vaita, joka on yksi Kreetan kauneimmista ellei kaunein ranta. Alue on tunnettu eksoottisista kreetalaisista taatelipalmuista. Taatelipalmut muodostavat Euroopan suurimman luonnollisen palmumetsän. Matkalla rannikolle näemme myös banaaniviljelmiä. Pysähdymme Nikos Troulosin luonnonmukaisella banaaniviljelmällä, jossa hän on viljellyt pieniä ja makeita banaaneja jo 30 vuoden ajan. Nikos kertoo meille enemmän luonnonmukaisesta banaaniviljelmästään Itä-Kreetalla, jossa vallitsee subtrooppinen ilmasto. Saamme myös maistella Nikosin viljelmän maukkaita banaaneja.Iltapäivällä saavumme Sitiaan, ja iltapäivällä ja illalla perehdymme perinteisen kreikkalaisen keittiön salaisuuksiin. Saamme kokeilla omia taitojamme kreikkalaisessa keittiössä ja myöhemmin illalla nautimme itse valmistamamme illallisen. Iltapäivän aikana maistelemme Kreetan saaren kuuluisaa oliiviöljyä ja saaren “kansallisjuomaa” rakia, jonka paikalliset ovat kastaneet tsikoudiaksi. 

Seuraaviksi kahdeksi yöksi majoitumme keskeisellä paikalla sijaitsevaan hotelliin saaren pohjoisrannikolla sijaitsevassa Sitiassa. Sitiassa pääset nauttimaan aidosta, vanhan ajan kreetalaisesta ilmapiiristä, tänne ovat tiensä löytäneet vain harvat turistit. Suosittelemme myös kävelyretkeä Sitian viehättävällä satama-alueella. Tämän lähemmäs kreetalaista arkea on vaikea päästä.

Päivä 5 – Zakros ja mahdollisuus mielenkiintoiseen vaellusretkeen
Nyt on tullut aika jättää Kreetan pohjoisrannikko ja Sitia, lähdemme kohti saaren kaakkoisosaa. Reitin varrelle jää unohtumattomia tyypillisiä kreetalaisia maisemia. Tänään sinulla on mahdollisuus lähteä vaellusretkelle läpi Kuolleiden Laakson (noin 2.5 tuntia). Minolaiset käyttivät hautapaikkoinaan luolia, joita patikoidessamme näemme Kuolleiden Laakson kallioseinämillä. Kallioseinämien värit ovat silmiinpistäviä − lohenpunaisia ja oliivinvihreitä − ja seinämillä kasvaa erilaisia yrttejä, kuten salviaa ja oreganoa. Tänä päivänä minolaisten vanhoista haudoista on tullut kallioilla kiipeilevien vuohien kotipaikka. 

Vaihtoehtoisesti voit jatkaa bussin kyydissä alas Zakrosin kylään, jossa voit viettää rentouttavan iltapäivän. Voit käydä uimassa meressä tai tutustua minolaisesta kulttuurista kertovaan museoon. Zakroksen palatsista tekee poikeuksellisen se, että se löydettiin täysin koskemattomana kun kaivaustyöt aloitettiin. Palatsista on löydetty savi- ja kivitauluja, joissa on käytetty niin kutsuttua lineaari-A-kirjoitusta. Näiden kirjoitusten sanoma on pysynyt salaisuutena aina meidän päiviimme saakka.

Saavuttuamme antoisan päivän jälkeen takaisin Sitiaan, jää sinulle vielä mukavasti omaa aikaa. Ehkäpä haluat vierailla historiallisesti mielenkiintoisessa venetsialaisten linnoituksessa, Kazarmassa. Illallisen voit nauttia jossain kaupungin lukuisista tavernoista.

Päivä 6 – Lassithi ja maukas Baklava
Kiertomatkamme jatkuu nyt kohti länttä ja matkaamme koko ajan ylemmäs. Dikti-vuorella, Agios Nikolaoksen ulkopuolella, eri yrttien tuoksut tulevat tutuiksi. Yrteistä valmistetaan luonnonmukaisia aromaattisia öljyjä, jotka eivät ainoastaan tuoksu hyvälle, vaan tekevät hyvää myös keholle. Paikallisessa tehtaassa meille tarjoutuu mahdollisuus perehtyä yrttien mielenkiintoiseen maailmaan. 

Vuoriston päättyessä upeine maisemineen avautuu eteemme Lassithin ylätasanko ikään kuin vihreänä keitaana. 25 km2 kokoinen tasanko sijaitsee 800 metrin korkeudessa, ja Kreetan kesän ollessa kuumimillaan voi täällä nauttia viileän raikkaasta ilmasta. Täällä, Kreetan hedelmällisimmällä maaperällä, kasvavat hedelmät ja vihannekset, joiden maukas maku on vertaansa vailla. Aikoinaan aluetta koristivat sadat tuulimyllyt, joista useimmat näemme tänä päivänä raunioituneina. Täällä tapaamme tyypillisiä kreikkalaisherroja komeine viiksineen, kävellen ylpeästi mustat saappaat jaloissaan. Lassithi on paikka, jossa kreikkalaiset ovat viettäneet leppoisia eläkepäivä jo Faraoiden ajoista lähtien. Samoin ensimmäiset kreetalaiset legendat sijoittuvat tänne. Kreikkalaisen mytologian mukaan Zeus olisi syntynyt Diktin luolassa, jonne mekin pääsemme kurkistamaan. Illansuussa saavumme takaisin Rethymnoniin.

Päivä 7 – Luostari ja keramiikkaa
Tänään aloitamme päivän tutustumalla herkullisiin kreikkalaisiin leivonnaisiin − näemme taitavan leipurin käärivän hihansa ylös ja leipovan alueelle tyypillisiä maukkaita Baklava-leivonnaisia. Uskomusten mukaan Baklavan juuret löytyvät Turkista, josta se olisi edelleen levinnyt itäiselle Välimerelle ja Lähi-itään. Filotaikina täytetään pähkinä-manteliseoksella ja lopuksi valmis leivonnainen valellaan hunajalla. Pala makeaa Baklavaa ja kupillinen kreikkalaista kahvia, “café ellenico”, muodostavat täydellisen makuparin. 

Nyt on vuorossa bussimatka pitkin kiemurtelevia teitä, läpi maisemallisesti mieleenpainuvan laakson ylös kohti Arkadin luostaria, jonka sanotaan olevan saaren upein luostari. Vuosi 1866 muistetaan edelleenkin luostarin historiassa. Tällöin paikalliset asukkaat kokoontuivat luostarille vaikean valinnan edessä − kuolema vaiko antautuminen turkkilaisille, valiten kuoleman. Kaunis luostari symboloi Kreetan itsenäisyystaistelua, johon pääsemme uppoutumaan tässä autenttisessa ympäristössä. Matkamme jatkuu pitkin niin kutsuttua vanhaa tietä halki vuoriston. Reittimme varrelle jää useita pieniä viehättäviä kyliä, joista muutamassa pysähdymme ja pääsemme tutustumaan näiden kylien arkeen. 

Maukkaan lounaan nautimme Elefthernan kylässä, Ida-vuoriston luoteispäässä. Antiikin aikana kylä oli merkittävä paikka puolustuksellisesti ja valtiomahti, joka oli satunnaisesti liittoutunut Knossoksen kanssa. Alueella tehdään edelleen arkeologisia kaivauksia, joita meilläkin on mahdollisuus nähdä. Paluumatkalla Rethymnoniin tutustumme vielä yhteen saaren ainutlaatuisista kylistä, Margaritesiin, joka on kuuluisa kauniista keramiikastaan. Perillä Rethymnonissa meitä kutsuvat kilometrien pituiset hiekkarannat, joista pääset nauttimaan. 

Illalla kokoonnumme yhteiselle matkanpäätösillalliselle Rethymnonin vanhassa kaupungissa. 

Päivä 8 – Kotimatka
Kotimatka Kreetan saarelta Helsinkiin. Monen monta uutta kokemusta rikkaampana haluamme kiittää tästä kerrasta ja toivottaa sinut uudelleen tervetulleeksi TEMA-matkojen mielenkiintoiseen maailmaan.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen lento Helsinki – Hania
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 5 lounasta
• 2 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Lentomatka Helsinki – Hania. Bussikuljetus Rethymnoniin, noin 70 km. Yksi hotelliyöpyminen Rethymnonissa.

Päivä 2
Rethymnon – Agios Nikolaos, bussi noin 150 km. Vierailu Iraklionin arkeologisessa museossa ja Knossoksen palatsialueella. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Agios Nikolaoksessa.

Päivä 3
Retki Spinalongan saarelle ja käynti Kritsassa. Aamiainen ja lounas.

Päivä 4
Retki Moni Toplouhun, viininmaistajaiset ja käynti Vain rannalla, bussi noin 110 km. Tutustuminen kreikkalaiseen keittiöön ja oliiviöljynmaistajaiset. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Sitiassa.

Päivä 5
Retki Zakrokseen, vaellusmahdollisuus Kuolleiden laaksossa (noin 2.5 tuntia), bussi noin 70 km. Aamiainen ja lounas.

Päivä 6
Sitia – Rethymnon, bussi noin 240 km. Retki Lassithin ylätasangolle, Zeusin luola. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Rethymnonissa.

Päivä 7
Retki Arkadin luostariin ja vierailu Margaritesin kylässä, bussi noin 70 km. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 8
Lentomatka Hania – Helsinki. Aamiainen.

Kreikka

Asukasluku 10,7 milj.
Pinta-ala 131 940 km²
Uskonto Ortodokseja n. 98 %, vähemmistönä muslimeja, juutalaisia ja katolilaisia.
Valuutta Euro
Kieli Virallinen kieli on dimotiki (nykykreikan muoto).
Aikaero Sama aika kuin Suomessa.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen lentomatka Helsinki – Hania, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).

Valuutta
Euro (EUR)

Pankki- ja luottokortit käyvät maksuvälineenä monessa kaupassa ja ravintolassa ja niillä voi nostaa käteistä useimmista pankkiautomaateista. Vaellusten aikana pankkiautomaattia voi olla vaikeampi löytää, joten varaa mukaan myös käteistä rahaa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvi ja muut virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomaraha
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 15 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii ryhmän puolesta juomarahojen antamisesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Keskimääräinen päivälämpötila Kreetalla vaihtelee touko–lokakuussa tilastollisesti 23–26 asteen välillä.. Vuoristossa saaren sisäosissa on lämpötila yleensä muutaman asteen keskiarvoja alhaisempi ja sateitakin voi esiintyä. Vähän ennen lähtöä kannattaa tarkistaa netistä (esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather) ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.

Mikäli haluat osallistua Kuolleiden laakson vaellusretkelle, muistathan ottaa vaellukseen sopivat kengät mukaan.

Muuta
Kreikassa samassakin hotellissa huoneiden taso voi vaihdella ja osa huoneista voi olla pohjaratkaisultaan erikoisia tai pieniä kooltaan.

Kansalliset pyhäpäivät voivat aiheuttaa tilapäisiä, ennalta ilmoittamattomiakin muutoksia aukioloajoissa ja sen myötä matkan päiväohjelmissa.

Lue lisää Kreikasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

  • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
  • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
  • Ateriat
  • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
  • Maistiaisia
  • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.