Pyöräillen ja purjehtien kauniissa KroatiassaAdrianmeren saarilla ja rannikolla

Lähde Kroatiaan pyöräilemään Adrianmeren rannoille. Matka alkaa ja päättyy Dubrovnikissa ja viikon aikana pyöräilemme kauniin vehreässä luonnossa muun muassa Bracin, Hvarin ja Korculan saarilla. Käymme historiallisissa rannikkokaupungeissa ja pysähdymme uimaan rannoille kirkkaansiniseen veteen. Paratiisista toiseen siirrymme laivalla, jonka pienehköissä hyteissä on ilmastointi sekä oma wc ja suihku. Laivalla saamme nauttia puolihoidosta ja samalla tutuksi tulee kroatialainen vieraanvaraisuus. Unohtumaton matka kuvankauniiseen Kroatiaan, jota muistelet vielä pitkään sen jälkeenkin.


UUTTA ! TEMA Privaatti - matka vain sinulle ja läheisillesi. Kysy lisää asiakaspalvelustamme!

Tärkeää tietoa

Maat: Kroatia

Matkatyyppi: Pyöräilymatka - Risteily - vaikeustaso 1, helppo

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 14-18 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Pyöräily Mljetin kansallispuistossa
 • Rauhaisa ja vehreä Konavlenlaakso
 • Uiminen Golden Horn Beachillä Bracilla
 • Marco Polon synnyinpaikka Korcula
 • Peljesacin niemimaan viiniviljelmät ja Vucinen ranta

Päiväohjelma
Syksy 2021 (lähtö: 4.9.)

Päivä 1 – Matka Kroatiaan alkaa
Kun reittilento saapuu perille Dubrovnikiin, on Tema-opas vastassa lentoasemalla ja siirrymme yhdessä satamaan, jossa aluksemme odottaa. Alus on kotimme seuraavan viikon ajan. Satamasta on lyhyehkö kävelymatka Dubrovnikin viehättävään vanhaan kaupunkiin, jota ehdit tutkimaan omin päin.

Illalla nautimme yhteisen tervetuloillallisen.
 

Päivä 2 – Konavle
Heti Dubrovnikin eteläpuolella, Montenegron rajalla on Konavlen alue. Vuosisatojen ajan on Konavlen seutu onnistunut säilyttämään perinteisen maaseutuluonteensa ja alueella on useita historiallisia jäänteitä, luostareita ja kartanoita, joissa ennen asui Dubrovnikin yläluokkaista väkeä.

Tänä ensimmäisenä pyöräilypäivänä tutustumme ajopeleihimme ja pyöräilemme asfaltoiduilla teillä läpi pienin kylien, vehmaassa maisemassa viiniviljelmien ja oliivipuulehtojen keskellä. Välillä sypressit reunustavat tietä ja kauempana taustalla häämöttää koko ajan Snijeznicavuori.

Ennen kuin saavumme Ljutaan, jossa käymme vanhassa myllyssä ja maistelemme seudun erikoisuuksia, pidämme levähdystauon Grudan kaupungissa. Ljutasta palaamme Dubrovnikiin laivalle lounaalle. Iltapäivällä halukkaat voivat lähteä vielä lisämaksulliselle retkelle vaikuttavalle Dubrovnikin kaupungin muurille, jolla on monta tarinaa kerrottavanaan (retkellä on oppaana englanninkielinen paikallisopas ja se varataan ja maksetaan paikan päällä). 

Päivä 3 – Kalypson saari Mljet ja sen vihreä kansallispuisto
Aamiaisen jälkeen nostamme ankkurin, irrotamme köydet ja laiva suuntaa kohti hunajasaarta tai Kalypson saarta, joksi Mljetiä myös kutsutaan. Monien asiantuntijoiden mukaan Mljetin täytyy olla Homeroksen kuvailema tarujen saari Ogygia, jossa Kalypso-nymfi piti Odysseusta vankina seitsemän vuoden ajan tämän paluumatkalla Troijasta. Saaren nimi Mljet tulee vanhasta kreikankielisestä hunajaa tarkoittavasta sanasta.

Suuresta osasta saarta tehtiin vuonna 1960 kansallispuisto sen runsaan, tiheän ja harvinaisen kasvillisuuden johdosta. Pyöräretkemme reitti kulkee halki kansallispuiston metsien ja ohi kahden järven, joissa on murtovettä ja joissa viihtyvät simpukat ja osterit. Suuremmalla järvellä on Neitsyt Marialle omistettu luostari. Ajamme sora- ja asfalttiteitä läpi maalauksellisen Govedarin kylän ja takaisin Pomenan satamaan. Yön vietämme laivalla Pomenan satamassa.

Päivä 4 – Hvar, kaunis laventelisaari
Suuntaamme tänään laivalla pohjoiseen pitkin Dalmatian rannikkoa yhdelle saariston suuremmista saarista, Hvarille. Koska saari sijaitsee keskeisellä paikalla Adrianmeren purjehdusreitillä, on sillä ollut suuri strateginen merkitys kautta historian. Keskiajalla kun venetsialaiset hallitsivat suurta osaa Adrianmerestä, oli Hvar erittäin tärkeä tukikohta.

Hvarilla paistaa aurinko niin, että sitä pidetään Adrianmeren aurinkovarmimpana paikkana ja toivon mukaan aurinko paistaa myös vierailumme ajan. Laventeli viihtyy saarella hyvin ja Hvarin laventelia pidetään Euroopan laadukkaimpana. Laventeli onkin tyypillinen tuliainen Kroatiasta.

Päivän pyöräilyreittimme kulkee sekä rannikolla että sisämaassa, pääasiassa hiekkateillä. Pyöräilemme Jelsasta Vrboskaan ja edelleen kohti Stari Gradia, joka on yksi Kroatian vanhimmista kaupungeista. Stari Gradiin perustivat kreikkalaiset aikoinaan siirtokunnan, joka tunnettiin nimellä Faros. 

Stari Gradista pyöräilypäivämme jatkuu kohti Jelsaa. Reittimme varrelle jää idyllisiä maalaismaisemia ja kauniita viiniviljelmiä. Ankkuroimme aluksen joko Jelsan satamaan tai vaihtoehtoisesti jatkamme matkaa Bracin saarelle ja Bolin satamaan.  

Päivä 5 – Pyöräily Bolin Golden Horn -rannalle

Aamupäivällä tutustumme uuteen saareen Braciin ja sen rantaelämään. Bol on saaren vanhin kaupunki ja siellä on monia jäänteitä, jotka todistavat sen vanhoista juurista. Bol on kuitenkin kuuluisa Kroatian tunnetuimmasta ja valokuvatuimmasta rannastaan Zlatni Ratista (Golden Horn). Sarvi, toisin sanoen niemen hiekkainen kärki, muuttaa suuntaa tuulten ja virtausten mukaan, mutta aina sitä ympäröi kirkas vesi, joka houkuttelee niin matkailijoita kuin paikallisiakin asukkaita. Sinulla on hetki aikaa nauttia rannasta ja nautittuamme sitten lounaan laivalla suuntaamme kohti mannerta ja Splitin kaupunkia.

Päivä 6 – Marco Polon Korčula
Tänään purjehdimme etelään Pelješacin salmeen ja vanhaan kreikkalaiseen Melaina Corcyran (Mustan Korfun) siirtokuntaan. Nyt saaren nimi on Korčula, ja jotkut väittävät suuren löytöretkeilijän Marco Polon syntyneen saarella niihin aikoihin kun saarta keskiajalla hallitsivat venetsialaiset.

Lounaan jälkeen pyöräilemme Raciscen kylästä pitkin saaren kaunista pohjoisrannikkoa tiheiden metsien ohi ja näemme useita välimeren alueellle tyypillisiä kasveja. Reitti kulkee läpi pienten kylien, aina itärannikon niemelle ja vanhaan Lumbardan kalastajakylään. Lumbardassa on pari houkuttelevaa hiekkarantaa. Hiekkaisessa maaperässä viihtyy hyvin myös viiniköynnös ja poikkeamme jollekin pienelle, yksityiselle viinitarhalle maistelemaan sen viiniä.

Päämäärämme on kunnianarvoisa Korčulan kaupunki, joka muistuttaa Dubrovnikia venetsialaisen arkkitehtuurinsa, puolustusmuuriensa ja terrakottan väristen tiilikattojensa ansiosta. Ilta on varattu omille seikkailuille tällä mielenkiintoisella saarella.

Päivä 7 – Pelješacin niemi ja Elafitin saaret
Pelješacin niemimaa tunnetaan tummanpunaisista viineistä ja kirkkaansinisestä vedestä. Päivän ensimmäinen pyöräilyosuus kulkee pitkin kapeita  afaltoituja teitä Trstenikistä viehättävään Zuljanan kylään. Maasto on mäkistä, mutta pyöräilemme melko tasaisella rantatiellä, jolta on näkymä merelle Jätettyämme Zuljanan kylän taaksemme voit polkea itsesi hikiseksi, sillä päämäärämme on kaunis Vucinen lahti, jossa vesi on virkistävää ja poikkeuksellisen kirkasta.

Nyt pyöräilemme takaisin Trstenikin kylään, läpi asumattomien Racicin, Pivcicin ja Jecin kylien. 

Palattuamme laivalle nautimme lounaan ja suuntaamme edelleen kohti etelää ja Elafitin saaria. Nämä kolmetoista saarta muodostavat oman pienen saaristonsa Dubrovnikin lähellä. Mantereella, Dubrovnikista noin 35 km pohjoiseen on kirkasvetisen lahden pohjukassa suojaisa Slanon satama, jossa vietämme matkan viimeisen yön.

Päivä 8 – Kotiinpaluu
Nyt on tullut aika nousta laivasta ja lähteä joko bussilla tai laivalla kohti Dubrovnikiä ja lentokenttää. Jos aikataulu sallii, pidämme vielä Dubrovnikissa pienen tauon matkanteossa ennen kuin suuntaamme Dubrovnikin lentoasemalle. Viimeisen päivän ohjelman toteuttamiseen vaikuttavat siis lentoajat Dubrovnikistä Helsinkiin. Kiitämme tästä kerrasta ja toivotamme tervetulleeksi uudelleen TEMA-matkojen mielenkiintoiseen maailmaan. Hvala!

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki – Dubrovnik
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset

• 7 aamiaista
• 6 lounasta
• 1 illallinen
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut
• Majoitus aluksella alemman kannen hytissä - lisämaksua vastaan on mahdollista varata hytti ylemmältä kannelta. 

MATKATIETOA

Päivä 1
Reittilento Helsinki – Dubrovnik. Bussikuljetus satamaan, noin 20 km. Seitsemän yöpymistä Otac Nikolalla tai vastaavalla aluksella, ensimmäiset kaksi yötä Dubrovnikin satamassa.Tervetuloillallinen.

Päivä 2
Pyöräilyä Cilipi – Ljuta, noin 14 km. Aamiainen ja lounas.

Päivä 3
Laivamatka Dubrovnik – Mljet, noin 3,5 tuntia. Pyöräilyä Pomena – Mljetin kansallispuisto, noin 16 km. Aamiainen ja lounas. Yö Pomenan satamassa.

Päivä 4
Laivamatka Mljet – Hvar, noin 5 tuntia. Pyöräretki Hvarilla, noin 26 km. Aamiainen ja lounas. Yö Jelsan satamassa Hvarilla tai Bolin satamassa Bracilla.

Päivä 5
Laivamatka Jelsa – Brac – Split, noin 3 tuntia. Pyöräilyä Bracin saarella Golden Horn -rannalle, yhteensä noin 14 km. Aamiainen ja lounas. Yö Splitin satamassa.

Päivä 6
Laivamatka Split – Korčula, noin 4 tuntia. Pyöräilyä Racisce – Lumbarda – Korčulan kaupunki, noin 25 km. Aamiainen ja lounas. Yö Korčulan satamassa.

Päivä 7
Laivamatka Korčula – Pelješac – Slano, noin 4 tuntia. Pyöräilyä Trstenik – Zuljana, noin 18 km. Aamiainen ja lounas. Yö Slanon satamassa.

Päivä 8
Bussi- tai laivamatka Slano – Dubrovnik ja kuljetus lentokentälle, yhteensä noin 55 km. Reittilento Dubrovnik – Helsinki. Aamiainen.

Katso hotellitiedot matkan Hyvä tietää -osiosta. Tiedot hotelleista ovat alustavia, muutokset mahdollisia.

Kroatia

Asukasluku 4,1 milj.
Pinta-ala 56 542 km²
Valuutta Kuna (HRK)
Kieli Kroaatti (virallinen kieli) ja serbia
Uskonto Roomalaiskatolisia n. 76 % ja ortodokseja 11 %, lisäksi muslimeja ja protestantteja
Aikaero Suomen aika -1 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Dubrovnik, majoitus jaetussa kahden hengen hytissä alemmalla kannella (Lower Deck), Tema-oppaan palvelut, polkupyörän vuokra sekä matkaohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut ellei muuta mainita.

Lisähinta majoituksesta pääkannella ja ylemmällä kannella  

Perushintaan sisältyy majoitus alemmalla kannella. Mahdollista varata myös hytti joko pääkannelta tai ylemmältä kannelta. Lisämaksu on 150 € / henkilö jaetussa kahden hengen hytissä (160 € yhden hengen hytissä). Tämä tehdään matkavarauksen yhteydessä ja hyttien määrä on rajoitettu.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta.

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Valuutta
Kuna (HRK).
Valuuttaa voi vaihtaa Suomessa pankeissa ja rahanvaihtotoimistoissa. Varaa paikallista valuuttaa käteisenä ainakin ensimmäisten päivien tarpeeseen, jotta et heti joudu etsimään pankkiautomaattia.

Luottokortit hyväksytään maksuvälineenä useissa kaupoissa ja ravintoloissa. Pankkiautomaatteja on suuremmissa kaupungeissa. Pienissä liikkeissä, torilla, katukeittiöissä ja rannalla tarvitset ostoksiin käteistä rahaa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla) ja virvokkeet, kahvit, matkamuistot sekä juomarahat. Aluksella viikon aikana nauttimasi juomat lisätään hyttilaskuun, jonka maksat käteisellä (EUR tai HRK) päivää ennen kotiinlähtöä suoraan laivan henkilökunnalle. Luottokortit eivät käy maksuvälineenä laivalla.

Juomarahat
Kroatiassa on tapana antaa juomarahaa, yleensä noin 10 % laskun loppusummasta – myös ravintoloissa, joissa palveluraha on mukana laskussa. Baareissa ja takseissa on tapana pyöristää laskun loppusummaa ylöspäin.

Juomarahat kapteenille ja laivan muulle miehistölle eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat niihin noin 45 EUR / henkilö tai 340 HRK / henkilö. 

Ilmasto ja vaatetus
Varhain keväällä ja myöhään syksyllä voi sää olla vaihtelevaa. Touko- ja syyskuussa päivän ylin lämpötila on tilastollisesti 25 asteen ja yön alin 15 asteen paikkeilla. Meriveden lämpötila on toukokuussa keskimäärin n. 17 astetta ja syyskuussa n. 23 astetta. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Ravintolapäivällisille on tapana pukeutua asiallisesti siistimpään asuun, mutta muuten mukaan ei tarvitse pakata muodollisempia vaatteita. Rannat ovat useimmiten pikkukiveä, joten uimakengille on käyttöä. Muista uima-asu – tai kaksikin! Uimiseen on tilaisuuksia sekä alukselta käsin että pyöräilyjen aikana. Rantapyyhkeen voit lainata alukselta.

TÄRKEÄÄ TIETOA PYÖRÄILYMATKOISTA JA VALMISTAUTUMISESTA PYÖRÄILYMATKAAN!
Nauttiaksesi pyöräilymatkasta ja saadaksesi siitä kaiken irti kannattaa tutustua seuraaviin vinkkeihin ja ohjeisiin.

Pyöräilytottumus
Pyöräilymatkamme on luokiteltu vaativuustason mukaan kolmeen luokkaan. Useimmat matkat ovat vaativuustasoltaan kohtalaisia, keskivaativia, jolloin päiväetappien pituus vaihtelee 20 km ja 65 km välillä ja korkeuserot ovat kohtuullisia. Näille matkoille riittää normaali peruskunto ja tottumus pyöräilyyn. Kannattaa tehdä harjoituksen vuoksi muutama pidempi 20–30 km pyörälenkki ennen matkaa, mieluiten pyörällä jossa on käsijarrut.

Polkupyörät
Polkupyörät tällä matkalla ovat maastopyöriä, joissa on 24 vaihdetta ja käsijarrut ( Pyörien runkojen koko vaihtelee (juuri sinulle sopivan kokoinen pyörä määräytyy pituutesi mukaan). Tällä pyöräilymatkalla ei ole mahdollista pyöräillä samalla polkupyörällä koko viikon ajan, vaan pyörät vaihtuvat, mutta ovat kuitenkin samantasoisia 

Jos käytät pyöräilykenkiä, voit lainata SPD-polkimia, ilmoitathan tästä meille jo varauksesi yhteydessä. Suosittelemme kuitenkin, että otat omat jo sinulle tutut polkimet mukaasi, asennamme ne paikan päällä.

E-pyörä on mahdollista saada tälle matkalle lisämaksusta, joka on 175 EUR / henkilö.

Huoltomekaanikko on tarkistanut polkupyörän kunnon ennen sen toimitusta.

Erillisiä naisten- ja miestenpyöriä ei voida taata, mutta toivomuksen voi esittää varauksen teon yhteydessä.  

Tavallinen pyöräilypäivä
Aamiaisen tai lounaan jälkeen ryhmä kokoontuu käymään oppaan johdolla läpi päivän etapin ja matkan varrelta löytyvät kohokohdat. Ryhmän koko on useimmiten alle 18 henkeä ja aamutapaamisen aikana on mahdollista jakaa ryhmä pienempiin ryhmiin, jotka pyöräilevät eri vauhtia. Näin voit vaikuttaa itse siihen, millainen päivästäsi vaativuuden suhteen tulee. Sen jälkeen noustaan pyörän selkään. Sovituissa paikoissa ryhmä kokoontuu taas yhteen pitämään vesi- levähdystaukoa tai tutkimaan oppaan johdolla jotain nähtävyyttä. Päiväetappien pituus käy ilmi matkan ohjelmasta.

Huoltoauto
Tällä matkalla ei ole mukana huoltoautoa. Mahdollisissa ongelmatilanteissa, esimerkiksi pyörän kumin puhjetessa, saame kuitenkin soittamalla apua. 

Varustevinkit
Pakkaa mukaan pienehkö selkäreppu. Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan sekä pyöräilykäsineet ovat hyödylliset, mutta eivät pakollisia. Voit lainata pyöräilykypärän, mutta oma pyöräilykypärä on varmasti mukavampi, joten suosittelemme että otat sen mukaan. Epävakaisella säällä voi sade- tai tuulitakki olla tarpeen.

Pyöräilijän muistilista
Pyöräilymatkalle varustaudutaan luonnossa liikkumiseen, mutta mitään kalliita erikoisvarusteita ei tarvita. Alla on luettelo suositteluista varusteista, joista useimmat varmaan löytyvät kotoasi. Mahdolliset matkakohtaiset lisätiedot ja suositukset löydät matkan Hyvä tietää -otsikon alta.

– Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan

– Pyöräilykypärä 

– Pyöräilykäsineet

– Kevyet urheilukengät

– Lämmin pusero

– Sadeasu, tuulitakki

– Uima-asu

– Pienehkö selkäreppu

– Veitsi, haarukka ja lusikka

– Muki ja juomapullo

– Pullonavaaja ja korkkiruuvi

– Aurinkolasit ja -voide

– Pieni matka-apteekki

– Muistikirja ja kynä

– Kamera, muistikortteja ja laturi

– Pieni taskulamppu

Tärkeää muistaa
Muistathan ilmoittaa meille pituutesi varauaksen yhteydessä, jotta voimme varmistaa sen, että saat juuri sinulle sopivan pyörän. Tämän tiedon täytät Minun matkani -osiossa. Tarvitsemme tämän tiedon heti varauksen tekemisen jälkeen, mutta viimeistään kuukautta ennen lähtöpäivää.

Pyöräilypäivät
Joinakin päivinä ohjelma voi muuttua johtuen esimerkiksi säätilasta (kovasta tuulesta).

Päivä 1

Saapuminen Dubrovnikiin, ei pyöräilyä.

Päivä 2

Pyöräilyä Konavlessa, Cilipi – Gruda, noin 14 km.

Päivä 3

Pyöräilyä Mljetin saarella, Pomena – Mljetin kansallispuisto – Pomena, noin 16 km.

Päivä 4 

Pyöräilyä Hvarin saarella, Jelsa (edestakaisin), noin 26 km.

Päivä 5

Pyöräilyä Bracin saarella, Bol (edestakaisin), noin 14 km.

Päivä 6

Pyöräilyä Korculan saarella, Racisce – Lombarda – Korculan kaupunki, noin 25 km.

Päivä 7

Risteily Peljesaciin ja Elafitin saarille.Pyöräilyä noin 18 km.

Päivä 8

Kotimatka, ei pyöräilyä.

Huomioithan, että pyöräilyreittejä voidaan muuttaa tietyistä syistä, esimerkiksi sääolosuhteista.

Lue lisää TEMAn pyöräilymatkoista!

Alus
Hotellitiedoissa nimeltä mainittu laiva MV Otac Nikola on mainittu esimerkkinä laivan tasosta ja varustelusta. Alus voi myös olla jokin muu samantasoinen alus.

Hyteissä on oma wc ja suihku sekä keskusilmastointi. Sähkövirran jännite aluksella 220 V, adapteria ei tarvita. Aluksella on pieni aurinkokansi ja pieni poreallas. Aluksella on myös maksuton Wifi, joka toimii melko hyvin melkein koko risteilyn ajan. Hyttejä ei siivota risteilyn aikana, mutta noin puolivälissä matkaa vaihdetaan kylpypyyhkeet ja tyhjennetään roskakori. Aluksella nautittavat ateriat ovat yksinkertaisia kolmen ruokalajin aterioita. Alukselle ei saa viedä omia juomia, ei edes vettä tai virvoitusjuomia.

Matkareittiin voi tulla ennalta-arvaamattomia muutoksia säätilan ja tuulten tai muiden olosuhteiden vuoksi ja päiväohjelmissa mainittu lounas voidaan vaihtaa päivälliseen, jos se on ohjelman sujuvuuden ja aikataulun kannalta parempi.

Lue lisää Kroatiasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Pyöräilymatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.