Uutuus

Pyöräillen aistikkaassa ProvencessaAvignon, Roussillon ja Les Baux 

Suosittu pyöräilymatka Ranskan Provencessa on palannut matkavalikoimaamme! Nautimme kauniista laventeleista, ainutlaatuisista tuoksuista, upeista väreistä, maukkaista mauista ja tunnelmasta, jonka voi kokea ainoastaan aistikkaassa Provencessa. Vierailu maailmanperintökohteessa ja arvostetulla viinialueella tekevät matkasta täydellisen pyöräilyviikon. Tutustumista paikallisiin markkinoihin, viinin- ja oliiviöljynmaistajaisia emme myöskään jätä väliin.  

Tärkeää tietoa

Maat: Ranska

Matkatyyppi: Pyöräilymatka - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 14-18 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Laventelipellot
 • Luberonsin kansallispuisto
 • Chateuneuf de Papen viinialue
 • Satumainen Les Baux
 • Ranskalaisen keittiön antimet

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakaiset reittilennot Helsinki – Nizza. Majoitus kahden hengen huoneessa. Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita. Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivulta erikseen varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta). Jos varaat itse lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Valuutta
Euro (EUR)Tavallisimmilla pankki- ja luottokorteilla voi nostaa käteistä useimmista pankkiautomaateista ja ne käyvät maksuvälineenä useissa kaupoissa ja ravintoloissa. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida myös ne ateriat ja ruokajuomat, jotka eivät sisälly tämän matkan hintaan, juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin 25 EUR / henkilö juomarahoja varten. TEMA-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. TEMA-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Keväällä ja syksyllä voi Provencessa olla vielä viileää aamuisin ja iltaisin ja sadekuuroja voi esiintyä. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather. Tärkeintä on vaeltamiseen sopivien vaatteiden lisäksi, että pakkaat mukaan vaelluksia varten tukevammat, pitäväpohjaiset ja nilkkaa tukevat kengät tai vaelluskengät. Ethän myöskään unohda hyviä jalkineit kaupunkikävelyjä varten, lämpimämpiä vaatteita ja kevyttä sadeasua. Ravintolaillallisille Ranskassa on tapana pukeutua asiallisesti, siistimpään asuun.

TÄRKEÄÄ TIETOA PYÖRÄILYMATKOISTA JA VALMISTAUTUMISESTA PYÖRÄILYMATKAAN! 

Nauttiaksesi pyöräilymatkasta ja saadaksesi siitä kaiken irti kannattaa tutustua seuraaviin vinkkeihin ja ohjeisiin. 

Pyöräilytottumus
Pyöräilymatkamme on luokiteltu vaativuustason mukaan kolmeen luokkaan. Useimmat matkat ovat vaativuustasoltaan kohtalaisia, keskivaativia, jolloin päiväetappien pituus vaihtelee 20 km ja 65 km välillä ja korkeuserot ovat kohtuullisia. Näille matkoille riittää normaali peruskunto ja tottumus pyöräilyyn. Kannattaa tehdä harjoituksen vuoksi muutama pidempi 20–30 km pyörälenkki ennen matkaa, mieluiten pyörällä jossa on käsijarrut.

Polkupyörät
Polkupyörät toimitetaan hotellille ennen ensimmäistä pyöräilyä ja matkan päätteeksi ne jätetään viimeiseen hotelliin. Mahdollisista poikkeuksista toimituksessa tai palautuksessa kerrotaan matkan esittelyssä.

Polkupyörät tällä matkalla ovat hybridipyöriä/Citypyöriä, joissa on käsijarrut (ei jalkajarrujaä). Pyörien mukana tulee pienehkö pyöräilylaukku ja pyörissä on teline vesipullolle. Pyörien runkojen koko vaihtelee (juuri sinulle sopivan kokoinen pyörä määräytyy pituutesi mukaan). 

Jos käytät pyöräilykenkiä, voit lainata SPD-polkimia, ilmoitathan tästä meille jo varauksesi yhteydessä. Suosittelemme kuitenkin, että otat omat jo sinulle tutut polkimet mukaasi, asennamme ne paikan päällä. 

E-pyörä on mahdollista saada tälle matkalle lisämaksusta, joka on 170 EUR / henkilö. 

Huoltomekaanikko on tarkistanut polkupyörän kunnon ennen sen toimitusta. 

Tavallinen pyöräilypäivä
Aamiaisen jälkeen ryhmä kokoontuu käymään oppaan johdolla läpi päivän etapin ja matkan varrelta löytyvät kohokohdat. Sen jälkeen noustaan pyörän selkään. Sovituissa paikoissa ryhmä kokoontuu taas yhteen pitämään vesi- tai lounastaukoa tai tutkimaan oppaan johdolla jotain nähtävyyttä. Päiväetappien pituus käy ilmi matkan ohjelmasta. 

Ateriat
Aamiainen sisältyvät aina matkan hintaan, usein myös lounas. Lounaat ovat tavallisesti retkilounaita. Matkaohjelmasta löydät tarkemmat tiedot matkan hintaan sisältyvistä aterioista, myös mahdollisista päivällisistä ja esimerkiksi viininmaisteluista. Ravintolalounailla ja -illallisilla ruokajuomat eivät sisälly matkan hintaan, vaan maksat ne erikseen paikan päällä.

Matkatavarat ja huoltoauto
Matkatavarat (enintään 20 kg / henkilö) kuljetetaan puolestasi hotellista toiseen, ja tällä pyöräilymatkalla päiväetapeilla on mukana huoltoauto. Huoltoauton henkilökunta auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa, esimerkiksi pyörän kumin puhjetessa. Polkupyörät kuljetetaan huoltoautolla. Autossa on tilaa myös yhdelle - kahdelle henkilölle, jos joku pyöräilyosuus tuntuu liian raskaalta, voi tämän osuuden matkustaa huoltoauton kyydissä. Huoltoauton henkilökunta huolehtii myös vesipullojen täyttämisestä.

Varustevinkit
Pakkaa mukaan pienehkö selkäreppu. Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan sekä pyöräilykäsineet ovat hyödylliset, mutta eivät pakollisia. Voit lainata pyöräilykypärän, mutta oma pyöräilykypärä on varmasti mukavampi, joten suosittelemme että otat sen mukaan. Epävakaisella säällä voi sade- tai tuulitakki olla tarpeen.

Pyöräilijän muistilista
Pyöräilymatkalle varustaudutaan luonnossa liikkumiseen, mutta mitään kalliita erikoisvarusteita ei tarvita. Alla on luettelo suositteluista varusteista, joista useimmat varmaan löytyvät kotoasi. Mahdolliset matkakohtaiset lisätiedot ja suositukset löydät matkan Hyvä tietää -otsikon alta.

- Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan 

– Pyöräilykypärä

– Pyöräilykäsineet

– Kevyet urheilukengät

– Lämmin pusero

– Sadeasu, tuulitakki

– Uima-asu

– Pienehkö selkäreppu

– Veitsi, haarukka ja lusikka

– Muki ja juomapullo

– Pullonavaaja ja korkkiruuvi

– Aurinkolasit ja -voide

– Pieni matka-apteekki

– Muistikirja ja kynä

– Kamera, muistikortteja ja laturi

– Pieni taskulamppu

Tärkeää muistaa
Muistathan ilmoittaa meille pituutesi varauksen yhteydessä, jotta voimme varmistaa sen, että saat juuri sinulle sopivan pyörän. Tämän tiedon täytät Minun matkani -osiossa. Tarvitsemme tämän tiedon heti varauksen tekemisen jälkeen, mutta viimeistään kuukautta ennen lähtöpäivää.

Reiteistä
Joitain reittejä voidaan joutua muuttaman muun muassa sääolosuhteiden takia.

Pyöräilyreitit viikon aikana ovat vaihtelevia. Pyöräilyviikkoomme mahtuu myös pitkähköjä, melko jyrkkiä nousuja, samoin kuin sorateitä.

Pyöräilyviikkomme päivä päivältä
Päivä 1. Saapuminen Ranskaan ja Marseilleen. Bussikuljetus Avignoniin, ei pyöräilyä.

Päivä 2. Avignon – Chateauneuf-du-Pape – Roquemaure – Avignon. Pyöräilyä noin 40 km.

Päivä 3. Avignon – Grottes de Thouzon – Isle-sur-la-Sorgue. Pyöräilyä noin 50 km.

Päivä 4. Isle-sur-la Sorgue – Robion – Oppéde-Le-Vieux – Fontaine-de-Vaucluse – Isle-sur-la-Sorgue. Pyöräilyä noin 45 km.

Päivä 5. Isle – Gordes – Roussillon – Isle. Cykling ca 53 km.

Päivä 6. Isle – St Remy. Pyöräilyä 40 km.

Päivä 7. St Remy – Les Baux – St Remy. Pyöräilyä noin 42 km.

Päivä 8. Lentokenttäkuljetus ja kotimatka.

Lue lisää TEMAn pyöräilymatkoista klikkaamalla tästä!

Tervetuloa TEMA-matkojen pöräilymatkalle ihanaan Ranskaan!

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Pyöräilymatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.