Uutuus

Pyöräillen aistikkaassa ProvencessaAvignon, Roussillon ja Les Baux 

Suosittu pyöräilymatka Ranskan Provencessa on palannut matkavalikoimaamme! Nautimme kauniista maisemista, ainutlaatuisista tuoksuista, upeista väreistä, maukkaista mauista ja tunnelmasta, jonka voi kokea ainoastaan aistikkaassa Provencessa. Vierailu maailmanperintökohteessa ja arvostetulla viinialueella tekevät matkasta täydellisen pyöräilyviikon. Tutustumista paikallisiin markkinoihin, viinin- ja oliiviöljynmaistajaisia emme myöskään jätä väliin.  

Tärkeää tietoa

Maat: Ranska

Matkatyyppi: Pyöräilymatka - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 14-18 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Provinssin ainutlaatuiset maisemat
 • Luberonsin kansallispuisto
 • Chateuneuf de Papen viinialue
 • Satumainen Les Baux
 • Ranskalaisen keittiön antimet

Päiväohjelma
2024

Päivä 1 – Saapuminen Nizzaan
Tervetuloa Ranskaan! 

Tema-opas toivottaa tervetulleeksi Nizzan lentoasemalla. Lentoasemalta ajelemme kohti viehättävää Avignonia, jossa vietämme pyöräilyviikkomme kaksi ensimmäistä yötä. Iltapäivä on varattu omille tutkimusretkille kaupungissa, jossa historia tuntuu olevan läsnä lähes kaikkialla. Suosittelemme kävelyretkeä Avignonin historiallisen kaupungin sydämessä, jossa sijaitsevat muun muassa kuuluisa Paavien palatsi ja kaunis Saint-Benezetin silta. Illalla nautimme yhteisen tervetuloillallisen paikallisessa ravintolassa. 

Päivä 2 – Chateuneuf-du-Pape – Roquemaure (noin 65 km)
Aamiaisen jälkeen on aika tutustua tulevien päivien kulkuneuvoihimme. Asiansa osaava mekaanikko tekee tarvittavat huoltotoimenpiteet polkupyöriin, jotta pyöräily sujuisi mahdollisimman mukavasti ja mutkattomasti. Nyt on aika aloittaa ensimmäinen pyöräilyretki ja otamme kurssin kohti Barthelassen saarta, joka jakaa Rhône-joen virtauksen kahteen uomaan. Joen varrelle jääviä merkittävimpiä kaupunkeja ovat paaveista kuuluisa Avignon ja viehättävä taiteilijoiden Arles. Pyöräilyreittimme kulkee halki viljelysmaiden, vanhojen maatilojen ja erilaisten viljelmien.Reittimme jatkuu ilmansuuntana pohjoinen ja poljeskelemme pitkin loivaa ylämäkeä päämääränämme legendaarinen Rhônen viinialue ja viehättävä Chateauneuf du Papen kylä. Täällä saamme maistella näitä maailmankuuluja viinejä, jonka jälkeen nautimme herkullisen TEMAn retkilounaan.Päivän viimeinen pyöräilyreitti vie meidät Roquemaureen ja sieltä edelleen Avignonin kaupunkiin. Ilta Avignonissa on varattu omille aktiviteeteille.

Päivä 3 – Grottes de Thouzon – Isle-sur-la-Sorgue (noin 65 km)
Nautittuamme aamiaisen jätämme taakse Avignonin ja pyöräilemme pitkin pientä pyörätietä, joka myötäilee jokea pitkin ja vie meidät pikku hiljaa ulos kaupungista. Poljeskelemme pitkin lyhyehköä ylämäkeä kunnes saavumme Jonquerettesin kylään ja sieltä reittimme jatkuu alas laaksoon. Nyt meitä odottaa upea Grottes de Thousonin suuri luolakompleksi, joka löydettiin vuonna 1902. Toinen toistaan vaikuttavammat stalasmiitit ja stalastiikit tekevät lähtemättömän vaikutuksen.Pyöräilypäivämme jatkuu kohti Isle-sur-la-Sorgueta, joka on itse asiassa saari, saarella ei olla koskaan nähty puolustusmuureja. Saarta ympäröi Sorgue-joen kauniin kirkas, rauhallisesti virtaava vesi. Kaupunki on tunnettu antiikinharrastajien keskuudessa. Sitä nimitetäänkin Provencen antiikinkeräilijöiden pääkaupungiksi, eikä syyttä, sillä tänne saapuu antiikinharrastajia joka puolilta maailmaa. Isle-sur-la-Sorgue on alunperin ollut monien kanavien ympäröimä pieni kalastajakylä, jota nimitettiinkin ”Pikku Venetsiaksi”. Tänne majoitumme seuraavaksi kolmeksi yöksi.

Päivä 4 – Robion – Oppéde-Le-Vieux – Fontaine-de-Vaucluse (noin 45 km)
Päivämme alkaa tutustumalla paikalliseen kulttuuriin vierailemalla kaupungin kuuluisilla markkinoilla. Täällä tarjoutuu tilaisuus tutustua tuoreisiin paikallisiin herkkuihin, kuten aprikooseihin, kirsikoihin, erilaisiin juustoihin, hunajaan ja moniin muihin maukkaisiin makupaloihin.Tämän päivän ohjelmaan kuuluu luonnollisesti myös pyöräilyä, poljeskelemme mystiselle Fontaine de Vauclusen lähteelle. Reittimme kulkee halki viehättävien ja värikkäiden hedelmä- ja vihannesviljelmien. Saavuttuamme Fontaine de Vauclusen lähteelle, odottaa meitä maukas perinteinen provencelainen lounas. Herkuteltuamme ranskalaisittain on aika palata tukikohtaamme Isle-sur-la-Sorguelle.Halukkailla on mahdollisuus jatkaa päivää vielä hieman erilaisella aktiviteetilla. Miltä kuulostaisi noin kahden tunnin kajakkiretki Sorgue-joella? Tämä retki ei kuulu matkan päiväohjelmaan, vaan on lisämaksullinen. Retki varataan ja maksetaan paikan päällä. 
 

Päivä 5 – Gordes – Roussillon (noin 65 km)
Gordesin sanotaan usein olevan yksi koko Ranskan kauneimmista kylistä. Lähes käsin kosketeltava keskiaikainen tunnelma vaikuttavine rakennuksineen kauniin vihreillä rinteillä tekee vierailijaan kuin vierailijaan lähtemättömän vaikutuksen.Roussillonissa vierailu on myös ikimuistoinen kokemus. Täällä sijaitsee maailman suurimpiin luettava okran viljelyalue. Värikkäät talot eivät jää huomaamatta. Silmiin pistää niin punainen, oranssi kuin keltainenkin väri – kivenheiton päässä sijaitsee nimittäin kivilouhos. Oman lisänsä tähän upeaan värimaailmaan tuovat tummanvihreät mäntymetsät ja usein kirkkaansininen taivas.Halukkailla on mahdollisuus vierailla louhoksessa (30 minuuttia – 1 tunti), sisäänpääsymaksu on noin 3 EUR, joka maksetaan paikan päällä. 

Päivä 6 – Saint-Remy-de-Provence (noin 35 km)
Tänään jätämme taaksemme Luberonin vuoren ja pyöräilemme kohti Alppeja (Les Alpilles, joita kutsutaan myös ”Pieniksi Alpeiksi”). Reittimme varrelle jää omena- ja päärynäviljelmiä. Saapuessamme Cavaillonin kaupunkiin, pyöräilemme hetkisen seuraten paikallista liikennettä. Ohitettuamme Durance-joen, palaamme jälleen rauhallisemmille teille, joiden varsilla on viehättäviä pieniä kyliä.Tutustumme Eygalièresin kylään lähemmin. Näemme vaikuttavia kiviraunioita, jotka luovat aivan omanlaisensa tunnelman tähän pieneen provencelaiseen kylään. Eygalièresistä pyöräilypäivämme jatkuu pitkin kaunista, joskin hieman kivistä reittiä, jota ympäröivät upeat kalkkikivikalliot.Pikku hiljaa lähestymme päivän päämääräämme, eläväistä Saint Remyn taitelijoiden kaupunkia. Tänne majoitumme kahdeksi seuraavaksi yöksi. Loppupäivä on varattu omille tutkimusretkille Saint Remyssä. Kaupungista löytyy useita viehättäviä niin lounas- kuin illallispaikkojakin. Suosittelemme vierailua St Paul de Maussolessa, jossa Van Gogh vietti aikaansa maalatessaan ehkäpä hänen kaikkein luovimmat työnsä. Roomalaisten aikaisia raunioita, joiden historia ulottuu jo 600-luvulle ennen ajanlaskumme alkua, ei kannata myöskään jättää väliin.  


Päivä 7 – Les-Baux-de-Provence (noin 40 km)
Aamiaisen jälkeen poljeskelemme paikallisille markkinoille, jotka ovat yhdet alueen suurimmista. Reittimme vie meidät Alppien läntiselle puolelle, jossa vierailemme 1100-luvulta peräisin olevassa St. Gabrielin kappelissa. Päivän aikana vierailemme myös Fontvillen ja Mausannen kaupungeissa. Pyöräilypäivämme kohokohta on taianomainen Les Beaux’n kylä, joka näyttää roikkuvan kallionkielekkeellä. Ylös, vuoren sydämeen päästäksemme on meidän tehtävä hieman normaalia enemmän töitä, mutta se mitä näemme ja koemme on ehdottomasti muutaman ylimääräisen hikipisaran vuodattamisen arvoista. Täällä nautimme myös maittavan lounaan, jonka jälkeen pyöräilemme alamäkeä pitkin takaisin Saint Remyyn.


Päivä 8 – Kotimatka
Pyöräilymatkamme Provencessa on tullut päätökseen. Monen monta kokemusta ja muistoa rikkaampana, aamiaisen jälkeen, aloitamme bussimatkan kohti Nizzan lentokenttää, josta matka kohti Helsinkiä alkaa. Haluamme kiittää tästä kerrasta ja toivottaa lämpimästi tervetulleeksi uudelleen TEMAn mielenkiintoiseen maailmaan.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Lennot Helsinki – Nizza – Helsinki
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 6 lounasta, joista 3 ovat rekilounaita
• 2 illallista
• Viininmaistajaiset
• Oliiviöljynmaistajaiset
• Polkupyörän vuokraus
• Huoltoauto
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Lento Helsinki - Nizza. Bussikuljetus Avignoniin, noin 1 tunti. Tervetuloillallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Avignonissa.

Päivä 2
Pyöräilyä Chateuneuf du Papen ja Roquemauren alueilla, noin 40 km. Korkeusero +/-150 metriä. Aamiainen ja lounas.

Päivä 3
Pyöräilyä Grottes de Thouzonin ja Isle sur la Sorguen alueilla, noin 50km. Aamiainen ja lounas. Kolme hotelliyöpymistä Isle sur la Sorguessa.

Päivä 4
Pyöräilyä Robionin, Oppéde Le Vieux'n ja Fontaine de Vauclusen alueilla, noin 45 km. Korkeusero +/-250 metriä. Aamiainen ja lounas.

Päivä 5
Pyöräilyä Isle sur la Sorguesta Gordesiin ja Roussilloniin, noin 53 km. Korkeusero +600/-400 metriä. Aamiainen ja lounas.

Päivä 6
Pyöräilyä Isle sur la Sorguesta Saint Rémy de Provenceen, noin 41 km. Korkeusero +/-200 metriä. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Saint Rémyssä.

Päivä 7
Pyöräilyä Les Baux de Provencen alueella, noin 42 km. Korkeusero +/-400 metriä. Aamiainen, lounas ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 8
Bussikuljetus Nizzan lentoasemalle, noin 1 tunti. Lentomatka Helsinkiin. Aamiainen.

Katso hotellitiedot matkan Hyvä tietää -osiosta. Tiedot hotelleista ovat alustavia, muutokset mahdollisia.

Ranska

Asukasluku: 67 milj.
Pinta-ala: 549 000 km²
Uskonto: Katolilaisia 70 %, muslimeja 6–7 %, protestantteja 1,5 %, juutalaisia 1 %
Kieli: Ranska, baski, bretoni
Valuutta: Euro
Aikaero: Suomen aika -1 tunti.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakaiset reittilennot Helsinki – Nizza. Majoitus kahden hengen huoneessa. Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita. Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivulta erikseen varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta). Jos varaat itse lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Valuutta
Euro (EUR)Tavallisimmilla pankki- ja luottokorteilla voi nostaa käteistä useimmista pankkiautomaateista ja ne käyvät maksuvälineenä useissa kaupoissa ja ravintoloissa. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida myös ne ateriat ja ruokajuomat, jotka eivät sisälly tämän matkan hintaan, juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin 25 EUR / henkilö juomarahoja varten. TEMA-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. TEMA-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Keväällä ja syksyllä voi Provencessa olla vielä viileää aamuisin ja iltaisin ja sadekuuroja voi esiintyä. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather. Tärkeintä on vaeltamiseen sopivien vaatteiden lisäksi, että pakkaat mukaan vaelluksia varten tukevammat, pitäväpohjaiset ja nilkkaa tukevat kengät tai vaelluskengät. Ethän myöskään unohda hyviä jalkineit kaupunkikävelyjä varten, lämpimämpiä vaatteita ja kevyttä sadeasua. Ravintolaillallisille Ranskassa on tapana pukeutua asiallisesti, siistimpään asuun.

TÄRKEÄÄ TIETOA PYÖRÄILYMATKOISTA JA VALMISTAUTUMISESTA PYÖRÄILYMATKAAN! 

Nauttiaksesi pyöräilymatkasta ja saadaksesi siitä kaiken irti kannattaa tutustua seuraaviin vinkkeihin ja ohjeisiin. 

Pyöräilytottumus
Pyöräilymatkamme on luokiteltu vaativuustason mukaan kolmeen luokkaan. Useimmat matkat ovat vaativuustasoltaan kohtalaisia, keskivaativia, jolloin päiväetappien pituus vaihtelee 20 km ja 65 km välillä ja korkeuserot ovat kohtuullisia. Näille matkoille riittää normaali peruskunto ja tottumus pyöräilyyn. Kannattaa tehdä harjoituksen vuoksi muutama pidempi 20–30 km pyörälenkki ennen matkaa, mieluiten pyörällä jossa on käsijarrut.

Polkupyörät
Polkupyörät toimitetaan hotellille ennen ensimmäistä pyöräilyä ja matkan päätteeksi ne jätetään viimeiseen hotelliin. Mahdollisista poikkeuksista toimituksessa tai palautuksessa kerrotaan matkan esittelyssä.

Polkupyörät tällä matkalla ovat hybridipyöriä/Citypyöriä, joissa on käsijarrut (ei jalkajarrujaä). Pyörien mukana tulee pienehkö pyöräilylaukku ja pyörissä on teline vesipullolle. Pyörien runkojen koko vaihtelee (juuri sinulle sopivan kokoinen pyörä määräytyy pituutesi mukaan). 

Jos käytät pyöräilykenkiä, voit lainata SPD-polkimia, ilmoitathan tästä meille jo varauksesi yhteydessä. Suosittelemme kuitenkin, että otat omat jo sinulle tutut polkimet mukaasi, asennamme ne paikan päällä. 

E-pyörä on mahdollista saada tälle matkalle lisämaksusta, joka on 200 EUR / henkilö. 

Huoltomekaanikko on tarkistanut polkupyörän kunnon ennen sen toimitusta. 

Tavallinen pyöräilypäivä
Aamiaisen jälkeen ryhmä kokoontuu käymään oppaan johdolla läpi päivän etapin ja matkan varrelta löytyvät kohokohdat. Sen jälkeen noustaan pyörän selkään. Sovituissa paikoissa ryhmä kokoontuu taas yhteen pitämään vesi- tai lounastaukoa tai tutkimaan oppaan johdolla jotain nähtävyyttä. Päiväetappien pituus käy ilmi matkan ohjelmasta. 

Ateriat
Aamiainen sisältyvät aina matkan hintaan, usein myös lounas. Lounaat ovat tavallisesti retkilounaita. Matkaohjelmasta löydät tarkemmat tiedot matkan hintaan sisältyvistä aterioista, myös mahdollisista päivällisistä ja esimerkiksi viininmaisteluista. Ravintolalounailla ja -illallisilla ruokajuomat eivät sisälly matkan hintaan, vaan maksat ne erikseen paikan päällä.

Matkatavarat ja huoltoauto
Matkatavarat (enintään 20 kg / henkilö) kuljetetaan puolestasi hotellista toiseen, ja tällä pyöräilymatkalla päiväetapeilla on mukana huoltoauto. Huoltoauton henkilökunta auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa, esimerkiksi pyörän kumin puhjetessa. Polkupyörät kuljetetaan huoltoautolla. Autossa on tilaa myös yhdelle - kahdelle henkilölle, jos joku pyöräilyosuus tuntuu liian raskaalta, voi tämän osuuden matkustaa huoltoauton kyydissä. Huoltoauton henkilökunta huolehtii myös vesipullojen täyttämisestä.

Varustevinkit
Pakkaa mukaan pienehkö selkäreppu. Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan sekä pyöräilykäsineet ovat hyödylliset, mutta eivät pakollisia. Voit lainata pyöräilykypärän, mutta oma pyöräilykypärä on varmasti mukavampi, joten suosittelemme että otat sen mukaan. Epävakaisella säällä voi sade- tai tuulitakki olla tarpeen.

Pyöräilijän muistilista
Pyöräilymatkalle varustaudutaan luonnossa liikkumiseen, mutta mitään kalliita erikoisvarusteita ei tarvita. Alla on luettelo suositteluista varusteista, joista useimmat varmaan löytyvät kotoasi. Mahdolliset matkakohtaiset lisätiedot ja suositukset löydät matkan Hyvä tietää -otsikon alta.

– Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan 
– Pyöräilykypärä
– Pyöräilykäsineet
– Kevyet urheilukengät
– Lämmin pusero
– Sadeasu, tuulitakki
– Uima-asu
– Pienehkö selkäreppu
– Veitsi, haarukka ja lusikka
– Muki ja juomapullo
– Pullonavaaja ja korkkiruuvi
– Aurinkolasit ja -voide
– Pieni matka-apteekki
– Muistikirja ja kynä
– Kamera, muistikortteja ja laturi
– Pieni taskulamppu

Tärkeää muistaa
Muistathan ilmoittaa meille pituutesi varauksen yhteydessä, jotta voimme varmistaa sen, että saat juuri sinulle sopivan pyörän. Tämän tiedon täytät Minun matkani -osiossa. Tarvitsemme tämän tiedon heti varauksen tekemisen jälkeen, mutta viimeistään kuukautta ennen lähtöpäivää.

Reiteistä
Joitain reittejä voidaan joutua muuttaman muun muassa sääolosuhteiden takia.

Pyöräilyreitit viikon aikana ovat vaihtelevia. Pyöräilyviikkoomme mahtuu myös pitkähköjä, melko jyrkkiä nousuja, samoin kuin sorateitä.

Pyöräilyviikkomme päivä päivältä
Päivä 1 Saapuminen Ranskaan ja Marseilleen. Bussikuljetus Avignoniin, ei pyöräilyä.

Päivä 2 Avignon – Chateauneuf-du-Pape – Roquemaure – Avignon. Pyöräilyä noin 40 km.

Päivä 3 Avignon – Grottes de Thouzon – Isle-sur-la-Sorgue. Pyöräilyä noin 50 km.

Päivä 4 Isle-sur-la Sorgue – Robion – Oppéde-Le-Vieux – Fontaine-de-Vaucluse – Isle-sur-la-Sorgue. Pyöräilyä noin 45 km.

Päivä 5 Isle – Gordes – Roussillon – Isle. Cykling ca 53 km.

Päivä 6 Isle – St Remy. Pyöräilyä 40 km.

Päivä 7 St Remy – Les Baux – St Remy. Pyöräilyä noin 42 km.

Päivä 8 Lentokenttäkuljetus ja kotimatka.

Lue lisää TEMAn pyöräilymatkoista klikkaamalla tästä!

Tervetuloa TEMA-matkojen pöräilymatkalle ihanaan Ranskaan!

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Pyöräilymatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.