Uutuus

Tukholma – The Capital of CoolNerokkaita nobelisteja ja villejä viikinkejä

Pidennetty viikonloppu ”The Capital of Coolissa” suomenkielisen Tema-oppaan johdolla vie meidät kaupunkiin, jonka kenties luulit jo tuntevasi. Tukholmassa on uskomattoman paljon mielenkiintoista nähtävää, kuten ainutlaatuisia museoita, kaunista arkkitehtuuria ja fantastisia ravintoloita. Matkan aikana tulevat tutuiksi niin jännittävä Vasa-museo kuin ainutlaatuinen kaupungintalokin. Teemme yhteisen kävelykierroksen keskiaikaisessa Vanhassa kaupungissa, vierailemme Nobel Prize -museossa ja Ruotsin vanhimmassa kaupungissa Sigtunassa. Hotellimme sijaitsee keskeisellä paikalla Södermalmilla, josta on myös helppo lähteä omille tutkimusretkille. Lämpimästi tervetuloa TEMAn Tukholmaan. 

Tärkeää tietoa

Maat: Ruotsi

Matkatyyppi: Kaupunkiloma - Kiertomatka

Matkan pituus: 4 päivää

Ryhmän koko: 12-20 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Opastettu kierros Vasa-museossa
 • Tukholman parhaimmat palat bussista
 • Kaupungintalo ja Nobel Prize -museo
 • Kävelykierros Södermalmilla ja Gamla Stanissa
 • Sigtuna - Ruotsin vanhin kaupunki

Päiväohjelma
2022

Päivä 1 – Saapuminen Tukholmaan ja löytöretki Vasan maailmaan
Tervetuloa kauniiseen Tukholmaan, joka on saanut myös lempinimen ”The Capital of Cool”, eikä syyttä. Saavuttuasi Arlandan lentoasemalle, tapaat Tema-oppaan, joka johdattaa sinut moniin Tukholman saloihin seuraavien päivien aikana.

Aloitamme pitkän viikonlopun vierailemalla yhdessä kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä, Vasa-museossa, jossa teemme yhteisen opastetun kierroksen suomenkielisen oppaan johdolla. Vasan tilasi aikoinaan Ruotsin kuningas Kustaa II Adolf. Sen rakennustyöt aloitettiin vuonna 1626, neljänsadan naisen ja miehen voimin. Vasasta oli tarkoitus tulla tärkeä osa Ruotsin sotalaivastoa, mutta valitettavasti toisin kävi. Vasa-laiva kallistui ja upposi neitsytmatkallaan Tukholmassa vuonna 1628. Vietettyään 333 vuotta merenpohjassa mahtava sotalaiva nostettiin ja sen matka saattoi jatkua. Vasa on ainutlaatuinen taideaarre, ja se koostuu 98-prosenttisesti alkuperäisosista ja sadoista toinen toistaan upeammista puuveistoksista. Lämpimästi tervetuloa löytöretkelle Vasan maailmaan!

Tutustuttuamme ”maailman suurimman palapelin” historiaan, ajelemme keskeisellä paikalla Södermalmilla sijaitsevalle hotellillemme. Historiallinen ja trendikäs Södermalm tulee tutuksi jalkaisin. Kävelykierroksen aikana nautimme maukkaan lounaan yhdessä alueen suosituimmista ravintoloista. Iltapäivä ja ilta ovat vapaita omille aktiviteeteille. Miksipä ei vierailla vaikkapa suuren restauroinnin kokeneessa uudelleen avatussa Ruotsin kansallismuseossa, joka oli ensimmäisiä julkisia taidemuseoista maailmassa? Tukholman hyvin tunteva Tema-opas antaa mielellään vinkkejä, mitä tehdä ja minne mennä!

Päivä 2 – ”The Capital of Cool” ja ikoninen kaupungintalo
Tämän päivän aloitamme tutustumalla Tukholmaan lähemmin. On kerrassaan uskomatonta, kuinka paljon kaupungilla on tarjottavanaan. Kuulemme kaupunkikiertoajelumme aikana niin maan mielenkiintoisesta historiasta, kuten suurvallan ajasta, ja tämän päivän Ruotsista kuin mielenkiintoisista naapurimaamme perinteistäkin, jotka ovat meille useille melko tuntemattomia. Myös kaupungin merkittävimmät rakennukset tulevat päivän aikana tutuiksi, samoin kuin boheemi Södermalm, kuninkaallinen Djurgården ja viehättävä Kungsholmen, joka on yksi Tukholman 14 saaresta.

Kungsholmenilla teemme pysähdyksen ja vierailemme yhdessä Tukholman kuuluisimmista rakennuksista, kaupungintalossa. Kaupungintalo on kuuluisa monestakin syystä, sen vertaansa vailla olevasta arkkitehtuurista, eikä vähiten Nobel-juhlallisuuksista, joita vietetään kaupungintalossa joka vuoden joulukuussa. Näemme muun muassa Sinisen salin, jossa Nobel-juhlan vieraat yhdessä kuninkaallisten kanssa nauttivat illallisen ja Kultaisen salin, jossa ilta jatkuu upeiden tanssiaisten merkeissä. Kaupungintalon mykistävästä arkkitehtuurista saamme kiittää Ragnar Östbergiä, yhtä Ruotsin kuuluisimmista arkkitehdeista. Loppupäivä on varattu omille tutkimusretkille. Tukholman hyvin tunteva Tema-opas antaa mielellään vinkkejä, mitä tehdä ja minne mennä!  

Päivä 3 – Vanha kaupunki, nobelisteja, perinteinen ruotsalainen "fika" ja illallinen
Aamumme alkaa tutustumalla lähemmin Tukholman keskiaikaiseen Vanhaan kaupunkiin, jossa teemme yhteisen kävelykierroksen. Vanhalla kaupungilla on uskomattoman monta tarinaa kerrottavanaan, perustettiinhan juuri tälle pienelle saarelle aikoinaan maan nykyinen pääkaupunki. Eilen saimme nähdä puitteet Nobel-juhlan klassiselle illanvietolle. Tänään vierailemme mielenkiintoisessa Nobel Prize -museossa ja saamme kuulla enemmän ruotsalaisesta keksijästä Alfred Nobelista ja siitä mihin hänen kuuluisa testamenttinsa johti.

Vanhassa kaupungissa nautimme myös perinteisen ruotsalaisen "fikan". Vanhaan kaupunkiin kävelemme yhdessä Södermalmilta, jossa hotellimme sijaitsee (1.5 km, noin 20 minuttia). Kävelyreittimme varrelle jää paljon mielenkiintoista katseltavaa, niin jänittävää Söderin historiaa ja arkkitehtuuria kuin boheemia nykypäivääkin. Vanhasta kaupungista kävelemme yhdessä takaisin hotellillemme. Jos haluat, voit vielä jäädä Vanhaan kaupunkiin omille tutkimusretkille yhteisen ohjelmamme päätyttyä. Illalla nautimme yhteisen matkanpäätösillallisen.

Päivä 4 – Ruotsin ensimmäinen kaupunki Sigtuna ja kotimatka
Antoisat päivämme ”The Capital of Coolissa” alkavat tulla päätökseensä, ainakin tällä kertaa. Ennen kotimatkaa tutustumme kuitenkin vielä yhteen koko Ruotsin helmistä. Matkalla lentoasemalle vierailemme Sigtunanassa, joka on yksi Ruotsin vanhimmista kaupungeista. Tämä hyvin tunnelmallinen pikkukaupunki on täynnä mitä mielenkiintoisinta historiaa. Jo varhaiskeskiajalla Sigtuna oli tärkeä hallinnon ja kaupan keskus. Kaupunki suorastaan henkii keskiaikaista tunnelmaa kapeine katuineen ja värikkäine puutaloineen, jotka ovat peräisin jo 1700- ja 1800-luvuilta. Kaupunki on tunnettu myös riimukivistään, jotka muistuttavat meitä viikinkien valtakaudesta. Pittoreskissä Sigtunassa teemme yhteisen kävelykierroksen. Päivän aikana sinulle jää myös aikaa nauttia lounas jossain Sigtunan kodikkaassa ravintolassa.

Sigtunasta matkamme jatkuu kohti Arlandan lentoasemaa, josta kotimatka kohti Helsinkiä alkaa.

Haluamme kiittää tästä kerrasta ja toivottaa lämpimästi uudelleen TEMA-matkojen valloittavaan maailmaan!  

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki – Tukholma
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 3 aamiaista
• 1 lounas
• 1 "fika"
• 1 illallinen
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Lento Helsinki – Tukholma / Arlanda. Saapuminen Tukholmaan ja vierailu Vasa-museossa. Yhteinen kävelykierros Södermalmilla ja lounas. Vapaa-aikaa. Kolme hotelliyöpymistä Tukholmassa.

Päivä 2
Kaupunkikiertoajelu sisältäen opastetun kierroksen kaupungintalossa. Vapaa-aikaa. Aamiainen.

Päivä 3
Yhteinen kävelykierros Vanhassa kaupungissa sisältäen vierailun Nobel Prize -museossa ja perinteisen ruotsalaisen "fikan". Kävely hotellilta Vanhaan kaupunkiin noin 1.5 km ja takaisin hotellille noin 1.5. km. Aamiainen, "fika" ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 4
Vierailu Sigtunassa, yhdessä Ruotsin vanhimmista kaupungeista. Yhteinen kävelykierros. Lentokenttäkuljetus Arlandan lentoasemalle ja lentomatka Tukholma / Arlanda – Helsinki. Aamiainen.

Ruotsi

Asukasluku: 10 milj. 

Pinta-ala: 450 295 km² 

Uskonto: 61 % kuuluu Ruotsin luterilaiseen kirkkoon Valuutta: Ruotsin kruunu (SEK)

Kieli: Ruotsi 

Aikaero: Suomen aika +1 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Tukholma, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja pääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta). 

Huom! Muista tarkistaa ajoissa passisi voimassaoloaika, lisätietoja Hyvä tietää, Passi ja viisumi. 

Valuutta
Ruotsin kruunu (SEK)

Tavanomaiset luottokortit (Visa, Mastercard, American Express, jne.) hyväksytään yleisesti maksuvälineenä Ruotsissa. Kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi tehdä käteisnostoja. Tukholmassa on useita paikkoja, jotka eivät ota käteistä vastaan, vaan maksaminen tapahtuu ainoastaan luottokortilla. Pidä aina hyvä huoli rahoistasi ja luottokorteistasi!

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), virvokkeet, juomarahat ja matkamuistot. 

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 15 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii ryhmän puolesta juomarahojen antamisesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Ilmasto Ruotsissa on hyvin samanlainen kuin Suomessa.

Mukaan kannattaa pakata myös mukavat, kävelyyn sopivat jalkineet.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähiaikojen sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather

Lue lisää Ruotsista
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Visit Stockholmin kotisivuilta löytyy myös mielenkiintoista tietoa Tukholmasta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista TEMAn kotisivujen Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma
 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.