Uutuus

Vehreä Uusi-Seelantimatka kiivien ja maorien maahan

Uusi-Seelanti on vastakohtien maa – subtrooppiselta Pohjoissaarelta Eteläsaaren jäätiköille ja vuonoille. Koko maan kattava rehevä vehreys ja ainutlaatuiset lintulajit kuten kiivilintu ja keapapukaija toivottavat vierailijat tervetulleiksi. Tutuiksi tulevat Rotorua ja maorien jännittävä kulttuuri. Pääset kokemaan yhden maailman kauneimmista junamatkoista –TranzAlpine Express Greymouthista Christchurchiin. Värikkääseen Bangkokiin tutustut niin meno- kuin paluumatkallakin. Lämpimästi tervetuloa uutuusmatkallemme Uuteen-Seelantiin.  

Tärkeää tietoa

Maat: Uusi-Seelanti, Thaimaa

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 20 päivää

Ryhmän koko: 20-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Veneretki Bay of Islandsilla
 • Tunnelmallinen marae (maorijuhla)
 • Luontopatikka maorioppaan kanssa
 • Risteily merellä Dunedinissa valaiden ja pingviinien keskellä
 • Junamatka TranzAlpine Greymouthista Christchurchiin

Päiväohjelma
Talvi 2021 (lähtö: 17.2.)

Päivä 1 – Suuri seikkailu kohti Uutta-Seelantia alkaa

Kiertomatkamme on alkamassa ja nyt lennämme mukavasti kohti Thaimaata. Maan pääkaupungissa teemme niin kutsutun stop overin. Lentomatkamme Uuteen-Seelantiin jakautuu siis kahteen osaan, ja matkamme alussa pääsemme nauttimaan Bangkokin kulttuurisista antimista.

Päivä 2 – Koko päivä Bangkokissa


Saavuttuamme Bangkokiin ajelemme kohti kaupungin keskustaa ja hotelliamme. Lennon laskeutuessa aamuvarhain, saamme huoneet käyttöömme heti.

Tämän päivän voit viettää juuri sinulle sopivalla tavalla. Ehkäpä haluat tutustua tähän dynaamiseen kaupunkiin omin päin, tai miltä kuulostaisi rentouttava hetki hotellin uima-allasalueella?

Illalla nautimme yhteisen illallisen.

Päivä 3 – Kaupunkikierros Bangkokissa ja lento Aucklandiin

Aloitamme päivän tutustumalla lähemmin Enkelten kaupunkiin. Teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana vierailemme kuuluisassa Grand Palacessa ja teemme ikimuistoisen veneretken kaupungin kanavilla, paikallisittain klongeilla. Tämän lähemmäs kanavien varrella asuvien ihmisten mielenkiintoista arkea on vaikea päästä. Nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen otamme kurssin kohti Bangkokin lentoasemaa ja matkamme jatkuu kohti Uutta-Seelantia.

Päivä 4 – Tervetuloa Aucklandiin

Auckland on yhä Uuden-Seelannin niin suurin taloudellinen keskus kuin suurin kaupunkikin, vaikkakin maan pääkaupungin titteli siirtyi Wellingtonille jo vuonna 1865.

Auckland sijaitsee kapealla kannaksella Tyynen valtameren ja Tasmaninmeren kupeessa. Kaupunki on tunnettu suurista puistoista ja kauniista puutarhoista. Merenläheisen sijainnin, luonnonsatamien ja suotuisten tuulien vuoksi kaupunkia kutsutaan myös nimellä City of Sails – Purjeiden kaupunki.

Illalla nautimme yhteisen tervetuloillallisen.

Päivä 5 – Kaupunkikierros Aucklandissa

Tämän päivän omistamme Aucklandiin tutustumiselle kaupunkikierroksen merkeissä.

Tämän Uuden-Seelannin suurimman kaupungin asukasluku on noin yksi miljoona eli noin neljäsosa koko maan väestöstä. Kaupungissa asuu myös koko maailman suurin polynesialainen väestöryhmä, noin 150 000 asukasta. Mount Edeniltä, joka sijaitsee noin 196 metriä merenpinnan yläpuolella, meille avautuu 360-asteinen panoramanäkymä yli veden ympäröimän Aucklandin. Päivän aikana vierailemme kaupunginmuseossa, josta löytyy merkittävä maurien käsityökokoelma. Näemme myös kuuluisan Aucklandin akvaarion, kauniin Kelly Tarlton's Sea Life Aquariumin, jossa tutustumme tämän maanosan merenalaiseen elämään.

Päivä 6 – Waiheken saari

Tänään on vuorossa päiväretki Waiheken saarelle. Ylitettyämme laivalla Haurakin lahden saavumme tälle hedelmälliselle saarelle. Saarella matkaamme läpi rehevän ja ikivanhan metsän. Waiheke on tunnettu myös sen gastronomisista herkuista. Saarella vierailemme viinitilalla, jossa maistelemme paikallisia viinejä ja nautimme lounaan.

Iltapäivällä ajelemme pitkin reittiä, jonka varrelle jää luonnonkaunis kultainen Onetanginranta. Päivän päätteeksi saavumme Csita Miroon, jossa tarjoutuu erinomainen mahdollisuus maistella paikallisia herkkuja.  

Päivä 7 – Metsurien muistoja

Tänään jätämme Aucklandin ja nyt matkamme jatkuu halki hedelmällisten maanviljelyseutujen kohti pohjoista, päämääränämme Matakohe, jossa vierailemme mielenkiintoisessa Kauri-museossa. Museossa tutustumme niin metsurien historiaan kuin ainutlaatuiseen meripihkaesinekokoelmaankin, gums. Noin 2000 vuotta sitten Pohjoissaaren pohjoinen osa oli metsän peitossa, puut muistuttivat pitkälti kaurimäntyjä (agathis australis).

Seuraava vierailukohteemme on Waitangi Treaty House, jossa vuonna 1840 solmittiin uusiseelantilaisten maoriheimojen ja englantilaisten välinen sopimus. Tämä sopimus teki Uudesta-Seelannista kaksikulttuurisen Britannian kruununsiirtomaan. Tänään opimme myös uutta maorien merkittävästä kulttuurista.

Myöhään iltapäivällä saavumme Paihiaan, Bay of Islandsin kupeeseen, jonka sanotaan olevan yksi Pohjoissaaren kauneimmista lahdista. Alueen saaristo muodostuu niinkin monesta kuin 144 saaresta. Näiden upeiden maisemien keskellä vietämme kiertomatkamme kaksi seuraavaa yötä.  

Päivä 8 – Veneretki Bay of Islandsilla

The Bay of Islandia voi hyvin kutsua syvänmerenkalojen mekaksi. Noin 800 kilometrin pituisen rannikon maisema on villin vaihtelevaa, ja sitä koristaa noin 150 saarta.

Jo 1920-luvulla saarten välillä oli veneyhteys, joka helpotti tavaroiden kuljettamista saarelta toiselle. Ajan kuluessa alkoivat niin paikalliset asukkaat kuin vierailijatkin käyttää samoja reittejä ainutlaatuisten maisemien ihailemiseen veneestä käsin. Veneretkemme vie meidät Motukokakon saarelle, jolla näemme kuuluisan Hole in the Rockin. Päivämme voisi kiteyttää kolmeen eri asiaan – kaunis luonto, silmiä hivelevät maisemat ja mielenkiintoinen historia. Jos meillä on hitusen onnea matkassa, saatamme nähdä delfiinejä reittimme varrella.

Päivän aikana nautimme retkilounaan ja pysähdymme pienemmällä saarella, jossa pidämme uimatauon – tai vaihtoehtoisesti voit tehdä kävelyretken kauniin luonnon keskellä.

Päivä 9 – Coromandel

Tämän päivän aloitamme rauhallisen miellyttävällä matkalla Coromandeliin, joka sijaitsee luonnonkauniilla niemimaalla. Täältä monet taiteilijat ja muut luovien alojen ammattilaiset ovat löytäneet paikkansa. Lähes puolet niemimaasta on suojeltua aluetta, joka tarjoaa toinen toistaan upeampia kävelyreittejä. Ehdit tutustua alueeseen omin päin, ennen kuin nautimme yhteisen illallisen.

Päivä 10 – Rotorua ja Maorijuhlat

Tänään matkamme jatkuu pitkin kaunista itärannikkoa, kunnes saavumme sisämaassa sijaitsevaan tuliperäiseen Rotoruaan, jossa kuumaat lähteet ja mutakylpylät sihisevät – alueella leijuu luonnollisesti rikin tuoksu. Auckland on mitä todennäköisimmin tunnetuin paikka Uudessa-Seelannissa, mutta Rotorua on ehkäpä kuitenkin maan mielenkiintoisin paikka. Maorit löysivät paikan jo 1300-luvulla. Eurooppalaisia siirtomaaisäntiä tänne houkuttelivat 1800-luvulla terveelliset termaalivesialtaat. Nykyisin kaupunki ympäristöineen on tärkeä matkailunähtävyys harvinaisen kauniin "elävän" luontonsa ansiosta. Majoitumme Rotoruaan kahdeksi yöksi. Rotorua on myös maorikulttuurin keskus, ja illalla osallistummekin maorijuhlaan, jonka ohjelmassa on ruokaa, musiikkia ja tanssia.  

Päivä 11 – Tulivuoria ja kuumia lähteitä

Omistamme tämän päivän Rotoruan ainutlaatuiselle luonnolle Waimangun tulivuorilaaksossa. Laakso syntyi vuonna 1886 kun Tarawera-vuori purkautui rajusti ja synnytti 17 km pitkän repeämän ja 13 kraatteria, vuoren jakautuessa kahtia. Vaellamme luonnossa maisemia ihaillen ja teemme veneretken Rotomahana- ja Tarawerajärvillä. Retkilounas ulkona luonnossa maistuu hyvältä. Halutessasi voit päivän päätteeksi kylpeä Polynesian Span lämpimissä lähteissä.

Päivä 12 – Te Puia ja kiivi-lintuja

Iltapäivällä on aika jättää Pohjoissaari ja matkamme jatkuu Dunediniin, Eteläsaarelle. Aloitamme päivän vierailemalla Rainbow Springs and Fram -luonnonpuistossa. Täällä tulevat tutuiksi Uuden-Seelannin harvinaiset lintulajit, muun muassa maan kansallislintu ja tärkein symboli, kiivi.

Endeeminen kiivi-lintu on uhanalainen. Vierailemalla Rainbow Springsillä tuet kiivi-lintujen tulevaisuutta, sillä koko sisäänpääsymaksu menee “The National Kiwi Trustille”, joka tekee kaikkensa suojellakseen tätä ainutlaatuista lintulajia.

Te Puiassa pääsemme katselemaan vaikuttavia kuumia lähteitä ja uudelleenrakennettua maorikylää eurooppalaisten ajoilta. Ennen matkan jatkumista Rotoruan lentoasemalle ja kohti Dunediniä, ehdit tutustua maorilaiseen taide- ja käsityöinstituuttiin.  

Päivä 13 – Larnach Castle ja veneretki Taiaroa Headin alueella

Halukkaat ehtivät tutkia Dunediniä ja sen mielenkiintoista skottihistoriaa omin päin ennen kuin aloitamme yhteisen retkemme noin kello 11.00. Ensimmäinen vierailukohteemme on Larnachin Linna. Linnan rakennutti pankkiiri William Larnach 1870-luvulla. Tutustuttuamme linnaan odottaa meitä veneretki Wellers Rockilta Taiaroa Headiin, joka on tunnettu merellisestä luonnosta. Mikäli meillä on hitunen onnea matkassamme, saatamme nähdä Kuningasalbatrossin, jonka siipien väli on yli kolme metriä. Alueella pesii useita merilintulajeja ja asustelee niin pingviinejä kuin kahlaajiakin. Paikka, jossa on mukava antaa sekä mielen että sielun rauhoittua. Päivän päätteeksi saamme tilaisuuden perehtyä projektiin, jonka tavoitteena on pelastaa harvinainen kultasilmäpingviinien laji. Tämän lähemmäksi pingviinejä on vaikea päästä, joten ethän unohda kameraa!

Päivä 14 – Lampaita ja kiiltomatoja

Nyt suuntaamme kohti seuraavaa yöpymispaikkaamme Te Anauta halki kauniiden maisemien, jossa näkyy paljon lampaita ja kauriita. Meillä on myös tilaisuus vierailla lammasfarmilla, jonka isäntä ja emäntä tarjoavat meille maukkaan lounaan. Te Anau on nykyisin Fiordlandin alueella matkailevien tukikohta. Nimi Te Anau tarkoittaa maorikielellä luolaa, jossa vesi pyörteilee. Myöhään iltapäivällä teemme veneretken kuuluisille Te Anaun luolille, jotka tunnetaan erityisesti monilukuisista kiiltomadoistaan.


Päivä 15 – Milford Sound

Aamiaisen jälkeen otamme kurssin kohti Milford Sound -vuonoa, jossa teemme unohtumattoman kokopäiväretken. Bussimatkamme kulkee metsien halki, ylemmäs kohti karumpia maisemia, josta laskeudumme pitkin kiemuraisia teitä Cledday Canyoniin ja Milford Soundiin.

Te An Fiordland on yksi maailman suurimmista kansallispuistoista ja tärkeä osa Te Wahi Pounamun maailmanperintökohdetta. Lumisten vuorenhuippujen ympäröimää, 14 vuonon halkomaa ja lukuisten järvien täplittämää aluetta peittää rehevä ja paikoin lähes läpitunkematon sademetsä. Matkaamme halki Uuden-Seelannin kauneimpien maisemien. Milfordissa siirrymme veneeseen, joka vie meidät Milford Sound -vuonoon, jota reunustavat luotisuorat kallioseinämät nousevat satoja metrejä suoraan merestä. Täällä voit nähdä kuohuvia vesiputouksia, hyljeyhdyskuntia ja ehkäpä myös leikkisiä delfiinejä, jotka joskus seurailevat vuonossa liikkuvia veneitä. Palattuamme maihin jatkamme matkaa Queenstowniin, jossa vietämme seuraavan yön. Kaupunki sijaitsee kauniilla paikalla Wakatipun, Eteläsaaren toiseksi suurimman järven rannalla. Tämä syrjäinen paikka on elävä todiste siitä valtavasta voimasta, joka vuosituhansia sitten muodosti maan. Milford Sound on osa Fiorlandin kansallispuistoa, joka puolestaan kuuluu Unescon maailmanperintöluettelosta löytyvään Te Wahi Pounamuun Uuden-Seelannin lounaisosassa.

Milfordin vuono on epäilemättä kaunein ja myös dramaattisin lukuisista Uuden-Seelannin vuonoista – vesiputouksia, metsien peittämiä rinteitä ja kauniita kivimuodostelmia. Säänjumalien mielialojen vaihtelulla ei ole merkitystä tässä taianomaisessa paikassa, se on yhtä kaunis niin sumuisessa, pilvisessä kuin aurinkoisessakin säässä. Veneretkellä nautimme retkilounaan, samalla meille tarjoutuu mahdollisuus nähdä hyljeyhdyskuntia ja ehkäpä myös leikkisiä delfiinejä. Ethän unohda ottaa kameraa mukaan!

Myöhään iltapäivällä saavumme perille Queenstowniin, jonne majoitumme seuraavaksi kahdeksi yöksi. Kaupunki sijaitsee kauniilla paikalla Wakatipun, Eteläsaaren toiseksi suurimman järven rannalla. Vaikuttavat vihreiksi puetut vuoret valkoisine huippuineen ovat unohtumaton näkymä. Queenstown tarjoaa rajattoman määrän erilaisia aktiviteetteja, kuten rentouttavia kävelyretkiä tai veneretkiä mystisine maisemineen. Kaupungista löytyy myös yli 100 ravintolaa. Yhtenä iltana suosittelemme käyntiä The Skyline -ravintolassa Bob’s Peakilla, jonne pääsee kätevästi köysiradalla. Reitin varrelle jäävät maisemat lukeutuvat maailman kauneimpien maisemien joukkoon.  

Päivä 16 – Vapaapäivä Queenstownissa

Tämä päivä on varattu omille seikkailuille Queenstownissa. Tema-opas tuntee kaupungin erinomaisesti ja kertoo kuinka pääset helpoiten nauttimaan sen parhaimmista paloista. Tutustu myös turistitoimiston kotisivuihin tästä. Suosittelemme vierailua historiallisessa Arrowtownissa, joka sijaitsee noin 20 minuutin matkan päästä Queenstownista. Kaupungista löytyy rakennuksia, jotka muistuttavat ajasta, jolloin kullankaivajia saapui alueelle yhtenä virtana.

Päivä 17 – Veneretki Haast-joella

Matkamme jatkuu kohti pohjoista, luonnonkauniille länsirannikolle, halki Kawarau-rotkon ja pitkin Clutha-jokea. Saapuessamme Roaring Billys -vesiputoukselle, on aika siirtyä safariveneeseen, jonka kyydissä pääsemme Haast-joelle. Noin tunnin venematkan jälkeen olemme perillä Haastin sillalla, jossa bussimme odottaa meitä. Nyt otamme kurssin kohti mahtavia Eteläisiä Alppeja (Southern Alps), Franz Josefia ja suuria jäätiköitä.  

Päivä 18 – TranzAlpinen maisemia ja Rail Journey

Mikäli olet unelmoinut helikopterilennosta jäätikön yli, on se nyt helposti toteutettavissa. Hinta on noin 300 NZD. Retken toteuttamiseen vaikuttavat niin sää, aika kuin muutkin paikalliset olosuhteet. Tema-opas auttaa retken varaamisessa.

Reittimme jatkuu edelleen kohti pohjoista ja Greumouthia. Matkan varrelle jää sekä tiheitä metsiä että maaseutumaisemia. Greymouthissa vaihtuu kulkuneuvomme junaan ja nyt vuorossa on kaunis TranzAlpine Scenic Rail Journey -junamatka. Alkumatkasta näemme hakkaamattomia metsiä, ja junamatka jatkuu pitkin alpiinisia maisemia syvine laaksoineen ja siltoineen yli jokien, joissa lohet leikkivät. Junareitti jatkuu halki sademetsien ja ylämaan, alas läpi Eteläisten Alppien ja yli Canterburyn tasangolle.

Aikaisin illalla saavumme itärannikolla sijaitsevaan Christchurchiin. Majesteetilliset puut ja suuret viheralueet ovat antaneet kaupungille lempinimen ”The Garden City”. Illallisen nautimme upeassa hotellissamme, joka sijaitsee kauniissa puistossa.

Päivä 19 – Christchurch

The Garden City on nimensä veroinen puineen, puistoineen ja puutarhoineen. Aivan kaupungin sydämessä sijaitsee Hagley Park, joka on upea paikka kävelyretkille. Avon-joki virtailee rauhallisesti kaupungin ja sen lähiöiden läpi kohti Tyyntämerta.

Myöhemmin iltapäivällä on tullut aika sanoa hyvästit Uudelle-Seelannille ja aloitamme kotimatkamme kohti Helsinkiä. Samoin kuin alkumatkasta, pysähdymme nytkin Bangkokissa, jossa yövymme yhden yön.

Päivä 20 – Retki Ayutthayaan

Tänään teemme retken Thaimaan entiseen pääkaupunkiin Ayutthayaan (1350 – 1767). Kaupunki oli aikoinaan tunnettu kauppiaista, joita tuli Kiinasta ja Intiasta, mutta myöskin Portugalista, Espanjasta ja Ranskasta. Sotatila Burmaa vastaan oli Ayutthayan arkea, kunnes burmalaiset vuonna 1767 onnistuivat tuhoamaan ja valloittamaan kaupungin. Ayutthaya, joka löytyy myös Unescon maailmanperintöluettelosta, on tunnettu uskomattoman kauniista temppeleistä ja temppeleiden raunioista.

Palaamme takaisin Bangkokiin laivalla. Hotellihuoneen voit pitää aina siihen saakka, kunnes on aika lähteä Bangkokin lentoasemalle.  

Päivä 21 – Kotimatka

Kotimatka kohti Helsinkiä alkaa. Nyt on tullut aika kiittää tästä kerrasta, ja haluammekin toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi uudelleen TEMA-matkojen jännittävään maailmaan.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakaiset reittilennot

• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset

• Majoitus

• 17 aamiaista

• 8 lounasta

• 7 illallista

• Sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaisesti

• Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1

Lento Helsinki – Bangkok. Lennolla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 2

Saapuminen Bangkokiin. Tervetuloillallinen. Yksi hotelliyöpyminen Bangkokissa.

Päivä 3

Kaupunkikierros Bangkokissa. Yölento Bangkok – Auckland. Aamiainen, lounas ja lennolla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 4

Saapuminen Aucklandiin. Tervetuloa Uuteen-Seelantiin -illallinen. Kolme hotelliyöpymistä Aucklandissa.

Päivä 5

Kaupunkikierros Aucklandissa. Aamiainen.

Päivä 6

Päiväretki Waiheke-saarelle sisältäen kahdet viininmaistajaiset. Aamiainen ja lounas.

Päivä 7

Bussimatka Auckland – Paihia, noin 250 km. Vierailu Kauri-museossa ja Waitangi Treaty Groundsilla. Aamiainen. Kaksi hotelliyöpymistä Paihiassa.

Päivä 8

Veneretki Bay of Islandsilla. Aamiainen ja retkilounas.

Päivä 9

Bussimatka Paihia – Coromandel, noin 380 km. Aamiainen ja illallinen. Yksi hotelliyöpyminen Tairuassa.

Päivä 10

Bussimatka Coromandel – Rotorua, noin 220 km. Patikkaretki Coromandelin niemimaalla. Aamiainen, retkilounas ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Rotoruassa.

Päivä 11

Retki Waimangu Volcanic Valleyssa ja Polynesian Spa. Bussimatka noin 70 km. Aamiainen ja retkilounas.

Päivä 12

Luontopatikka Te Puia Thermal Reservessa. Lento Rotorua – Dunedin. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Dunedinissa.

Päivä 13

Vierailu Larnach Castlessa ja veneretki Taiaroa Headiin. Aamiainen.

Päivä 14

Dunedin – Te Anau. Bussimatka noin 400 km. Vierailu lammasfarmilla. Yksi hotelliyöpyminen Te Anaussa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 15

Veneretki Milford Soundin alueella. Bussimatka noin 175 km. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Queenstownissa.

Päivä 16

Vapaapäivä Queenstownissa. Aamiainen.

Päivä 17

Queenstown – Franz Josef, bussimatka noin 360 km. Venesafari Haast-joella. Aamiainen ja illallinen. Yksi hotelliyöpyminen Franz Josefissa.

Päivä 18

Franz Josef – Christchurch. Bussimatka ja junamatka noin 380 km. Junamatka TranzAlpine-junalla. Aamiainen ja illallinen. Yksi hotelliyöpyminen Christchurchissä.

Päivä 19

Lento Christchurch – Auckland – Bangkok. Aamiainen ja lennoilla tarjoiltavat ateriat. Yksi hotelliyöpyminen Bangkokissa lentoaseman läheisyydessä. sijaitsevassa hotellissa.

Päivä 20

Retki Ayutthayaan sisältäen veneretken. Aamiainen ja lounas.

Päivä 21

Lento Bangkok – Helsinki. Lennolla tarjoiltavat ateriat.

Uusi-Seelanti

Asukasluku n. 4,4 milj.
Pinta-ala
268 838 km²
Valuutta
Uuden-Seelannin dollari (NZD)
Uskonto Kristittyjä protestantteja, katolilainen vähemmistö
Kieli
Virallisia kieliä ovat englanti ja maorin kieli
Aikaero
Talvella (loka–maaliskuu) Suomen aika +11 t.

Thaimaa

Asukasluku: n. 67 milj.
Pinta-ala: 514 000 km²
Uskonto: Buddhalaisia 94 %, muslimeja 4 %, konfutselaisia, kristittyjä ja muita uskontoja 2 %
Valuutta: Thaimaan Baht (THB)
Kieli: Thai (eri murteita), kiinan murteita, malaji, khmer ym.
Aikaero: Talvella (loka–maaliskuu) Suomen aika +5 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Reittilennot meno-paluu Helsinki Bangkok – Auckland / Christchurch sekä muut ohjelman mukaiset lentomatkat ja kuljetukset, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, ohjelman mukaiset ateriat, Tema-oppaan palvelut sekä kaikki pääsymaksut ja retket, ellei toisin mainita.

Huom!

Uuden-Seelannin sisäiset lentoliput varaa paikallinen yhteistyökumppanimme ja ne saat saat perillä oppaalta. 

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta. Huomioithan, että varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja.

Matkustajatiedot

Tarvitsemme lento- ja muita paikallisia varauksia varten kaikilta varauksen matkustajilta seuraavat tiedot: etunimet ja sukuninimi (kuten passissa), syntymäaika, kansalaisuus, passin numero, saapumispäivä sekä lennon numero. Ilmoita tiedot netissä Minun matkani -sivulla viimeistään kaksi (2) kuukautta ennen lähtöä. Tiedot voi ilmoittaa myös sähköpostilla (otsikkoon varausnumero). Lisätietoja: www.temamatkat.fi / Hyvä tietää / Passi ja viisumi. Muista tarkistaa ajoissa passisi voimassaoloaika. 

Valuutta

Uuden-Seelannin dollari (NZD)

Thaimaan baht (THB)

Tavallisimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään monissa paikoissa ja luottokorteilla voi myös nostaa paikallisia valuuttoja pankkiautomaateista.

Juomaraha

Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin THB 400 ja NZD 50 / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus

Eteläisellä pallonpuoliskolla Uudessa-Seelannissa vuodenajat ovat käänteiset pohjoiseen pallonpuoliskoon nähden. Kevät on syys–marraskuussa, kesä joulu–helmikuussa, syksy maalis–toukokuussa ja talvi kesä–elokuussa.

Koska Uusi-Seelanti ovat pinta-alaltaan laaja maa, joissa etäisyydet ovat pitkiä, on säätilassa suuria vaihteluita. Uuden-Seelannin ilmasto on subtrooppinen Pohjoissaarella, jossa keskilämpötilat myös ovat korkeammat kuin Eteläsaarella. Eteläsaaren ilmasto muistuttaa enemmän skandinaavista.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather useammallekin matkaohjelman paikkakunnalle.

Suurkaupungeissa päivisin sekä bussimatkoilla ovat kevyet puuvillavaatteet ja sandaalityypiset jalkineet mukavimmat. Vältä synteettisiä materiaaleja ja tiukasti istuvia farmareita. Lämmin pusakka tai takki voi olla tarpeen illan tullen Uuden-Seelannin Eteläsaarella, sekä bussissa, koska sen ilmastointi voi tuntua viileältä ja vetoiselta. Muista myös sadeasu, mukavat, "sisäänajetut" kengät, auringolta suojaava päähine, aurinkolasit, aurinkovoide, jossa on korkea suojakerroin, sekä shortsit ja uima-asu. Pukeutumine Uudessa-Seelannissa on melko epämuodollista, joten solmiota ei tarvitse pakata mukaan.

Muuta

Muista myös adapteri.

Huomaa, että lentoyhtiöiden matkatavarasäännökset vaihtelevat jonkin verran. Finnairin ja Quantaksen lennoilla matkustajalla saa olla mukana veloituksetta korkeintaan yksi ruumaan menevä, kirjattava matkatavara, joka painaa enintään 23 kg (ympärysmitta korkeintaan 158 cm) ja lisäksi yksi käsimatkatavara, jonka paino saa olla enintään Finnairin lennoilla enintään 8 kg (enintään 56x45x25 cm) ja Quantaksen lennoilla enintään 7 kg. Painorajat matkan Uuden-Seelannin sisäisillä lennoilla ovat vastaavasti 23 kg ja 7 kg.

Uuteen-Seelantiin on kiellettyä viedä muun muassa hedelmiä, vihanneksia, siemeniä, pähkinöitä ja tuoreita elintarvikkeita. Ennen maahan saapumista pitää täyttää lomake, jossa muun muassa kysytään, onko matkustajalla mukana ruokaa, esimerkiksi edellä mainittuja tuotteita. Yhdessä kysymyksessä tiedustellaan myös, onko matkustaja liikkunut maaseudulla ja onko kengänpohjiin jäänyt siitä multaa. Maahantulomuodollisuudet ja -kontrolli ovat tiukat. Jos mukanasi on em. elintarvikkeita, on ennen tullia roska-astioita, joihin ne voi heittää.

Huomaa myös, että Uuteen-Seelantiin saa viedä mukanaan tullitta ostopaikasta riippumatta korkeintaan 50 savuketta tai 50 g tupakkatuotteita (esimerkiksi piipputupakkaa tai nuuskaa). Sekä käsimatkatavaroissa että ruumaan menevissä matkatavaroissa olevat tupakkatuotteet lasketaan edellä mainittuun määrään. Tämän ylittävät tupakkatuotteet on ilmoitettava tullissa. Ohjeen noudattamatta jättämisestä seuraa sakkorangaistus.

Lue lisää Uudesta-Seelannista

Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös

Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.