Uutuus

Vehreä Uusi-Seelantimatka kiivien ja maorien maahan

Uusi-Seelanti on vastakohtien maa – subtrooppiselta Pohjoissaarelta Eteläsaaren jäätiköille ja vuonoille. Koko maan kattava rehevä vehreys ja ainutlaatuiset lintulajit kuten kiivilintu ja keapapukaija toivottavat vierailijat tervetulleiksi. Tutuiksi tulevat Rotorua ja maorien jännittävä kulttuuri. Pääset kokemaan yhden maailman kauneimmista junamatkoista –TranzAlpine Express Greymouthista Christchurchiin. Värikkääseen Bangkokiin tutustut niin meno- kuin paluumatkallakin. Lämpimästi tervetuloa uutuusmatkallemme Uuteen-Seelantiin.  

Tärkeää tietoa

Maat: Uusi-Seelanti, Thaimaa

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 21 päivää

Ryhmän koko: 20-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Veneretki Bay of Islandsilla
 • Tunnelmallinen marae (maorijuhla)
 • Luontopatikka maorioppaan kanssa
 • Risteily merellä Dunedinissa valaiden ja pingviinien keskellä
 • Junamatka TranzAlpine Greymouthista Christchurchiin

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Reittilennot meno-paluu Helsinki Bangkok – Auckland / Christchurch sekä muut ohjelman mukaiset lentomatkat ja kuljetukset, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, ohjelman mukaiset ateriat, Tema-oppaan palvelut sekä kaikki pääsymaksut ja retket, ellei toisin mainita.

Huom!

Uuden-Seelannin sisäiset lentoliput varaa paikallinen yhteistyökumppanimme ja ne saat saat perillä oppaalta. 

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta. Huomioithan, että varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja.

Matkustajatiedot

Tarvitsemme lento- ja muita paikallisia varauksia varten kaikilta varauksen matkustajilta seuraavat tiedot: etunimet ja sukuninimi (kuten passissa), syntymäaika, kansalaisuus, passin numero, saapumispäivä sekä lennon numero. Ilmoita tiedot netissä Minun matkani -sivulla viimeistään kaksi (2) kuukautta ennen lähtöä. Tiedot voi ilmoittaa myös sähköpostilla (otsikkoon varausnumero). Lisätietoja: www.temamatkat.fi / Hyvä tietää / Passi ja viisumi. Muista tarkistaa ajoissa passisi voimassaoloaika. 

Valuutta

Uuden-Seelannin dollari (NZD)

Thaimaan baht (THB)

Tavallisimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään monissa paikoissa ja luottokorteilla voi myös nostaa paikallisia valuuttoja pankkiautomaateista.

Juomaraha

Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin THB 400 ja NZD 50 / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus

Eteläisellä pallonpuoliskolla Uudessa-Seelannissa vuodenajat ovat käänteiset pohjoiseen pallonpuoliskoon nähden. Kevät on syys–marraskuussa, kesä joulu–helmikuussa, syksy maalis–toukokuussa ja talvi kesä–elokuussa.

Koska Uusi-Seelanti ovat pinta-alaltaan laaja maa, joissa etäisyydet ovat pitkiä, on säätilassa suuria vaihteluita. Uuden-Seelannin ilmasto on subtrooppinen Pohjoissaarella, jossa keskilämpötilat myös ovat korkeammat kuin Eteläsaarella. Eteläsaaren ilmasto muistuttaa enemmän skandinaavista.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather useammallekin matkaohjelman paikkakunnalle.

Suurkaupungeissa päivisin sekä bussimatkoilla ovat kevyet puuvillavaatteet ja sandaalityypiset jalkineet mukavimmat. Vältä synteettisiä materiaaleja ja tiukasti istuvia farmareita. Lämmin pusakka tai takki voi olla tarpeen illan tullen Uuden-Seelannin Eteläsaarella, sekä bussissa, koska sen ilmastointi voi tuntua viileältä ja vetoiselta. Muista myös sadeasu, mukavat, "sisäänajetut" kengät, auringolta suojaava päähine, aurinkolasit, aurinkovoide, jossa on korkea suojakerroin, sekä shortsit ja uima-asu. Pukeutumine Uudessa-Seelannissa on melko epämuodollista, joten solmiota ei tarvitse pakata mukaan.

Muuta

Muista myös adapteri.

Huomaa, että lentoyhtiöiden matkatavarasäännökset vaihtelevat jonkin verran. Finnairin ja Quantaksen lennoilla matkustajalla saa olla mukana veloituksetta korkeintaan yksi ruumaan menevä, kirjattava matkatavara, joka painaa enintään 23 kg (ympärysmitta korkeintaan 158 cm) ja lisäksi yksi käsimatkatavara, jonka paino saa olla enintään Finnairin lennoilla enintään 8 kg (enintään 56x45x25 cm) ja Quantaksen lennoilla enintään 7 kg. Painorajat matkan Uuden-Seelannin sisäisillä lennoilla ovat vastaavasti 23 kg ja 7 kg.

Uuteen-Seelantiin on kiellettyä viedä muun muassa hedelmiä, vihanneksia, siemeniä, pähkinöitä ja tuoreita elintarvikkeita. Ennen maahan saapumista pitää täyttää lomake, jossa muun muassa kysytään, onko matkustajalla mukana ruokaa, esimerkiksi edellä mainittuja tuotteita. Yhdessä kysymyksessä tiedustellaan myös, onko matkustaja liikkunut maaseudulla ja onko kengänpohjiin jäänyt siitä multaa. Maahantulomuodollisuudet ja -kontrolli ovat tiukat. Jos mukanasi on em. elintarvikkeita, on ennen tullia roska-astioita, joihin ne voi heittää.

Huomaa myös, että Uuteen-Seelantiin saa viedä mukanaan tullitta ostopaikasta riippumatta korkeintaan 50 savuketta tai 50 g tupakkatuotteita (esimerkiksi piipputupakkaa tai nuuskaa). Sekä käsimatkatavaroissa että ruumaan menevissä matkatavaroissa olevat tupakkatuotteet lasketaan edellä mainittuun määrään. Tämän ylittävät tupakkatuotteet on ilmoitettava tullissa. Ohjeen noudattamatta jättämisestä seuraa sakkorangaistus.

Lue lisää Uudesta-Seelannista

Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös

Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.