Uutuus

Intian Kultainen kolmio ja tiikerisafari

Kiertomatkamme Kultaisessa kolmiossa vie Agraan, Jaipuriin ja Delhiin ja tutustumme moniin Intian tärkeimmistä nähtävyyksistä. Tämän upean matkan kohokohtiin kuuluvat Taj Mahalin maailmanperintökohde, Maharadžan palatsi ja Amberin linnake. Ikimuistoisella Tiikerisafarilla Ranthamboressa voit tuntea olevasi keskellä Viidakkokirjan maailmaa, ja hyvällä onnella näet kissaeläimistä suurimman. Matkan päätteeksi New Delhissä ympärilläsi on nykypäivän Intia.


Tärkeää tietoa

Maat: Intia

Matkatyyppi: Kiertomatka - Safarimatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Taj Mahal Agrassa
 • Jaipurin vaaleanpunainen kaupunki
 • Jeeppikyyti Amberin linnakkeelle
 • Tiikerisafari Ranthamboressa
 • Kaupunkikierros Delhissä

Päiväohjelma
2024-2025

Päivä 1 – Matka alkaa
Ikimuistoinen matka Helsingistä kohti Intiaa alkaa.

Päivä 2 – Rajasthan
Saavumme aamulla Delhiin ja ajelemme hotellille, jossa on mahdollisuus virkistäytyä ja nauttia kevyt välipala. Tämän jälkeen matkamme jatkuu miellyttävällä bussilla kohti Rajasthania. Illansuussa saavumme kuuluisaan Jaipuriin, jota kutsutaan myös vaaleanpunaiseksi kaupungiksi – sen vanhimmat osat on maalattu vaaleanpunaisiksi. Jaipuriin majoitumme kahdeksi seuraavaksi yöksi. 

Päivä 3 – Jaipur
Jaipurin perusti 1700-luvulla kuningas ja astronomi Sawai Ja Sing. Vanhan kaupungin mielenkiintoisesta historiasta muistuttavat palatsit, avenuet, värikkäät basaarit ja kauniit puistot – sen ainutlaatuinen ilmapiiri on edelleenkin helppo tuntea. Vierailemme Kaupungin palatsissa (City Palace), jonka rakennutti Maharadja Man Sing vuonna 1592. Kuninkaallinen perhe asuu yhä tässä palatsissa. Alueelta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää, muun muassa tekstiilimuseo, asenäyttely ja viehättäviä porttikäytäviä, jotka suorastaan vangitsevat katseen.

Tuulten palatsi (Hawa Mahal) muistuttaa enemmän julkisivua kuin palatsia, myös tätä ainutlaatuista rakennusta pysähdymme ihailemaan hetkeksi. Aikoinaan palatsissa naiset pystyivät seuraamaan kaupungin elämää ilman, että he itse tulivat nähdyiksi.

Vierailemme Amberin linnoituksella, ja sinne päästäksemme turvaudumme jeeppeihin, jotka kuljettavat meidät perille, ylös linnoitukselle saakka. Linnoituksen ja sen palatsin rakennutti Maharadja Man Sing vuonna 1592. Näemme alkuperäisiä, hyvin säilyneitä maalauksia ja kauniita marmoripylväitä ja saamme nauttia ainutlaatuisen kauniista maisemista yli laaksojen. 

Päivä 4 – Ranthambore
Aamupäivän aikana matkamme jatkuu kohti Ranthamboren kansallispuistoa. Puisto on pinta-alaltaan noin 1 300 km2. Jo vuodesta 1973 lähtien on Ranthamboren kansallispuisto ollut osa valtion tukemaa Project Tiger -nimistä tiikerien suojeluohjelmaa. Iltapäivällä tutustumme paikalliseen kouluun ja näemme millaisella intohimolla paikallisia lapsia opetetaan kylän koulussa. Päivän aikana nautimme sekä lounaan että illallisen. Ranthamboressa vietämme kaksi yötä. 


Päivä 5 – Ranthamboren kansallispuisto
Lähdemme heti päivän valjetessa kohti kansallispuistoa, jossa teemme ikimuistoisen safarin – nyt olemme saapuneet vaikuttavaan Rudyard Kiplingin maailmaan. Näemme loisteliaan värikkäitä riikinkukkoja, leikkisiä languriapinoita ja erilaisia hirviä, jotka käyskentelevät kaikessa rauhassa puiden välissä. Ehkäpä reitillämme näyttäytyy myös mahtava tiikeri? Mahdollisuus nähdä uljaita villieläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä tällä matkalla on suuri. Iltapäivällä palaamme uudelleen samaiseen kansallispuistoon.

Päivä 6 – Taj Mahal ja Agra
Matkaamme sekä bussilla että junalla Bharatpuriin ja Agraan, jossa meitä odottaa yksi matkan kohokohdista, vierailu Taj Mahalissa, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Sen rakennutti Suurmogulien valtakunnan hallitsija Shah Jahan muistoksi synnytyksessä kuolleelle lempivaimolleen. Tätä ikuisen rakkauden symbolia rakennettaessa ei säästelty vaivaa eikä rahaa. Upean sarkofagin koristelussa on käytetty niin akaattia, lapislatsulia kuin jaspistakin. Taiteenmuoto, jossa käytetään koristeena erivärisiä kivilajeja, pietre dure, on peräisin jo antiikin ajalta – ajatuksena on korostaa kivilajien upeita luonnollisia värivivahteita ja kuvioita.

Päivän ohjelmassa on myös tutustuminen upeaan Agran linnoitukseen. Sen rakentamisessa on käytetty punaista hiekkakiveä. Suurmoguli Shah Jahan vietti vankeudessa kahdeksan vuotta linnoituksen kuuluisassa Jasmiinitornissa. Tornista hän saattoi katsella edesmenneen rakkaimman vaimonsa muistoksi rakennuttamaansa mausoleumia, fantastista Taj Mahalia. Agran linnoituksen pohjakaava on puolikuun muotoinen ja sitä ympäröi korkea muuri. Linnoitus rakennettiin alunperin sotilasjoukoille, mutta myöhemmin sitä käytettiin asuinrakennuksena, audienssisalina ja suurena puutarhana. 

Päivä 7 – Delhi
Heti aamiaisen jälkeen aloitamme matkan pitkin hyväkuntoista moottoritietä kohti värikästä Delhiä. Päivän aikana tutustumme sekä uuteen että vanhaan Delhiin. Täällä kohtaavat toisensa jalankulkijat, lehmät ja mopot omanlaisessaan harmoniassa. Aloitamme päivän retken polkupyöräriksojen kyydissä – retkemme taittuu kätevästi basaarialueelta toiselle. Tämän lähemmäksi kaupungin arkea on vaikea päästä. Erilaiset tuoksut ja äänet tuovat retkeemme oman pienen lisänsä. Brittien uuden Delhin kukoistus alkoi vuonna 1931, jolloin Presidentin Palatsi ja sen virallinen presidentin residenssi vihittiin käyttöön. Rakennus on vaikuttava näky, jossa on 340 huonetta, 2.5 km käytäviä, upeaa 70 hehtaarin kokoista puutarhaa unohtamatta. Koko alue kattaa yhteensä noin 130 hehtaaria. Kävelemme pitkin Paraatikatua, joka johdattaa meidät kaupungin kuuluisalle riemukaarelle, viralliselta nimeltään Indian Gate. Illalla nautimme yhteisen matkanpäätösillallisen.

Päivä 8 – Kotimatka
Tänään on aika sanoa hyvästit Intialle. Aloitamme kotimatkan kohti Helsinkiä, jonne saavumme vielä saman vuorokauden puolella. Haluamme kiittää ikimuistoisesta viikosta värikkäässä Intiassa ja toivottaa lämpimästi uudelleen tervetulleeksi TEMA-matkojen jännittävään maailmaan.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Delhi
• Junamatka Bharatpur–Ranthambore
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 1 lounas
• 6 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut
• Busseissa on langaton verkkoyhteys (alueilla, joilla kenttä on tarpeeksi vahva)

MATKATIETOA

Päivä 1
Matka Helsingistä kohti Delhiä ja Intiaa alkaa. Lennoilla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 2
Bussi Delhi – Jaipur, noin 270 km. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Jaipurissa.

Päivä 3
Jaipur – Amber (meno-paluu), bussi noin 25 km. Vierailu Amberin linnoituksella ja Jaipurin Kaupungin palatsissa. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 4
Bussi Jaipur – Ranthambore, noin 165 km. Kävelyretki Ranthamboressa ja vierailu paikallisessa koulussa. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Ranthamboressa.

Päivä 5
Aamu- ja iltapäiväsafari Ranthamboren kansallispuistossa, jossa erinomainen mahdollisuus nähdä tiikereitä. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 6
Junamatka Ranthambore – Bharatpur, noin 200 km. Bussi Bharatpur – Agra, noin 60 km. Unohtumaton vierailu Taj Mahalissa ja Agran punaisessa linnoituksessa. Aamiainen ja illallinen. Yksi hotelliyöpyminen Agrassa.

Päivä 7
Bussi Agra – Delhi, noin 210 km (noin viisi tuntia). Kaupunkikiertoajelu Delhissä sisältäen käynnin kaupungin kuuluisalla riemukaarella eli India Gatella. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen. Yksi hotelliyöpyminen Delhissä.

Päivä 8
Kotimatka Delhistä kohti Helsinkiä alkaa. Aamiainen ja lennolla tarjoiltavat ateriat.

Intia

Asukasluku: 1 300 milj. 

Pinta-ala: 3 287 590 km²
Uskonto: Hinduja 80 %, muslimeja 11 %, kristittyjä 2,8 %, sikhejä 2 %, buddhalaisia 0,7 % ja muita 3,5 %
Valuutta: Intian rupia (INR)
Kieli: Virallisia kieliä Intiassa ovat hindi ja englanti.
Aikaero: Talvella Suomen aika +3 t 30 min.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Edestakainen reittilento Helsinki – Delhi, majoitus jaetussa kahden hengen hotellihuoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Viisumi 

Viisumi ei sisälly matkan hintaan. Klikkaamalla seuraavaa linkkiä (ohjeet viisumin hakemista varten), pääset lukemaan tarkemmat ohjeet viisumin hakemisesta. Tarkista myös ajoissa, että passisi on voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen:

Ohjeet viisumin hakemista varten.Valuutta

Intian rupia (INR)

Valuuttaa kannattaa vaihtaa jonkin verran jo kotimaassa, ainakin ensimmäisiä matkapäiviä varten. Muuten voit ottaa matkakassan mukaan euroina (tai US-dollareina). Ensimmäinen vaihtomahdollisuus on Delhissä lentoasemalla matkalaukkuhallissa. Useimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään maksuvälineenä.

Ohjelmassa mainitut ateriat sisältyvät matkan hintaan. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), matkamuistot ja juomarahat. Intia on melko edullinen maa matkailijoille. Hotellien kahviloissa voi syödä kevyen lounaan tai runsaamman intialaisen aterian edullisesti. Viini on kallista, ja tavallisimpia ruokajuomia ovatkin olut, virvoitusjuomat sekä kivennäisvesi. Suosittuja matkamuistoja ja tuliaisia ovat mm. pasmina- ja silkkihuivit, korut, brodyyrit ja erilaiset taidekäsityöt. Muista, että Suomen tuontimääräykset kieltävät uhanalaisista eläimistä valmistettujen tuotteiden maahantuonnin. Tällaisia ovat mm. norsunluu, krokotiilinnahka ja täplikkäistä kissaeläimistä tai tietyistä käärmelajeista valmistetut tuotteet sekä korallit.

Juomaraha
Juomarahat eivät sisälly tämän matkan hintaan. Tema-opas kerää matkan alusa 2 800 INR (n. 35 €) ja huolehtii sen jälkeen yhteisestä kassasta juomarahoista kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille, hotellien laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. 

Ilmasto ja vaatetus

Intian ilmastoa hallitsee Bengalinlahden monsuuni, joka tuo sadetta kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Silloin päivälämpötilat ovat korkeita (usein yli 30 °C), ja sadekuuroja saadaan päivittäin. Paras aika matkailuun onkin lokakuusta huhtikuuhun. Päivän ylin lämpötila on keskimäärin alimmillaan joulu-tammikuussa (n. 22–24 astetta) ja joulukuusta helmikuun puoliväliin aamut ja illat ovat yleensä viileitä (päivän alin lämpötila voi pudota alle 10 asteen), ja huonon ilman sattuessa myös päivisin voi olla viileämpää. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Päivisin on käytännöllisintä pukeutua kevyisiin ja mukaviin, mielellään luonnonkuituisiin vapaa-ajan-/arkivaatteisiin. Ota mukaan myös villapusero tai -takki ja kevyt takki sekä pitkät housut / pitkä hame. Kerrospukeutuminen on käytännöllistä: silloin vaatteita on helppo vähentää sitä mukaa, kun lämpötila nousee. Mukavat, matalakorkoiset ja kumipohjaiset kengät ovat tärkeät, sillä kävelemme nähtävyyksillä, kaupungeissa ja kylissä. Ota lisäksi mukaan auringolta suojaava hattu ja aurinkolasit, aurinkovoide ja huulirasva, joissa on korkea suojakerroin sekä hyönteismyrkky. Muista myös uima-asu. Hienompia vaatteita et välttämättä tarvitse, sillä tasokkaissakin hotelleissa tunnelma on melko epämuodollinen. Jos haluat pukeutua päivällisille paremmin, voit varata mukaan kevyen puvuntakin / leningin.

Temppeleihin ja muihin pyhiin paikkoihin mentäessä on pukeuduttava asiallisesti: naisilla olkapäät, reidet ja sääret ja miehillä reidet ja sääret on oltava peitettyinä. Temppelikäynneillä kengät, jotka on helppo riisua ja pukea, ovat käytännöllisimmät.

Ota mukaan myös:

- taskulamppu, koska sähkökatkoja esiintyy.

- pieni kassi tai reppu yhden yön yöpymistarvikkeita varten, koska suuremmat matkalaukut lähetetään Ranthamboresta bussin mukana Delhiin jo matkaohjelman kuudentena päivänä iltapäivällä.

Muuta

Monet pelkäävät, että Intian-matkalla vatsatautia ei voi välttää. Varotoimilla se on kuitenkin mahdollista. Lämpimässä ilmanalassa pitää muistaa juoda paljon vettä, mutta vain pullotettua vettä. Tarkista, että vesipullon sinetti on ehjä. Käytä pullotettua vettä myös hampaiden pesuun ja pidä suu kiinni suihkussa. Monet intialaiset ruokalajit syödään sormin, esimerkiksi kun leipää dipataan erilaisiin kastikkeisiin. Tämän vuoksi hyvä käsihygienia on erittäin tärkeää. Helposti mukana kulkeva käsidesi tai antiseptiset kosteuspyyhkeet kannattaa ottaa mukaan jo Suomesta. Lautaselle kannattaa valita vain kypsennettyjä ruokia. Vältä salaatteja ja hedelmiä, joita et voi itse kuoria. Perunankuorimis-/hedelmäveitsi on hyvä ottaa mukaan jo kotoa.

Intiassa etäisyydet ovat pitkiä ja liikennettä on paljon. Bussit ovat hyvätasoisia, mutta maanteiden kunto on paikoin heikko, mikä vaikuttaa matkustusmukavuuteen. Viikon matkalla on paljon nähtävää ja päivät ovat sen johdosta pitkiä ja liikkeelle lähdetään jo varhain, muutamana päivänä herätys on jo klo 5.30.

Lue lisää Intiasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Intian matkailuministeriön nettisivut www.incredibleindia.org/en.

TEMAn Maailman ihmeet -artikkeli Taj Mahalista nettisivuillamme, Intian Taj Mahal häikäisee.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotelli/majoitus

Huomioitavaa

Tavallisesta hotellilistasta (yllä) saattaa esiintyä poikkeamia, ja pidätämme oikeuden muutoksiin ja yritämme sitten löytää tasoltaan ja sijainniltaan vastaavaa majoitusta.

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
22.02.2025 8 päivää Intian Kultainen kolmio ja tiikerisafari Helsinki 2 250 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.