PatagoniaMatka Buenos Airesista Tulimaahan

Patagonian rajoilla, eteläisessä Argentiinassa ja Chilessä, yhdistyvät erittäin vaihtelevat kasvillisuus, ilmasto ja maisemat, jotka kuuluvat sekä maailman kauneimpiin että harvinaisimpiin. Monet seikkailijat, valokuvaajat ja kirjailijat ovat löytäneet tiensä juuri tänne. TEMAn Patagonia vie meidät todella unohtumattomiin paikkoihin, kuten Perito Morenoon, Torres del Paineen, Tulimaahan ja Ushuaiaan. Tangon pääkaupunkiin, valloittavaan Buenos Airesiin, tutustumme niin alku- kuin loppumatkastakin.

Tärkeää tietoa

Maat: Argentiina, Chile

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 15 päivää

Ryhmän koko: 15-24 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Buenos Aires
 • Perito Morenon jäätikkö Los Glaciaresissa
 • Torres del Painen kansallispuisto
 • Ushuaia maailman eteläisin kaupunki
 • Karunkaunis Tulimaa

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen raittilento Helsinki – Buenos Aires

• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti

• Majoitus

• 12 aamiaista

• 1 lounas 

• 3 illallista

• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti

• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lentomatka Helsinki – Buenos Aires. Lennoilla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 2
Saapuminen Buenos Airesiin. Kaupunkikiertoajelu. Lennolla tarjoiltavat ateriat ja tervetuloillallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Buenos Airesissa.

Päivä 3
Vapaapäivä Buenos Airesissa. Aamiainen.

Päivä 4
Bussikuljetus ja lentomatka Buenos Aires – El Calafate. Aamiainen. Kolme hotelliyöpymistä El Calafatessa.

Päivä 5
Kokopäiväretki kansallispuistossa sisältäen veneretken Lago Argentino -järvellä. Bussi noin 200 km. Aamiainen.

Päivä 6
Jäätikköristeily. Bussi noin 100 km. Aamiainen ja retkieväspaketti.

Päivä 7
El Calafate – Puerto Natales. Bussi noin 270 km. Aamiainen. Kaksi hotelliyöpymistä Puerto Natalesissa.

Päivä 8
Kokopäiväretki Torres del Paineen sisätäen vierailun Milodónin luolassa. Bussi noin 115 km. Aamiainen.

Päivä 9
Puerto Natales – Punta Arenas. Bussi noin 250 km. Aamiainen. Yksi hotelliyöpyminen Punta Arenasissa.

Päivä 10
Punta Arenas – Ushuaia. Bussi noin 625 km. Aamiainen ja illallinen. Kolme hotelliyöpymistä Ushuaiassa.

Päivä 11
Retki Tulimaan kansallispuistoon. Bussi noin 30 km. Junamatka. Aamiainen.

Päivä 12
Vapaapäivä. Aamiainen.

Päivä 13
Ushuaia – Buenos Aires. Bussilkuljetus ja lentomatka. Aamiainen, ja illallinen shown kera. Yksi hotelliyöpyminen Buenos Airesissa.

Päivä 14
Buenos Aires – Helsinki. Bussikuljetus ja lentomatka. Lennoilla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin. Nyt haluamme kiittää tästä kerrasta ja toivottaa lämpimästi tervetulleeksi uudelleen TEMA-matkojen jännittävään maailmaan.

Argentiina

Asukasluku 44 milj.
Pinta-ala 2 780 400 km²
Valuutta
Argentiinan peso (ARS)
Uskonto Enemmistö roomalaiskatolilaisia.
Kieli Virallinen kieli espanja, myös italiaa ja joitain intiaanikieliä esim. guarania puhutaan

Chile

Asukasluku: 18 miljoonaa
Pinta-ala: 756 945 km²
Valuutta: Chilen peso (CLP)
Kieli: Virallinen kieli on espanja. Hallitsevia kieliä ovat intiaanikielet quechua ka mapuche.
Uskonto: Katolilaisuus, protestanttiset liikkeet ovat kasvussa.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Edestakaiset reittilennot Helsinki – Buenos Aires, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta). Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta 
Argentiinan peso (ARS) Chilen peso (CLP) Argentiinan ja Chilen pesojen vaihtaminen saattaa osoittautua vaikeaksi Suomessa. Paikallista valuuttaa voi nostaa suurempien kaupunkien pankkiautomaateista. Käteistä rahaa voi vaihtaa myös rahanvaihtotoimistoissa paikalliseksi valuutaksi. Mukaan kannattaa varata US-dollareita. Myös suuremmissa tavarataloissa ja ravintoloissa käyvät useimmiten yleisimmät luottokortit maksuvälineinä (ei aina). Matkan hintaan sisältyvät ateriat on mainittu matkaohjelmassa. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit, virvokkeet ja juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot. 

Lisämaksullinen retki Tigren osavaltioon
Bussi- ja laivaretki Tigren osavaltioon, puolipäiväretki. Matkaamme läpi pohjoisen Buenos Airesin Tigreen, jossa kulkuvälineemme muuttu katamaraaniksi. Navigoimme nyt vaikuttavan Paranásin jokisuiston alueella. Tämän mielenkiintoisen retken aikana näemme erilaista Buenos Airesia - saaria, kalastajakyliä ja hienostuneita huviloita. Retken hinta on noin 60 USD, joka maksetaan paikallisoppaalle paikan päällä. Suosittelemme lämpimästi!  

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly tämän matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat mukaan juomarahoja varten 90 USD / henkilö. Tema-opas kerää matkan alussa juomarahat yhteiseen kassaan ja huolehtii juomarahojen antamisesta matkan aikana. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa milloinkin on sopiva. Juomarahakulttuuri on osa näiden maiden paikallista kulttuuria.

Ilmasto ja vaatetus
Argentiina on laaja pinta-alaltaan, mikä osittain vaikuttaa myös sään vaihtelevuuteen maan eri alueilla. Lämpötilaerot esimerkiksi pohjoisen subtrooppisen lämpöisen ja Etelä-Patagonian viileämmän ilmaston välillä saattavat olla suuret. Buenos Aires taas yllättää mukavasti ilmastolla, joka on tuttu Välimeren alueelta. Matkan ajankohta vaikuttaa luonnollisesti siihen, mitä kannattaa pakata mukaan. Muista, että olet melkein koko ajan liikkeellä. Hyvät matalakorkoiset ja kumipohjaiset kengät ovat tärkeät. Mukaan kannattaa pakata kevyitä puuvillavaatteita. Talvella, aikaisin keväällä ja syksyllä tarvitaan lämpimiäkin vaatteita, esim. villapuseroa ja takkia. Sateita voi esiintyä, joten sadetakki tai -viitta tai ainakin sateenvarjo ovat paikallaan. Pukeutuminen hotelleissa matkamme aikana on melkoisen vapaamuotoista. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather

Muuta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta. Lue myös Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.