PatagoniaMatka Buenos Airesista Tulimaahan

Patagonian rajoilla, eteläisessä Argentiinassa ja Chilessä, yhdistyvät erittäin vaihtelevat kasvillisuus, ilmasto ja maisemat, jotka kuuluvat sekä maailman kauneimpiin että harvinaisimpiin. Monet seikkailijat, valokuvaajat ja kirjailijat ovat löytäneet tiensä juuri tänne. TEMAn Patagonia vie meidät todella unohtumattomiin paikkoihin, kuten Perito Morenoon, Torres del Paineen, Tulimaahan ja Ushuaiaan. Tangon pääkaupunkiin, valloittavaan Buenos Airesiin, tutustumme niin alku- kuin loppumatkastakin.

Tärkeää tietoa

Maat: Argentiina, Chile

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 15 päivää

Ryhmän koko: 15-24 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Buenos Aires
 • Los Glaciares - Perito Moreno
 • Torres del Paine
 • Tulimaa Ushuaia
 • Tangoesitys Buenos Airesissa

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Edestakaiset reittilennot Helsinki – Buenos Aires, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta). Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).

Valuutta 
Argentiinan peso (ARS) Chilen peso (CLP) Argentiinan ja Chilen pesojen vaihtaminen saattaa osoittautua vaikeaksi Suomessa. Paikallista valuuttaa voi nostaa suurempien kaupunkien pankkiautomaateista. Käteistä rahaa voi vaihtaa myös rahanvaihtotoimistoissa paikalliseksi valuutaksi. Mukaan kannattaa varata US-dollareita. Myös suuremmissa tavarataloissa ja ravintoloissa käyvät useimmiten yleisimmät luottokortit maksuvälineinä (ei aina). Matkan hintaan sisältyvät ateriat on mainittu matkaohjelmassa. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit, virvokkeet ja juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot. 

Lisämaksullinen retki Tigren osavaltioon
Bussi- ja laivaretki Tigren osavaltioon, puolipäiväretki. Matkaamme läpi pohjoisen Buenos Airesin Tigreen, jossa kulkuvälineemme muuttu katamaraaniksi. Navigoimme nyt vaikuttavan Paranásin jokisuiston alueella. Tämän mielenkiintoisen retken aikana näemme erilaista Buenos Airesia - saaria, kalastajakyliä ja hienostuneita huviloita. Retken hinta on noin 35 USD, joka maksetaan paikallisoppaalle paikan päällä. Suosittelemme lämpimästi!  

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly tämän matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat mukaan juomarahoja varten 80 USD / henkilö. Tema-opas kerää matkan alussa juomarahat yhteiseen kassaan ja huolehtii juomarahojen antamisesta matkan aikana. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa milloinkin on sopiva. Juomarahakulttuuri on osa näiden maiden paikallista kulttuuria.

Ilmasto ja vaatetus
Argentiina on laaja pinta-alaltaan, mikä osittain vaikuttaa myös sään vaihtelevuuteen maan eri alueilla. Lämpötilaerot esimerkiksi pohjoisen subtrooppisen lämpöisen ja Etelä-Patagonian viileämmän ilmaston välillä saattavat olla suuret. Buenos Aires taas yllättää mukavasti ilmastolla, joka on tuttu Välimeren alueelta. Matkan ajankohta vaikuttaa luonnollisesti siihen, mitä kannattaa pakata mukaan. Muista, että olet melkein koko ajan liikkeellä. Hyvät matalakorkoiset ja kumipohjaiset kengät ovat tärkeät. Mukaan kannattaa pakata kevyitä puuvillavaatteita. Talvella, aikaisin keväällä ja syksyllä tarvitaan lämpimiäkin vaatteita, esim. villapuseroa ja takkia. Sateita voi esiintyä, joten sadetakki tai -viitta tai ainakin sateenvarjo ovat paikallaan. Pukeutuminen hotelleissa matkamme aikana on melkoisen vapaamuotoista. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather

Muuta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta. Lue myös Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.