Pyöräillen pitkin Atlantin rannikkoaEspanjasta Portugaliin

Satulan selästä näkee enemmän. Pyöräilyviikon aikana tulevat tutuiksi Atlantin rannikon hiekkadyynit, kalliot ja mäntymetsät. Pyöräilemme Espanjan puoleiselta Atlantin rannikolta Portugaliin, läpi idyllisten kalastajakylien ja ohi Douro-joen, kunnes saavumme maailmanperintökaupunki Portoon. Ikimuistoisen viikon aikana maistelemme hedelmäistä portviiniä ja pirskahtelevaa Vinho Verdeä, herkuttelemme kala- ja äyriäisravintoloissa ja katamme maukkaita TEMA-retkilounaita paikallisine herkkuineen.

Tärkeää tietoa

Maat: Portugali, Espanja

Matkatyyppi: Pyöräilymatka - Ruoka- ja viinimatka - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-20 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Atlantin rannikon meri, hiekka, kalliot ja kylät
 • Viininmaistajaiset
 • Porton kulttuurikaupunki
 • Kala- ja äyriäisravintolat
 • Majoitus paradorissa ja boutique-hotellissa

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen lento Helsinki – Porto
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 6 lounasta
• 3 illallista
• 3 viininmaistajaiset
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lento Helsinki - Porto. Bussi noin 160 km, noin 2 tuntia Espanjaan ja Baionaan. Viininmaistajaiset ja tervetuloillallinen ruokajuomineen. Yksi hotelliyöpyminen paradorissa Baionassa.

Päivä 2
Pyöräilyä Espanjan Baionasta Portugalin Caminhaan, noin 40 km. Aamiainen, retkilounas, viininmaistajaiset ja illallinen ruokajuomineen. Yksi hotelliyöpyminen Caminhassa.

Päivä 3
Pyöräilyä Caminhasta Viana do Casteloon, noin 30 km. Aamiainen ja kevyt lounas. Yksi hotelliyöpyminen Viana do Castelossa.

Päivä 4
Pyöräilyä Viana do Castelosta Vila do Condeen, noin 55 km. Aamiainen ja lounas ruokajuomineen merenherrkuravintolassa.Yksi hotelliyöpyminen Vila do Condessa.

Päivä 5
Pyöräilyä Vila do Condesta Portoon, noin 35km. Aamiainen, retkilounas ja viininmaistajaiset. Yksi hotelliyöpyminen Portossa.

Päivä 6
Pyöräilyä Portosta Furadouroon, noin 45 km. Aamiainen ja kevyt lounas. Yksi hotelliyöpyminen Ovarissa.

Päivä 7
Pyöräilyä Furadourosta Aveiroon, noin 50 km. Aamiainen, lounas merenherkkuravintolassa ja matkanpäätösillallinen ruokajuomineen. Yksi hotelliyöpyminen Aveirossa.

Päivä 8
Bussikuljetus Porton lentoasemalle. Aveirosta Porton lentoasemalle ajomatka kestää noin 1.5 tuntia ja kilometrejä kertyy noin 120. Tie lentoasemalle on suurimmaksi osaksi asfaltoitua tietä. Aamiainen. Kotimatka Portosta Helsinkiin.

Portugali

Asukasluku 10,8 milj.
Pinta-ala 92 391 km² (sisältäen Azorien ja Madeiran saaret)
Uskonto Kristittyjä 96 %, joista roomalaiskatolilaisia 95 %. Lisäksi vähemmistönä juutalaisia ja muslimeja.
Kieli Portugali
Valuutta Euro
Aikaero Suomen aika -2 t.

Espanja

Asukasluku 46,6 milj.
Pinta-ala
504 782 km²
Uskonto
Katolilaisia 82 %, agnostikkoja ja ateisteja 14 %, muslimeja ainakin 1,2 %, protestantteja 0,1 %, muita n. 2,7 %
Valuutta
Euro
Kieli
Espanja, katalaani, gallego, baski
Aikaero
Suomen aika -1 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Porto, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut, kaikki ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Valuutta
Euro (EUR)

Tavallisimmat luottokortit toimivat useimmissa pankkiautomaateissa ja käyvät maksuvälineenä. Kannattaa ottaa matkakassaan mukaan käteistä ainakin matkan ensimmäisiä päiviä varten, jotta et heti joudu etsimään pankkiautomaattia.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelmassa mainitut ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 25 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii ryhmän puolesta juomarahojen antamisesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Turistivero
Useissa kaupungeissa Etelä-Euroopassa paikalliset viranomaiset ovat ilmoittaneet, että matkustajilta peritään yöpymisen yhteydessä erillinen turistivero tai -maksu. Sen suuruus vaihtelee hotellista riippuen. Esimerkiksi Portossa se on lokakuussa 2020 2 EUR / matkustaja / yö. Koska turistivero muuttuu tietyin väliajoin, on sitä vaikea sisällyttää matkan hintaan. Näin ollen matkustaja maksaa sen itse suoraan hotelliin sisäänkirjautumisen yhteydessä. 

Ilmasto ja vaatetus
Aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä voi olla viileää ja sateistakin, joten kevyt villapusero tai takki sekä sadeasu tai ainakin voivat olla paikallaan. 

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Muistathan ottaa mukaan mukavat kengät, joissa jaksat kävellä kaupungeissa ja nähtävyyksiä katselemassa.

Lue lisää Espanjasta ja Portugalista
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi , Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

TÄRKEÄÄ TIETOA PYÖRÄILYMATKOISTA JA VALMISTAUTUMISESTA PYÖRÄILYMATKAAN!

Nauttiaksesi pyöräilymatkasta ja saadaksesi siitä kaiken irti kannattaa tutustua seuraaviin vinkkeihin ja ohjeisiin. 

Pyöräilytottumus
Pyöräilymatkamme on luokiteltu vaativuustason mukaan kolmeen luokkaan. Useimmat matkat ovat vaativuustasoltaan kohtalaisia, keskivaativia, jolloin päiväetappien pituus vaihtelee 20 km ja 65 km välillä ja korkeuserot ovat kohtuullisia. Näille matkoille riittää normaali peruskunto ja tottumus pyöräilyyn. Kannattaa tehdä harjoituksen vuoksi muutama pidempi 20–30 km pyörälenkki ennen matkaa, mieluiten pyörällä jossa on käsijarrut. 

Polkupyörät
Polkupyörät toimitetaan hotellille ennen ensimmäistä pyöräilyä ja matkan päätteeksi ne jätetään viimeiseen hotelliin. Mahdollisista poikkeuksista toimituksessa tai palautuksessa kerrotaan matkan esittelyssä. 

Polkupyörät tällä matkalla ovat hybridipyöriä, joissa on käsijarrut ja 24 vaihdetta (naisten- ja miestenpyöriä). Pyöräilylaukku on lainattavissa. Pyörissä on teline vesipullolle ja tavarateline. 

Jos käytät pyöräilykenkiä, voit lainata SPD-polkimia, ilmoitathan tästä meille jo varauksesi yhteydessä. Suosittelemme kuitenkin, että otat omat jo sinulle tutut polkimet mukaasi, asennamme ne paikan päällä. 

Tälle pyöräilymatkalle on mahdollista saada E-pyörä. Otathan yhteyttää TEMAan, jos haluat varata E-pyörän koska niitä on rajoitettu määrä. Hinta on 150 EUR.

Erillisiä miesten- ja naistenpyöriä ei ole, vaan kaikki pyörät ovat samanlaisia.

Huoltomekaanikko on tarkistanut polkupyörän kunnon ennen sen toimitusta. 

Tavallinen pyöräilypäivä
Aamiaisen jälkeen ryhmä kokoontuu käymään oppaan johdolla läpi päivän etapin ja matkan varrelta löytyvät kohokohdat. Ryhmän koko on useimmiten alle 18 henkeä ja aamutapaamisen aikana on mahdollista jakaa ryhmä pienempiin ryhmiin, jotka pyöräilevät eri vauhtia. Näin voit vaikuttaa itse siihen, millainen päivästäsi vaativuuden suhteen tulee. Sen jälkeen noustaan pyörän selkään. Sovituissa paikoissa ryhmä kokoontuu taas yhteen pitämään vesi- tai lounastaukoa tai tutkimaan oppaan johdolla jotain nähtävyyttä. Päiväetappien pituus käy ilmi matkan ohjelmasta ja useimpina päiväin palataan takaisin hotelliin iltapäivän aikana. Ehdit käydä suihkussa ja levähtää ennen illallista. 

Ateriat
Aamiainen sisältyy aina matkan hintaan, usein myös lounas. Lounaat ovat joko retkilounaita tai ne nautitaan ravintolassa. Matkaohjelmasta löydät tarkemmat tiedot matkan hintaan sisältyvistä aterioista, myös mahdollisista päivällisistä ja esimerkiksi viininmaisteluista. Ravintolalounailla ja -illallisilla ruokajuomat eivät sisälly matkan hintaan, vaan maksat ne erikseen paikan päällä. 

Matkatavarat ja huoltoauto
Matkatavarat kuljetetaan puolestasi hotellista toiseen, ja tällä pyöräilymatkalla päiväetapeilla on mukana huoltoauto. Huoltoauton henkilökunta auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa, esimerkiksi pyörän kumin puhjetessa. Polkupyörät kuljetetaan huoltoautolla. Autossa on tilaa myös 1-2 henkilölle, jos joku pyöräilyosuus tuntuu liian raskaalta, voi tämän osuuden matkustaa huoltoauton kyydissä. Huoltoauton henkilökunta huolehtii myös vesipullojen täyttämisestä.     

Varustevinkit
Pakkaa mukaan pienehkö selkäreppu. Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan sekä pyöräilykäsineet ovat hyödylliset, mutta eivät pakollisia. Voit lainata pyöräilykypärän, mutta oma pyöräilykypärä on varmasti mukavampi, joten suosittelemme että otat sen mukaan. Epävakaisella säällä voi sade- tai tuulitakki olla tarpeen. 

Pyöräilijän muistilista
Pyöräilymatkalle varustaudutaan luonnossa liikkumiseen, mutta mitään kalliita erikoisvarusteita ei tarvita. Alla on luettelo suositteluista varusteista, joista useimmat varmaan löytyvät kotoasi. Mahdolliset matkakohtaiset lisätiedot ja suositukset löydät matkan Hyvä tietää -otsikon alta.

– Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan
– Pyöräilykypärä (tällä matkalla ei ole mahdollisuutta lainata kypärää!)
– Pyöräilykäsineet
– Kevyet urheilukengät
– Lämmin pusero
– Sadeasu, tuulitakki
– Uima-asu
– Pienehkö selkäreppu
– Veitsi, haarukka ja lusikka
– Muki ja juomapullo
– Pullonavaaja ja korkkiruuvi
– Aurinkolasit ja -voide
– Pieni matka-apteekki
– Muistikirja ja kynä
– Kamera, muistikortteja ja laturi
– Pieni taskulamppu

Tärkeää muistaa
Muistathan ilmoittaa meille pituutesi varauaksen yhteydessä, jotta voimme varmistaa sen, että saat juuri sinulle sopivan pyörän. Tämän tiedon täytät Minun matkani -osiossa. Tarvitsemme tämän tiedon heti varauksen tekemisen jälkeen, mutta viimeistään kuukautta ennen lähtöpäivää.

Pyöräilypäivät Espanjassa ja Portugalissa
Joitain reittejä voidaan joutua muuttaman muun muassa sääolosuhteiden takia.

Päivä 1
Saapuminen, ei pyöräilyä.

Päivä 2
Pyöräilyä Espanjan Baionasta Portugalin Caminhaan, noin 40 km. Korkeusero noin 160 metriä. 

Päivä 3
Pyöräilyä Caminhasta Viana do Casteloon, noin 30 km. Korkeusero noin 160 metriä. 

Päivä 4
Pyöräilyä Viana do Castelosta Vila do Condeen, noin 55 km. Korkeusero noin 130 metriä. 

Päivä 5
Pyöräilyä Vila do Condesta Portoon, noin 30 km. Korkeusero noin 115 metriä. 

Päivä 6
Pyöräilyä Portosta Furadouroon, noin 40 km. Korkeusero noin 50 metriä. 

Päivä 7
Pyöräilyä Furadourosta Aveiroon, noin 50 km. Korkeusero noin 20 metriä. 

Päivä 8
Kotimatka, ei pyöräilyä.

Tervetuloa TEMA-matkojen pöräilymatkalle Atlantin rannikolle! 

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma
 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.