Baskimaa ja RiojaGuggenheim, baskilaisia kyliä, makunautintoja ja viinejä

Tämän jännittävän ja monipuolisen kiertomatkamme aikana Pohjois-Espanjassa pääset tutustumaan baskien kiehtovaan kulttuuriin, vuoristokyliin, viiniviljelmiin ja paljon arvostusta saaneeseen paikalliseen ruokakulttuuriin. Tutustumme useisiin Unescon maailmanperintökohteisiin, kuten vaikuttavaan Guggenheim-museoon Bilbaossa, josta matkamme jatkuu viehättävään San Sebastiánin kaupunkiin. Vierailu Ranskan Baskimaalla, Pyreneiden läntinen puoli, Riojan viinien pääkaupunki Logroño, Suson ja Yuson luostareita unohtamatta, tekevät tästä matkasta unohtumattoman ja uskomattoman monipuolisen seikkailun Baskimaassa.      

Tärkeää tietoa

Maat: Espanja, Ranska

Matkatyyppi: Ruoka- ja viinimatka - Kiertomatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Bilbao ja Guggeinheim-museo
 • Kaupunkikiertoajelu San Sebastiánissa
 • Baskilainen keittiö
 • Retki Ranskan Baskimaassa
 • Riojan viiniviljelmät

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 5 lounasta ja 3 viininmaistajaiset
• 1 illallinen
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lento Helsinki – Bilbao, Baskimaa. Bussilkuljetus hotellille, noin 15 km. Kolme hotelliyöpymistä Bilbaossa.

Päivä 2
Kaupunkikävely ja Guggenheim-museo. Aamiainen ja lounas.

Päivä 3
Kaupunkikiertoajelu sisältäen Artxanda-vuoren, Getxon ja Bizcayan sillan, bussimatka noin 30 km. Aamiainen ja pintxos-lounas.

Päivä 4
Bilbao – Getaría – San Sebastian – Hondarribia. Kaupunkikiertoajelu Getaríassa sisältäen viininmaistajaiset Bodegassa. Kaupunkikiertoajelu San Sebastiánissa, bussimatka noin 135 km. Aamiainen, kevyt lounas ja viininmaistajaiset. Yksi hotelliyöpyminen Hondarribiassa.

Päivä 5
Hondarribia – Saint Jean de Luz – Ascain – Espalette- Ainhoa, bussimatka noin 55 km. Aamiainen ja illallinen. Yksi hotelliyöpyminen Ainhoassa.

Päivä 6
Ainhoa – Pamplona – Laguardia – Logroño, bussimatka noin 270 km. Viinitilavierailu Riojassa sisältäen viininmaistajaiset kahdessa eri Bodegassa, Aamiainen, lounas ja kahdet viininmaistajaiset. Kaksi hotelliyöpymistä Logroñossa.

Päivä 7
Logroño – San Millán de la Cogolla – Logroño. Bussimatka noin 90 km. Vierailu Suson ja Yuson luostareissa. Viininmaistajaiset. Aamiainen ja lounas.

Päivä 8
Kotimatka Helsinkiin. Lentokenttäkuljetus Bilbaon lentokentälle, bussimatka noin 145 km. Aamiainen.

Espanja

Asukasluku 46,6 milj.
Pinta-ala
504 782 km²
Uskonto
Katolilaisia 82 %, agnostikkoja ja ateisteja 14 %, muslimeja ainakin 1,2 %, protestantteja 0,1 %, muita n. 2,7 %
Valuutta
Euro
Kieli
Espanja, katalaani, gallego, baski
Aikaero
Suomen aika -1 t.

Ranska

Asukasluku: 67 milj.
Pinta-ala: 549 000 km²
Uskonto: Katolilaisia 70 %, muslimeja 6–7 %, protestantteja 1,5 %, juutalaisia 1 %
Kieli: Ranska, baski, bretoni
Valuutta: Euro
Aikaero: Suomen aika -1 tunti.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento. Majoitus kahden hengen huoneessa. Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta kotisivuiltamme erikseen varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat itse lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen. Tarkista hinta asiakaspalvelusta.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Turistivero
Useissa kaupungeissa ja kohteissa paikalliset viranomaiset ovat ilmoittaneet, että matkustajilta peritään yöpymisen yhteydessä erillinen turistivero tai -maksu. Sen suuruus vaihtelee hotellista riippuen 1-2 e/yö/matkustaja. Koska turistivero muuttuu tietyin väliajoin, on sitä vaikea sisällyttää matkan hintaan. Näin ollen matkustaja maksaa sen itse suoraan hotelliin uloskirjoittautumisen yhteydessä.

Valuutta
Euro (EUR)

Tavallisimmilla pankki- ja luottokorteilla voi nostaa käteistä useimmista pankkiautomaateista ja ne käyvät maksuvälineenä useissa kaupoissa ja ravintoloissa. 

Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida myös ne ateriat ja ruokajuomat, jotka eivät sisälly tämän matkan hintaan, juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin 40 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto, vaatetus ja varustus
Säätila voi Etelä-Euroopassakin olla joskus vaihtelevaa. Kannattaakin varautua myös vähän viileämpään säähän ja sadekuuroihin, varsinkin keväällä ja syksyllä. Hieman ennen lähtöpäivää on hyvä tarkistaa netistä (esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather) ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.

Muistathan pakata mukavat kengät mukaan kävelyretkiä varten (kaupunkikävelyt).   

Lue lisää Espanjasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja Espanjasra sekä ulkoministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi Maat ja alueet -osiosta. 

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Huomioitavaa

2023

Lähdöllä 5.10.2023 asumme poikkeuksellisesti Hotelli Ilunion Bilbao Bilbaossa.

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Ruoka- ja viinimatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.