Baskimaa ja RiojaGuggenheim, baskilaisia kyliä, makunautintoja ja viinejä

Tämän jännittävän ja monipuolisen uutuusmatkamme aikana Pohjois-Espanjassa pääset tutustumaan baskien kiehtovaan kulttuuriin, vuoristokyliin, viiniviljelmiin ja paljon arvostusta saaneeseen paikalliseen ruokakulttuuriin. Tutustumme useisiin Unescon maailmanperintökohteisiin, kuten vaikuttavaan Guggenheim-museoon Bilbaossa, josta matkamme jatkuu viehättävään San Sebastiánin kaupunkiin. Vierailu Ranskan Baskimaalla, Pyreneiden läntinen puoli, Riojan viinien pääkaupunki Logroño, Suson ja Yuson luostareita unohtamatta, tekevät tästä matkasta unohtumattoman ja uskomattoman monipuolisen seikkailun Baskimaassa.      

Tärkeää tietoa

Maat: Espanja, Ranska

Matkatyyppi: Ruoka- ja viinimatka - Kiertomatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Bilbao ja Guggeinheim-museo
 • Kaupunkikiertoajelu San Sebastiánissa
 • Baskilainen keittiö
 • Retki Ranskan Baskimaassa
 • Riojan viiniviljelmät

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento. Majoitus kahden hengen huoneessa. Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta kotisivuiltamme erikseen varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat itse lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen. Tarkista hinta asiakaspalvelusta.

Turistivero
Useissa kaupungeissa ja kohteissa paikalliset viranomaiset ovat ilmoittaneet, että matkustajilta peritään yöpymisen yhteydessä erillinen turistivero tai -maksu. Sen suuruus vaihtelee hotellista riippuen 1-2 e/yö/matkustaja. Koska turistivero muuttuu tietyin väliajoin, on sitä vaikea sisällyttää matkan hintaan. Näin ollen matkustaja maksaa sen itse suoraan hotelliin uloskirjoittautumisen yhteydessä.

Valuutta
Euro (EUR)

Tavallisimmilla pankki- ja luottokorteilla voi nostaa käteistä useimmista pankkiautomaateista ja ne käyvät maksuvälineenä useissa kaupoissa ja ravintoloissa. 

Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida myös ne ateriat ja ruokajuomat, jotka eivät sisälly tämän matkan hintaan, juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin 40 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto, vaatetus ja varustus
Säätila voi Etelä-Euroopassakin olla joskus vaihtelevaa. Kannattaakin varautua myös vähän viileämpään säähän ja sadekuuroihin, varsinkin keväällä ja syksyllä. Hieman ennen lähtöpäivää on hyvä tarkistaa netistä (esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather) ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.

Muistathan pakata mukavat kengät mukaan kävelyretkiä varten (kaupunkikävelyt).   

Lue lisää Espanjasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja Espanjasra sekä ulkoministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi Maat ja alueet -osiosta. 

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Huomioitavaa

2023

Lähdöllä 5.10.2023 asumme poikkeuksellisesti Hotelli Ilunion Bilbao Bilbaossa.

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Ruoka- ja viinimatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.