Viinivaellus Alsacessa ja Champagnen alueella.

Vaellusviikkomme aikana tulevat tutuiksi sekä viinitilat että samppanjatalot. Maistiaisten lisäksi tutustumme lähemmin viinin ja samppanjan valmistusmenetelmiin ja historiaan. Sijaintinsa ja historiansa vuoksi Alsacen alue on mielenkiintoinen sekoitus ranskalaista ja saksalaista kulttuuria. Se on onnistunut saamaan parhaimmat palat kummastakin maasta! Haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi tälle viinivaellukselle, erilaisten makujen maailmaan alueelle, jonka sanotaan olevan yksi Euroopan kauneimmista. 


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Järjestämme lennot haluamaltasi lähtöpaikkakunnalta.


Tärkeää tietoa

Maat: Ranska

Matkatyyppi: Ruoka- ja viinimatka - Vaellusmatka - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 20-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Viininmaistajaiset Alsacessa
 • Pittoreskit ranskalaiset kylät ja kaupungit
 • Samppanjanmaistajaiset
 • Samppanjapääkaupunki Épernay
 • Unescon maailmanperintökohteet Reimsissä

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy:
Edestakainen reittilento Helsinki – Basel (lennolla koneenvaihto) paluu Pariisi - Helsinki (lennolla koneenvaihto). Majoitus kahden hengen huoneessa. Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita. Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivulta erikseen varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta). Jos varaat itse lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Huom!
Hotellitiedot poikkeavat osin hotelliluettelon tiedoista seuraavasti syksyn 2018 lähdöllä:

Reims: BW Hotel de la Paix in Reims

Valuutta:
Euro (EUR)Tavallisimmilla pankki- ja luottokorteilla voi nostaa käteistä useimmista pankkiautomaateista ja ne käyvät maksuvälineenä useissa kaupoissa ja ravintoloissa. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida myös ne ateriat ja ruokajuomat, jotka eivät sisälly tämän matkan hintaan, juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot.


Juomarahat:
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin EUR 30 / henkilö juomarahoja varten. TEMA-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. TEMA-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva. 


Ilmasto ja vaatetus:
Keväällä ja syksyllä voi Alcasessa olla vielä viileää aamuisin ja iltaisin ja sadekuuroja voi esiintyä. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.Tärkeintä on vaeltamiseen sopivien vaatteiden lisäksi, että pakkaat mukaan vaelluksia varten tukevammat, pitäväpohjaiset ja nilkkaa tukevat kengät tai vaelluskengät. Ethän myöskään unohda hyviä jalkineit kaupunkikävelyjä varten, lämpimämpiä vaatteita ja kevyttä sadeasua. Ravintolaillallisille Ranskassa on tapana pukeutua asiallisesti, siistimpään asuun.

Hotellitiedot

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Lennot & majoitus
 • Palvelumaksut
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Maistiaisia
 • Tema-oppaan palvelut
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Ruoka- ja viinimatkat

 
XClose