Etelä-AfrikkaBuurien mailta Kapkaupunkiin

Kahden viikon aikana saat tutustua suurimpiin nähtävyyksiin. Kattava kiertomatkamme Etelä-Afrikassa esittelee sinulle maan tärkeimmät nähtävyydet. Aloitamme Johannesburgista, josta poikkeamme Sowetoon, näemme Blyde River Canyonin ja teemme safarin Krugerin luonnonpuistossa. Poikkeamme itsenäiseen Swazimaan kuningaskuntaan ja matkaamme pitkin kaunista Garden Route -reittiä kuuluisille viinialueille. Päätämme matkan Kapkaupunkiin, jossa sinulla on myös omaa aikaa.


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Järjestämme lennot haluamaltasi lähtöpaikkakunnalta.


Tärkeää tietoa

Maat: Etelä-Afrikka

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 17 päivää

Ryhmän koko: 20-29 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Big Five Krugerin luonnonpuistossa
 • Swazimaan kuningaskunta
 • Valas-ja delfiinisafari ja viininmaistelu
 • Kapkaupunki ja Hyvän toivon niemi
 • Soweto

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Reittilennot, meno Helsinki – Johannesburg (koneenvaihto Münchenissä), paluu Kapkaupunki – Johannesburg – Helsinki (Finnair ja South African Airways, koneenvaihto Johannesburgissa ja Lontoossa), lento Durban – Port Elizabeth (South African Airways) ja muut ohjelman mukaiset kuljetukset, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa/lodgessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta, huom. varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja).

Matkaohjelma
Matkaohjelman hotellitiedot ovat alustavia ja hotelli voi vaihtua toiseen ilman, että se vaikuttaa matkaohjelman sisältöön, vaikka hotelli saattaa sijaita eri kaupungissa kuin ilmoitettu. Vahvistamme hotellitiedot noin kuukausi ennen lähtöä.

Matkaohjelman 8. päivän retki Cape Vidaliin voidaan joutua säästä ja tuulista johtuvista syistä toteuttamaan kuvatusta poikkeavalla tavalla.

Ohjelmamuutos 25.7.2017. Matkaohjelman 10. ja 11. päivä ohjelmassa on tapahtunut muutos. Vierailu Tenikwan kissaeläinpuistossa on jäänyt pois, koska se ei enää täytä laatuvaatimuksia, joita tällaiselle toiminnalle asetamme. Retki Featherbedin luontoreservaattiin matkaohjelman 11. päivänä on korvattu retkellä Plettenbergiin valas- ja delfiinisafareineen alueella aiemmin kesällä 2017 riehuneiden laajojen metsäpalojen vuoksi. Featherbedin luontoreservaatti on toistaiseksi suljettu kävijöiltä. 

Valuutta
Etelä-Afrikan randi (ZAR)

Pienehkö summa randeja kannattaa vaihtaa valmiiksi jo kotimaassa ennen matkaa, jottet heti matkan aluksi joudu etsimään rahanvaihtopaikkaa tai pankkiautomaattia. Luottokortit hyväksytään melko yleisesti ja niillä voi nostaa rahaa myös pankkiautomaateista.

Juomarahat 

Tämän matkan hintaan ei sisälly.  Suosittelemme sinua laskemaan 75 euroa matkustajaa kohti kuljettajille ja paikallisille oppaille. Jotta voit tehdä tämän mahdollisimman joustavasti, maksat tämän Tema-oppaalle, joka hoitaa jakelun.

Ilmasto ja vaatetus
Laajassa Etelä-Afrikan tasavallassa on useita ilmastovyöhykkeitä riippuen sijainnista, korkeudesta merenpinnalta ja etäisyydestä rannikolta. Eteläisen pallonpuoliskon vuodenajat ovat käänteiset verrattuna omiimme; kevät on syys–lokakuussa, kesä joulu–maaliskuussa, syksy huhti–toukokuussa ja talvi kesä–elokuussa. Etelä-Afrikan kesäkuukaudet ovat pääsääntöisesti lämpimiä (päivän ylin lämpötila 25–30 astetta, vuorokauden alin 15–20 astetta) ja sateisia, kun taas talvikuukausina on aurinkoisia ja kirkkaita päiviä, jolloin lämpötila voi sisämaan ylängöillä laskea pakkasen puolelle, mutta auringon paisteessa on päivällä alueesta riippuen 15–25 astetta lämmintä. Intian valtameren rannikolla lämpötilat ovat aina korkeampia.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Kestävät, helposti pestävät puuvillavaatteet sopivat hyvin päiväretkille. Takki tai lämmin pusero voi olla tarpeen aikaisin aamulla ja viileinä iltoina. Ilmapiiri käyttämissämme hotelleissa on melko epämuodollinen. Suosittelemme käytännöllisiä, matalakorkoisia kenkiä kävelyretkiin kaupungeissa ja luonnossa. Auringolta suojaava päähine, aurinkolasit, kiikarit safareille sekä tietysti kamera, muistikortteja ja vara-akku kannattaa ottaa mukaan. Muista myös uimapuku. Useimmissa hotelleissa on uima-allas. Sadetakki tai ainakin sateenvarjo voi olla myös tarpeen.

Muuta
Lennoista
Helsinki-München ja Lontoo-Helsinki lennot toteutetaan Finnairin lennoilla ja muut lennot South African Airwaysillä. Finnair ei tarjoile lentoaterioita Euroopan sisäisillä reittilennoilla, mutta South African Airwaysin mannertenvälisillä lennoilla lentoateriat sisältyvät matkan hintaan. Koneen ruumaan menevää, kirjattavaa matkatavaraa saa olla maksutta mukana yksi enintään 23 kg painava matkalaukku per matkustaja (ympärysmitta yht. max 158 cm) ja käsimatkatavaraa yksi enintään 8 kg painava laukku (max. 56 x 36 x 23 cm) ja pieni henkilökohtainen esine (esim. käsilaukku, kameralaukku tai pieni kannettava tietokone).

Robben Island
Jos haluat vapaapäivänä (ohjelman 15. päivä) käydä Robben Islandilla, voit ostaa lipun ennakkoon museon verkkosivuilta www.robben-island.org.za. Suosittelemme lipun hankkimista ennakkoon.

Lue lisää Etelä-Afrikasta!
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös:
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotellitiedot

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
2019-11-14 17 päivää Etelä-Afrikka Helsinki 4 820 EUR Varauskysely

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Lennot & majoitus
 • Palvelumaksut
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Maistiaisia
 • Tema-oppaan palvelut
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose