Meksiko - Mayakansojen jalanjäljillä ennen ja nytkiertomatka Jukatanin niemimaalle

Matkamme Jukatanilla on löytöretki mayakansan kulttuuriin. Kun espanjalaiset konkistadorit 1500-luvun alussa nousivat maihin nykyisen Meksikon alueelle, he kohtasivat intiaanien korkeakulttuurin, johon kuuluvat monumentaalinen arkkitehtuuri, taidekäsityöt, hyvin rakennetut kauppatiet, kirjoitustaito sekä matematiikan, kalenterin ja astrologian tuntemus. Tutustumme matkalla myös Méridan ja Campechen kaupunkeihin ja nykypäivän Meksikoon. Meille löytyy myös omaa aikaa rentoutumiselle. Kiertomatka päättyy parin päivän rantalomalla Akumalin valkoisilla rannoilla.

Tärkeää tietoa

Maat: Meksiko

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 16 päivää

Ryhmän koko: 15-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Auringonnousu Chichén Itzanissa
 • Méridan siirtomaa-arkkitehtuuri
 • Uxmalin mosaiikit
 • Delfiinisafari Términosin laguunilla
 • Ylipappien Palenque

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen lento Helsinki–Cancun
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 14 aamiaista 
• 4 lounasta 
• 7 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti.
• Tema-oppaan palvelut
Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lento Helsinki – Cancún. Lennolla tarjoiltavat ateriat. Bussikuljetus Cancuniin, noin 20 km. Yksi hotelliyöpyminen Cancunissa.

Päivä 2
Vierailu Ek Balamissa, Valladolidissa ja Hubikun cenotessa. Cancun – Ek Balam – Valladolid - Chichén Itza. Bussimatka noin 245 km. Aamiainenja tervetuloillallinen. Yksi hotelliyöpyminen Chichén Itzassa.

Päivä 3
Aamuretki Chichén Itzaan ja vierailu Izamalissa. Chichén Itza – Izamal – Mérida, bussimatka noin 150 km. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Méridassa.

Päivä 4
Retki Celestúniin, kaupunkikävely Méridassa ja veneretki laguunilla. Mérida – Celestún (meno-plauu), bussimatka noin 210 km. Aamiainen ja lounas.

Päivä 5
Vierailu Yaxcopoilin Haciendalla ja Uxmalissa. Mérida – Yaxcopoil – Uxmal – Campeche, bussimatka noin 290 km. Aamiainen ja illallinen. Neljä hotelliyöpymistä Campechessä.

Päivä 6
Kaupunkikiertoajelu Campechessa ja retki raitiotievaunulla. Bussimatka Campechen keskustaan (meno-paluu), noin 75 km. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 7
Vapaapäivä. Ei yhteistä ohjelmaa. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 8
Retki San Luis Carpizon Haciendalle (meno-paluu), bussimatka noin 65 km. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 9
Veneretki laguunilla. Bussimatka Campeche – Isla Aguada – Palenque, noin 425 km. Aamiainen, lounas ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Palenquessa.

Päivä 10
Retki Palenquesiin, bussimatka noin 20 km. Vierailu Palenquesin arkeologisella alueella. Uintimahdollisuus vesiputouksella. Aamiainen ja lounas.

Päivä 11
Vierailu Becánin mayakaupungissa. Palenque – Becán – Chicanná. Bussimatka noin 365 km. Aamiainen ja illallinen. Yksi hotelliyöpyminen Chicanna EcoVillage Resortissa.

Päivä 12
Vierailu Bacalarissa ja kastautumismahdollisuus cenotessa. Chicanná – Bacalar – Akumal, bussimatka noin 400 km. Aamiainen. Kolme hoptelliyöpymistä Akumalissa.

Päivät 13-14
Rentoutumista omaan tahtiin Akumalissa. Aamiainen.

Päivä 15
Kuljetus lentoasemalle noin 100 km. Kotimatka kohti Helsinkiä alkaa. Aamiainen ja lennoilla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 16
Saapuminen Helsinkiin.

Meksiko

Asukasluku 129 milj.
Pinta-ala 1 972 550 km²
Valuutta
Meksikon peso (MXN)
Uskonto
Ei ole 'virallista' uskontoa.
Kieli
Espanja
Aikaero
Cancún: Talvella Suomen aika -7 t

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen lento Helsinki – Cancún, majoitus jaetussa kahden hengen hotellihuoneessa, Tema-oppaan opaspalvelut kiertomatkan ajan sekä matkaohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Meksikon peso (MXN).

Ennen matkalle lähtöä kannattaa vaihtaa ainakin pienehkö summa pesoiksi, jottet heti saavuttuasi joudu etsimään rahanvaihtopistettä tai pankkiautomaattia. Muutoin voit ottaa käteisen matkakassan US-dollareissa tai euroissa. Päivittäiset ostokset voi maksaa pesoilla, ja turistialueilla myös dollareilla voi usein maksaa ostoksia. Vaihtorahat annetaan kuitenkin pesoina. Useimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään Meksikossa ja niillä voi nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), virvokkeet, juomarahat ja matkamuistot. Meksiko on suhteellisen edullinen maa matkailijankin näkökulmasta. Viini on melko kallista, ja tavallisemmat ruokajuomat ovatkin olut, virvoitusjuomat ja kivennäisvesi. Ostosmahdollisuudet ovat hyvät: tarjolla on erilaisia tekstiilejä pääosin puuvillasta ja sisalista sekä taidekäsitöitä hopeasta, onyxista, obsidiaanista, puusta ja keramiikasta.

Juomaraha
Juomarahat eivät tällä matkalla sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaan noin 1500 MXN (n. 83 e)/hlö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat yhteiseen kassaan matkan alussa ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta kuljettajalle, paikallisoppaalle ja tarjoilijoille yhteisillä aterioilla sekä hotellien kantajille.

Ilmasto ja vaatetus
Meksikossa ilmasto vaihtelee maan eri osissa. Ilmastoon vaikuttavat osittain Meksikonlahti ja Tyynimeri sekä osittain suuret korkeuserot. Yleensä sateisin kausi on kesäkuusta elokuuhun, mutta sateita saattaa toki tulla myös muina vuodenaikoina. Paras aika matkustamiseen on talvikausi sekä vähäisempien sateiden että matalampien lämpötilojen vuoksi. Myös Karibian alueen hurrikaanikausi ajoittuu kesään; yleensä hurrikaaneja esiintyy kesäkuusta loka–marraskuun vaihteeseen. Tilastollisesti päivän ylin lämpötila on tammi-helmikuussa Cancúnissa 28 astetta, päivän alin 17 astetta. Sisämaassa ja vuoristossa on tätä viileämpää. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Päivällä on mukavin liikkua kevyissä (ja helposti pestävissä) puuvillavaatteissa, mutta viileitä iltoja varten on hyvä varata mukaan villatakki tai vastaava. Kiertomatkalle kannattaa varustautua mukavin, kestävin vaattein, sillä olemme jatkuvasti liikkeellä. Suosittelemme kunnollisia, kumipohjaisia kenkiä, sillä kävelemme kaupungeissa ja kylissä ja arkeologisilla alueilla ja kiipeilemme raunioilla, jotka voivat kosteina olla liukkaita. Muista myös uima-asu ja pyyhe uintipysähdyksiä varten.

Muuta
Meksikossa sähkövirran jännite on 125 V / 60 Hz. Pistokemalli on sama kuin Yhdysvalloissa ja erilainen kuin Suomessa. Jos sähkölaite on säädettävissä 110-125 voltille, sitä voi käyttää hankkimalla pistorasiaa varten erillisen väliosan eli adapterin.

Lue lisää Meksikosta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.