Viinivaellus Piemontessa

Vaellusmatkamme vie sinut Piemonten viini- ja ruokamaakuntaan Alppien juurelle Luoteis-Italiaan. Vaellamme kauniissa luonnossa ja tutustumme viehättäviin italialaisiin pikkukaupunkeihin. Maistelemme Barolo-, Barbaresco- ja Barbera-viinejä ja suosittuja herkkuruokia, käymme tryffelijahdissa ja teemme veneretken kauniilla Lago Maggiorella. Patikoimme viinirinteillä ja kastanjametsissä ja teemme junalla retken Sveitsiin.

UUTTA ! TEMA Privaatti - matka vain sinulle ja läheisillesi. Kysy lisää asiakaspalvelustamme!

Tärkeää tietoa

Maat: Italia

Matkatyyppi: Vaellusmatka - Ruoka- ja viinimatka - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-24 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Vierailu trifolaun luona ja tryffelin maistelu
 • Junamatka Sveitsiin
 • Viinivaellukset Barbarescossa ja Barolossa
 • Vesiputous ja jalokastanjat
 • Veneretki Isola Bellalle

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Milano.
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 2 lounasta  
• 4 illallista
• 1 viininmaistelu
• 1 tryffelimaistelu
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut.
Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Reittilento Helsinki – Milano. Milano – Alba, bussi noin 180 km. Illallinen. Kolme hotelliyöpymistä Albassa.

Päivä 2
Viinivaellus Barbarescon viinialueella, yht. noin 15 km. Bussimatkat noin 6 km. Aamiainen ja retkilounas.

Päivä 3
Viinivaellus Barolon viinialueella noin 4 km. Bussimatkat noin 35 km. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 4
Vierailu tryffelin metsästäjän luona ja tryffelimaistiaiset, bussimatka noin 190 km. Aamiainen ja illallinen. Neljä hotelliyöpymistä Bavenossa.

Päivä 5
Vaellus Cannerosta Cannobioon, noin 8 km, korkeuseroa noin 250 m. Bussimatkat yhteensä noin 26 km. Aamiainen.

Päivä 6
Laivaretki Baveno – Isola Bella – Stresa – Isola Madre – Baveno. Vierailut Isola Bellalla ja Isola Madrella ja omaa aikaa Stresassa. Aamiainen ja lounas.

Päivä 7
Baveno – Domodossola, bussi noin 40 km, Domodossola – Locarno (Sveitsi), juna noin 2 tuntia. Locarno – Baveno, laivamatka noin 3 tuntia. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 8
Baveno – Milano, bussi noin 60 km. Reittilento Milano – Helsinki. Aamiainen.

Italia

Asukasluku: 58 milj.
Pinta-ala: 301 230 km²
Uskonto: Roomalaiskatolisia 85 %, lisäksi mm. muslimeja, protestantteja, Jehovan todistajia, buddhisteja ja juutalaisia.
Valuutta: Euro
Kieli: Italia sekä vähemmistökielet sardinia, latina, saksa, ranska, albanian kieli, sloveenin kieli ja kreikka
Aikaero: Suomen aika -1 t

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Edestakainen reittilento Helsinki – Milano, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta.

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Hotelleista
Bavenon ja Stresan kylät ovat pieniä ja näin ollen saatamme asua muissakin, kuin päiväohjelmassa mainituissa hotelleissa. Majoitumme kuitenkin aina Zacherra-ketjun hotelleissa, joten hotellien taso on sama kuin alkuperäistenkin, ei alhaisempi.

Valuutta
Euro

Pankki- ja luottokortit hyväksytään maksuvälineenä useimmissa paikoissa ja niillä voi nostaa käteistä pankkiautomaateista monissa pienemmissäkin kaupungeissa. Mukaan kannattaa kuitenkin ottaa myös käteistä ainakin ensimmäisiä päiviä varten, jottet joudu heti etsimään pankkiautomaattia.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa ottaa huomioon muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), juomarahat, kahvit ja virvokkeet sekä matkamuistot.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi 10 e / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta ryhmän puolesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille, hotellien laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Keväällä ja syksyllä voi Piemontessa olla vielä viileää aamuisin ja iltaisin ja sadekuuroja voi esiintyä. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Tärkeintä on vaeltamiseen sopivien vaatteiden lisäksi, että pakkaat mukaan vaelluksia varten tukevammat, pitäväpohjaiset ja nilkkaa tukevat kengät tai vaelluskengät. Mukaan kannattaa pakata myös lämpimämpiä vaatteita ja kevyt sadeasu. Ravintolaillallisille on tapana pukeutua asiallisesti, siistimpään asuun.

Lue lisää varustautumisesta vaellusmatkaan alempana olevasta linkistä.

Vaellusmatka
Viinivaelluksella tahti on rauhallinen ja leppoisa ja matkaan sisältyy monenlaisia elämyksiä. Päivittäiset ajomatkat ovat lyhyitä ja sinulle jää myös omaa aikaa.

Päivä 2. Vaellusreitti kulkee sekä aamu- että iltapäivällä savimaalla viiniviljelmillä viiniköynnösten keskellä. Maasto on välillä tasaista välillä kumpuilevaa, mutta suuria korkeuseroja ei ole. Polut kulkevat savimaalla. Aamupäivällä vaelletaan n. 1,5 t ja iltapäivällä n. 2 t.

Päivä 3. Vaellusreitti kulkee savimaalla viiniviljelmillä ja metsässä metsäpoluilla. Aamupäivällä reitillä on paikoin verran ylä- ja alamäkeä, iltapäivällä tasaista. Aamupäivällä vaelletaan n. 1,5 t, iltapäivällä n. 1,5 t.

Päivä 5. Vaellusreitti kulkee sekä aamu- että iltapäivällä Maggiorejärven yläpuolella, metsäpoluilla. Polulla on jonkin verran kiviä ja kalliota, mutta ei irtosoraa. Aamupäivällä reitti nousee ylöspäin n. 100 m. Iltapäivällä on reitin alussa jyrkkä ylämäki (n. 150 m), jossa polku kiemurtelee serpentiininä, sen jälkeen on pitkä alamäki. Sekä nousussa että laskeutumisessa on välillä sopivasti tasaisempia osuuksia. Aamupäivällä vaelletaan n. 1,5–2 t, iltapäivällä n. 2 t.

Vaellusten reitteihin voidaan joutua tekemään muutoksia sääolosuhteista johtuen.

Tutustu vaellusmatkoihin ja varustesuosituksiin temamatkat.fi/vaellusmatkat.

Lue lisää Italiasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.


Hotelli/majoitus

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
21.09.2024 info_icon

Lentotiedot

cross

Kaikki ajat ovat paikallista aikaa.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Helsinki
Milan
2024-09-21
08:00
2024-09-21
10:05
Finnair, 1751
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Helsinki
2024-09-28
11:05
2024-09-28
15:05
Finnair, 1752
8 päivää Viinivaellus Piemontessa Helsinki 2 650 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa
20.09.2025 8 päivää Viinivaellus Piemontessa Helsinki 2 950 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Vaellusmatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.