Uutuus

Vaeltaen BalkanvuorillaPirin-, Rila- ja Rodópi-vuorilla

Vaellusmatkamme Bulgariassa on ikimuistoinen elämys Balkanian sydämeen. Täällä kohtaavat ja sekoittuvat vaikutteet Etelästä, Idästä ja Keski- Euroopasta, fantastisella tavalla. Vaellamme halki vanhojen kaupunkien ja läpi idyllisten kylien. Pääsemme lähelle Bulgarian upeaa luontoa, näemme viiniviljelmiä ja kuulemme maan mielenkiintoisesta historiasta. Unescon maailmanperintökohteet ja ystävälliset ihmiset vain täydentävät tätä matkaa. Lämpimästi tervetuloa!

Tärkeää tietoa

Maat: Bulgaria

Matkatyyppi: Vaellusmatka - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-22 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Pirin-vuoren biodiversiteetti
 • Banskon yläpuolella sijaitsevat kauniit järvet
 • Viininmaistajaiset Melnikissä
 • Rilan luostari ja näkymät Rila-vuorelta
 • Vesiputousrotko ja ja Smolyan

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki – Sofia
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 6 lounasta, joista 4 ovat retkilounaita
• 6 illallista
• Viininmaistajaiset Melnikissä
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lentomatka Helsinki – Sofia. Bussikuljetus keskeisellä paikalla sijaitsevalle hotellille, noin 20 km. Yhteinen tervetuloillallinen.

Päivä 2
Sofia – Rila – Bansko, bussimatka noin 250 km. Vaellus Rila-vuoristossa, noin 4 tuntia, pituus noin 10 km. Kolme hotelliyöpymistä Banskossa. Aamiainen, retkilounas ja illallinen.

Päivä 3
Bansko – Pirin, bussimatka noin 40 km. Vaellus Pirin vuoristossa, Banskon yläpuolella, noin 5 tuntia, pituus noin 10 km. Aamiainen, retkieväät ja illallinen.

Päivä 4
Bansko – Melnik, bussimatka noin 220 km. Vaellus Melnikin ympäristössä, jossa näemme upeita hiekkakivimuodostelmia, noin 2 tuntia, pituus noin 5 km. Aamiainen, lounas ja viininmaistajaiset.

Päivä 5
Banskosta Dolenin ja Yagordinan kautta Smolyaniin, bussimatka noin 210 km. Käynti Dolenissa. Vaellus noin 4 tuntia, pituus noin 10 km. Aamiainen, retkilounas ja illallinen.

Päivä 6
Bussimatka vesiputousrotkolle, noin 10 km. Vaellus noin 4 tuntia, pituus noin 10 km. Vesiputousrotko – Shiroka, bussimatka noin 55 km. Aamiainen, retkilounas ja illallinen.

Päivä 7
Bussimatka Smolyanin lähistölle, noin 15 minuuttia. Vaellus noin 2.5 tuntia. Bussimatka Smolyan – Bachkovon luostari – Asenin linnoitus – Plovdiv. Vaellus Plovdivin historiallisissa kortteleissa, noin 5 km. Ajokilometrejä kertyy noin 150 km. Hotelliyöpyminen Plovdivissa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 8
Bussimatka Sofiaan, noin 150 km ja 1.5 tuntia. Kaupunkikävely historiallisessa Sofiassa. (voidaan tehdä myös matkan ensimmäisenä päivänä, riippuen lentoajoista). Bussikuljetus lentoasemalle, noin 20 km. Aamiainen.

Bulgaria

Asukasluku
7,1 milj. Pinta-ala
110 910 km² Uskonto
Asukkaista 82,6 % kuuluu Bulgarian ortodoksiseen kirkkoon, muslimeja on 12 % , katolilaisia 0,6 % ja protestantteja 0,4 %. Valuutta
Leva (BGN) Kieli
Bulgaria

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen lentomatka Helsinki – Sofia, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Bulgarian leva (BGN).

Pankki- ja luottokortit käyvät maksuvälineenä monessa kaupassa ja ravintolassa ja niillä voi nostaa käteistä useimmista pankkiautomaateista. Vaellusten aikana pankkiautomaattia voi olla vaikeampi löytää, joten varaa mukaan myös käteistä rahaa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvi ja muut virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomaraha
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin EUR 50 / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii ryhmän puolesta juomarahojen antamisesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Vähän ennen lähtöä kannattaa tarkistaa netistä (esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather) ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.

Tärkeintä on vaeltamiseen sopivien vaatteiden lisäksi, että mukana on nilkkaa tukevat kengät, joissa on pitävä, paksu pohja, esimerkiksi vaelluskengät. Ota mukaan myös kevyt villapusero ja tuulenpitävä takki, sillä keväällä ja syksyllä voi olla tuulisia tai muuten viileitä päiviä. Luostarivierailuilla olkapäät ja polvet pitää olla peitettyinä ja naisilla on oltava hame ja miehillä pitkät housut. 

Vaellusmatkasta
Rodopi- ja Rila-vuoristot ovat mäkisiä ja maasto on harvoin tasaista, useimmiten patikoimme joko ylös- tai alaspäin. Jotkut polut ovat osittain kivisiä ja kallioisia. Yleiskunnon tulisi olla hyvä, jotta tästä vaellusmatkasta tulisi mahdollisimman nautinnollinen. Suosittelemme, että otat vaellussauvat mukaan. Vaellusreitit voivat vaihdella johtuen eseimerkiksi sääolosuhteista. 

Lue lisää vinkkejä varustautumisesta: www.temamatkat.fi / Matkavalikoima / Vaellusmatkat

Lue lisää Bulgariasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Vaellusmatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.