Vaeltaen Albaniassa ja Pohjois-MakedoniassaRoomalaisten Via Egnatia ja Galičican huiput

Albanian ja Pohjois-Makedonian vieraanvarainen kulttuuri ja koskematon luonto odottavat meitä. Täällä sijaitsevat vaellusreitit, joille vasta harvat löytävät tiensä. Majoitumme mukavasti ja päiviemme aikana kohtaamme albanialaisia, joista huokuu aito ylpeys omasta maasta ja sen perinteistä. Albaniassa patikoimme pitkin vanhaa roomalaisten Via Egnatiaa ja Pohjois-Makedoniassa Galičican kansallispuiston vuorten huipuilla. Pääsemme nauttimaan kauniista Ohrid-järvestä ja sen ympäristöstä. Vaellusmatkamme päättyy Albanian mielenkiintoiseen pääkaupunkiin Tiranaan.

Tärkeää tietoa

Maat: Albania, Pohjois-Makedonia

Matkatyyppi: Vaellusmatka - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-22 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Roomalaisten Via Egnatia
 • Voskopojan rauhallinen ja perinteinen ilmapiiri
 • Galičican kansallispuiston näkymät
 • Ohrid-järvi ja sen historia ja kulttuuri
 • Vierailu paikallisessa kodissa ja herkuttelua

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Tirana
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 5 lounasta
• 1 retkilounas
• 4 illallista
• Sisääänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lento Helsinki – Albania. Bussikuljetus lentoaseama – Elbasan, noin 60 km. Tervetuloillallinen. Yksi hotelliyöpyminen Elbasanissa.

Päivä 2
Elbasan – Voskopoja, bussimatka noin 145 km. Vaellus Via Egnatialla, noin 8 km. Aamiainen, lounas ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Voskopojassa.

Päivä 3
Vaellus Voskopojan ympäristössä, noin 11 km. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 4
Vaellus Voskopojan ympäristössä, noin 12 km. Bussimatka Voskopoja – Korce, noin 25 km. Aamiainen, lounas ja illallinen. Yksi hotelliyöpyminen Korcesssa.

Päivä 5
Korce – Ohrid, bussimatka noin 80 km. Vaellus Galicican kansallispuistossa, noin 8,5 km ja kaupunkikävely Ohridssa. Aamiainen, retkilounas ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Ohridjärven tuntumassa.

Päivä 6
Vaellus Galicican kansallispuistossa, noin 8 km. Käynti Bay of Bonesilla. Aamiainen ja lounas.

Päivä 7
Ohrid – Tirana, bussimatka noin 140 km. Vaellus Albanian maaseudulla Gracen ympäristössä. Kaupunkikiertoajelu Tiranassa. Aamiainen, lounas ja illallinen. Yksi hotelliyöpyminen Tiranassa.

Päivä 8
Bussikuljetus lentoasemalle, noin 20 km. Aamiainen. Lento Tirana – Helsinki.

Albania

Asukasluku 2 894 476
Pinta-ala 28 748 km²
Valutta Albanian Lek (ALL)
Uskonto Uskonnonvapaus taataan perustulaissa. Roomalaisten aikana käännytettiin kristinuskoon ja osmaanien imperiumin aikana käännytettiin islamin uskontoon
Kieli Albania

Pohjois-Makedonia

Asukasluku 2 100 025
Pinta-ala 25 713 km²
Valuutta Makedonian dinaari (MKD)
Uskonto Ortodokseja noin 65% ja muslimeja noin 34%
Kieli Makedonia

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Tirana, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Albania: Albanian lek (ALL)

Pohjois-Makedonia: Makedonian dinaari (MKD)

Luottokortit hyväksytään maksuvälineenä useimmissa kaupoissa ja ravintoloissa. Pankkiautomaatteja on suuremmissa kaupungeissa. Markkinoilla ja kioskeissa käy vain käteinen raha. Kaupoissa hinnat ovat kiinteät, mutta markkinoilla voit kokeilla taitojasi tinkimisessä.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit, virvokkeet ja juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot.

Juomarahat
Juomarahat eivät enää sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 50 EUR juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja pitää sen jälkeen huolen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla ja mahdollisille paikallisoppaille.

Jos haluat lisäksi jättää oman henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tapana on yleensä antaa juomarahaa noin 10 % laskun loppusummasta – myös ravintoloissa, joissa palveluraha on mukana laskussa. Baareissa ja takseissa on tapana pyöristää laskun loppusummaa ylöspäin. Tema-oppaalta voit kysyä tarkemmin, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Varhain keväällä ja myöhään syksyllä voi sää olla vaihtelevaa.  Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Muistathan ottaa mukaan lautasen, aterimet ja mukin retkilounaita varten.

Tutustu TEMAn vaellusmatkoihin varustevinkkeihin!

Lue lisää Albaniasta ja Pojois-Makedoniasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
19.05.2025 8 päivää Vaeltaen Albaniassa ja Pohjois-Makedoniassa Helsinki 1 990 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Vaellusmatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.