Vaellus ainutlaatuisessa Kappadokiassa

Kappadokia ja sen syvät laaksot ja merkilliset luonnon muovaamat veistokset tarjoavat meille unohtumattomia patikkaretkiä maisemissa, jotka saattavat tuntua jopa epätodellisilta. Tässä ainutlaatuisessa ympäristössä ovat ihmiset asuneet vuosituhansien ajan, rakentaneet kalliokirkkoja, kallioluostareita ja maanalaisia kaupunkeja. Paikallisissa kylissä on helppo havaita niiden omalaatuinen, mutta miellyttävä tunnelma. Tästä kaikesta saamme nauttia kaikilla aisteilla TEMAn uudella Kappadokian vaellusmatkalla.  

Tärkeää tietoa

Maat: Turkki

Matkatyyppi: Vaellusmatka - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-21 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Kaupunkikierros Ankarassa
 • Vaellus Ihlaran laaksossa
 • Göremen luolakaupunki
 • Vaellus Punaisessa laaksossa
 • Mustafapasa

Kaikki tämä sisältyy matkaan

•Matkaohjelmassa mainitut lennot

• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 4 lounasta
• 4 Illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lento Helsinki – Ankara. Yksi hotelliyöpyminen Ankarassa. Tervetuloillallinen.

Päivä 2
Ankara – Güzelyurt, bussimatka noin 270 km. Kaupunkikiertoajelu Ankarassa. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Güzelyurtissa.

Päivä 3
Vaellus Ihlaran laaksossa, noin 6 km. Vierailu Kızıl Kilisessä, punaisessa kirkossa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 4
Vaellus Ihlaran laaksossa, noin 7 km. Bussimatka noin 100 km. Retki Kaymaklin maanalaiseen kaupunkiin ja vierailu Belisirmassa sisältäen käynnin Selimen luolakatedraalissa. Aamiainen. Neljä hotelliyöpymistä Muatafapasassa.

Päivä 5
Vaellus Valkoisessa laaksossa, noin 6 km. Bussimatka noin 25 km. Retki Göremen arkeologiseen ulkoilmamuseoon. Aamiainen.

Päivä 6
Vaellus Punaisessa laaksossa, noin 6 km. Bussimatka noin 35 km. Vapaa-aikaa Göremessä. Aamiainen.

Päivä 7
Vaellus Kätketyssä laaksossa, noin 10 km. Bussimatka noin 40 km. Aamiainen, lounas ja matkanpäätösillallinen. Ilta on varattu omille tutkimusretkille Mustafapasassa ja Urgupissa.

Päivä 8
Mustafapasa – Nevsehirin lentoasema, noin 55 km. Lento Nevsehir – Istanbul – Helsinki. Aamiainen.

Turkki

Asukasluku
77,8 milj. Pinta-ala
780 580 km² (josta 23 764 km² Euroopassa) Valuutta
Turkin liira (TRY) Uskonto
Muslimeja (lähinnä sunnimuslimeja ja aleviitteja) n. 99 %, kristittyjä ja juutalaisia alle1 %. Kieli
Virallinen kieli on turkki, suurin vähemmistökieli kurdi. Aikaero
Sama aika kuin Suomessa.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Reittilennot Helsinki – Ankara/Nesehir  – Istanbul – Helsinki, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket, sisäänpääsymaksut ja aktiviteetit, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Turkin liira (TRY)

Voit vaihtaa euroja paikan päällä Turkin liiroihin ja tavallisimmat pankki- ja luottokortit käyvät myös yleisesti sekä maksuvälineenä (poikkeuksena markkinat ja pienemmät putiikit) että käteisnostoihin pankkiautomaateissa, mutta ainakin pieni alkukassa liiroja on ajan säästämiseksi hyvä vaihtaa jo ennen matkaa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaan noin 55 EUR / hlö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen koko ryhmän puolesta juomarahojen antamisesta kuljettajille, paikallisoppaille, hotellien laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Sää keväällä ja syksyllä voi olla vaihtelevaa ja sadekuurotkin saattavat yllättää. Varaathan myös lämmintä vaatetta mukaasi. Suosittelemme myös sisäänajettuja vaelluskenkiä mukaan matkalle. Vieraillessamme uskonnollisissa paikoissa tulee huomioida myös asianmukainen pukeutuminen: niin polvien kuin olkapäidenkin tulee olla peitossa.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Vaelluksesta
Vaellusreitit ovat helpohkoja, harvoin kuitenkin vaellamme täysin tasaisessa maastossa. Reiteillämme on sekä ylä- että alamäkiä, samoin joillain poluilla ja teillä saattaa olla irtokiviä. 

Vaellusmatka sopii kuitenkin erinomaisesti normaalin peruskunon omaaville. Selkä- ja polvivaivat saattavat tehdä vaelluksista raskaita.

Muistathan ottaa mukaan lautasen, aterimet ja mukin retkilounaita varten.

Hyödyllistä tietoa TEMAn vaellusmatkoista.

Lue lisää
Mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Vaellusmatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.