Vaellus Dolomiiteilla

Dolomiiteilla Koillis-Italiassa vaellamme henkeäsalpaavissa maisemissa. Terävät vuorenhuiput, vihreät alppiniityt ja rikas kasvillisuus ovat tehneet seudusta kuuluisan. Täällä kohtaavat itävaltalainen ja italialainen ruokakulttuuri, arkkitehtuuri ja kieli. Näemme Canazein, Campitellon ja Vigo di Fassan viehättävät kylät, vaellamme Marcialongan kuuluisan maastohiihtotapahtuman maisemissa. Vaellusten lomassa maistelemme paikallisten tuottajien viiniä, juustoja ja grappaa.


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/.

Tärkeää tietoa

Maat: Italia

Matkatyyppi: Vaellusmatka - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-22 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Kotoisa Vigo di Fassan kylä
 • Sininen Karerjärvi
 • Bolzanon arkeologinen museo
 • Vaellus Sas Becéssä
 • Grappa-, juusto- ja viinimaistiaiset

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Venetsia.
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti.
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 2 lounasta (omia retkilounasvälineitä ei tarvitse ottaa mukaan tälle vaellusmatkalle)
• 7 (6) illallista
• Viini-, grappa- ja juustomaistelut

• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Edestakainen reittilento Helsinki – Venetsia. Bussikuljetus Vigo di Fassaan, noin 175 km. Tervetuloillallinen. Seitsemän hotelliyöpymistä Vigo di Fassassa.

Päivä 2
Keskivaativa vaellus Paolinan ja Costalungan solissa, noin 5 tuntia (12 - 16 km). Bussimatka noin 10 km. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 3
Kevyet vaellukset Carezzajärvellä (Karerjärvellä) ja Bolzanossa, noin 3 tuntia. Bussimatka noin 80 km. Tutustuminen Bolzanoon. Viini- ja grappamaistelut. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 4
Vaellus Catinaccion solassa, noin 4–6 tuntia, pituus noin 10 - 16 km, riippuen valitun reitin vaikeusasteesta ja sääolosuhteista. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 5
Vapaapäivä. Opas antaa lisätietoja eri vaellusriteistä. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 6
Keskivaativa vaellus Sassolungossa noin 5–6 tuntia, pituus noin 14 - 22 km. Bussimatka n. 20 km. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 7
Kevyehkö vaellus noin 4 tuntia, pituus noin 8 - 15 km, bussimatka noin 25 km. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 8
Bussikuljetus Vigo di Fassa – Venetsia, noin 175 km. Paluulento Venetsia – Helsinki. Aamiainen.

Italia

Asukasluku: 58 milj.
Pinta-ala: 301 230 km²
Uskonto: Roomalaiskatolisia 85 %, lisäksi mm. muslimeja, protestantteja, Jehovan todistajia, buddhisteja ja juutalaisia.
Valuutta: Euro
Kieli: Italia sekä vähemmistökielet sardinia, latina, saksa, ranska, albanian kieli, sloveenin kieli ja kreikka
Aikaero: Suomen aika -1 t

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Venetsia, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat ja retket, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Euro
Pankki- ja luottokortit hyväksytään maksuvälineenä useimmissa paikoissa ja niillä voi nostaa käteistä pankkiautomaateista. Mukaan kannattaa kuitenkin ottaa myös käteistä ainakin ensimmäisiä päiviä varten, jottet joudu heti etsimään pankkiautomaattia.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa ottaa huomioon muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), juomarahat, kahvit ja virvokkeet sekä matkamuistot.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi juomarahoja varten noin 25 EUR / henkilö. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille, hotellin laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Kesäkuussa voi Dolomiiteilla, ylhäällä vuoristossa olla vilelä viileää ja päivän ylin lämpötila voi jäädä jopa vain noin 15 asteeseen. Sadekuurojakin saattaa esiintyä. Kauniilla säällä päivän ylin lämpötila voi kuitenkin nousta yli 25 asteen. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi, www.bbc.com/weather.

Tärkeintä on vaeltamiseen sopivien vaatteiden lisäksi, että pakkaat mukaan vaelluksia varten tukevammat, pitäväpohjaiset ja nilkkaa tukevat kengät, esim. kunnolliset vaelluskengät. Ota mukaan myös jotain lämpimämpää vaatetta ja tuulenpitävä pusakka sekä kevyt sadeasu. Pakkaa mukaan myös mukavat, sisäänajetut kengät kaupungeissa, kylissä ja museoissa liikkumista varten.

Vaellusmatka
Ryhmän koko on vähintään 15 ja enintään 20 vaeltajaa.

Dolomiiteilla maasto on mäkistä ja vaellusreitit kulkevat harvoin tasaisessa maastossa, yleensä reitillä on ylä- ja alamäkiä. Reitit kulkevat hyviä polkuja, mutta paikoin on kivisempiä ja kallioisempia osuuksia. Reiteillä on vain yksittäisiä jäisiä tai lumisia osuuksia, eikä tällä vaellusmatkalla ei tarvita apuna jäärautoja tai kiipeilyköysiä. Vaellussauvoista, joita on myös teleskooppimallia, voi olla tällä matkalla hyötyä. Nauttiaksesi matkasta sinulla pitää olla hyvä peruskunto.

Huomaa, että ohjelmassa mainittuihin vaellusreitteihin voidaan tehdä olosuhteista, esimerkiksi säästä, johtuen muutoksia vielä matkan aikana.

Tutustu vaellusmatkoihin ja varustesuosituksiin temamatkat.fi/vaellusmatkat.

Tälle vaellusmatkalle et tarvitse omia retkiruokailuvälineitä.

Lue lisää Italiasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
09.09.2024 info_icon

Lentotiedot

cross

Kaikki ajat ovat paikallista aikaa.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Helsinki
Venice
2024-09-09
07:05
2024-09-09
09:05
Finnair, 1781
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Helsinki
2024-09-16
09:50
2024-09-16
13:40
Finnair, 1782
8 päivää Vaellus Dolomiiteilla Helsinki 1 990 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa
05.06.2025 8 päivää Vaellus Dolomiiteilla Helsinki 2 250 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa
08.09.2025 8 päivää Vaellus Dolomiiteilla Helsinki 2 350 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Vaellusmatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.