Viinivaellus Douron laaksossaKulttuurimaisemia ja Portviinitaloja

Vaellusreittimme kulkevat halki keskiaikaisten kylien ja terassiviljelmien maailmanperintökohde Douron laakson kauniissa maisemissa. Maistelemme erilaisia viinejä ja erinomaisia portugalilaisia herkkuja. Ihailemme henkeäsalpaavia maisemia myös junasta ja perinteisestä portviiniveneestä käsin. Viinivaellusmatkamme alkaa värikkäästä Portosta ja päättyy Guimarãesin kulttuurikaupunkiin. 

Tärkeää tietoa

Maat: Portugali

Matkatyyppi: Ruoka- ja viinimatka - Vaellusmatka - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-19 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Vaellukset ympäristöineen
 • Perinteinen portugalilainen keittiö
 • Hotellit
 • Junamatka ja jokiristeily
 • Vaellus Arouca Geoparkissa

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Porto
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 4 ravintolalounasta sisältäen viinin 

• 2 retkilounasta
• 2 Illallista
• 3 viininmaistajaiset
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Helsinki – Porto. Bussikuljetus Portoon ja kaupunkikiertoajelu. Bussimatka noin 30 km. Vierailu Portviinitalossa ja portviininmaistajaiset. Tervetuloillallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Portossa.

Päivä 2
Kaupunkikävely Portossa, lounas Matosinhosissa. Bussimatka noin 25 km. Vapaailta. Aamiainen ja lounas.

Päivä 3
Porto – Arouca – Lamego. Bussimatka noin 160 km. Vaellus Arouca Geoparkissa pitkin Passadiços do Paivaa, noin 8,7 km (vaativa). Aamiainen ja lounaspaketti. Kaksi hotelliyöpymistä Lamegossa.

Päivä 4
Vaellus Cisterciensin laaksossa, noin 8,4 km (helpohko). Vierailu Ucanhan kylässä. Käynti viinimuseossa. Aamiainen, lounas ja viininmaistajaiset.

Päivä 5
Junamatka pitkin Douro-jokea, noin yksi tunti. Laaksovaellus, 6–9 km (kevyehkö - keskivaikea). Kylävierailu ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Alijóssa.

Päivä 6
Vaellus Sabrosasta Provezendeen, noin 9,5 km. Bussikuljetus noin 20 km. (keskivaikea - vaativa). Aamiainen ja perinteinen lounas ruokajuomineen.

Päivä 7
Quinta do Silval – Pinhão – Guimarães. Vaellus Pinhãoon, noin 6 km. Vierailu viinitilalla ja kevyt lounas. Risteily Douro-joella portviinilaiva rabelolla. Bussimatka 110 km. Aamiainen, kevyt lounas ja matkanpäätösillallinen ruokajuomineen. Yksi hotelliyöpyminen Guimarãesissa.

Päivä 8
Guimarães – Helsinki. Lentokenttäkuljetus. Aamiainen.

Portugali

Asukasluku 10,8 milj.
Pinta-ala 92 391 km² (sisältäen Azorien ja Madeiran saaret)
Uskonto Kristittyjä 96 %, joista roomalaiskatolilaisia 95 %. Lisäksi vähemmistönä juutalaisia ja muslimeja.
Kieli Portugali
Valuutta Euro
Aikaero Suomen aika -2 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Porto, majoitus jaetussa kahden hengen hotellihuoneessa, TEMAn opaspalvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Huom!
Päiväohjelma voidaan toteuttaa eri järjestyksessä päivien 3 & 4 ja 5 & 6 osilta. Päiväohjelman järjestys ei vaikuta itse matkan sisältöön.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Turistivero
Tietyissä kohteissa ja kaupungeissa Portugalissa peritään turistivero. Veron suuruus vaihtelee 05 - 5 EUR / henkilö / yö riippuen ajankohdasta ja hotellin tasosta. Monimutkaisen järjestelmän vuoksi turistivero ei sisälly matkan hintaan, vaan sen maksaa jokainen matkustaja itse paikan päällä.

Valuutta
Euro (EUR)

Pankkiautomaatteja on ja tavallisimmat kansainväliset luottokortit käyvät myös maksuvälineenä monissa ravintoloissa ja kaupoissa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioita muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot, tuliaiset ja juomarahat.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 30 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii ryhmän puolesta juomarahojen antamisesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Vaikka Portugali on Euroopan aurinkoisimpia maita, esiintyy sateita keväällä ja myöhään syksyllä. Huhti-touko- ja syys-lokakuussa päivän ylin lämpötila on tavallisesti 20 ja 25 asteen välillä, päivän alin 10–15 asteen paikkeilla, mutta varhain keväällä voi lämpötila, erityisesti sisämaassa ja vuoristossa, pudota jopa lähelle nollaa. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa netistä esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.

Vaeltamiseen sopivien vaatteiden lisäksi kannattaa pakata mukaan kevyt sadetakki tai -viitta sekä lämpimämpi pusero ja takki. Ota mukaan vaihtelevaan maastoon sopivat, pitäväpohjaiset, tukevat vaelluskengät tai vastaavat.

Vaellusmatka
Maasto on mäkistä, mutta polut ja tiet ovat hyväkuntoisia. Tälle matkalle olemme pyrkineet valitsemaan sellaisia vaellusreittejä, jotka sopivat normaalikuntoiselle. 

Lue lisää vinkkejä varustautumisesta temamatkat.fi/vaellusmatkat.

Muuta
Lue lisää Portugalista!

Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lisätietoja myös Portugalin matkailutoimiston internetsivuilla www.visitportugal.com.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Ruoka- ja viinimatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.