Uutuus

Etelä Korea – Hiljaisen aamun maaPerinteiden, tekniikan ja nykykulttuurin kohtauspaikka

Chosôn, Korean alkuperäinen nimi, tarkoittaa Hiljaisen aamun maata. Japanin ja Kiinan välissä sijaitseva Etelä-Korea on kehittynyt köyhästä maatalousmaasta Aasian menestystarinaksi vain viidessäkymmenessä vuodessa. Etelä-Korealla on myös pitkä historia, joka ulottuu historiallisista valtakunnista, kuten Goguryeon sotilaallisesta voimasta aina Sillan Kuningaskunnan kulttuuriseen kukoistukseen. Vuosien 1950-1953 välinen Korean sota, joka päättyi aselepoon, jätti maan geopoliittiseen jännitteeseen Pohjois-Korean kanssa. K-pop, taide ja korealainen keittiö eivät ole ainoastaan määritelleet maan nykykenttää, vaan ne ovat myös vaikuttaneet koko maailmaan. Maan kehitys ja nykyaikaiset kulttuurivaikutteet tekevätkin Etelä-Koreasta keskeisen toimijan Aasian mantereella. Tervetuloa uutuusmatkallemme Etelä-Koreaan!

Tärkeää tietoa

Maat: Etelä-Korea

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 13 päivää

Ryhmän koko: 11-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Suurkaupungin sykettä Soulissa
 • DMZ – demilitarisoitu alue Pohjois- ja Etelä-Korean välillä
 • Korealainen keittiö
 • Gyeongjun historiallinen pääkaupunki
 • Dynaaminen Busan

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki – Soul
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 10 aamiaista
• 7 lounas
• 2 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Matka Etelä-Koreaan alkaa. Lento Helsinki - Soul. Lennolla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 2
Saapuminen Incheonin kansainväliselle lentoasemalle. Bussikuljetus Souliin, noin 70 km. Tervetulolounas tai -illallinen riippuen saapumisajankohdasta. Kuusi hotelliyöpymistä Soulissa.

Päivä 3
Kaupunkikierros Soulissa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 4
Retki DMZ-rajalle, bussi 50 km. Aamiainen ja lounas.

Päivä 5
Retki perinnekylään ja Suwonhwaseongin linnoitukselle, bussi noin 35 km. Aamiainen ja lounas.

Päivä 6
Moottoristudio, Design Plaza ja markkinat. Aamiainen ja lounas.

Päivä 7
Vapaapäivä Soulissa. Aamiainen.

Päivä 8
KTX-juna Busaan, noin 325 km. Haedong Yonggungsan temppeli, Haeundae Beach ja Busan Tower. Aamiainen ja lounas. Neljä hotelliyöpymistä Busassa.

Päivä 9
Retkipäivä Busassa. Aamiainen.

Päivä 10
Retki Gyeongjuun ja tutustuminen alueen historiallisiin kohteisiin. Aamiainen ja lounas.

Päivä 11
Omaa aikaa Busassa. Aamiainen.

Päivä 12
KTX-junamatka Souliin. Gangmam Street, Starfield-kirjasto ja Lotte World Tower. Aamiainen, lounas ja matkanpäätösillallinen. Yksi hotelliyöpyminen Busassa.

Päivä 13
Lentokenttäkuljetus ja kotimatka Soulista Helsinkiin alkaa. Aamiainen ja lennolla tarjoiltavat ateriat.

Etelä-Korea

Asukaslukun: 50 milj.
Pinta-ala: 99 720 km²
Valuutta: Won
Uskonto: Šamanismi, buddhalaisuus, kungfutselaisuus, kristinusko
Kieli: Korean kieli, korkeammin koulutetut ymmärtävät yleensä englantia
Aikaero: Talvella Suomen aika +7 tuntia.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Soul, majoitus jaetussa kahden hengen hotellihuoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta kotisivuiltamme varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelustamme).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain kiertomatkalle, myönnämme matkan hinnasta alennuksen.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Passi ja viisumi
Pohjoismaiden kansalaiselta ei vaadita viisumia Etelä-Koreaan, jos maassaolo ei ylitä 90 vuorokautta. Lentoyhtiötä varten vaaditaan kuitenkin täydelliset passitiedot. Huomioithan myös, että passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta Suomeen saapumisen jälkeen.

Valuutta
Etelä-Korean rahayksikkö on won (KRW). Woneja kannattaa vaihtaa jonkin veran jo Suomessa. Matkalle kannattaa ottaa mukaan sekä woneja ja euroja. Etelä-Koreassa yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä hotelleissa, suuremmissa kaupoissa ja ravintoloissa. Markkinoilla, pienemmissä kaupoissa ja ravintoloihin on hyvä olla mukana käteistä rahaa. Soulissa ja Busanissa on pankkiautomaatteja ja niistä voi nostaa rahaa luottokortilla.

Suosittuja ostoksia Etelä-Koreassa ovat muun muassa kosmetiikka, uusimpien trendien mukaiset vaatteet, elektroniikka ja perinteiset paikalliset käsityöt.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemmekin, että varaat noin 60 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa on kulloinkin sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Etelä-Koreassa on lauhkea ilmasto ja neljä vuodenaikaa. Talvet ovat pitkiä, kylmiä ja kuivia ja luntakin saattaa sataa, kun taas kesät ovat lyhyitä, kuumia ja kosteita, erityisesti maan eteläosissa. Eniten sataa huhtikuun lopun ja syyskuun välisenä aikana johtuen Tyynen valtameren monsuunituulista. Kevät ja syksy ovat miellyttäviä ajankohtia matkustaa Etelä-Koreaan. Eri vuodenaikoina voi kokea erilaisia luontoelämyksiä, kuten kirsikankukkia keväällä ja värikkäitä lehtiä syksyllä. Kesän sadekausi voi kuitenkin aiheuttaa tulvia ja maanvyöryjä. Yleisesti ottaen lauhkea ilmasto mahdollistaa monipuoliset ja nautinnolliset ulkoilma-aktiviteetit ympäri vuoden.

Vähän ennen lähtöpäivää kannattaa tarkistaa netistä (esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather) ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.

Muuta hyödyllistä tietoa matkan varrelle
Suosittelemme, että otat mukaan myös "tavallisen matka-apteekin" oireissa. Muistathan pitää huolta myös käsihygieniasta. Apteeekissa käynti ennen matkaa on siis suositetavaa.

Matkalla on paljon mielenkiintoista valokuvattavaa, mutta muutama seikka kannattaa pitää mielessä. Lentokentillä ja rautatieasemilla ei saa valokuvata ilman lupaa. Myöskään poliiseja ja sotilaita ei saa valokuvata. 

Pohjois-Korean rajan läheisyydessä sijaitsevilla alueilla, erityisesti demilitarisoidulla vyöhykkeellä (DMZ), on hyvin tiukat valokuvausrajoitukset.

Tema-opas kertoo mielellään valokuvaukseen liittyvistä rajotuksista ja yksityiskohdista enemmän.

Muistathan ottaa adapterin mukaan matkalle!

Lue lisää Etelä-Koreasta, passi- ja viisumiasioista ja matkailuterveydestä
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista löydät kotisivujemme Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.