Uutuus

Kiertomatka monikulttuurisessa IndonesiassaSumatra, Jaava, Bali - ja värikäs KL

Tervetuloa Sumatralle, Jaavalle ja Balille – TEMAn uudelle Suurelle Indonesian kiertomatkalle! Matka alkaa monikulttuurisesta ja värikkäästä Kuala Lumpurista, Malesian vilkkaimmasta ja suurimmasta kaupungista. Kuala Lumpurista matka jatkuu Sumatralle, jossa näet ja koet uskomattoman kaunista luontoa, monia eläinlajeja unohtamatta. Jaavalla tutustumme Indonesian rikkaaseen kulttuuriin vierailemalla yhdessä maailman suurimmassa buddhalaistemppelissä, Borobudurin temppelissä, ja Prambananin vaikuttavalla hindutemppelialueella. Jatkamme matkaa junalla kuuluisalle Bromo-tulivuorelle. Päätämme kiertomatkamme Balin paratiisisaarelle, tuhansien jumalten saarelle. Balilla snorklaamme, tutustumme balilaisten mystiseen arkeen ja ihailemme Ubudin henkeäsalpaavia riisiterasseja.

Tärkeää tietoa

Maat: Indonesia

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 14 päivää

Ryhmän koko: 15-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Sumatran orangit
 • Tuhansien jumalten paratiisisaari Bali
 • Auringonnousu Borobudurissa
 • Bromo-tulivuori Jaavalla
 • Värikäs Kuala Lumpur ja sen arkkitehtuuri

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki – Kuala Lumpur ja Denpasar – Helsinki
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 11 aamiaista
• 9 lounas
• 4 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lentomatka Helsingistä kohti Malesiaa alkaa. Lennoilla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 2
Saapuminen Malesiaan ja Kuala Lumpuriin.

Päivä 3
Kaupunkikiertoajelu Kuala Lumpurissa. Aamiainen ja lounas.

Päivä 4
Lentomatka Medaniin Pohjois-Sumatralle. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 5
Patikka Lawangissa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 6
Bukit Lawang – Medan – Yogyakarta. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 7
Auringonnousu Borobudurin läheisyydessä. Aamiainen ja lounas.

Päivä 8
Kaupunkikiertoajelu Yogyakartassa ja Prambanan. Aamiainen ja lounas.

Päivä 9
Junamatka ja retki Bromon tulivuorelle. Aamiainen ja lounas.

Päivä 10
Bromon tulivuorelta Balille ja Ubudiin. Aamiainen ja lounas.

Päivä 11
Ubudin riisiterassit ja Balin arjen ilimöitä. Aamiainen ja lounas.

Päivä 12
Snorklausta ja uintia Nusa Lembonganin saarella. Aamiainen, lounas ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 13
Kotimatka. Aamiainen ja lennoilla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 14
Saapuminen Helsinkiin.

Indonesia

Asukasluku n. 253 milj.
Pinta-ala 1 904 569 km²
Valuutta
Rupia (IDR)
Uskonto Islam, protestanttisuus, katolilaisuus, "hindu-buddhalaisuus", paikalliset heimouskonnot
Kieli
Virallinen kieli on indonesia (bahasa indonesia, malaijin kielen eräs muoto). Lisäksi noin 300 eri kieltä, jotka kuluvat austronesialaisten kielten perheeseen, joista suurimpia kieliä ovat jaava ja sundan kieli. Muita hallitsevia kieliä ovat mm. bali, batak, makassar ja minangkabau.
Aikaero
Talvella Jaava: Suomen aika +5 t. Bali: Suomen aika +6 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento meno Helsinki – Kuala Lumpur ja Denpasar (Bali) – Helsinki, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta kotisivuiltamme varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Huom!
Muista tarkistaa ajoissa passisi voimassaoloaika, lisätietoja Hyvä tietää, Passi ja viisumi.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Indonesian rupia (IDR).

Rupioita on mahdollista vaihtaa Suomessa ennen matkaa, vaikka kurssi ei välttämättä ole paras. US-dollarit ja eurot käyvät maksuvälineenä hotelleissa, useimmissa suuremmissa liikkeissä ja ravintoloissa.

Ota mukaan euroja tai US-dollareita (osa mielellään arvoltaan pieniä seteleitä ja osa suurempina, joilla saa paremman vaihtokurssin paikan päällä). Tavallisimmat luottokortit hyväksytään maksuvälineenä melko yleisesti Indonesiassa ja niillä voi nostaa rahaa pankkiautomaateista. Pidä hyvää huolta luottokortistasi ja ole tarkka maksaessasi kortilla!

Juomaraha
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin 75 USD / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Indonesian ilmasto on trooppinen. Sateita esiintyy pääasiassa marraskuusta maaliskuuhun. Toukokuusta syyskuuhun ovat sademäärät alhaisempia. Marraskuussa ja maaliskuussa sateet esiintyvät rankkoina, mutta lyhyinä iltapäiväkuuroina. Joulu- ja tammikuussa voi sataa yhtäjaksoisemmin. Maaliskuussa keskimääräinen päivän ylin lämpötila on  tilastojen mukaan noin 30 astetta ja alin noin 25 astetta.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Vilpoiset, ilmavat vaatteet ovat tällä matkalla käytännöllisimmät. Kannattaa suosia pitkähihaisia kevyitä puseroita, joilla on helppo suojata käsivarsia auringolta ja hyönteisten pistoilta. Mukaan kannattaa pakata myös kevyt sadetakki tai -viitta. Muista uima-asu!

Muuta
Tietyt Kaakkois-Aasiassa vietettävät juhlapyhät, erityisesti kiinalainen uusi vuosi, Ramadanin päättyessä vietettävä Idul Fitri ja Nyepi eli balilainen uusi vuosi voivat aiheuttaa muutoksia päiväohjelmaan silloin kun ne sattuvat matkan ajankohtaan.

Lue lisää Indonesiasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.