Japani – Tokiosta Hiroshimaanmatka halki Auringon valtakunnan

Japanissa arvostetaan vanhoja perinteitä: temppeleitä, zen-puutarhoja ja teehuoneita. Samalla kansakunta on kuitenkin luonut kuumimpia uusia trendejä niin muodin, designin kuin elektroniikankin saralla. Matkallamme näet maan moni-ilmeisyyden suurkaupunkien vilskeestä meditatiivisiin vuoristomaisemiin ja kunnianarvoisiin keisareiden kaupunkeihin. Tokiosta matkaamme vuorten yli kunnioitusta herättävään Kanazawaan ja sieltä edelleen geishojen Kiotoon, Hiroshimaan ja Osakaan.


Lue TEMA-opas Jannen mielenkiintoinen matka-artikkeli Japanin kiertomatkasta klikkaamalla tätä linkkiä.


Huom! 3.4.2025 lähdöllä matkan pituus on 13 päivää!


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Japani

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 12 päivää

Ryhmän koko: 15-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Kanazawa ja sen geishakorttelit
 • Shogunin Nijo-linna Kiotossa
 • Shinkansen – matkanteko luotijunassa
 • Miyajiman saari
 • Shirakawa-gon maailmanperintökohde

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Reittilennot Helsinki–Tokio ja Osaka–Helsinki
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 10 aamiaista
• 4 lounasta
• 2 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut
Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Reittilento Helsinki – Tokio. Lähtö Helsingistä.

Päivä 2
Lento saapuu Tokioon. Tokion uusi kaupungintalo. Kolme hotelliyöpymistä Tokiossa. Lounas.

Päivä 3
Kaupunkikierros Tokiossa sisältäen muun muassa Tsukijin kalamarrkinat, Asakusan alueen ja paljon muuta mielenkiintoista. Aamiainen.

Päivä 4
Vapaapäivä Tokiossa. Aamiainen.

Päivä 5
Tokio – Nagoya – Takayama. Junamatka. Aaamiainen ja illallinen. Kiertoajelu Takayamassa. Yöpyminen Ryokan-hotellissa Takayamassa.

Päivä 6
Takayama – Shirakawago – Kanazawa, bussimatka noin 150 km. Aamiainen ja lounas. Hotelliyöpyminen Kanazawassa.

Päivä 7
Tutustuminen Kanazawaan sisältäen vierailun muun muassa Nomuran samuraiperheen kodissa. Kanazawa – Kioto, junamatka. Aaamiainen. Kolme hotelliyöpymistä Kiotossa.

Päivä 8
Kaupunkikierros Kiotossa sisältäen Nijon linnan, Kinkakujin kultaisen paviljongin ja Ryoanjin puutarhan. Aamiainen ja lounas.

Päivä 9
Vapaapäivä Kiotossa. Aaamiainen.

Päivä 10
Kioto – Hiroshima, junamatka. Käynti Peace Memorial Parkissa ja Retki Miyajiman saarelle, Itsukushiman temppelille. Aamiainen ja lounas. Hotelliyöpyminen Hiroshimassa.

Päivä 11
Hiroshima – Osaka, junamatka. Aamiainen ja illallinen. Hotelliyöpyminen Osakassa.

Päivä 12
Kuljetus lentoasemalle ja reittilento Osaka – Helsinki. Aamiainen.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin.

Japani

Asukasluku
126,9 milj. Pinta-ala
377 835 km² Valuutta
Japanin jeni (JPY) Uskonto
54 % šintolaisia, 40 % buddhalaisia, 0,7 % kristittyjä ja 4,7 % muuta uskontoa (esim.shamanismia) tunnustavia Kieli
Japani Aikaero
Talvella Suomen aika +7 t, kesällä +6 t

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Reittilennot Helsinki–Tokio ja Osaka–Helsinki, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta.

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Japanin jeni (JPY).

Kannattaa vaihtaa jonkin verran jenejä jo ennen matkaa, jotta et heti saavuttuasi joudu etsimään pankkiautomaattia tai rahanvaihtopaikkaa. Yleisimmät kansainväliset luottokortit käyvät monissa kaupoissa ja ravintoloissa maksuvälineenä ja pankkiautomaatteja, joista voi tehdä käteisnostoja, on muun muassa 7/11 -kaupoissa ja Citibank-pankeissa. Ota lisäksi mukaan käteistä, joko euroja tai Yhdysvaltain dollareita.

Juomaraha
Juomarahakäytäntö Japanissa on edelleen melko tuntematon. Suosittelemme, kuitenkin että varaat noin 2000 JPY / henkilö juomarahoja varten paikallisoppaalle ja kuljettajalle. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta.  Matkakassaa arvioidessa kannattaa muistaa, että Japani on shoppailijan toivekohde. Tyypillisiä tuliaisia ovat muun muassa kamerat, elektroniikka, CD-levyt, vaatteet, antiikki, kellot, lakkaesineet, nuket, helmet, samuraimiekat ja kimonot. Ota arviossa lisäksi huomioon matkaohjelmaan kuulumattomat ateriat, virvokkeet ja ruokajuomat, myös yhteisillä aterioilla. Pienet, paikallisten suosimat ravintolat ovat usein edullisia. Tilattaessa ei tarvitse pelätä kieliongelmia, koska ateriat voi valita ällistyttävän aidon näköisten muovisten ateriakopioiden perusteella. Japanilainen keittiö kuuluu maailman parhaisiin.

Ilmasto ja vaatetus
Japanin ilmasto vaihtelee suuresti. Pohjoisessa sijaitsevalla Hokkaidon saarella on talvisin paljon lunta, kun taas etelän ilmasto on pääasiassa subtrooppinen. Lämpötilaan vaikuttaa paljon myös korkeus merenpinnasta, ja villatakki voi olla tarpeen vuoristoseuduilla. Kesällä ja alkusyksyllä tarkenee kevyemmissä puuvillavaatteissa, mutta takki on hyvä olla mukana keväällä ja loppusyksyllä. Japanissa saadaan sadetta lähes ympäri vuoden, joten mukaan kannattaa pakata myös sateenvarjo tai kevyt sadetakki.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Huom! Tarvitset mukaasi erillisen, kevyen kassin, johon voit pakata yöpymistarvikkeet Takayaman ja Kanazawan sekä Hiroshiman yöpymisiä varten, koska varsinaiset matkatavarat kuljetetaan matkan viidentenä päivänä suoraan Tokiosta Kiotoon ja kymmenentenä päivänä suoraan Kiotosta Osakaan.

Muuta
Hotelli Takayamassa on perinteinen japanilainen hotelli, niin kutsuttu ryokan. Illallinen ja aamiainen nautitaan lattialla istuen, "sänkyinä" toimivat lattialle asetettavat patjat.

Sähkö: 100 V ja adapteri tarvitaan (litteät piikit).

Internet: Lähes kaikissa hotelleissa on mahdollista käyttää internetyhteyttä.

Lue lisää Japanista
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta.

Kirsikkapuiden kukinnasta ja syksyn väreistä www.japan-guide.com.

Vinkit & artikkelit opas Janne Variksen artikkeli - Rakkaudesta Japaniin!

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.