Jordania − matka kuninkaalliseen ArabiaanJerash, Kuollutmeri ja Petra

Pilvenpiirtäjät, beduiiniteltat, kristittyjen kirkot ja monet moskeijat − käynti Kuolleenmeren tuntumassa, kuuta muistuttava Wadi Rumin autiomaa ja kalliokaupunki Petra. Kaikki nämä yhdessä muodostavat täydellisen kiertomatkan Jordaniaan. Lähde TEMAn matkassa Jordaniaan ja olet monen monta unohtumatonta muistoa rikkaampi matkan jälkeen.


16.11.2021 lähdöllä matkan pituus on 9 päivää!

Tärkeää tietoa

Maat: Jordania

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 20-24 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Jerash, Lähi-idän Pompeji
 • Madaba, kauniiden mosaiikkien kaupunki
 • Kuollutmeri, jossa kellut kuin korkki
 • Wadi Rum, autiomaa ja luonnonsuojelualue
 • Petra, kätketty kalliokaupunki

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakaiset reittilennot Helsinki – Amman, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket, sisäänpääsymaksut ja aktiviteetit, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta, huom. varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Passi ja viisumi
Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen (maasta poistumisen). Suomen kansalaiselta vaaditaan viisumi Jordaniaan. Viisumi sisältyy tämän matkan hintaan (Suomen kansalaiselle). Jotta saat kauttamme viisumin, tulee Sinun sisäänkirjautua Minun matkani -tiedostoon ja täyttää siellä passisi tiedot. Klikkamalla alla olevaa linkkiä pääset täyttämään helposti passisi tiedot. Suosittelemme tekemään sen heti matkan varauksen jälkeen, kuitenkin viimeistään 30 päivää ennen matkan alkamista, jotta saat voimassa olevan viisumin saapuessasi Jordaniaan.

https://mybooking.temaresor.se/fi/?ln=fi

Valuutta
Jordanian valuutta on Jordanian dinaari (JOD). Dinaareita voi vaihtaa Suomessa valuutanvaihtopisteissä. Matkavaluutaksi kannaattaa ottaa mukaan paikallista valuuttaa ja joko Yhdysvaltain dollareita tai euroja. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä muun muassa hotelleissa ja suuremmissa kaupoissa. Suurimmissa kaupungeissa on pankkiaautomaatteja, joista voi nostaa käteistä rahaa ylensä joko Mastercardilla tai Visalla. 

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 40 JOD (noin 50 EUR) / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää matkan alussa juomarahat yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. 

Jos haluat jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Jordaniassa vallitsee kuiva ja aavikkomainen ilmasto, tosin maan läntisessä osassa saatta esiintyä runsaitakin sateita aina marraskuusta huhtikuuhun saakka. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Mukavimmat matkavaatteet ovat kevyitä ja puuvillaa. Kannattaa varata myös lämpimämpää vaatetta mukaan, niitä saattaa tarvita ja myös sadevarusteet on hyvä pakata mukaan. Ethän unohda rantapyyhettä, uimavarusteita ja sandaaleja. Kiertomatkoihin sisältyy usein myös jonkin verran kävelyä, joten mukavat jalkineet, esimerkiksi lenkkitossut ovat suositeltavat.

Pukeutuminen Jordaniassa on melko rentoa. Eri uskontokuntien pyhiin paikkoihin tutustuessa on hyvä pitää mielessä asiallinen pukeutuminen. Valokuvaaminen moskeijoissa on kielletty.

Esimerkki hintatasosta: Illallinen maksaa useimmiten alle 15 EUR / henkilö.

Lue lisää Jordaniasta
Mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista TEMAn Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.