Jordania − matka kuninkaalliseen ArabiaanJerash, Kuollutmeri ja Petra

Pilvenpiirtäjät, beduiiniteltat, kristittyjen kirkot ja monet moskeijat − käynti Kuolleenmeren tuntumassa, kuuta muistuttava Wadi Rumin autiomaa ja kalliokaupunki Petra. Kaikki nämä yhdessä muodostavat täydellisen kiertomatkan Jordaniaan. Lähde TEMAn matkassa Jordaniaan ja olet monen monta unohtumatonta muistoa rikkaampi matkan jälkeen.

Tärkeää tietoa

Maat: Jordania

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Jerash, Lähi-idän Pompeji
 • Madaba, kauniiden mosaiikkien kaupunki
 • Kuollutmeri, jossa kellut kuin korkki
 • Wadi Rum, autiomaa ja luonnonsuojelualue
 • Petra, kätketty kalliokaupunki

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakaiset reittilennot Helsinki – Amman
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 3 lounasta 
• 6 illallista 
• Turistiviisumi
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Matka kohti Jordaniaa alkaa. Saapuminen Ammaniin. Bussikuljetus hotellille, noin 35 km. Lennolla tarjoiltavat ateriat. Kaksi hotelliyöpymistä Ammanissa.

Päivä 2
Retki Jerashiin, bussimatka noin 100 km (meno-paluu). Kaupunkikiertoajelu Ammanissa viininmaistajaisineen. Aamiainen, lounas, viininmaistajaiset ja illallinen.

Päivä 3
Amman – Nebon vuori – Madaba – Petra, bussimatka noin 250 km. Aamiainen, lounas ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Petrassa.

Päivä 4
Kävelykierros Petrassa, noin 8 km. Aamiainen, ruoanlaittokurssi ja illallinen.

Päivä 5
Petra – Wadi Rum – Aqaba, bussimatka noin 190 km. Jeeppiretki Wadi Rumissa, mahdollisuus ratsastaa yksikyttyräisellä kamelilla lisämaksua vastaan. Aamiainen, lounas ja illallinen. Yksi hotelliyöpyminen Aqabassa.

Päivä 6
Aqaba – Kuollutmeri, bussimatka noin 280 km. Aamupäivä vapaata Aqabassa. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Kuolleenmeren tuntumassa.

Päivä 7
Vapaapäivä Kuolleella merellä. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 8
Kuollutmeri – Ammanin lentoasema, bussikuljetus noin 55 km. Kotimatka. Aamiainen ja lennoilla tarjoiltavat ateriat.

Jordania

Asukasluku 7,6 milj.
Pinta-ala 89 213 km²
Valuutta
Jordanian dinaari (JOD)
Uskonto Islam, enemmistö sunnimuslimeja, pieni vähemmistö shiiamuslimeja sekä kristittyjä
Kieli Arabia (virallinen kieli)
Aikaero Sama aika kuin Suomessa.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakaiset reittilennot Helsinki – Amman, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket, sisäänpääsymaksut ja aktiviteetit, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta, huom. varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Passi ja viisumi
Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen (maasta poistumisen). Suomen kansalaiselta vaaditaan viisumi Jordaniaan. Viisumi sisältyy tämän matkan hintaan (Suomen kansalaiselle). Paikallinen agentti ja opas järjestävät viisumit Jordaniaan saavuttaessa. Jotta saat kauttamme viisumin, tulee Sinun sisäänkirjautua Minun matkani -tiedostoon ja täyttää siellä passisi tiedot. Klikkamalla alla olevaa linkkiä pääset täyttämään helposti passisi tiedot. Suosittelemme tekemään sen heti matkan varauksen jälkeen, kuitenkin viimeistään 30 päivää ennen matkan alkamista, jotta saat voimassa olevan viisumin saapuessasi Jordaniaan.

https://mybooking.temaresor.se/fi/?ln=fi

Valuutta
Jordanian valuutta on Jordanian dinaari (JOD). Dinaareita voi vaihtaa Suomessa valuutanvaihtopisteissä. Matkavaluutaksi kannaattaa ottaa mukaan paikallista valuuttaa ja joko Yhdysvaltain dollareita tai euroja. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä muun muassa hotelleissa ja suuremmissa kaupoissa. Suurimmissa kaupungeissa on pankkiaautomaatteja, joista voi nostaa käteistä rahaa ylensä joko Mastercardilla tai Visalla. 

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 50 JOD (noin 65 EUR) / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää matkan alussa juomarahat yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. 

Jos haluat jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Jordaniassa vallitsee kuiva ja aavikkomainen ilmasto, tosin maan läntisessä osassa saatta esiintyä runsaitakin sateita aina marraskuusta huhtikuuhun saakka. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Mukavimmat matkavaatteet ovat kevyitä ja puuvillaa. Kannattaa varata myös lämpimämpää vaatetta mukaan, niitä saattaa tarvita ja myös sadevarusteet on hyvä pakata mukaan. Ethän unohda rantapyyhettä, uimavarusteita ja sandaaleja. Kiertomatkoihin sisältyy usein myös jonkin verran kävelyä, joten mukavat jalkineet, esimerkiksi lenkkitossut ovat suositeltavat.

Pukeutuminen Jordaniassa on melko rentoa. Eri uskontokuntien pyhiin paikkoihin tutustuessa on hyvä pitää mielessä asiallinen pukeutuminen. Valokuvaaminen moskeijoissa on kielletty.

Esimerkki hintatasosta: Illallinen maksaa useimmiten alle 15 EUR / henkilö.

Lue lisää Jordaniasta
Mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista TEMAn Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
23.12.2024 8 päivää Jordania − matka kuninkaalliseen Arabiaan Helsinki 2 590 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa
31.03.2025 8 päivää Jordania − matka kuninkaalliseen Arabiaan Helsinki 2 650 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.