Uutuus

Peking +Tianjin, Chengde ja Cuandixia 

Peking+ on kaupunkiloma, jonka aikana näet ja koet enemmän. Majoitumme keskeisellä paikalla sijaitsevaan hotelliin, josta käsin tutustumme Pekingin ainutlaatuisiin maailmanperintökohteisiin - Kielletystä kaupungista Kiinan muuriin. Päiväretkemme vie meidät Tianjiniin, missä vierailemme futuristisesa Binhai-kirjastossa, varsinaisessa arkkitehtonisessa ihmeessä. Chengdessä meidät toivottaa tervetulleeksi keisarillisen ajan loisto ja vaikuttava "pikku Potala". Cuandixian Ming-dynastian aikaiseen kylään on vaikea olla ihastumatta. Ikimuistoisten päivien päätteeksi nautimme perinteisellä tavalla valmistettua maukasta Pekingin ankkaa.

Tärkeää tietoa

Maat: Kiina

Matkatyyppi: Kaupunkiloma - Kiertomatka

Matkan pituus: 9 päivää

Ryhmän koko: 12-30 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Kiinan muuri
 • Pekingin historialliset maailmanperintökohteet
 • Tianjin ja Binhain kirjasto
 • Chengde ja Pieni Potala
 • Ming-dynastian aikainen Cuandixia

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Reittilennot Helsinki–Peking ja Peking–Helsinki
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 6 lounasta
• 1 illallinen
• Sisäänpääsymaksut ja matkat ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut
Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lentomatka Helsingistä Pekingiin.

Päivä 2
Saapuminen Pekingiin. Retki kesäpalatsiin. Tervetulolounas tai -illallinen.

Päivä 3
Retki Taivaallisen rauhan aukiolle, Kiellettyyn kaupunkiin ja Taivaan temppelille. Aamiainen ja lounas.

Päivä 4
Retki Kiinan muurille (Badaling), bussi noin 70 km per suunta. Vierailu Lamatemppelissä. Aamiainen ja lounas.

Päivä 5
Retki Tianjiniin ja vierailu Binhain kirjastossa, bussi noin 125 km. Aamiainen.

Päivä 6
Retki Cuandixiaan, bussi noin 90 km. Aamiainen ja lounas.

Päivä 7
Retki Chengdeen (pohjoiseen Pekingistä), suurnopeusjuna, noin 230. Aamiainen ja lounas.

Päivä 8
Vapaapäivä Pekingissä. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 9
Kotimatka Pekingistä Helsinkiin alkaa. Aamiainen ja lennolla tarjoiltavat ateriat.

Kiina

Asukasluku
1367 milj. Pinta-ala
9 600 000 km² Uskonto
Buddhalaisia, taolaisia ja konfutselaisia (harjoitetaan usein rinnakkain), vähemmistönä kristittyjä ja muslimeja. Valuutta
Juan (CNY) Kieli
Kiina (useita erilaisia murteita), lisäksi monilla vähemmistökansoilla on oma kieli. Aikaero
Talvella Suomen aika +6 t, kesällä +5 t

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Reittilento Helsinki – Peking – Helsinki, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut, matkaohjelman mukaiset kuljetukset, retket, sisäänpääsymaksut.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Lue tärkeää tietoa viisumista ja passista
Passin on oltava voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta matkan päättymisen jälkeen ja siinä oltava kaksi tyhjää sivua. Suomen kansalaisilta vaaditaan viisumi aina kun oleskelu Kiinassa kestää yli 72 tuntia. Viisumi ei sisälly matkan hintaan.

TEMA auttaa ryhmäviisumin hankinnassa (vähintään kaksi matkustajaa), jota varten tarvitsemme värillisen passikopion (passin ensimmäinen sivu). Sen voi syöttää 'Minun matkani' -alle tai lähettää sähköpostitse info@temamatkat.fi. Ryhmäviisumin hinta on 170 EUR ja se veloitetaan matkan loppulaskussa (maksua ei palauteta). 

Voit myös hankkia itse viisumin Kiinan matkallesi seuraavalla kahdella vaihtoehtoisella tavalla:

Kiinan viisumipalvelukeskus (Helsinki, Autotalo Kamppi)

tai

Visumservice, TEMA tekee viisumiasioissa yhteistyötä Viisumipalvelut -nimisen yrityksen kanssa. Visumservice on viisumipalvelujen asiantuntija ja sillä on toimipiste Helsingissä. Voit hankkia Kiinan viisumin ottamalla suoraan yhteyttä Visumserviceen, ohjeet ja hinnat löydät Visumservicen kotisivulta. Visumservice auttaa mielellään myös muiden viisumien hankkimisessa.

Matkustajatiedot: Lisäksi tarvitsemme lento- ja muita paikallisia varauksia varten kaikilta varauksen matkustajilta seuraavat tiedot: koko nimi (kuten passissa), syntymäaika, kansalaisuus sekä passin numero, myöntämispäivä ja viimeinen voimassaolopäivä. Ilmoita tiedot netissä Minun matkani -sivulla viimeistään viisi (5) viikkoa ennen lähtöä. Tiedot voi ilmoittaa myös sähköpostilla osoitteeseen info@temamatkat.fi.

Kiinaan saavuttaessa täytetään maahantulokaavake.  

Valuutta
Kiinan juan (yuan, CNY).

Valuuttaa kannattaa vaihtaa jo kotimaassa ainakin ensimmäisiä matkapäiviä varten. Perillä vaihdat valuuttaa vaivattomimmin hotellien vaihtotoimistoissa. Ota matkakassa euroina (mieluiten 50 euron seteleinä, joiden vaihtaminen on helpointa) tai US-dollareina. Useimmat kansainväliset luottokortit käyvät maksuvälineenä hotelleissa sekä suuremmissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Matkan hintaan sisältyvät ateriat on mainittu matkaohjelmassa, myös ruokajuomat yhteisillä aterioilla sisältyvät rajoitetusti (paikallinen olut, vesi ja virvoitusjuomat). Matkakassaa arvioidessasi muista, että Kiina on ostosparatiisi. Muista jättää tuliaisille tilaa pakatessasi matkalaukkua!

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin 300 CNY / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Kiinassa etäisyydet ovat suuret, niin myös tällä kiertomatkallamme. Sää vaihtelee jonkin verran pohjoisesta Pekingistä etelään Guiliniin. Koko Kiinan säähän vaikuttavat kuitenkin monsuunisateet, mutta tilastollisesti vuositasolla sateisinta on etelämpänä. Voidaan sanoa, että kesä suomalaisen mittapuun mukaan kestää noin huhtikuun puolivälistä lokakuun puoliväliin. Kesällä ilmakosteus on korkea.

Tilastollisesti päivän ylin lämpötila on eri paikkakunnilla heinäkuussa 30 asteen paikkeilla, lokakuussa 18–26 asteen ja maalis–huhtikuussa 18–23 asteen välillä. Päivän alin lämpötila on tilastollisesti Pekingissä heinäkuussa 22 astetta ja loka- ja maalis–huhtikuussa 8 astetta, Guilinissa heinäkuussa 25 astetta ja loka- sekä maalis–huhtikuussa 11–16 asteen välillä ja Shanghaissa heinäkuussa 25 astetta, lokakuussa 15 astetta ja maalis–huhtikuussa 5–11 astetta.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Ilmapiiri paremmissakin hotelleissa on suhteellisen epämuodollinen. Päivällä voi pukeutua vapaasti ja mukavasti. Muista, että olet melkein koko ajan liikkeellä. Mukavat, matalakorkoiset ja kumipohjaiset kengät ovat tärkeät (esim. Kiinan muurilla voi olla liukasta sateella ja sateen jälkeen).

Kesällä kannattaa pakata mukaan kevyitä puuvillavaatteita (hotellien pesulat toimivat hyvin ja nopeasti). Aikaisin keväällä ja syksyllä tarvitaan lämpimiäkin vaatteita, esim. villapuseroa ja takkia. Sateita voi esiintyä, joten sadetakki tai -viitta tai ainakin sateenvarjo ovat paikallaan.

Muuta
Bussit Kiinassa ovat hyvälaatuisia, mutta eivät aina yhtä mukavia kuin kotimaassa. Päiväohjelmaan sisältyvät bussimatkat ja kiertoajelut ovat kuitenkin suhteellisen lyhytkestoisia.

Huomaa, että Facebook ei toimi Kiinassa.

Kiinan sisäisillä lennoilla matkustajalla saa olla käsimatkatavarana vain yksi korkeintaan 5 kg painava laukku, jonka ulkomitat saavat olla enintään 55 x 40 x 20 cm ja ruumaan menevää kirjattavaa matkatavaraa saa useimmilla lennoilla olla 20 kg. Kiinan sisäisillä lennoilla ei saa käsimatkatavaroissa kuljettaa tupakansytyttimiä, magneetteja eikä alkoholia, virvoitusjuomia tai vettä ja ruumaankin menevissä matkalaukuissa vain avaamattomia pulloja! Nestemäisiä lääkkeitä voi kuljettaa käsimatkatavaroissa, mutta ne avataan ja tarkistetaan turvatarkastuksessa. Turvatarkastus on perusteellinen. Turvatarkastuksen jälkeen on mahdollisuus ostaa vettä, virvoitusjuomia ja taxfree-tuotteita. Matkalaukun on hyvä olla kestävää tekoa, sillä se joutuu koville lentojen vähemmän helläkätisessä käsittelyssä.

Lue lisää Kiinasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Vinkit & Artikkelin alta löydät oppaamme Janne Variksen: Kiinan monet kasvot

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Kirjallisuutta:
Mo Yan: Seitsemän elämääni (Otava, 2013).
Jung Chang: Villijoutsenet. Kolmen kiinattaren tarina (Otava, 1993).
Qiu Xiaolong: Punaisen sankarittaren kuolema (2021) ja muita dekkareita.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Viikonloppu- ja kaupunkilomat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.