Dublin ja BelfastThe Giants of Ireland

Viiden päivän kiertomatkallamme Irlannissa ja Pohjois-Irlannissa tutustut kahteen pääkaupunkiin: Dubliniin ja Belfastiin. Dublin tulee tutuksi musiikin, tanssin ja Guinnessin historian kautta. Belfastissa perehdymme hienoon Titanic-museoon ja ihmettelemme Giant's Causewayn maailmanperintökohteen uskomattomia kivimuodostelmia. Käymme myös saaren ja koko maailman vanhimmassa whiskey-tislaamossa Bushmillsissa.


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Järjestämme lennot haluamaltasi lähtöpaikkakunnalta.


Tärkeää tietoa

Maat: Irlanti, Pohjois-Irlanti, Iso-Britannia

Matkatyyppi: Kaupunkiloma - Kiertomatka

Matkan pituus: 5 päivää

Ryhmän koko: 20-24 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Irlantilainen ilta Dublinissa
 • Tutustuminen Guinness Storehouseen ja lounas The Churchissä
 • Titanic Belfast Museum
 • Bushmillsin Old Distillery
 • Giant's Causewayn maailmanperintökohde

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Dublin (Finnair), majoitus jaetussa kahden hengen hotellihuoneessa, TEMAn opaspalvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta, huom. varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Valuutta
Irlanti: Euro
Iso-Britannia: punta (GBP)

Voit vaihtaa euroja paikan päällä puntiin ja tavallisimmat pankki- ja luottokortit käyvät myös yleisesti sekä maksuvälineenä että käteisnostoihin pankkiautomaateissa, mutta ainakin pieni alkukassa puntia on ajan säästämiseksi hyvä vaihtaa jo ennen matkaa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomaraha
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin EUR 15 / henkilö juomarahoja varten. TEMA-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Irlannin sää on vaihteleva ja äkilliset sadekuurot ovat tavallisia. Sadevarusteet on hyvä pakata mukaan. Päivän ylin lämpötila on kesällä 20 asteen ja alin 10 asteen paikkeilla. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa netistä (esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather) ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.

Illallisille on tapana pukeutua vähän paremmin.

Muuta
Lisätietoja Finnairin lennosta www.temamatkat.fi/hyva-tietaa/lentomatka/finnair/

Lue lisää Irlannista ja Isosta-Britanniasta!
Mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Kannattaa tutustua myös Irlannin matkailutoimiston nettisivuihin >> sekä Pohjois-Irlantiin Visit Britain -nettisivuilla>>.

Lue myös:
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Kirjallisuutta:
Jos haluat ennen matkaa tutustua Irlantiin kirjallisuuden välityksellä, suosittelemme mm. seuraavia kirjoja:

Frank McCourt: Seitsemännen portaan enkeli.
Koskettava, Pulitzer-palkittu omaelämäkertaromaani kirjailijan lapsuudesta Irlannissa.

James Joyce: Odysseus
Yksi maailmankirjallisuuden klassikoista ja monien mielestä 1900-luvun merkittävin kaunokirjallinen teos.

Nora Roberts: Tears of The Moon
Tears of the Moon on Nora Robertsin kiehtovan Irlanti-trilogian toinen osa. Trilogia kertoo Gallagherin suvusta myyttien, mystiikan ja musiikin Irlannissa. Myös trilogian ensimmäinen osa Jewels of the Sun on suositeltavaa luettavaa. Irlanti-trilogiaa ei ole käännetty suomen kielelle.

Hotellitiedot

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Lennot & majoitus
 • Palvelumaksut
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Maistiaisia
 • Tema-oppaan palvelut
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kaupunkilomat

 
XClose