Uutuus

Dublin ja BelfastThe Giants of Ireland

Viiden päivän kiertomatkallamme Pohjois-Irlannissa ja Irlannissa tutustut kahteen pääkaupunkiin: Belfastiin ja Dubliniin. Belfastissa perehdymme arvostettuun Titanic-museoon ja ihmettelemme Giant's Causewayn maailmanperintökohteen uskomattomia kivimuodostelmia. Käymme myös saaren ja koko maailman vanhimmassa Whiskey-tislaamossa Bushmillsissa, pubikierrosta unohtamatta. Dublin tulee tutuksi musiikin, tanssin ja Guinnessin historian kautta. 


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä.

Järjestämme lennot haluamaltasi lähtöpaikkakunnalta.


Tärkeää tietoa

Maat: Irlanti, Pohjois-Irlanti, Iso-Britannia

Matkatyyppi: Kaupunkiloma - Kiertomatka

Matkan pituus: 5 päivää

Ryhmän koko: 15-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Gin-kurssi Pearse Lyonsin tislaamossa Dublinissa
 • Tutustuminen Guinness Storehouseen ja lounas The Churchissä
 • Titanic Belfast Museum
 • Bushmillsin Old Distillery
 • Giant's Causewayn maailmanperintökohde

Päiväohjelma
2024

Päivä 1 – Matka alkaa – Dublin – Belfast ja Titanic Museo
Saavuttuamme Dubliniin tapaamme Tema-oppaan ja aloitamme bussimatkan kohti Pohjois-Irlantia ja sen pääkaupunkia Belfastia.

Matka taittuu osittain rannikkoa seuraten ja ajamme myös ohi Mourne-vuoriston, joka tarjoaa upeita näkymiä. Perillä Belfastissa teemme kaupunkikiertoajelun ja kuulemme samalla kaupungin levottomasta historiasta. Kauniit viktoriaaniset rakennukset ja Harland & Wolffin telakka, jossa Titanic rakennettiin, kertovat rauhallisemmasta aikakaudesta ennen IRA:ta.

Pidettyämme yhteisessä ohjelmassa pienen tauon, jonka aikana ehdit lounastaa ja tehdä vaikkapa pienen kävelyretken, kokoonnumme uudelleen. Yhteinen iltapäivämme on omistettu Titanic-museolle ja sen suurenmoiselle Titanic-näyttelylle. Museo avattiin sata vuotta traagisen ja historiallisen onnettomuuden jälkeen vuonna 2012.

Illalla kokoonnumme yhteiselle Illalliselle. Illallisen jälkeen teemme vielä päivän päätteeksi pubikierroksen tutustuaksemme joihinkin Belfastin suurenmoisimmista pubeista (huomaa, että juomat pubikierroksella eivät sisälly matkan hintaan, vaan päätät itse mitä ehkä haluat juoda).

Päivä 2 – Bushmills ja Giant's Causeway
Aamulla lähdemme Antrimrannikon kauniin kumpuileviin maisemiin kohti viehättävää Bushmillsin kylää.

Perillä meitä odottaa vaikuttava luontokohde. Näemme Giant's Causewayn kuusikulmaisine basalttipylväineen. Ne ovat syntyneet yli 60 miljoonaa vuotta sitten maanalaisessa tulivuorenpurkauksessa ja ne ovat synnyttäneet monta legendaa.

Päivän aikana tutustumme myös Elämän Veteen ja sen valmistamiseen. Täällä Irlannin saaren pohjoiskärjessä on Bushmills Old Distillery, joka on maailman vanhin whiskey-valmistuksen lisenssin omaava tislaamo. Paikallinen talonpoika Sir Thomas Philips sai jo vuonna 1608 luvan viinanpolttoon, mutta joidenkin mielestä täällä harjoitettiin tislausta jo vuonna 1276.

Paluumatkalla Belfastiin voit itsekin helposti kehitellä tarinoita, kun ohitamme Dunluce Castlen, joka sijaitsee dramaattisella paikalla kallioilla meren rannalla.
Ilta on varattu omille aktiviteeteille Belfastissa.

Päivä 3 – Kaupunkikierros Dublinissa ja Irlantilainen ilta
Nyt on aika jättää Pohjois-Irlanti ja Belfast – otamme kurssin kohti Irlannin Tasavaltaa ja sen värikästä Kaupunkia Dublinia, jonka ovat aikoinaan perustaneet viikingit. Saavuttuamme Dubliniin teemme heti alkuun kaupunkikiertoajelun, joka vie meidät ohi Dublinin tunnetuimpien maamerkkien, upeiden rakennusten, suurten puistojen ja Liffey-joen ylittävien siltojen. Tämän jälkeen ajelemme hotellillemme.

Illalla suuntaamme vielä läheisille kukkuloille nauttimaan tervetuloillallisen kuunnellen samalla iloista irlantilaista musiikkia ja katsellen perinteisiä irlantilaisia tansseja.

Päivä 4 – Guinness Storehouse, The Church ja Gin-kurssi
Tänään tutustumme ikoniseen Guinness Storehouseen. Arthur Guinness perusti tämän panimon, jonka maailmankuulu olut ja tavaramerkki leimaavat Dublinin kaupunkikuvaa. Kuulemme panimon historiasta ja saamme tietysti myös maistaa sen olutta.

Vierailun jälkeen nautimme lounaan The Church Barissa. Ravintola oli alun perin pieni kappeli, jossa Arthur Guinness vihittiin.

Iltapäivällä emme ainoastaan maistele, vaan myös valmistamme giniä! Pearse Lyons -tislaamo järjestää meille kurssin, jolla jokainen oppii valmistamaan omanlaistansa giniä. Mitä mausteita sinä käyttäisit oman ginin valmistamiseen? Tätäkin osaa matkasta muistelet vielä pitkään matkan jälkeenkin.

Myöhemmin iltapäivällä ja illalla sinulla on omaa aikaa tutkia Dublinia. Dublinin kulttuuritarjonta on runsasta ja kaupungissa on useita hienoja museoita ja paljon viihtyisiä ravintoloita.

Päivä 5 - Kotimatka
Näiden muutaman mielenkiintoisen ja intensiivisen päivän jälkeen on tullut aika lähteä paluumatkalle. Kiitos tästä kerrasta ja lämpimästi tervetuloa uudelleen TEMAn jännittävään maailmaan.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Dublin
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 4 aamiaista
• 1 lounas
• 2 illallista, Gin-kurssi ja whiskyn maistajaiset
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Reittilento Helsinki – Dublin. Bussikuljetus Belfastiin, 180 km. Kaupunkikiertoajelu, vierailu Titanic-museossa ja pubikierros Belfastissa. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Belfastissa.

Päivä 2
Kokopäiväretki Giant's Causewaylle ja Bushmillsin Whiskey-tislaamoon, bussimatka noin 230 km. Aamiainen.

Päivä 3
Belfast – Dublin, bussimatka noin 180 km. Kaupunkikiertoajelu. Illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Belfastissa.

Päivä 4
Tutustuminen Guinness Storehouseen. Vierailu Pearse Lyonsin tislaamolla ja ginin valmistuskurssi. Aamiainen ja lounas.

Päivä 5
Kuljetus lentoasemalle, noin 15 km. Reittilento Dublin – Helsinki. Aamiainen.

Irlanti

Asukasluku: 4,1 milj.

Pinta-ala: 70 273 km²

Kieli: Iiri, englanti

Valuutta: Euro

Uskonto: Katolilaisia 92 %, protestantteja 3 %, pieninä vähemmistöinä muslimeja, buddhalaisia ja juutalaisia

Aikaero: Suomen aika -2 t.

Pohjois-Irlanti

Asukasluku 
n. 1,8 milj.
Pinta-ala 

13 576 km²
Kieli 
Englanti ja iiri
ValuuttaEnglannin punta (GBP)
Uskonto 
Protestantteja n. 53 %, katolisia n, 44 %, muita n. 3 %
Aika-ero 
Suomen aika -2 t. 

Iso-Britannia

Asukasluku 65,6 milj.
Pinta-ala 130 395 km²
Uskonto
72 % kristittyjä, 3 % muslimeja, 1 % hinduja, 0,5 % juutalaisia ja muita vähemmistöjä. Noin 15 % briteistä ei tunnusta mitään uskontoa.
Valuutta
 Punta (£, GBP)
Kieli
Englanti
Aikaero
Suomen aika -2 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Dublin, majoitus jaetussa kahden hengen hotellihuoneessa, TEMAn opaspalvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Valuutta
Irlanti: Euro
Iso-Britannia: punta (GBP)

Voit vaihtaa euroja paikan päällä puntiin ja tavallisimmat pankki- ja luottokortit käyvät myös yleisesti sekä maksuvälineenä että käteisnostoihin pankkiautomaateissa, mutta ainakin pieni alkukassa puntia on ajan säästämiseksi hyvä vaihtaa jo ennen matkaa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomaraha
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin EUR 15 / henkilö juomarahoja varten. TEMA-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Irlannin sää on vaihteleva ja äkilliset sadekuurot ovat tavallisia. Sadevarusteet on hyvä pakata mukaan. Päivän ylin lämpötila on kesällä 20 asteen ja alin 10 asteen paikkeilla. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa netistä (esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather) ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.

Illallisille on tapana pukeutua vähän paremmin.

Lue lisää Irlannista ja Isosta-Britanniasta!
Mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Kannattaa tutustua myös Irlannin matkailutoimiston nettisivuihin >> sekä Pohjois-Irlantiin Visit Britain -nettisivuilla>>.

Lue myös:
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Kirjallisuutta:
Jos haluat ennen matkaa tutustua Irlantiin kirjallisuuden välityksellä, suosittelemme mm. seuraavia kirjoja:

Frank McCourt: Seitsemännen portaan enkeli.
Koskettava, Pulitzer-palkittu omaelämäkertaromaani kirjailijan lapsuudesta Irlannissa.

James Joyce: Odysseus
Yksi maailmankirjallisuuden klassikoista ja monien mielestä 1900-luvun merkittävin kaunokirjallinen teos.

Nora Roberts: Tears of The Moon
Tears of the Moon on Nora Robertsin kiehtovan Irlanti-trilogian toinen osa. Trilogia kertoo Gallagherin suvusta myyttien, mystiikan ja musiikin Irlannissa. Myös trilogian ensimmäinen osa Jewels of the Sun on suositeltavaa luettavaa. Irlanti-trilogiaa ei ole käännetty suomen kielelle.

Hotelli/majoitus

Huomioitavaa

Tavallisesta hotellilistasta (yllä) saattaa esiintyä poikkeamia, ja pidätämme oikeuden muutoksiin ja yritämme sitten löytää tasoltaan ja sijainniltaan vastaavaa majoitusta

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Viikonloppu- kaupunkilomat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.