Kiinan parhaat palatShanghai ja Peking

Viikon aikana ehdit nähdä joitain Kiinan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Pekingistä käymme Kiinan muurilla, ja näemme Kielletyn kaupungin ja Taivaallisen rauhan aukion. Shanghaista Pekingiin matkaamme luotijunalla ja kummassakin kaupungissa sinulla on yhteisen ohjelman lisäksi myös omaa aikaa vaikkapa ostoksilla käyntiin. 


Huom! Kiinan suurlähetystö on muuttanut viisumin hakemuskäytäntöään. Lue lisää tämän matkan Hyvä tietää -osiosta!


Lue TEMA-opas Jannen mielenkiintoinen matka-artikkeli Kiinan kiertomatkasta klikkaamalla tätä linkkiä.


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Kiina

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 9 päivää

Ryhmän koko: 20-28 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Kiinan muuri
 • Kielletty kaupunki
 • Pekingin-ankka -päivällinen
 • Shoppailu
 • Akrobaattinäytös Shanghaissa

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Reittilennot, meno Helsinki – Shanghai ja paluu Peking – Helsinki, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).

Lue tärkeää tietoa viisumista ja passista
Kiinan suurlähetystö on muuttanut viisumin hakemuskäytöntöään. Luethan tarkasti seuraavan, jotta viisumin saanti sujuu mahdollisimman mutkattomasti!

Suomen kansalaisilta vaaditaan viisumi aina kun oleskelu Kiinassa kestää yli 72 tuntia. Viisumi ei sisälly matkan hintaan. TEMA-matkat suosittelee ryhmäviisumia Kiinan kiertomatkalle. Me autamme ryhmäviisumin hankinnassa, teemme yhteistyötä paikallisen edustajamme kanssa Kiinassa. Ryhmäviisumia varten pyydämme Teitä ystävällisesti toimittamaan seuraavat asiakirjat ja tiedot alla mainittuun sähköpostiosoitteeseen tai vaihtoehtoisesti tallenna "minun matkani" -alle viimeistään kuusi viikkoa ennen matkanne alkamispäivää:

- värikopio passista

- ammatti

- työnantaja

- passi- tai ID-kuva sähköisessä muodossa

Sähköpostiosoite: info@temamatkat.fi 

Ryhmäviisumin hinta on EUR 165 per hlö.

TEMA tekee viisumiasioissa yhteistyötä Visumservice – Viisumipalvelut -nimisen yrityksen kanssa. Visumservice on viisumipalvelujen asiantuntija ja sillä on toimipiste Helsingissä. Voit hankkia Kiinan viisumin ottamalla suoraan yhteyttä Visumserviceen, ohjeet ja hinnat löydät Visumservicen kotisivulta. Visumservice auttaa mielellään myös muiden viisumien hankkimisessa.

Voit myös hankkia itse viisumin Kiinan matkallesi, lisätietoja löydät klikkaamalla seuraavaa linkkiä:

http://www.chinaembassy-fi.org/eng/lsfw/chinesevisa/t1486813.htm.

Huomaa että tarvitsemme myös passitiedot sekä passikopion lentoyhtiötä sekä hotelleja varten viimeistään 40 päivää ennen lähtöä. Nämä tiedot voit syöttää 'Minun matkani' -alle tai lähettää sähköpostitse passport@temaresor.se. 

Varaa viisumin hakemiseen riittävän paljon aikaa ja muista tarkistaa passisi voimassaoloaika. Passin on oltava voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Lisätietoja Kiinan viisumiin liittyvistä yksityiskohdista löydät myös www.temamatkat.fi, Hyvä tietää/passi ja viisumi -osiosta.

Valuutta
Kiinan juan (yuan, CNY).

Valuuttaa kannattaa vaihtaa jo kotimaassa, ainakin ensimmäisiä matkapäiviä varten. Perillä vaihdat valuuttaa vaivattomimmin hotellien vaihtotoimistoissa. Ota matkakassa euroina (mieluiten 50 euron seteleinä) tai US-dollareina. Useimmat kansainväliset luottokortit käyvät maksuvälineenä hotelleissa sekä suuremmissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Matkan hintaan sisältyvät ateriat on mainittu matkaohjelmassa, myös ruokajuomat yhteisillä aterioilla sisältyvät rajoitetusti (paikallinen olut, vesi ja virvoitusjuomat). Matkakassaa arvioidessasi muista, että Kiina on ostosparatiisi. Muista jättää tuliaisille tilaa pakatessasi matkalaukkua!

Lisämaksulliset retket maksetaan euroilla, dollareilla tai juaneilla.

Juomaraha

Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että otat juomarahoja varten mukaan noin 240 CNY/hlö. Tema-opas kerää matkan alussa juomarahat yhteiseen kassaan ja huolehtii juomarahojen antamisesta matkan aikana. 

Ilmasto ja vaatetus

Matkan ajankohta vaikuttaa luonnollisesti siihen, mitä kannattaa pakata mukaan. Voidaan sanoa, että kesä suomalaisen mittapuun mukaan kestää suurinpiirtein huhtikuun puolivälistä lokakuun puoliväliin. Lähes koko Kiinan ilmastoon vaikuttavat monsuunituulet ja ilmankosteus on kesällä korkea. Talvella voivat päivät olla kylmiä. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Ilmapiiri paremmissakin hotelleissa on suhteellisen epämuodollinen. Päivällä voi pukeutua vapaamuotoisesti ja mukavasti. Muista, että olet melkein koko ajan liikkeellä. Hyvät matalakorkoiset ja kumipohjaiset kengät ovat tärkeät (esim. Kiinan muurilla voi olla liukasta sateella ja sateen jälkeen). Kesällä kannattaa pakata mukaan kevyitä puuvillavaatteita (hotellien pesulat toimivat hyvin ja nopeasti). Talvella, aikaisin keväällä ja syksyllä tarvitaan lämpimiäkin vaatteita, esim. villapuseroa ja takkia. Sateita voi esiintyä, joten sadetakki tai -viitta tai ainakin sateenvarjo ovat paikallaan.

Katso että sinulla on hyvä matkalaukku, koska laukut joutuvat usein kovan kohtelun kohteeksi. Ota myös mukaasi ylimääräinen laukku johon voit laittaa tuliaiset ja muut ostokset. 

Muuta

Bussit Kiinassa on hyvälaatuisia, mutta ne eivät mukavuudeltaan vastaa suomalaista tasoa. Päiväohjelmaan sisältyvät bussimatkat ja kiertoajelut ovat kuitenkin suhteellisen lyhytkestoisia.

Huomaa, että Facebook ei toimi Kiinassa.

Lue lisää Kiinasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Vinkit & Artikkelin alta löydät oppaamme Janne Variksen: Kiinan monet kasvot

Lue myös 

Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Kirjallisuutta
Mo Yan: Seitsemän elämääni (Otava, 2013)
Jung Chang: Villijoutsenet. Kolmen kiinattaren tarina (Otava, 1993)
Qiu Xiaolong: Punaisen sankarittaren kuolema ja muita dekkareita

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.