Marokon kuninkaalliset kaupungit

Lähde mukaan Marokkoon ja sen värikkäisiin kaupunkeihin Marrakechiin, Fesiin, Rabatiin ja Essaouiraan. Matkamme vie sinut paikkoihin, jotka ovat kuin Tuhannen ja yhden yön saduista.

Matkamme alkaa Marrakechin vilkkailta vanhan medinan kujilta, jotka ovat täynnä itämaista tunnelmaa ja tuoksua. Näemme Marokon vanhat kuninkaalliset kaupungit Meknesin ja Rabatin. Volubiliksen rauniokaupungissa tutkimme hyvin säilyneitä rakennuksia roomalaisten ajalta ja Fesin vanhoissa basaarikortteleissa siirrymme keskiajalle. Tutustumme myös Essaouiraan, joka oli 1960- ja -70-luvuilla monien kuuluisuuksien suosiossa, ja sen vanhaan merirosvolinnoitukseen.


Huom. Paluulento Helsingissä yhdeksännen matkapäivän puolella.

Tärkeää tietoa

Maat: Marokko

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 20-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Djema el-Fna, sadunkertojien tori Marrakechissa
 • Illallinen Rick's Caféssa Casablancassa
 • Roomalainen Volubiliksen kaupunki
 • Fesin basaarikorttelit
 • Kävelyretki Essaouiran kaupunginmuurilla

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Edestakainen reittilento Helsinki – Marrakech (Lufthansa, koneenvaihto Frankfurtissa), majoitus jaetussa kahden hengen hotellihuoneessa, TEMAn opaspalvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivujen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Huom! Muista tarkistaa ajoissa passisi voimassaoloaika, lisätietoja Hyvä tietää, Passi ja viisumi.

Valuutta

Marokon dirhami (MAD).

Valuuttaa voi vaihtaa vain Marokossa.

Ota ainakin osa matkakassasta mukaan euroissa vaihdettavaksi matkan aikana. Tavallisimmat luottokortit hyväksytään maksuvälineenä suuremmissa kaupoissa ja ravintoloissa, ja käteisen nostaminen kortilla automaateistakin onnistuu.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessasi ota huomioon muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja muut virvokkeet sekä matkamuistot.

Juomaraha

Tämän matkan hintaan sisältyvät tietyt yhteiset, kohtuulliset juomarahat hotellien laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Paikallisoppaiden ja kuljettajien juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Jos haluat jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. TEMA-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus

Marokon eri osissa ilmasto vaihtelee jonkin verran, mutta kesät ovat lämpimiä ja talvet melko kylmiä. Päivän ylin lämpötila on tilastojen mukaan loka–marraskuussa ja maaliskuussa 22–25 ja päivän alin 8–15 astetta.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähiaikojen sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Kiertomatkalle, jonka aikana tehdään retkiä ja ollaan liikkeellä pitkiäkin päiviä, kannattaa valita mukaan mukavia vaatteita. Lämmin pusero, takki tai jakku on tarpeen oleskeltaessa korkeammalla ja maan sisäosien viileitä iltoja ja aamuja varten. Sadekuurojakin voi esiintyä, joten ota mukaan myös kevyt sadetakki, -viitta ja/tai sateenvarjo. Mukavat, matalakorkoiset ja kumipohjaiset kengät on hyvä ottaa mukaan kävelyretkiä varten.

Huom!

Saapuminen Marokkoon, Marrakechin lentoasemalle: 

Ennen kuin menet jonottamaan passintarkastukseen, hae maahantulokortti ja täytä se valmiiksi odotellessasi vuoroasi. Maahantulokorttiin täytetään seuraavat tiedot:

- Saapumispäivä ja sen lennon numero, jolla saavuit Marrakechiin
- Sukunimi (myös omaa sukua, jos olet avioliittoon mennessäsi vaihtanut sukunimeä) ja etunimi
- Syntymäaika ja -paikka, kansallisuus, asuinmaa
- Ammatti, passin numero ja päivä, jolloin passi on myönnetty
- Matkakohde ja osoite Marokossa (kiertomatkan ensimmäisen hotellin nimi)
- Matkan luonne (rasti kohtaan: turism).

TEMAn paikallisen edustajan löydät passintarkastuksen jälkeen vasemmalta tulohallista.

Muuta

Huomaa, että muutamana päivänä on ohjelmassa pidempiä bussimatkoja (290–450 km). Pisimpään matkaan Marrakechista Meknesiin kuluu aikaa taukoineen n. 8 t.

Lue lisää Marokosta!

Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös:
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotellitiedot

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Lennot & majoitus
 • Palvelumaksut
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Maistiaisia
 • Tema-oppaan palvelut
 • Katso päiväohjelma
 
XClose