Uutuus

Tokio +Hakone, Kamakura, Nikko ja Yokohama

Tokio on kaupunkien kaupunki, jossa voit nähdä ja kokea enemmän kuin missään muussa pääkaupungissa. Kaikki tuntuu olevan suurta, mutta samalla pientä, samoin kuin perinteistä ja huippunykyaikaista samanaikaisesti. Tutustumme Asakusaan, jonne Edo syntyi Sumida-joen varrelle, kuuluisaan Shibuyan risteykseen ja Akihabaran futuristiseen kaupunginosaan. Vierailemme Shogunin pääkaupungissa Kamakurassa ja maailman suurimmaksi esikaupungiksi kutsutussa Yokohamassa. Nikkossa näemme vaikuttavan pyhäkön, jossa sijaitsee myös Tokugawa-sogunin maosoleumi. Hakonesta katselemme Japanin pyhää vuorta, Fujia. Tervetuloa kokemaan kanssamme Tokion pulssi!

Tärkeää tietoa

Maat: Japani

Matkatyyppi: Kaupunkiloma - Kiertomatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

  • Tokion syke
  • Hakone ja Fuji-vuori
  • Shogunin Kamakura
  • Yokohama – maailman suurin esikaupunkialue
  • Nikkō – Japanin ylellisimmin koristeltu pyhäkkö

Päiväohjelma
2024

Päivä 1 – Matka kohti Japania alkaa
Lentomatka Helsingistä värikkääseen Tokioon, yhteen maailman tiheimmin asutuista pääkaupungeista alkaa.

Päivä 2 – Saapuminen Tokioon
Tervetuloa Nipponiin - "Auringon valtakuntaan".

Lento saapuu Naritan lentoasemalle, jossa Tema-opas toivottaa tervetulleeksi Tokioon, Itäiseen pääkaupunkiin. Siirrymme bussilla kaupungin keskustaan, jossa teemme yhteisen kaupunkikierroksen, jonka aikana saamme ensikosketuksen tähän ainutlaatuiseen kaupunkiin.

Kierroksemme aikana näemme kunnianarvoisen Meijin pyhäkön, jossa miljoonat japanilaiset käyvät toivottamassa Uuden Vuoden tervetulleeksi tai paremmin sanottuna toivomassa onnellista Uutta Vuotta. Pyhäkkö on myös erittäin suosittu paikka kauniille shintolaisille hääseremonioille. Nimensä mukaisesti Pyhäkkö on pyhitetty Keisari Meijille, jolla oli keskeinen rooli Japanin 1800-luvun lopun Meiji-restauraatiossa, jossa keisarihuone palautettiin jälleen valtaan ja Japanin restaurointi ja nykyaikaistaminen alkoi. Alue on myös kaivattu vihreä keidas Tokion urbaanissa viidakossa.

Kaupunkikierroksen aikana ajelemme kuuluisan Omotesandon läpi, joka tunnetaan Tokion omana Champs-Élyséenä. Takeshita-dorin poikkikatu on tunnettu sen oudon trendikkäästä nuorisomuodista, joka on täydellinen vastakohta Omotesandon Prada- ja Louis Vuitton -liikkeille. Täällä jos missä ”Big in Japan” tuntuu enemmän kuin todelliselta.

Shibuyan kuuluisa "Scramble Crossing" -risteys on todella näkemisen arvoinen paikka Tokiossa. Täällä voi seurata järjestäytynyttä kaaosta joka kerta, kun liikennevalot muuttuvat vihreiksi jalankulkijoille. Alueelta löytyy myös liikuttava patsas Hachikō-koirasta. Isäntänsä menehtymisen jälkeen koira odotti häntä uskollisesti 10 vuotta rautatieasemalla, joka oli heidän yhteinen tapaamispaikkansa.

Ennen hotellillemme saapumista, jonne majoitumme koko matkan ajaksi, ehdimme nauttia vielä yhteisen tervetulolounaan.

Päivä 3 – Puolipäiväretki Akihabaraan ja Asakusaan
Tänään Tokio näyttää meille sen erilaiset kasvot. Päivän kulkuvälineinämme ovat paikallisjuna ja metro. Ensin tutustumme Akihabaran ”elektroniikkakaupunkiin”, jota voidaan kutsua myös ”nörttien henkiseksi kodiksi”. Toisen maailmansodan jälkeen alue tunnettiin Tokion ”mustan pörssin” kaupan keskuksensa. Tänä päivänä alue on todellinen todellinen paratiisi niin elektroniikan, mangan kuin animenkin ystäville.

Akihabarasta matkamme jatkuu ehdottomasti yhteen Tokion kiehtovimmista alueista Asakusaan, joka sijaitsee Sumida-joen rannalla. Juuri tänne syntyi Vanha Edo 1600-luvulla, Tokiotahan kutsuttiin Edoksi aina vuoteen 1868 saakka.

Tutuiksi tulevat jännittävä Nakamise-dorin markkinakatu ja kaupungin vanhin temppeli, Sensō-jin buddhalainen temppeli. Temppelialueelta löytyy vaikuttava Kaminarimon eli Ukosen portti, joka on yksi Tokion ikonisimmista maamerkeistä. Temppelialueella on helppo kokea japanilaisen kulttuurin ja hengellisyyden ainutlaatuinen yhdistelmä.

Turistikortteleita lukuun ottamatta Asakusa on nykyään melko unelias kaupunginosa, jossa elämänrytmi on huomattavasti hitaampi kuin muualla Tokiossa. Vanhassa Edossa Asakusa oli kuitenkin paikka, jossa hierarkkisen japanilaisen yhteiskunnan eri luokat saattoivat tavata tasa-arvoisesti. Kauppiaat ja samurait vierailivat samoilla kaduilla, alue oli tunnettu yöelämästään, geikoistaan ja bordelleistaan. Asakusa on onnistunut säilyttämään sen ainutlaatuisen tunnelmansa ja historiallisen arkkitehtuurinsa.

Päivä 4 – Kamakura ja Yokohama
Tämän päivän retki vie meidät historialliseen Kamakuraan. Kamakura oli Japanin hallinnollinen pääkaupunki vuosina 1191-1333. 1200-luvulla Japanin soturiklaanit taistelivat vallasta. Kun Minamoto-klaani kukisti tärkeimmän kilpailijansa, Taira-klaanin, kuuluisassa meritaistelussa Honshun ja Kyushun saarten välisellä sisämerellä, Kioton keisari oli käytännössä menettänyt valtansa. Nyt hänen oli laillistettava Minamoto maan ensimmäiseksi Shoguniksi vuonna 1185. Shogunaatti kesti aina vuoteen 1867 asti. Keisarin virka jatkui kuitenkin keinona laillistaa Shogunin valta. Lisää tästä yhdestä Japanin mielenkiintoisimmista ajanjaksoista kuulemme Tema-oppaalta päivän aikana.

Kamakurassa vierailemme suuren Buddhan, Daibutsun, luona, joka näyttää hieman tyytymättömältä. Vaikeina aikoina luodut Buddhat eivät hymyile yhtä paljon kuin taas rauhan aikana luodut. Tämän 13,35 metriä korkean pronssisen Buddhan on tarkoitus edustaa Amidabutsua, Buddhaa, joka ottaa vastaan "sieluja" läntisessä paratiisissa ja auttaa heitä pääsemään Nirvanaan. Japanissa on useita erilaisia buddhalaisia liikkeitä ja tätä liikettä kutsutaan Puhtaaksi maaksi.

Mitä useammin Amidan nimeä lausutaan, sitä suuremmat ovat mahdollisuudet päästä "Puhtaaseen maahan", paratiisiin, jossa meidän ihmisten on helpompi saavuttaa Nirvana. Temppelin Suurta Buddhaa suojasi aikaisemmin puinen rakennus, jonka tsunami kuitenkin tuhosi vuonna 1496. Kamakurassa vierailemme myös Houtokuji-temppelissä, Zen-buddhalaisuutta edustavassa temppelissä, joka tunnetaan upeasta bambupuutarhastaan, jossa on noin 2000 kasvia.

Matkamme jatkuu edelleen Yokohaman miljoonakaupunkiin, jota pidetään Tokion esikaupunkina. Yokohama on tunnettu satamakaupunki, jossa voi aistia kansainvälisen tunnelman. Se oli yksi Japanin ensimmäisistä kaupungeista, joka aloitti kaupankäynnin länsimaiden kanssa vuonna 1859.

Sataman perustamisen myötä kaupunkiin saapui myös kiinalaisia maahanmuuttajia, ja tänä päivänäkin Yokohamassa on Japanin suurin China Town. Ehdimme tutustua myös silkkikauppiaan vuonna 1906 perustamaan Sankeien-puutarhaan. Puutarhassa on useita Japanille kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia. Päivän aikana nautimme myös yhteisen lounaan.

Päivä 5 – Hakone
Aamiaisen jälkeen ajelemme kohti Hakonea, joka sijaitsee noin 700 metrin korkeudessa merenpinnasta. Se on yksi Japanin 27 luonnonsuojelualueesta. Täällä sijaitsee luonnonkaunis Ashi-järvi, joka on muodostunut tulivuoren purkauksen johdosta syntyneen kraatterin paikalle. Täältä meillä on mahdollisuus ihailla Japanin pyhää vuorta, Fujia, joka ulottuu aina 3776 metrin korkeuteen. Vierailemme myös rikin tuoksuisessa Owakudanin laaksossa ja nautimme upeista panoraamanäkymistä Hakonen köysiradalta käsin, sään niin salliessa.

Päivä 6 – Nikko ja Toshugo-pyhäkkö
Tänään on vuorossa päiväretki Nikkoon ja Tokugawa-sogunaatin mausoleumiin Toshugoon, joka sijaitsee 450 vuotta vanhassa setrimetsässä. 16 000 lähes taianomaista puuta istutettiin ikään kuin Toshugon ”kehystämiseksi”.

Tämä pyhäkkö, joka sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä, löytyy myös Unescon maailmanperintöluettelosta. Sen ainutlaatuisessa koristelussa, joka poikkeaa perinteisestä japanilaisesta tyylistä, on käytetty lähes räiskyvää kullan väriä. Kaksi vuotta kestäneeseen rakentamiseen osallistui peräti 15 000 Japanin taitavinta käsityöläistä. Juuri täältä löytyy maailmankuulu friisi apinoista, jotka eivät näe, kuule tai välitä pahaa. Yomeimonissa - Auringon portissa, yksikään millimetri ei ole jäänyt koristelematta.

Ylellisyys ja vanha metsä luovat yhdessä jännittävän kontrastin, joka on aistittava paikan päällä.

Nikkossa ehdimme ihastella myös 20 000 vuotta sitten muodostunutta Chuzenji-järveä ja nauttia yhteisen lounaan.

Päivä 7 – Vapaapäivä Tokiossa tai retki Kiotoon
Tänään voit lähteä mukaan lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle Kioton keisarilliseen kaupunkiin tai vaihtoehtoisesti tehdä omia tutkimusretkiä Tokiossa. Retken voit varata matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään kuukausi ennen lähtöpäivää ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Retken hinta on 525 EUR.

Kiotossa vaikutti 1100-luvulla hovi, joka oli kaukana Samurai-kulttuurista, johon me usein yhdistämme Japanin. Kun Kiotoa rakennettiin, toimi esikuvana Chang-Anin kaupunki Kiinassa. Vaikka Shogun hallitsi Kamakurasta käsin, keisarit pysyivät vallassa Kiotossa vuoteen 1868 asti.

Kioto on Japanin muodin mekka ja se tunnetaankin myös Pariisin ystävyyskaupunkina. Kaupungista löytyy noin 2000 vaikuttavaa temppeliä ja pyhäkköä. Kiotoon matkataan Nozomi Shinkansen T/R -junalla ja matka kestää hieman yli kaksi tuntia.

Kiotossa vieraillaan maalauksellisessa Fushimi Inarin pyhäkössä ja Sanjusangendon temppelissä. Fushimi Inarin pyhäkkö on yksi Japanin tunnetuimmista ja arvostetuimmista pyhäköistä ja se on omistettu Inari-kettuhengelle. Pyhäkön 10 000 torii-porttia esiintyvät myös Geishan muistelmat -elokuvassa. Sanjusangendon temppelistä löytyy kokonaista 1001 Buddhan patsasta. Retkemme aikana ehdimme vierailla vielä kukkulalla sijaitsevassa Kiomizudera-temppelissä, josta on upeat näkymät Kiotoon. Retki on varattava etukäteen viimeistään yksi kuukausi ennen lähtöpäivää. Retken hinta on 45 EUR ja sen voi varata ottamalla yhteyttä Temamatkojen asiakaspalveluun.

Mikäli päätät jäädä Tokioon täksi päiväksi, on sinulla uskomattoman paljon vaihtoehtoja, minne mennä ja mitä tehdä.

Mukava tapa katsella kaupunkia, on ”nousta” johonkin Tokion monista observatorioista. Shinjukussa sijaitsevasta kaupungintalosta näet kirkkaalla säällä jopa Fuji-vuoren. Kaupungintalon observatorioon ei ole sisäänpääsymaksua.

Vuonna 1958 rakennettu 333-metrinen Tokyo Tower tai 634 metrin korkeudessa sijaitseva mahtava Sky Tree ovat myös paikkoja, joista voit ihailla Tokiota.

Tema-opas tietää ja tuntee Tokion kuin omat taskut, joten kysy myös häneltä vinkkejä!

Päivä 8 – Kotimatka Helsinkiin
Nyt on tullut aika jättää Japani. Monen monta uutta kokemusta rikkaampana aloitamme kotimatkan. Kiitos tästä kerrasta ja tervetuloa uudelleen TEMA-matkojen mielenkiintoiseen maailmaan.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Reittilennot Helsinki–Tokio ja Tokio–Helsinki
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 4 lounasta
• 1 illallinen
• Sisäänpääsymaksut ja matkat ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Lentomatka Helsinki - Tokio. Lennolla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 2
Saapuminen Tokioon. Kaupunkikierros Tokiossa sisältäen vierailun Meiji-pyhäkössä. Lounas. Kuusi hotelliyöpymistä Tokiossa.

Päivä 3
Puolipäiväretki Akihabaraan ja Asakusaan. Aamiainen.

Päivä 4
Kokopäiväretki Kamakuraan, Yokohama ja Sankeienin puutarha. Aamiainen ja lounas.

Päivä 5
Kokopäiväretki Hakoneen ja Owakudanin laaksoon. Aamiainen ja lounas.

Päivä 6
Kokopäiväretki Nikkoon ja Tokugawa-shogunaatin hautapaikka. Aamiainen ja lounas.

Päivä 7
Lisämaksullinen retki Kiotoon tai omaa aikaa Tokiossa. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 8
Lentomatka Tokiosta Helsinkiin. Aamiainen ja lennolla tarjoiltavat ateriat.

Japani

Asukasluku
126,9 milj. Pinta-ala
377 835 km² Valuutta
Japanin jeni (JPY) Uskonto
54 % šintolaisia, 40 % buddhalaisia, 0,7 % kristittyjä ja 4,7 % muuta uskontoa (esim.shamanismia) tunnustavia Kieli
Japani Aikaero
Talvella Suomen aika +7 t, kesällä +6 t

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Reittilennot Helsinki–Tokio ja Tokio–Helsinki, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta.

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Valuutta
Japanin jeni (JPY).

Kannattaa vaihtaa jonkin verran jenejä jo ennen matkaa, jotta et heti saavuttuasi joudu etsimään pankkiautomaattia tai rahanvaihtopaikkaa. Yleisimmät kansainväliset luottokortit käyvät monissa kaupoissa ja ravintoloissa maksuvälineenä ja pankkiautomaatteja, joista voi tehdä käteisnostoja, on muun muassa 7/11 -kaupoissa ja Citibank-pankeissa. Ota lisäksi mukaan käteistä, joko euroja tai Yhdysvaltain dollareita.

Juomaraha
Juomarahakäytäntö Japanissa on edelleen melko tuntematon. Suosittelemme, kuitenkin että varaat noin 1000 JPY / henkilö juomarahoja varten paikallisoppaalle ja kuljettajalle. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta. Matkakassaa arvioidessa kannattaa muistaa, että Japani on shoppailijan toivekohde. Tyypillisiä tuliaisia ovat muun muassa kamerat, elektroniikka, CD-levyt, vaatteet, antiikki, kellot, lakkaesineet, nuket, helmet, samuraimiekat ja kimonot. Ota arviossa lisäksi huomioon matkaohjelmaan kuulumattomat ateriat, virvokkeet ja ruokajuomat, myös yhteisillä aterioilla. Pienet, paikallisten suosimat ravintolat ovat usein edullisia. Tilattaessa ei tarvitse pelätä kieliongelmia, koska ateriat voi valita ällistyttävän aidon näköisten muovisten ateriakopioiden perusteella. Japanilainen keittiö kuuluu maailman parhaisiin.

Ilmasto ja vaatetus
Japanin ilmasto vaihtelee suuresti. Pohjoisessa sijaitsevalla Hokkaidon saarella on talvisin paljon lunta, kun taas etelän ilmasto on pääasiassa subtrooppinen. Lämpötilaan vaikuttaa paljon myös korkeus merenpinnasta, ja villatakki voi olla tarpeen vuoristoseuduilla. Kesällä ja alkusyksyllä tarkenee kevyemmissä puuvillavaatteissa, mutta takki on hyvä olla mukana keväällä ja loppusyksyllä. Japanissa saadaan sadetta lähes ympäri vuoden, joten mukaan kannattaa pakata myös sateenvarjo tai kevyt sadetakki.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Japanissa hotelleissa pukeudutaan iltaisin muodollisemmin kuin Suomessa. Mukaan kannattaa siksi ottaa myös parempi vaatekerta (miehillä puku/puvun takki, naisilla hame, leninki tai siisti housuasu).

Muuta
Sähkö: 100 V ja adapteri tarvitaan (litteät piikit).

Internet: Lähes kaikissa hotelleissa on mahdollista käyttää internetyhteyttä.

Lue lisää Japanista
Mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Kirsikkapuiden kukinnasta ja syksyn väreistä www.japan-guide.com.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

  • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
  • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
  • Ateriat
  • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
  • Maistiaisia
  • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Viikonloppu- kaupunkilomat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.