Uutuus

Tokio +Hakone, Kamakura, Nikko ja Yokohama

Tokio on kaupunkien kaupunki, jossa voit nähdä ja kokea enemmän kuin missään muussa pääkaupungissa. Kaikki tuntuu olevan suurta, mutta samalla pientä, samoin kuin perinteistä ja huippunykyaikaista samanaikaisesti. Tutustumme Asakusaan, jonne Edo syntyi Sumida-joen varrelle, kuuluisaan Shibuyan risteykseen ja Akihabaran futuristiseen kaupunginosaan. Vierailemme Shogunin pääkaupungissa Kamakurassa ja maailman suurimmaksi esikaupungiksi kutsutussa Yokohamassa. Nikkossa näemme vaikuttavan pyhäkön, jossa sijaitsee myös Tokugawa-sogunin maosoleumi. Hakonesta katselemme Japanin pyhää vuorta, Fujia. Tervetuloa kokemaan kanssamme Tokion pulssi!

Tärkeää tietoa

Maat: Japani

Matkatyyppi: Kaupunkiloma - Kiertomatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Tokion syke
 • Hakone ja Fuji-vuori
 • Shogunin Kamakura
 • Yokohama – maailman suurin esikaupunkialue
 • Nikkō – Japanin ylellisimmin koristeltu pyhäkkö

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Reittilennot Helsinki–Tokio ja Tokio–Helsinki
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 4 lounasta
• 1 illallinen
• Sisäänpääsymaksut ja matkat ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lentomatka Helsinki - Tokio. Lennolla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 2
Saapuminen Tokioon. Kaupunkikierros Tokiossa sisältäen vierailun Meiji-pyhäkössä. Lounas. Kuusi hotelliyöpymistä Tokiossa.

Päivä 3
Puolipäiväretki Akihabaraan ja Asakusaan. Aamiainen.

Päivä 4
Kokopäiväretki Kamakuraan, Yokohama ja Sankeienin puutarha. Aamiainen ja lounas.

Päivä 5
Kokopäiväretki Hakoneen ja Owakudanin laaksoon. Aamiainen ja lounas.

Päivä 6
Kokopäiväretki Nikkoon ja Tokugawa-shogunaatin hautapaikka. Aamiainen ja lounas.

Päivä 7
Lisämaksullinen retki Kiotoon tai omaa aikaa Tokiossa. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 8
Lentomatka Tokiosta Helsinkiin. Aamiainen ja lennolla tarjoiltavat ateriat.

Japani

Asukasluku
126,9 milj. Pinta-ala
377 835 km² Valuutta
Japanin jeni (JPY) Uskonto
54 % šintolaisia, 40 % buddhalaisia, 0,7 % kristittyjä ja 4,7 % muuta uskontoa (esim.shamanismia) tunnustavia Kieli
Japani Aikaero
Talvella Suomen aika +7 t, kesällä +6 t

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Reittilennot Helsinki–Tokio ja Tokio–Helsinki, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta.

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Japanin jeni (JPY).
Kannattaa vaihtaa jonkin verran jenejä jo ennen matkaa, jotta et heti saavuttuasi joudu etsimään pankkiautomaattia tai rahanvaihtopaikkaa. Yleisimmät kansainväliset luottokortit käyvät monissa kaupoissa ja ravintoloissa maksuvälineenä ja pankkiautomaatteja, joista voi tehdä käteisnostoja, on muun muassa 7/11 -kaupoissa ja Citibank-pankeissa. Ota lisäksi mukaan käteistä, joko euroja tai Yhdysvaltain dollareita.

Juomaraha
Juomarahakäytäntö Japanissa on edelleen melko tuntematon. Suosittelemme, kuitenkin että varaat noin 1000 JPY / henkilö juomarahoja varten paikallisoppaalle ja kuljettajalle. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta. Matkakassaa arvioidessa kannattaa muistaa, että Japani on shoppailijan toivekohde. Tyypillisiä tuliaisia ovat muun muassa kamerat, elektroniikka, CD-levyt, vaatteet, antiikki, kellot, lakkaesineet, nuket, helmet, samuraimiekat ja kimonot. Ota arviossa lisäksi huomioon matkaohjelmaan kuulumattomat ateriat, virvokkeet ja ruokajuomat, myös yhteisillä aterioilla. Pienet, paikallisten suosimat ravintolat ovat usein edullisia. Tilattaessa ei tarvitse pelätä kieliongelmia, koska ateriat voi valita ällistyttävän aidon näköisten muovisten ateriakopioiden perusteella. Japanilainen keittiö kuuluu maailman parhaisiin.

Ilmasto ja vaatetus
Japanin ilmasto vaihtelee suuresti. Pohjoisessa sijaitsevalla Hokkaidon saarella on talvisin paljon lunta, kun taas etelän ilmasto on pääasiassa subtrooppinen. Lämpötilaan vaikuttaa paljon myös korkeus merenpinnasta, ja villatakki voi olla tarpeen vuoristoseuduilla. Kesällä ja alkusyksyllä tarkenee kevyemmissä puuvillavaatteissa, mutta takki on hyvä olla mukana keväällä ja loppusyksyllä. Japanissa saadaan sadetta lähes ympäri vuoden, joten mukaan kannattaa pakata myös sateenvarjo tai kevyt sadetakki.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Japanissa hotelleissa pukeudutaan iltaisin muodollisemmin kuin Suomessa. Mukaan kannattaa siksi ottaa myös parempi vaatekerta (miehillä puku/puvun takki, naisilla hame, leninki tai siisti housuasu).

Muuta
Sähkö: 100 V ja adapteri tarvitaan (litteät piikit).

Internet: Lähes kaikissa hotelleissa on mahdollista käyttää internetyhteyttä.

Lue lisää Japanista
Mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Kirsikkapuiden kukinnasta ja syksyn väreistä www.japan-guide.com.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Viikonloppu- ja kaupunkilomat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.