Uutuus

Jouluinen viikonloppu Tukholmassa

TEMAn jouluisen viikonlopun aikana näet ja koet Tukholman viehättävää joulutunnelmaa. Tutustumme lähemmin Tukholmaan kaupunkikierroksella, jonka päätämme historialliseen Vanhaan kaupunkiin. Vanhan kaupungin salat ja kapeat kujat tulevat tutuiksi kävelykierroksellamme. Viikonlopun aikana ehdimme vierailla kaksilla eri joulumarkkinoilla – Vanhan kaupungin Stortorgetilla ja Ruotsin vanhimmassa kaupungissa Sigtunassa. Astrid Lindgrenin tarina Kajsa Kavatista, pienestä tytöstä, joka auttoi isoäitiään myymään possuja joulumarkkinoilla palautuu varmasti mieleesi näissä jouluisissa tunnelmissa – lämpimästi tervetuloa Tukholmaan!

Tärkeää tietoa

Maat: Ruotsi

Matkatyyppi: Kaupunkiloma

Matkan pituus: 4 päivää

Ryhmän koko: 15-28 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Jouluinen illallinen laivalla
 • Kaupunkikierros Tukholmassa
 • Vanhan kaupungin joulumarkkinat
 • Sigtunan joulumarkkinat
 • Keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli

Päiväohjelma
Joulukuu 2023

Päivä 1 – Laivamatka Turusta Tukholmaan
Laivamatka Turusta Tukholmaan alkaa illansuussa. Laivalla nautimme maukkaan Jouluillallisen, jolla tarjoillaan niin suomalaisia kuin ruotsalaisiakin jouluherkkuja.

Päivä 2 – Saapuminen jouluiseen Tukholmaan
Tervetuloa jouluiseen Tukholmaan!

Saavuttuasi Viking-Linen terminaaliin, tapaat Tema-oppaan, joka johdattaa sinut moniin Tukholman saloihin seuraavien päivien aikana.

Ennen kolmannen adventtiviikonlopun yhteistä kaupunkikierrosta nautimme aamiaisen keskeisellä paikalla sijaitsevassa hotellissa, jonne myös majoitumme seuraavaksi yöksi.

On kerrassaan uskomatonta, kuinka paljon kaupungilla on tarjottavanaan. Kuulemme kaupunkikiertoajelumme aikana niin maan mielenkiintoisesta historiasta, kuten suurvallan ajasta, ja tämän päivän Ruotsista kuin mielenkiintoisista naapurimaamme jouluperinteistäkin.

Myös kaupungin merkittävimmät rakennukset tulevat päivän aikana tutuiksi, samoin kuin boheemi Södermalm, kuninkaallinen Djurgården ja viehättävä Kungsholmen, jotka ovat kolme suurinta saarta Tukholman 14 saaresta, joille kaupunki on rakennettu.

Päivämme jatkuu jouluisessa Gamla Stanissa. Vanhalla kaupungilla on monta tarinaa kerrottavanaan, perustettiinhan juuri tälle pienelle saarelle aikoinaan maan nykyinen pääkaupunki virallisesti vuonna 1252.

Ehdimme vierailla myös Gamla Stanin kuuluisilla joulumarkkinoilla, jotka järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1837.

Vanhassa kaupungissa nautimme myös tervetulolounaan.

Ilta on varattu omille tutkimusretkille Tukholmassa. Kysy vinkkejä Tema-oppaalta!

Päivä 3 – Joulumarkkinat Ruotsin vanhimmassa kaupungissa ja kotimatka
Ennen kotimatkaa tutustumme vielä yhteen koko Ruotsin helmistä, Sigtunaan, joka oli Ruotsin ensimmäinen kaupunki.

Tämä hyvin tunnelmallinen pikkukaupunki on täynnä mitä mielenkiintoisinta historiaa. Jo varhaiskeskiajalla Sigtuna oli tärkeä hallinnon ja kaupan keskus. Kaupunki suorastaan henkii keskiaikaista tunnelmaa kapeine katuineen ja värikkäine puutaloineen, jotka ovat peräisin jo 1700- ja 1800-luvuilta. Kaupunki on tunnettu myös riimukivistään, jotka muistuttavat meitä viikinkien valtakaudesta.

Pittoreskissä Sigtunassa vierailemme kaupungin perinteisillä joulumarkkinoilla, joilla tunnet olevasi kuin keskellä kauneinta joulusatua. Parempaa paikkaa joululahjaostoksille on vaikea löytää! Päivän aikana nautimme perinteisen ruotsalaisen "fikan".

Myöhään iltapäivällä ajelemme takaisin Tukholman keskustaan ja kohti Viking Linen terminaalia, josta kotimatka kohti Turkua alkaa.

Päivä 4 – Saapuminen Turkuun
Ennen Turkuun saapumista nautimme laivalla maukkaan meriaamiaisen. Haluamme kiittää tästä kerrasta ja toivottaa lämpimästi uudelleen TEMA-matkojen monipuoliseen maailmaan, Hyvän Joulun toivotusta unohtamatta!

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen laivamatka Turku – Helsinki
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 2 aamiaista
• 1 lounas
• 1 "Fika"
• 1 illallinen
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Laivamatka Turku – Tukholma M/S Viking Gracella. Jouluinen illallinen.

Päivä 2
Saapuminen Tukholmaan. Kaupunkikiertoajelu. Kävely Vanhassa kaupungissa ja Vanhan kaupungin Joulumarkkinat. Vapaa-aikaa. Yksi hotelliyöpyminen Tukholmassa. Aamiainen ja lounas.

Päivä 3
Vierailu Ruotsin vanhimman kaupungin Sigtunan joulumarkkinoilla. Laivamatka Tukholma – Turku M/S Viking Glorylla. Aamiainen ja perinteinen ruotsalainen ”fika”.

Päivä 4
Saapuminen Turkuun. Meriaamiainen.

Ruotsi

Asukasluku: 10 milj. 

Pinta-ala: 450 295 km² 

Uskonto: 61 % kuuluu Ruotsin luterilaiseen kirkkoon Valuutta: Ruotsin kruunu (SEK)

Kieli: Ruotsi 

Aikaero: Suomen aika +1 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen laivamatka Turku – Tukholma, majoitus jaetussa kahden hengen hytissä/huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket, sisäänpääsymaksut ja aktiviteetit, ellei muuta mainita.

Yhden hengen hytti/huone lisämaksusta (tarkista hinta kotisivuiltamme varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta.

Valuutta
Ruotsin kruunu: Kruunu (SEK)

Tavallisimmat pankki- ja luottokortit käyvät Ruotsissa yleisesti maksuvälineenä. Käteisellä voi maksaa äärimmäisen harvassa paikassa. Laivalla voi kuitenkin maksaa myös käteisellä.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet ja matkamuistot.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan.

Jos haluat jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Tukholman sää ei poikkea juurikaan Helsingin säästä. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Lue lisää ruotsista
Mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotelli/majoitus

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
08.12.2023 4 päivää Jouluinen viikonloppu Tukholmassa Turku 595 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma
 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.