Suuri Kiinan kiertomatkaPekingistä Shanghaihin

Matka Kiinaan on kosketus kielellisesti ja kulttuurillisesti täysin erilaiseen maailmaan. Suuri Kiinan kiertomatkamme vie Pekingiin Kiellettyyn kaupunkiin ja Taivaallisen rauhan aukiolle, Kiinan muurille, Xi'anin terrakotta-armeijan luo, veneretkelle Li-joelle ja Shanghaihin. Matkamme Keskimaassa tarjoaa unohtumattomia elämyksiä kaikille aisteille!


Huom! Kiinan suurlähetystö on muuttanut viisumin hakemuskäytäntöään. Lue lisää tämän matkan Hyvä tietää-osiosta!


Lue TEMA-opas Jannen mielenkiintoinen matka-artikkeli suuresta Kiinan kiertomatkasta klikkaamalla tätä linkkiä.


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Kiina

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 14 päivää

Ryhmän koko: 16-28 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Historiallisten maailmanperintökohteiden kavalkadi Pekingissä
 • Longjin riisiterassit
 • Terrakotta-armeija Xi'anissa
 • Veneretki Li-joella
 • Suurkaupungin syke Shanghaissa

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Reittilennot Helsinki–Peking, Shanghai–Helsinki
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 12 aamiaista
• 6 lounasta 
• 5 illallista 

• Tietyt ruokajuomat (esimerkiksi olut, virvoitusjuomat ja vesi) lounailla ja illallisilla
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lähtö reittilennolla Helsingistä. Lennoilla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 2
Saapuminen Pekingiin. Retki Taivaan temppeliin. Tervetuloillallinen. Neljä hotelliyöpymistä Pekingissä.

Päivä 3
Retki Kiinan muurille ja Kesäpalatsiin. Aamiainen ja lounas.

Päivä 4
Kaupunkikierros Pekingissä (Taivaallisen rauhan aukio ja Kielletty kaupunki). Aamiainen, lounas ja illallinen.

Huomaa, että Pekingin tutustumiskohteiden järjestys (päivät 2–4) voi vaihdella.

Päivä 5
Vapaapäivä Pekingissä. Aamiainen.

Päivä 6
Luotijuna Peking – Xi'an (noin 5 h 40 min). Xi'anissa käynti vanhalla kaupunginmuurilla. Aamiainen ja kevyt välipala junassa. Kaksi hotelliyöpymistä Xi'anissa.

Päivä 7
Retki terrakotta-armeijan luo. Aamiainen ja lounas.

Päivä 8
Lento Xi'an – Guilin. Bussimatka Guilin – Longji. Käynti Longjin riisiterasseilla. Aamiainen ja illallinen. Hotelliyöpyminen perinteisessä Longjin hotellissa.

Päivä 9
Bussimatka Longji – Guilin. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Guilinissa.

Päivä 10
Laivaretki Li-joella "sokeritoppamaisemissa" Guilinista Yangshuoon. Aamiainen ja lounas.

Päivä 11
Lento Guilin – Shanghai. Kaupunkikierros Shanghaissa. Aamiainen ja illallinen. Kolme hotelliyöpymistä Shanghaissa.

Päivä 12
Vierailu Yu Yuanin puutarhassa ja akrobatiashow. Aamiainen.

Päivä 13
Vapaapäivä Shanghaissa. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 14
Kuljetus lentoasemalle, noin 45 km ja reittilento Shanghai – Helsinki. Aamiainen ja lennoilla tarjoiltavat ateriat.

Kiina

Asukasluku
1367 milj. Pinta-ala
9 600 000 km² Uskonto
Buddhalaisia, taolaisia ja konfutselaisia (harjoitetaan usein rinnakkain), vähemmistönä kristittyjä ja muslimeja. Valuutta
Juan (CNY) Kieli
Kiina (useita erilaisia murteita), lisäksi monilla vähemmistökansoilla on oma kieli. Aikaero
Talvella Suomen aika +6 t, kesällä +5 t

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Reittilennot meno Helsinki – Peking ja paluu Shanghai – Helsinki, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut, matkaohjelman mukaiset kuljetukset, retket, sisäänpääsymaksut, ateriat (maan sisäisten lentojen aikatauluista riippuen lounas voi olla myös lentoateria), ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta). 

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Lue tärkeää tietoa viisumista ja passista
Kiinan suurlähetystö on muuttanut viisumin hakemuskäytöntöään. Luethan tarkasti seuraavan, jotta viisumin saanti sujuu mahdollisimman mutkattomasti! 

Suomen kansalaisilta vaaditaan viisumi aina kun oleskelu Kiinassa kestää yli 72 tuntia. Viisumi ei sisälly matkan hintaan.

TEMA tekee viisumiasioissa yhteistyötä Visumservice – Viisumipalvelut -nimisen yrityksen kanssa. Visumservice on viisumipalvelujen asiantuntija ja sillä on toimipiste Helsingissä. Voit hankkia Kiinan viisumin ottamalla suoraan yhteyttä Visumserviceen, ohjeet ja hinnat löydät Visumservicen kotisivulta. Visumservice auttaa mielellään myös muiden viisumien hankkimisessa.

Voit myös hankkia itse viisumin Kiinan matkallesi, lisätietoja löydät klikkaamalla seuraavaa linkkiä: 

http://fi.china-embassy.gov.cn/eng/

Huomaa että tarvitsemme myös passitiedot sekä passikopion lentoyhtiötä sekä hotelleja varten viimeistään 40 päivää ennen lähtöä. Nämä tiedot voit syöttää 'Minun matkani' -alle tai lähettää sähköpostitse passport@temaresor.se. 

Pekingin Ooppera -retki
Kolmannen matkapäivän valinnainen, lisämaksullinen retki oopperaan (alkaen noin 40 e / hlö) varataan oppaalta ja maksetaan hänelle matkan alussa.

Ryhmänkoko rajoitettu: 2019 lähdöille otamme maximissaan 28 henkilöä. 

Valuutta
Kiinan juan (yuan, CNY).

Valuuttaa kannattaa vaihtaa jo kotimaassa ainakin ensimmäisiä matkapäiviä varten. Perillä vaihdat valuuttaa vaivattomimmin hotellien vaihtotoimistoissa. Ota matkakassa euroina (mieluiten 50 euron seteleinä, joiden vaihtaminen on helpointa) tai US-dollareina. Useimmat kansainväliset luottokortit käyvät maksuvälineenä hotelleissa sekä suuremmissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Matkan hintaan sisältyvät ateriat on mainittu matkaohjelmassa, myös ruokajuomat yhteisillä aterioilla sisältyvät rajoitetusti (paikallinen olut, vesi ja virvoitusjuomat). Matkakassaa arvioidessasi muista, että Kiina on ostosparatiisi. Muista jättää tuliaisille tilaa pakatessasi matkalaukkua!

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin 350 CNY / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Kiinassa etäisyydet ovat suuret, niin myös tällä kiertomatkallamme. Sää vaihtelee jonkin verran pohjoisesta Pekingistä etelään Guiliniin. Koko Kiinan säähän vaikuttavat kuitenkin monsuunisateet, mutta tilastollisesti vuositasolla sateisinta on etelämpänä. Voidaan sanoa, että kesä suomalaisen mittapuun mukaan kestää noin huhtikuun puolivälistä lokakuun puoliväliin. Kesällä ilmakosteus on korkea.

Tilastollisesti päivän ylin lämpötila on eri paikkakunnilla heinäkuussa 30 asteen paikkeilla, lokakuussa 18–26 asteen ja maalis–huhtikuussa 18–23 asteen välillä. Päivän alin lämpötila on tilastollisesti Pekingissä heinäkuussa 22 astetta ja loka- ja maalis–huhtikuussa 8 astetta, Guilinissa heinäkuussa 25 astetta ja loka- sekä maalis–huhtikuussa 11–16 asteen välillä ja Shanghaissa heinäkuussa 25 astetta, lokakuussa 15 astetta ja maalis–huhtikuussa 5–11 astetta. 

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Ilmapiiri paremmissakin hotelleissa on suhteellisen epämuodollinen. Päivällä voi pukeutua vapaasti ja mukavasti. Muista, että olet melkein koko ajan liikkeellä. Mukavat, matalakorkoiset ja kumipohjaiset kengät ovat tärkeät (esim. Kiinan muurilla voi olla liukasta sateella ja sateen jälkeen).

Kesällä kannattaa pakata mukaan kevyitä puuvillavaatteita (hotellien pesulat toimivat hyvin ja nopeasti). Aikaisin keväällä ja syksyllä tarvitaan lämpimiäkin vaatteita, esim. villapuseroa ja takkia. Sateita voi esiintyä, joten sadetakki tai -viitta tai ainakin sateenvarjo ovat paikallaan.

Muuta
Bussit Kiinassa ovat hyvälaatuisia, mutta eivät aina yhtä mukavia kuin kotimaassa. Päiväohjelmaan sisältyvät bussimatkat ja kiertoajelut ovat kuitenkin suhteellisen lyhytkestoisia.

Huomaa, että Facebook ei toimi Kiinassa.

Kiinan sisäisillä lennoilla matkustajalla saa olla käsimatkatavarana vain yksi korkeintaan 5 kg painava laukku, jonka ulkomitat saavat olla enintään 55 x 40 x 20 cm ja ruumaan menevää kirjattavaa matkatavaraa saa useimmilla lennoilla olla 20 kg. Kiinan sisäisillä lennoilla ei saa käsimatkatavaroissa kuljettaa tupakansytyttimiä, magneetteja eikä alkoholia, virvoitusjuomia tai vettä ja ruumaankin menevissä matkalaukuissa vain avaamattomia pulloja! Nestemäisiä lääkkeitä voi kuljettaa käsimatkatavaroissa, mutta ne avataan ja tarkistetaan turvatarkastuksessa. Turvatarkastus on perusteellinen. Turvatarkastuksen jälkeen on mahdollisuus ostaa vettä, virvoitusjuomia ja taxfree-tuotteita. Matkalaukun on hyvä olla kestävää tekoa, sillä se joutuu koville lentojen vähemmän helläkätisessä käsittelyssä.

Finnairin reittilennoista voit lukea lisää: www.temamatkat.fi / Hyvä tietää / Lentomatka.

Lue lisää Kiinasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Vinkit & Artikkelin alta löydät oppaamme Janne Variksen: Kiinan monet kasvot

Lue myös 
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Kirjallisuutta
Mo Yan: Seitsemän elämääni (Otava, 2013).

Jung Chang: Villijoutsenet. Kolmen kiinattaren tarina (Otava, 1993).

Qiu Xiaolong: Punaisen sankarittaren kuolema ja muita dekkareita.

Hotelli/majoitus

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
14.10.2025 14 päivää Suuri Kiinan kiertomatka Helsinki 3 855 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.