Elämysten Ahvenanmaa pyöräillen– Saaria, vanha Postitie ja herkuttelua

Idylliset pyöräilyreitit, vaihteleva luonto ja meren läheisyys luovat täydelliset puitteet leppoisalle pyöräilymatkalle karun kauniilla Ahvenanmaalla. Lähes jokaisen tienmutkan takana odottaa kaunistakin kauniimpi merinäkymä tai vehreä niitty. Sileät rantakalliot ja mielenkiintoiset nähtävyydet ovat aina lähellä. Lämpimästi tervetuloa pyöräilemään kanssamme Ahvenanmaalle!


Huom! Matkamme Ahvenanmaalle alkaa laivamatkalla Turusta.

Tärkeää tietoa

Maat: Ahvenanmaa

Matkatyyppi: Pyöräilymatka - Risteily - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 5 päivää

Ryhmän koko: 15-18 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Idylliset pyöräilyreitit
 • Panimokierros ja oluenmaistajaiset
 • Kastelholman linna
 • Havsvidden Resort
 • Kävelyretki Maarianhaminassa

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen laivamatka Turku – Maarianhamina, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut, kaikki ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta, huom. varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja).

Laivamatka
Menomatka M/S Glory

Lähtö: Turku to 17.08.2023 klo 08.45

Saapuminen: Maarianhamina to 17.08.2023 klo 14.10

Paluumatka M/S Viking Grace

Lähtö: Maarianhamina ma 21.08.2023 klo 14.25

Saapuminen: Turku ma 21.08.2023 klo 19.50

Valuutta

Euro (EUR)

Tavallisimmat luottokortit toimivat useimmissa pankkiautomaateissa ja käyvät maksuvälineenä.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelmassa mainitut ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 20 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii ryhmän puolesta juomarahojen antamisesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Muistathan ottaa mukaan mukavat kengät, joissa jaksat kävellä kaupungeissa ja nähtävyyksiä katselemassa.

Lue lisää Ahvenanmaasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta. Visit Ålandin kotisivuilta löytyy myös mielenkiintoista tietoa Ahvenanmaasta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

TÄRKEÄÄ TIETOA PYÖRÄILYMATKOISTA JA VALMISTAUTUMISESTA PYÖRÄILYMATKAAN!
Nauttiaksesi pyöräilymatkasta ja saadaksesi siitä kaiken irti kannattaa tutustua seuraaviin vinkkeihin ja ohjeisiin.

Pyöräilytottumus
Pyöräilymatkamme on luokiteltu vaativuustason mukaan kolmeen luokkaan. Useimmat matkat ovat vaativuustasoltaan kohtalaisia, keskivaativia, jolloin päiväetappien pituus vaihtelee 20 km ja 65 km välillä ja korkeuserot ovat kohtuullisia. Näille matkoille riittää normaali peruskunto ja tottumus pyöräilyyn. Kannattaa tehdä harjoituksen vuoksi muutama pidempi 20–30 km pyörälenkki ennen matkaa, mieluiten pyörällä jossa on käsijarrut.

Polkupyörät
Polkupyörät noudetaan heti Maarianhaminaan saavuttaessa ja palautetaan kolmannen pyöräilypäivän jälkeen Maarianhaminassa. Polkupyörät tällä matkalla ovat 7-vaihteisia pyöriä (naisten- ja miestenpyöriä). Pyörissä on sekä käsi- että jalkajarrut.  Pyöräilylaukku on lainattavissa.

Huoltomekaanikko on tarkistanut polkupyörän kunnon ennen sen toimitusta.

Tälle matkalle voit varata myös sähköpyörän, joita on kuitenkin rajoitettu määrä. Lisähinta on 125 EUR. Mikäli haluat varata sähköpyörän, ilmoitathan siitä varauksen tekemisen yhteydessä. 

Tavallinen pyöräilypäivä
Aamiaisen jälkeen ryhmä kokoontuu käymään oppaan johdolla läpi päivän etapin ja matkan varrelta löytyvät kohokohdat. Sen jälkeen noustaan pyörän selkään. Sovituissa paikoissa ryhmä kokoontuu taas yhteen pitämään vesi- tai lounastaukoa tai tutkimaan oppaan johdolla jotain nähtävyyttä. Päiväetappien pituus käy ilmi matkan ohjelmasta ja useimpina päiväin palataan takaisin hotelliin iltapäivän aikana. Ehdit käydä suihkussa ja levähtää ennen illallista.

Huomioithan, että pyöräilyreitteihin saattaa tulla muutoksia reittien varrella.

Hotellit
Olemme valinneet hotelleja, jotka sopivat parhaiten kokonaisuuteen niin pyöräilyreittien, luonnon kuin hotellin tunnelmankin puolesta. Luksusta on harvoin luvassa, vaan useimmiten hotellit ovat pienehköjä, keskitason, kolmen tähden hotelleja. Ne voivat olla esimerkiksi perheomisteisia pensionaatteja, tai pikkukaupunkihotelleja. Huoneissa on aina oma suihku ja wc. Yleensä hotellia vaihdetaan matkan aikana 2–3 kertaa. Hotellitiedot löydät matkan Hyvä tietää -osiosta, muutokset ovat mahdollisia.

Ateriat
Aamiainen sisältyy aina matkan hintaan, usein myös lounas. Matkaohjelmasta löydät tarkemmat tiedot matkan hintaan sisältyvistä aterioista, myös mahdollisista illallisista. Ravintolalounailla ja -illallisilla ruokajuomat eivät sisälly matkan hintaan, vaan maksat ne erikseen paikan päällä.

Matkatavarat
Matkatavarat kuljetetaan puolestasi hotellista toiseen.

Varustevinkit
Pakkaa mukaan pienehkö selkäreppu. Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan sekä pyöräilykäsineet ovat hyödylliset, mutta eivät pakollisia. Voit lainata pyöräilykypärän, mutta oma pyöräilykypärä on varmasti mukavampi, joten suosittelemme että otat sen mukaan. Epävakaisella säällä voi sade- tai tuulitakki olla tarpeen.

Pyöräilijän muistilista
Pyöräilymatkalle varustaudutaan luonnossa liikkumiseen, mutta mitään kalliita erikoisvarusteita ei tarvita. Alla on luettelo suositteluista varusteista, joista useimmat varmaan löytyvät kotoasi. Mahdolliset matkakohtaiset lisätiedot ja suositukset löydät matkan Hyvä tietää -otsikon alta.

– Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan

– Pyöräilykypärä 

– Pyöräilykäsineet

– Kevyet urheilukengät

– Lämmin pusero

– Sadeasu, tuulitakki

– Uima-asu

– Pienehkö selkäreppu

– Veitsi, haarukka ja lusikka

– Muki ja juomapullo

– Pullonavaaja ja korkkiruuvi

– Aurinkolasit ja -voide

– Pieni matka-apteekki

– Muistikirja ja kynä

– Kamera, muistikortteja ja laturi

– Pieni taskulamppu

Tärkeää muistaa
Muistathan ilmoittaa meille pituutesi varauksen yhteydessä, jotta voimme varmistaa sen, että saat juuri sinulle sopivan pyörän. Tämän tiedon täytät Minun matkani -osiossa. Tarvitsemme tämän tiedon heti varauksen tekemisen jälkeen, mutta viimeistään kuukautta ennen lähtöpäivää.

Tervetuloa pöräilemään kanssamme Ahvenanmaalle!

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Pyöräilymatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.