Uutuus

Pohjois-Englanti ja LontooLiverpool, Lake District ja York

Monipuolisella Pohjois-Englannin kiertomatkalla tutustumme Beatlesin vauhdikkaaseen maailmaan Liverpoolissa, Shakespearen saloihin Stratford-upon-Avonissa ja kuuluisiin runoilijoihin, kuten Wordsworthiin ja Coleridgeen romanttisella Lake Districtillä. Nautimme perinteisen iltapäiväteen viehättävässä Bownessissa, jossa voi ihailla Windemeren kauniita maisemia. Villiin kauniiseen maaseutuun on myös helppo kuvitella Beatrix Potterin kaikki satueläimet. Whitbystä matkustamme klassisella höyryveturijunalla pitkin Pohjois-Yorkshiren nummia ennen kuin saavumme Yorkiin, jossa keskiaikaisen kaupungin jännittävät kadut tulevat tutuiksi. Matkamme päättyy Lontooseen, jossa voi itse päättää, mitä haluat tehdä.

Tärkeää tietoa

Maat: Iso-Britannia, Englanti

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Liverpool ja vierailu The Beatles Storyssa
 • Luonnonkaunis ja romanttinen Lake District
 • Viehättävä York ja sen vaikuttava katedraali
 • Junamatka Whitbystä Yorkiin halki North Yorkshire Moorsin
 • Omaa aikaa Lontoossa

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Lentomatkat Helsinki – Manchester ja Heathrow – Helsinki  
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 1 lounas
• 4 illallista
• 1 iltapäivätee
• Höyryjunamatka Whitbystä Pickeringiin
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lentomatka Helsinki – Manchester. Bussimatka Manchesterin lentoasema - Liverpool, noin 60 km. Hotelliyöpyminen Liverpoolissa. Aamiainen.

Päivä 2
Bussimatka Liverpool - Grasmere, noin 145 km. Kaupunkikierros Liverpoolissa sisältäen vierailun The Beatles Story-museossa. Veneretki Windermer-järvellä. Kaksi hotelliyöpymistä Pohjois-Englannin järviseudulla. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 3
Retki järviseudulla. Aamiainen ja iltapäivätee.

Päivä 4
Bussimatka Grasmere – Whitby, noin 220 km. Junamatka Whitby – Pickering, noin 2 t. Bussi Pickering – York, noin 40 km. Kaksi hotelliyöpymistä Yorkissa.

Päivä 5
Kaupunkikävely Yorkissa sisältäen vierailun Jorvikin viikinkikeskuksessa. Aamiainen.

Päivä 6
Bussimatka York – Stratford-upon-Avon – Lontoo, noin 165 km. Vierailu Anna Hathawayn kotimuseossa. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Lontoossa.

Päivä 7
Kaupunkikävely Lontoossa Tema-oppaan kanssa. Omaa aikaa Lontoossa. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 8
Lentomatka Lontoo – Helsinki. Aamiainen.

Iso-Britannia

Asukasluku 65,6 milj.
Pinta-ala 130 395 km²
Uskonto
72 % kristittyjä, 3 % muslimeja, 1 % hinduja, 0,5 % juutalaisia ja muita vähemmistöjä. Noin 15 % briteistä ei tunnusta mitään uskontoa.
Valuutta
 Punta (£, GBP)
Kieli
Englanti
Aikaero
Suomen aika -2 t.

Englanti

Asukasluku: 50.2 milj.
Pinta-ala: 130 395 km²
Uskonto: Kristittyjä 72 %, muslimeja 3%, hinduja 1%, juutalaisia 0.5%, lisäksi sikhejä ja buddhalaisia. Noin 15% ei tunnusta mitään uskontoa
Valuutta: Englannin punta (GBP)
Kieli: Englanti
Aikaero: Suomen aika -2 t

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Lento Helsinki – Manchester ja Heathrow – Helsinki, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket, sisäänpääsymaksut ja aktiviteetit, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta kotisivuiltamme varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta.

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Iso-Britannia: punta (GBP)

Voit vaihtaa euroja paikan päällä puntiin ja tavallisimmat pankki- ja luottokortit käyvät myös yleisesti sekä maksuvälineenä että käteisnostoihin pankkiautomaateissa, mutta ainakin pieni alkukassa puntia on ajan säästämiseksi hyvä vaihtaa jo ennen matkaa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 20 GBP / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää matkan alussa juomarahat yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Sää voi olla Brittein saarilla vaihtelevaa ja äkilliset sadekuurot ovat tavallisia. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Ota mukaan kevyt sateen- ja tuulenpitävä takki ja mukavat, kävelyihin sopivat, "sisäänajetut" kengät.

Ethän unohda adapteria!

Lue lisää Isosta-Britanniasta
Mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.