Vaellus MallorcallaDramaattista luontoa ja historiallisia kyliä

Mallorca on erinomainen lomakohde myös niille, jotka pitävät luonnosta ja patikoinnista. Serra de Tramuntanan vuoriston majesteettisella ja koskemattomalla alueella kasvaa pinjoja, sypressejä, rautatammia ja oliivipuita. Sen kukkaloisto on kauneimmillaan keväällä. Vaellusreittimme vievät sinut viehättäviin kyliin ja luonnonkauniisiin paikkoihin, Sóllerin appelsiiniviljelmille ja Balitxin laaksoon, jossa saatat nähdä uljaita lintuja. Pääset nauttimaan myös saaren kuuluisista paikallisista herkuista niin retkilounailla kuin perinteisissä ravintoloissakin.


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Espanja

Matkatyyppi: Vaellusmatka - vaikeustaso 3, vaativa

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-20 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Vaellus Camíssa, des Correu
 • Maukkaat retkilounaat vaelluksilla
 • Yöpyminen Llucin luostarissa
 • Sa Costeran rannikkotie ja Blatixin laakso
 • Matkan hintaan sisältyvät ateriat

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen lento Helsinki – Palma
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 2 lounasta ja 3 retkilounasta
• 3 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut
Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lennon saapuessa Palmaan, on Tema-opas vastassa lentoasemalla ja siirrymme bussilla matkamme ensimmäiseen hotelliin. Tervetuloillallinen. Kolme hotelliyöpymistä Can Pastillassa.

Päivä 2
Vaellus Coll de Sa Gramola – Sa Trapa – Sant Elm, noin 12 km. Bussimatka noin 28 ja 30 km. Aamiainen ja retkilounas.

Päivä 3
Vaellus Esporles – Banyalbufar, noin 8,5 km. Bussimatka noin 20 ja 30 km. Aamiainen ja lounas.

Päivä 4
Vaellus Mirador des Ses Barques – Sa Costera – Cala Tuent, noin 13 km. Bussimatka noin 36 ja 27 km. Aamiainen, retkilounas ja illallinen. Yöpyminen vanhassa luostarissa Llucissa.

Päivä 5
Vaellus Lluc – Caimari, noin 7,5 km. Bussimatka noin 45 km. Aamiainen, lounas luonnonmukaisessa perinteisessä ravintolassa. Kolme hotelliyöpymistä Can Pastillassa.

Päivä 6
Vapaapäivä, joka on varattu omille aktiviteeteille. Aamiainen.

Päivä 7
Vaellus Cúber – Fornalutx, noin 13 km. Bussimatka noin 35 km. Aamiainen, retkilounas ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 8
Bussikuljetus lentoasemalle ja kotimatka. Aamiainen.

Espanja

Asukasluku 46,6 milj.
Pinta-ala
504 782 km²
Uskonto
Katolilaisia 82 %, agnostikkoja ja ateisteja 14 %, muslimeja ainakin 1,2 %, protestantteja 0,1 %, muita n. 2,7 %
Valuutta
Euro
Kieli
Espanja, katalaani, gallego, baski
Aikaero
Suomen aika -1 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen lento Helsinki – Mallorca, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse vaellusmatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista asiakaspalvelusta).

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Euro (EUR)

Pankki- ja luottokortit käyvät maksuvälineenä monessa kaupassa ja ravintolassa ja niillä voi nostaa käteistä useimmista pankkiautomaateista. Vaellusten aikana pankkiautomaattia voi olla vaikeampi löytää, joten varaa mukaan myös käteistä rahaa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit, muut virvokkeet ja matkamuistot.

Juomarahat
Matkan hintaan ei sisälly juomarahoja. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 35 EUR / henkilö juomarahoja varten.Tema-opas kerää matkan alussa juomarahat yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Turistivero
Useissa kaupungeissa ja kohteissa paikalliset viranomaiset ovat ilmoittaneet, että matkustajilta peritään yöpymisen yhteydessä erillinen turistivero tai -maksu. Se suuruus vaihtelee hotellista riippuen. Lokakuussa 2020 turistivero Palman hotelleissa on 3.30 e/yö/matkustaja ja Llucin luostarihotellissa 2.20 e/yö/matkustaja. Koska turistivero muuttuu tietyin väliajoin, on sitä vaikea sisällyttää matkan hintaan. Näin ollen matkustaja maksaa sen itse suoraan hotelliin sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Ilmasto ja vaatetus
Keväällä ja syksyllä voi Mallorcalla olla viileää aamuisin ja iltaisin ja sadekuurojakin voi esiintyä. Palman kaupungissa päivän ylin lämpötila on tilastollisesti keskimäärin huhti–toukokuussa19–22 astetta ja syys–lokakuussa 23–27 astetta ja päivän alin vastaavasti huhti–toukokuussa 11–15 ja syys–lokakuussa 16–20 astetta. Ylempänä vuoristossa on viileämpää. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Tärkeintä vaeltamiseen sopivien vaatteiden lisäksi on, että mukana on kengät, jotka tukevat nilkkaa ja joissa on pitävä, paksu pohja, esimerkiksi vaelluskengät. Ota mukaan myös lämpimämpää vaatetta sekä tuulenpitävä takki ja kevyt sadeasu. Vaikka espanjalaiset eivät ole liioitellun muodollisia, ravintolaillalliselle on tapana vaihtaa siistimpään vaatekertaan. Muista myös uimapuku.

Vaellusmatka
Suurin osa matkan vaellusreiteistä kulkee Mallorcan läntisellä vuoristoalueella, mutta olemme pyrkineet valitsemaan reitit niin, että ne sopivat normaalin, hyvän peruskunnon omaaville. Muutama vaellusreitti on vaativampi.

Mallorcalla on paljon vaellusreittejä ja joskus olosuhteiden, esimerkiksi sään ja tuulen vuoksi voidaan ohjelmassa kuvattu vaellus vaihtaa toiseen. Vaelluspäivien ohjelman mukaiseen järjestykseen voi tulla muutoksia.

Lue lisää vinkkejä varustautumisesta: www.temamatkat.fi/vaellusmatkat.

Lue lisää Espanjasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi , Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Vaellusmatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.