Vaellus Teneriffalla ja La GomerallaLaakerimetsiä ja vulkaanisia maisemia

Lähde vaeltamaan Teneriffalle ja La Gomeralle vaihteleviin luontomaisemiin. Teneriffalla maisemaa hallitsee majesteettinen Teiden tulivuori. Pienemmällä, lähes pyöreällä La Gomeran saarella taas on yksi Kanariansaarten tärkeimmistä kansallispuistoista Garajonay laakeripuumetsineen sekä vihreitä laaksoja ja huimaavia rotkoja. Vaelluksilla tutustut saarten ainutlaatuiseen luontoon ja joihinkin Kanariansaarten paikallisista lintulajeista.

Tärkeää tietoa

Maat: Espanja

Matkatyyppi: Vaellusmatka - vaikeustaso 3, vaativa

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 16-22 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Hienot vaellukset
 • Garajonayn ja Las Cañadasin kansallispuistot
 • Historiallinen La Lagunan kaupunki
 • Bajamarin merivesialtaat
 • Anagavuorten laakerimetsät

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen lento Helsinki – Teneriffa 
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 5 lounasta (useimmat retkilounaita)
• 3 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut
Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lento Helsinki – Teneriffa. Bussimatka noin 20 km. Yksi hotelliyöpyminen Los Cristianoksessa.

Päivä 2
Teneriffa – La Gomera. Lauttamatka noin 1 tunti. Vaellus Garajonayn kansallispuistossa, noin 10 km. Aamiainen, retkilounas ja illalinen. Kolme hotelliyöpymistä San Sebastianissa, La Gomeralla.

Päivä 3
Vaellus etelärannikkoa pitkin, noin 9 km. Aamiainen, retkilounas.

Päivä 4
Vaellus Hermiguaan. Aamiainen ja retkilounas.

Päivä 5
Vaellus Valle La Lajaan, 3 km, korkeusero 500 metriä. Lauttamatka Teneriffalle, noin 1 tunti. Bussimatka 80 km. Aamiainen ja illallinen. Kolme hotelliyöpymistä Santa Cruzissa, Teneriffalla.

Päivä 6
Vaellus Las Cañadasin alueella, 10 km. Santa Cruz – Las Cañadas – Santa Cruz 115 km. Aamiainen ja retkilounas.

Päivä 7
Vaellus Anagan vuoristoalueella, noin 7 km, korkeusero 500 m. Aamiainen, retkilounas ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 8
Bussikuljetus lentokentälle, noin 65 km, ja lento Teneriffa – Helsinki. Aamiainen.

Espanja

Asukasluku 46,6 milj.
Pinta-ala
504 782 km²
Uskonto
Katolilaisia 82 %, agnostikkoja ja ateisteja 14 %, muslimeja ainakin 1,2 %, protestantteja 0,1 %, muita n. 2,7 %
Valuutta
Euro
Kieli
Espanja, katalaani, gallego, baski
Aikaero
Suomen aika -1 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen lento Helsinki – Teneriffa (eteläinen Reina Sofian lentokenttä), laivamatkat Teneriffa – La Gomera – Teneriffa ja muut ohjelman mukaiset kuljetukset, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Euro (EUR)

Tavallisimmat luottokortit käyvät monissa ravintoloissa ja kaupoissa maksuvälineenä ja ne toimivat useimmissa pankkiautomaateissa. Vaellusmatkan aikana voi kuitenkin olla vaikea löytää pankkiautomaattia, joten kannattaa ottaa mukaan jonkin verran myös käteistä rahaa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla) ja virvokkeet, kahvit, matkamuistot sekä juomarahat.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin 25 EUR /  henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Useimmilla vaelluksilla liikumme 1000–2200 metrin korkeudessa ja/tai viileässä ja varjoisassa metsikössä, jossa lämpötila on monta astetta rannikkoa matalampi ja sateen mahdollisuuskin on aina olemassa. Cañadas del Teiden kansallispuistossa voi talvella sataa jopa lunta.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva sääennuste lähipäiville netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Vaellusmatka
Maasto on hyvin mäkistä, mutta sekä La Gomeralla että Teneriffalla käyttämämme polut ovat hyviä. Vaellusreitit on pyritty valitsemaan niin, että ne sopivat normaalikuntoiselle. Osa vaelluksista on vaativampia. Kolmannen päivän vaelluksella voit valita, aloitatko sen jyrkällä alamäellä vai alemmasta maastonkohdasta. Ryhmä kokoontuu yhteiselle retkilounaalle. Ota mukaan hyvät vaelluskengät, jotka sopivat vaeltamiseen vaihtelevassa maastossa.

Saarilla on erilaisia vaihtoehtoisia reittejä, jotka pituudeltaan, maisemiltaan ja vaativuudeltaan vastaavat alkuperäisiä matkaohjelmassa kuvailtuja reittejä. Opas voi joutua esimerkiksi sääolosuhteiden johdosta tekemään päätöksen vaihtoehtoisen reitin käytöstä, jolloin hän vahvistaa reitin paikan päällä.

Muistathan ottaa mukaan lautasen, aterimet ja mukin retkilounaita varten.

Lisätietoja varusteista ja tarkistuslista, katso temamatkat.fi / Hyvä tietää / Vaellusmatkat

Lue lisää Espanjasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Vaellusmatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.