Sorrenton auringonkeltaiset sitruunatCapri, Pompeiji ja Vesuvius

Amalfin rannikko on varmasti yksi koko maailman kauneimmista rannikoista. Ainutlaatuiset uimapaikat ja Sorrenton – ehkäpä maailman parhaimmat sitruunat ja perinteiset italialaiset herkut ovat täällä vertaansa vailla. Näe ja koe jännittävä Napoli, romanttinen Caprin saari ja Vesuviuksen tulivuoren mahtava kraatteri. Retki Pompeijin vaikuttaville raunioille on kuin ”sukeltaisi” antiikin roomalaisten arkipäivän keskelle. Lämpimästi tervetuloa klassiseen Sorrentoon. 

Tärkeää tietoa

Maat: Italia

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-23 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Vaellus Vesuviuksella
 • Amalfin rannikon kauneimmat kylät
 • Pompeijin arkeologinen kaivausalue
 • Romanttinen Capri
 • Seitsemän yötä samassa hotellissa Sorrentossa

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen lento Helsinki – Napoli
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 4 lounasta
• 4 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Hotelliverot
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lento – Napoli/Capodicchino. Bussimatka Sorrentoon, noin 55 km. Seitsemän yöpymistä Sorrentossa sijaitsevassa hotellissa. Tervetuloillallinen.

Päivä 2
Bussi Sorrento - Termini – Sant Agata meno-paluu, noin 25 km. Kaupunkikävely Sorrentossa. Aamiainen ja lounas.

Päivä 3
Bussi Sorrento - Vesuvius – Pompej, meno-paluu, noin 90 km. Vierailu Vesuviuksen tulivuorella. Kävely Pompeijin raunioilla, noin 2,5 km. Aamiainen, lounas ja illallinen (omin päin hotellissa).

Päivä 4
Bussi Sorrento – satama meno-paluu, noin 4 km. Venematka Sorrento – Capri, paikallisbussi Caprilla. Vierailu Anacaprissa Axel Munthesin villalla. Aamiainen, lounas ja illallinen (omin päin hotellissa).

Päivä 5
Vapaapäivä. Aamiainen.

Päivä 6
Bussi Sorrento – Napoli meno-paluu, noin 100 km. Kaupunkikiertoajelu ja kaupunkikävely Napolissa. Vierailu arkeologisessa museossa. Aamiainen ja pizzalounas.

Päivä 7
Bussi Sorrento – Amalfi – Ravello meno-paluu, noin 90 km. Omaa aikaa Amalfissa. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 8
Bussi Sorrento – Napoli/Capodicchino, noin 55 km. Lentomatka Napoli - Helsinki. Aamiainen.

Italia

Asukasluku: 58 milj.
Pinta-ala: 301 230 km²
Uskonto: Roomalaiskatolisia 85 %, lisäksi mm. muslimeja, protestantteja, Jehovan todistajia, buddhisteja ja juutalaisia.
Valuutta: Euro
Kieli: Italia sekä vähemmistökielet sardinia, latina, saksa, ranska, albanian kieli, sloveenin kieli ja kreikka
Aikaero: Suomen aika -1 t

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakaiset reittilennot Helsinki – Napoli, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta)

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen tai, jos haluat pidentää matkaasi sen loppupäässä, autamme sinua mielellämme niin majoituksen kuin lennonkin kanssa.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Euro (EUR).

Pankki- ja luottokortit hyväksytään maksuvälineenä useimmissa paikoissa ja niillä voi nostaa käteistä pankkiautomaateista monissa pienemmissäkin kaupungeissa. Mukaan kannattaa kuitenkin ottaa myös käteistä ainakin ensimmäisiä päiviä varten, jottet joudu heti etsimään pankkiautomaattia.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa ottaa huomioon muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), juomarahat, kahvit ja virvokkeet sekä matkamuistot.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 30 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kesää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Matkan aikana vierailemme sekä kaupungeissa että maaseudulla, joten pakkaathan mukaan sopivat vaatteet ja mukavat kengät kävelyretkillemme.

Pakkaa mukaan siis säähän ja luonnossa ja kaupungissa liikkumiseen sopivia vaatteita, myös lämpimämpi pusero tai takki sekä sadetakki. Tärkeää on, että mukana on mukavat, pitäväpohjaiset kengät. Sillä vaikka tämä ei ole vaellusmatka, kävelemme päivittäin yhdestä neljään kilometriä kaupungeissa, vierailukohteissa ja illallisille mennessämme. Ota mukaan myös pieni selkäreppu ja muista aurinkovoide.

Lue lisää Italiasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Huomioitavaa

Hotellimuutokset ovat mahdollisia.

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.