Klassinen KreikkaDelfoi, Olympia ja Meteoran luostarit

Matka Kreikkaan on matka länsimaisen sivistyksen juurille. Missään muussa maassa ei historia tunnu olevan niin läsnä ja elävänä kuin Kreikassa. Olympiassa kaikuvat vielä ensimmäisten olympialaisten kannustushuudot. Delfoissa Sibyllan temppelissä tuntuu siltä kuin väkijoukot olisivat juuri poistuneet. Välimeren kiehtovimman maan ikuisia muistomerkkejä kehystää dramaattisen kaunis luonto.


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Kreikka

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-28 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Akropoliin museo Ateenassa
 • Meteoran luostarit
 • Kävely Delfoin raunioilla
 • Epidauroksen amfiteatteri
 • Tunnelma Olympian vanhalla stadionilla

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki – Ateena
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 7 aamiaista 
• 5 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut
Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Reittilento Helsinki – Ateena. Bussikuljetus hotelliin, noin 40 km. Hotelliyöpyminen Ateenassa.

Päivä 2
Ateena – Kalambaka, bussimatka noin 350 km. Tutustuminen Akropolis-kukkulaan ja -museoon. Aamiainen ja illallinen. Hotelliyöpyminen Kalambakassa.

Päivä 3
Kalambaka – Delfoi, bussimatka noin 230 km. Käynti Meteorassa. Aamiainen ja illallinen. Hotelliyöpyminen Delfoissa.

Päivä 4
Delfoi – Olympia, bussimatka noin 230 km. Tutustuminen Delfoin arkeologiseen alueeseen. Aamiainen ja illallinen. Hotelliyöpyminen Olympiassa.

Päivä 5
Olympia – Sparta, bussimatka noin 230 km. Käynti Olympian arkeologisella alueella. Aamiainen. Hotelliyöpyminen Spartassa.

Päivä 6
Sparta – Tolo, bussimatka noin 150 km. Tutustuminen Mistraan. Aamiainen ja illallinen. Hotelliyöpyminen Tolossa.

Päivä 7
Tolo – Ateena, bussimatka noin 160 km. Käynti Epidauroksessa ja Mykenessä. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen. Hotelliyöpyminen Ateenassa.

Päivä 8
Bussikuljetus lentokentälle, noin 40 km. Aamiainen.

Kreikka

Asukasluku 10,7 milj.
Pinta-ala 131 940 km²
Uskonto Ortodokseja n. 98 %, vähemmistönä muslimeja, juutalaisia ja katolilaisia.
Valuutta Euro
Kieli Virallinen kieli on dimotiki (nykykreikan muoto).
Aikaero Sama aika kuin Suomessa.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Ateena, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä kaikki ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen. Matkasi alkaa silloin ensimmäisestä hotellista ja päättyy viimeiseen hotelliin.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Euro (EUR)

Pankki- ja luottokortit hyväksytään maksuvälineenä useissa liikkeissä ja ravintoloissa ja niillä voi nostaa käteistä pankkiautomaateista. Mukaan kannattaa kuitenkin ottaa myös käteistä ainakin ensimmäisiä päiviä varten, jottet joudu heti etsimään pankkiautomaattia. Monet tavernat eivät ota vastaan muuta kuin käteistä. 

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvi ja muut virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin 20 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Tilastollisesti vuorokauden ylin lämpötila on Ateenassa touko- ja lokakuussa 23–24 astetta ja vuorokauden alin noin 16 astetta. Vuoristoisilla alueilla sisämaassa on tavallisesti muutamaa astetta viileämpää ja ajoittain saattaa esiintyä sateita.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Ota mukaan kevyt villapusero ja takki, sillä erityisesti keväällä ja syksyllä voi olla tuulisia tai muuten viileitä päiviä ja lämpimänäkin päivänä bussin ilmastointi voi tuntua viileältä hartioilla. Luostarivierailuilla olkapäät ja polvet pitää olla peitettyinä ja naisilla on oltava hame ja miehillä pitkät housut. Muista myös uima-asu, sillä sillä Tolossa voi olla mahdollisuus uida meressä ja joissain hotelleissa on uima-allas käytössä toukokuun puolivälistä eteen päin. Tärkeintä on, että mukana on mukavat, matalakorkoiset kengät kävelyitä varten.

Muuta
Kansalliset juhlapäivät voivat aiheuttaa muutoksia päiväohjelmassa.

Kreikassa samassakin hotellissa huoneiden taso voi vaihdella ja osa huoneista voi olla pohjaratkaisultaan erikoisia tai pieniä kooltaan.

Lue lisää Kreikasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Huomioitavaa

Hotellien taso Kreikassa vaihtelee paljon ja huoneet saattavat tuntua joskus pieniltä. Hotellit voivat poiketa alkuperäisistä hotelleista, mutta hotellien taso säilyy kuitenkin aina samana. 


Vuoden 2024 matkoilla lähdöllä 7.4 majoitumme Arachovassa hotelli Kalafatiin.

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.