Vaellus Itä-KreetallaLassithi, palmuranta ja Zakroksen rotko

Lähde mukaan vaellusmatkalle saaren itäisiin osiin. Vaellamme pitkin vähemmän tallattuja rannikkopolkuja, yli Lassithin tasangon ja seuraillen keskiaikaista venetsialaista kauppatietä. Eloundassa patikoimme Kolokithan niemen ympäri. Tiemme vie myös kreetalaiseen kotiin, jossa opettelemme valmistamaan paikallisia herkkuja.     


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Kreikka

Matkatyyppi: Vaellusmatka - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-24 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Vaellus alas Lassithin tasangolta pitkin venetsialaista kauppatietä
 • Retkilounaat meren äärellä
 • Vaellus Vain palmurannalle
 • Uintimahdollisuudet ennen ja jälkeen sekä vaelluksen aikana
 • Zakroksen rotko

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Edestakainen lentomatka Helsinki – Hania, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Valuutta

Euro (EUR)

Pankki- ja luottokortit käyvät maksuvälineenä monessa kaupassa ja ravintolassa ja niillä voi nostaa käteistä useimmista pankkiautomaateista. Vaellusten aikana pankkiautomaattia voi olla vaikeampi löytää, joten varaa mukaan myös käteistä rahaa. Moni taverna toimii vain käteisellä. 

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvi ja muut virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat. 

Juomaraha ei sisälly matkan hintaan. Suosittelemme 15 EUR / henkilö kuljettajille, ravintolan henkilökunnalle ja aktiviteeteille. Tema-oppaamme kerää ja jakaa juomarahat.

Ilmasto ja vaatetus

Keskimääräinen päivän ylin lämpötila Kreetalla (Rethymnon) on tilastollisesti huhti–toukokuussa 20–24 ja syys–lokakuussa 24–28 astetta ja päivän alin lämpötila vastaavasti huhti–toukokuussa 12–15 ja syys–lokakuussa16–20 astetta. Vuoristossa saaren sisäosissa on lämpötila yleensä muutaman asteen keskiarvoja alhaisempi ja sateitakin voi esiintyä. Vähän ennen lähtöä kannattaa tarkistaa netistä esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.

Tärkeintä on vaeltamiseen sopivien vaatteiden lisäksi, että mukana on "sisäänajetut", mukavat kengät, jotka tukevat nilkkaa ja joissa on pitävä, paksu pohja, esimerkiksi vaelluskengät. Ota mukaan myös pitkähihainen pusero ja takki, sillä keväällä ja syksyllä voi olla tuulisia tai muuten viileitä päiviä ja lämpimänäkin päivänä bussin ilmastointi voi tuntua viileältä hartioilla. Luostarivierailuilla olkapäät ja polvet pitää olla peitettyinä ja naisilla on oltava hame ja miehillä pitkät housut. Muista myös uima-asu, sillä osassa hotelleja on uima-allas (avoinna yleensä toukokuun puolivälistä, säävaraus) ja meressäkin on mahdollisuus uida.

Vaellusmatka

Kreetan maaseutu on hyvin vuoristoista ja vaellusten reitit kulkevat harvoin aivan tasaisessa maastossa. On ylä- ja alamäkiä ja polut ovat kivisiä, mikä voi aiheuttaa ongelmia, jos kärsii polvi- tai selkävaivoista. Huimaukselle alttiit voivat kokea jotkut vaellusetapit vaikeiksi. Vaellamme myös polkuja ja pikkuteitä pitkin ikivanhoissa kulttuurimaisemissa, joissa avointa näköalaa on kilometrikaupalla. Jos yleiskuntosi on hyvä, ei ongelmia pitäisi tulla.

Itä-Kreetalla on useita hyviä vaellusreittivaihtoehtoja. Jos joku ohjelmassa kuvatuista reiteistä ei jostain, esimerkiksi ryhmästä tai säästä johtuvasta, syystä ole toimiva, pystyy kokenut vaellusoppaamme korvaamaan sen vastaavalla toisella vaelluksella.

Muistathan ottaa mukaan lautasen, aterimet ja mukin retkilounaita varten.

Lue lisää vinkkejä varustautumisesta: www.temamatkat.fi/vaellusmatkat.

Muuta

Kreikassa samassakin hotellissa huoneiden taso voi vaihdella ja osa huoneista voi olla pohjaratkaisultaan erikoisia tai pieniä kooltaan.

Kansalliset pyhäpäivät kuten toukokuun 1. päivä ja ortodoksinen pääsiäinen voivat aiheuttaa tilapäisiä, ennalta ilmoittamattomiakin muutoksia aukioloajoissa ja sen myötä matkan päiväohjelmissa.

Lue lisää Kreikasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
20.05.2023 8 päivää Vaellus Itä-Kreetalla Helsinki 1 650 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa
23.09.2023 8 päivää Vaellus Itä-Kreetalla Helsinki 1 690 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Vaellusmatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.