Vaellus Länsi-KreetallaRotkoja, rannikkoa ja oliivilehtoja

Vaellamme jylhien vuorten ympäröimällä ja rotkojen halkomalla Kreetan ylätasangolla. Maisemaa koristavat johanneksenleipäpuut, oleanterit ja mansikkapuut. Vaellukset vaihtelevat helposta keskivaativaan ja niiden aikana koet luonnon, joka on samalla sekä vaikuttavan karu että ystävällisen vehreä. Luonnon lisäksi matkan kohokohtia ovat muun muassa Elafonissin kuuluisa ranta, oliiviöljyn maistelu ja illallinen Hanian pittoreskissa venetsialaisessa satamassa.


UUTTA ! TEMA Privaatti - matka vain sinulle ja läheisillesi. Kysy lisää asiakaspalvelustamme!

Tärkeää tietoa

Maat: Kreikka

Matkatyyppi: Vaellusmatka - vaikeustaso 3, vaativa

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-22 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Monipuolinen vaellus Akrotirin niemimaalla
 • Retkilounaat meren äärellä
 • Elafonissin vaaleanpunainen ranta
 • Vaellus Agia Irinin rotkossa
 • Päivällinen Hanian venetsialaisessa satamassa

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen lento Helsinki–Hania.
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti.
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 6 lounasta
• 3 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti.
• Tema-oppaan palvelut
Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lento Helsinki – Hania, lentokenttäkuljetus Haniaan, noin 25 km. Kaksi hotelliyöpymistä Haniassa.

Päivä 2
Vaellus Akrotirin niemimaalla, Stavrosista Gouvernetoun luostarille, noin 10 km. Aamiainen, retkilounas ja illallinen.

Päivä 3
Hania – Paleochora, bussi noin 70 km (meno-paluu). Vaellus Agia Irinin rotkossa, noin 9 km – Paleohora. Bussi 110 km. Aamiainen, retkilounas ja illallinen. Neljä hotelliyöpymistä Paleohorassa.

Päivä 4
Vaellus Paleohora – Sougia, noin 13 km. Aamiainen ja retkilounas.

Päivä 5
Vaellus Elafonissiin, noin 10 km. Aamiainen ja retkilounas.

Päivä 6
Vaellus Anydrin rotkossa, noin 8 km. Aamiainen ja retkilounas.

Päivä 7
Paleohora – vaellus Sirikarista Poliriniaan, noin 6 km – Hania. Bussimatka noin 70 km. Aamiainen, retkilounas ja matkanpäätösillallinen. Hotelliyöpyminen Hanian kaupungissa.

Päivä 8
Kuljetus lentokentälle ja paluulento Hania – Helsinki. Aamiainen.

Kreikka

Asukasluku 10,7 milj.
Pinta-ala 131 940 km²
Uskonto Ortodokseja n. 98 %, vähemmistönä muslimeja, juutalaisia ja katolilaisia.
Valuutta Euro
Kieli Virallinen kieli on dimotiki (nykykreikan muoto).
Aikaero Sama aika kuin Suomessa.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen lentomatka Helsinki – Hania, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Euro (EUR)

Pankki- ja luottokortit käyvät maksuvälineenä monessa kaupassa ja ravintolassa ja niillä voi nostaa käteistä useimmista pankkiautomaateista. Vaellusten aikana pankkiautomaattia voi olla vaikeampi löytää, joten varaa mukaan myös käteistä rahaa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvi ja muut virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomaraha
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 15 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii ryhmän puolesta juomarahojen antamisesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Keskimääräinen päivälämpötila Kreetalla vaihtelee touko–lokakuussa tilastollisesti 23–26 asteen välillä.. Vuoristossa saaren sisäosissa on lämpötila yleensä muutaman asteen keskiarvoja alhaisempi ja sateitakin voi esiintyä. Vähän ennen lähtöä kannattaa tarkistaa netistä esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.

Tärkeintä on vaeltamiseen sopivien vaatteiden lisäksi, että mukana on nilkkaa tukevat kengät, joissa on pitävä, paksu pohja, esimerkiksi vaelluskengät. Ota mukaan myös kevyt villapusero ja tuulenpitävä takki, sillä keväällä ja syksyllä voi olla tuulisia tai muuten viileitä päiviä. Luostarivierailuilla olkapäät ja polvet pitää olla peitettyinä ja naisilla on oltava hame ja miehillä pitkät housut. Muista myös uima-asu, sillä joissakin hotelleissa on uima-allas (avoinna yleensä toukokuun puolivälistä alkaen) ja meressäkin on mahdollisuus uida.

Vaellusmatka
Kreetan maaseutu on hyvin vuoristoista ja vaellusten reitit kulkevat harvoin aivan tasaisessa maastossa. On ylä- ja alamäkiä ja polut ovat kivisiä, mikä voi aiheuttaa ongelmia, jos kärsii polvi- tai selkävaivoista. Kuudennen päivän vaellus kestää noin kuusi tuntia ja reitillä on jyrkkiä ylä- ja alamäkiä ja se voi tuntua vaativalta. Huimaukselle alttiit voivat kokea jotkut vaellusetapit vaikeiksi. Vaellamme myös polkuja ja pikkuteitä pitkin ikivanhoissa kulttuurimaisemissa, joissa avointa näköalaa on kilometrikaupalla. Jos yleiskuntosi on hyvä, ei ongelmia pitäisi tulla.

Länsi-Kreetalla on useita hyviä vaellusreittivaihtoehtoja. Jos joku ohjelmassa kuvatuista reiteistä ei jostain, esimerkiksi ryhmästä tai säästä johtuvasta, syystä ole toimiva, pystyy kokenut vaellusoppaamme korvaamaan sen vastaavalla toisella vaelluksella.

Muistathan ottaa mukaan lautasen, aterimet ja mukin retkilounaita varten.

Lue lisää vinkkejä varustautumisesta: www.temamatkat.fi / Matkavalikoima / Vaellusmatkat

Muuta
Kreikassa samassakin hotellissa huoneiden taso voi vaihdella ja osa huoneista voi olla pohjaratkaisultaan erikoisia tai pieniä kooltaan.

Kansalliset pyhäpäivät voivat aiheuttaa tilapäisiä, ennalta ilmoittamattomiakin muutoksia aukioloajoissa ja sen myötä matkan päiväohjelmissa.

Lue lisää Kreikasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Huomioitavaa

Hotellien taso Kreikassa vaihtelee suuresti eri hotellien välillä ja joskus hotellihuoneet saattavat tuntua pienemmiltä kuin mihin ollaan aikaisemmin totuttu. Kreikan omat pyhäpäivät saattavat aiheuttaa muutoksia päiväohjelmassa.

Länsi-Kreeta on tunnettu monista korkeatasoisista vaellusreiteistään. Jos etukäteen suunniteltu vaellusreitti ei jostain syystä olekaan sopiva ryhmälle, kokeneet vaellusoppaamme etsivät vaihtoehtoisen reitin.

Paleochorassa voimme majoittua ennakkotiedoista poiketen toiseen saman tasoiseen hotelliin.

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
19.10.2024 info_icon

Lentotiedot

cross

Kaikki ajat ovat paikallista aikaa.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Helsinki
Chania
2024-10-19
16:40
2024-10-19
20:35
Finnair, 1859
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Helsinki
2024-10-26
21:40
2024-10-27
01:30
Finnair, 1854
8 päivää Vaellus Länsi-Kreetalla Helsinki 1 650 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa
11.10.2025 8 päivää Vaellus Länsi-Kreetalla Helsinki 1 850 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Vaellusmatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.