Vaellus SamoksellaEgeanmeren vehreällä saarella

Samos on kuin tehty vaelluksia varten. Se on juuri sopivan kokoinen saari tarjotakseen viikon pituisen matkan vaelluksille vaihtelevia maisemia: vuoristoa, vehreitä laaksoja, oliivilehtoja, vuoristokyliä ja kauniita näkymiä merelle, TEMAn herkullisia retkilounaita unohtamatta! Viikon aikana majoitumme kahdessa eri hotellissa, pohjois- ja etelärannikolla. 


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Kreikka

Matkatyyppi: Vaellusmatka - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-22 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Vaellus Satakielilaaksossa
 • Potaminlahti
 • Pythagoraan luola
 • Vapaapäivä kauniilla Samoksen saarella
 • Agios Ioanniksen luostari

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen lento Helsinki–Samos
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 5 lounasta
• 4 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut
Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Helsinki – Samos. Lentoasema – Ormos Marathokambos, lentokenttäkuljetus noin 32 km. Tervetuloillallinen. Neljä hotelliyöpymistä Ormos Marathokambosissa.

Päivä 2
Vaellus Pythagoran luolalle, noin 12 km. Aamiainen, retkilounas ja illallinen.

Päivä 3
Vaellus Samoksen lounaisrannikolla, noin 8 km. Aamiainen ja retkilounas.

Päivä 4
Vapaapäivä, aikaa omille vaelluksille ja retkille tai rentoutumista rannalla auringonoton ja uimisen merkeissä. Aamiainen.

Päivä 5
Ormos Marathokambos – Karlovassi, bussi noin 30 km. Vaellus noin 8 km. Aamiainen, retkilounas ja illallinen. Kolme hotelliyöpymistä Karlovassissa.

Päivä 6
Vaellus Satakielilaaksossa, noin 10 km. Aamiainen ja lounas.

Päivä 7
Vaellus pitkin länsirannikkoa, noin 7 km. Aamiainen, retkilounas ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 8
Karlovassi – Samos, lentokenttäkuljetus noin 40 km. Aamiainen.

Kreikka

Asukasluku 10,7 milj.
Pinta-ala 131 940 km²
Uskonto Ortodokseja n. 98 %, vähemmistönä muslimeja, juutalaisia ja katolilaisia.
Valuutta Euro
Kieli Virallinen kieli on dimotiki (nykykreikan muoto).
Aikaero Sama aika kuin Suomessa.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen lento Helsinki – Samos,  majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket, sisäänpääsyt ja muut aktiviteetit, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Euro (EUR)

Pankki- ja luottokortit käyvät maksuvälineenä monessa kaupassa ja ravintolassa ja niillä voi nostaa käteistä useimmista pankkiautomaateista. Vaellusten aikana pankkiautomaattia voi olla vaikeampi löytää, joten varaa mukaan myös käteistä rahaa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit, virvokkeet ja juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot.

Juomarahat
Tämän matkan ei sisälly juomarahoja. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi pienen summan juomarahoja varten, noin 15 EUR / henkilö. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii ryhmän puolesta juomarahojen antamisesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Varhain keväällä sekä syksyllä voi joinakin päivinä olla tuulista tai muuten viileämpää, erityisesti korkeammilla paikoilla saaren sisäosissa. Myös sadekuuroja voi esiintyä. Lähempänä matkalle lähtöä kannattaa tarkistaa ajankohtainen lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Tärkeintä on vaeltamiseen sopivien vaatteiden lisäksi, että mukana on nilkkaa tukevat kengät, joissa on pitävä, paksu pohja, esimerkiksi vaelluskengät. Mukaan kannattaa ottaa myös lämpimämpiä vaatteita: villapusero ja tuulenpitävä pusakka. Luostarivierailuilla tarvitset myös olkapäät ja polvet peittävää vaatetusta (miehillä pitkät housut ja naisilla hame). Muista uimapuku, sillä useammassa paikassa on mahdollisuus uida myös meressä. Karlovassin hotellissa uima-allas on avoinna yleensä toukokuun puolivälistä alkaen.

Vaellusmatka
Matkan vaellukset eivät kokonaisuutena ole kovin vaativia, mutta maasto on mäkistä ja polut kivisiä. Useat vaellukset tehdään avoimessa maastossa ja auringonpaahteessa voi vaeltaminen olla raskaampaa. Neljännen päivän vaellus on vaativampi, erityisesti lämpimällä säällä, koska reitti kulkee ylä- ja alamäkiä (korkeuseroa n. 500 m). Viidennen päivän vaellus Pythagoraan luolalle sisältää lyhyen, jyrkän nousun, mutta halutessasi voit jäädä alhaalle odottamaan.

Samoksella on useita hyviä vaellusreittivaihtoehtoja. Jos joku ohjelmassa kuvatuista reiteistä ei jostain, esimerkiksi ryhmästä tai säästä johtuvasta syystä ole toimiva, pystyy kokenut vaellusoppaamme korvaamaan sen vastaavalla toisella vaelluksella.

Tutustu vaellusmatkoihin ja varustevinkkeihin temamatkat.fi/vaellusmatkat.

Muuta
Kreikassa samassakin hotellissa huoneiden taso voi vaihdella ja osa huoneista voi olla pohjaratkaisultaan erikoisia tai pieniä kooltaan.

Kansalliset pyhäpäivät voivat aiheuttaa tilapäisiä, ennalta ilmoittamattomiakin muutoksia aukioloajoissa ja sen myötä matkan päiväohjelmissa.

Lue lisää Kreikasta!
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotelli/majoitus

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
10.09.2024 info_icon

Lentotiedot

cross

Kaikki ajat ovat paikallista aikaa.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Helsinki
Samos
2024-09-10
07:05
2024-09-17
11:00
Jet Time,
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Samos
Helsinki
2024-09-17
12:00
2024-09-17
15:55
Jet Time,
8 päivää Vaellus Samoksella Helsinki 1 690 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa
09.09.2025 8 päivää Vaellus Samoksella Helsinki 1 890 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Vaellusmatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.