Vaellus ZakynthoksellaLevantin kukka Joonianmeressä

Vaellamme oliivilehdoissa ja poukamissa Zakynthoksella, Levantin kukassa. Zakynthos eli Zante on Joonianmeren saarista eteläisin. Koko saari on vehmaan vihreä, lännessä kohoaa vuori ja idässä on alanko, mikä tuo vaihtelua vaelluksiin. Patikoimme pitkin meren rantaa, poikki viljelymaiden ja ylös rinteitä, ja kaikkea kehystävät suurenmoiset näkymät. Zakynthoksen kaupungissa kohtaamme modernin arjen kun taas Louchan vuoristokylässä tuntuu aika seisahtuneen. Sinulla on myös päivä omaa aikaa, ja voit vaikkapa tehdä oman löytöretken Navagion rannalle tai Kefalonian naapurisaarelle.


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Kreikka

Matkatyyppi: Vaellusmatka - vaikeustaso 1, helppo

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-22 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Vihreä Louchanlaakso viiniviljelmineen
 • Zakynthoksen kaupunki ja päivällinen
 • Näköala Skopiotissan luostarilta
 • Vaellus Porto Limnionaksen uintipoukamaan
 • Viinin ja oliiviöljyn maistelut

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen lentomatka Helsinki – Zakynthos, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Huom. Tiedote 19.5.2017
Navagion rannan yläpuolella sijaitsevaa näköalapaikkaa ei enää, joidenkin siellä sattuneiden vakavien onnettomuuksien vuoksi, pidetä turvallisena, joten olemme joutuneet poistamaan käynnin siellä ohjelmasta.

Valuutta

Euro (EUR)
Tavallisimmat pankki- ja luottokortit hyväksytään maksuvälineenä useissa liikkeissä ja ravintoloissa. Pankkiautomaatteja on.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvi ja muut virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomaraha
Tämän matkan hintaan ei sisälly juomarahat. Suosittelemme että varaatte 15 EUR per henkilö, jotka opas kerää matkan alussa yhteiseen kassaan, ja jakaa  kohtuulliset juomarahat kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille, hotellien laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Keskimääräinen päivän ylin lämpötila on Zakynthoksella touko-kesäkuussa 23–28, päivän alin lämpötila on 14–19 asteen paikkeilla. Sadepäiviä on toukokuussa keskimäärin 6, kesäkuussa vähemmän. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.

Ota mukaan kevyt villapusero ja takki, sillä keväällä voi olla tuulisia tai muuten viileitä päiviä ja iltoja. Luostarivierailuilla olkapäät ja polvet pitää olla peitettyinä ja naisilla on oltava hame ja miehillä pitkät housut. Muista myös uima-asu, sillä joissakin hotelleissa on uima-allas (avoinna yleensä toukokuun puolivälistä alkaen) ja meressäkin on mahdollisuus uida. Tärkeintä on vaeltamiseen sopivien vaatteiden lisäksi, että mukana on mukavat kengät, joissa on pitävä, paksu pohja ja jotka tukevat nilkkaa, esimerkiksi vaelluskengät.

Vaellusmatka
Matkaohjelma voidaan toteuttaa myös muussa kuin ilmoitetussa järjestyksessä.

Zakynthoksella on useita hyviä vaellusreittivaihtoehtoja. Jos joku ohjelmassa kuvatuista reiteistä ei jostain, esimerkiksi ryhmästä tai säästä johtuvasta syystä ole toimiva, pystyy kokenut vaellusoppaamme korvaamaan sen vastaavalla toisella vaelluksella.

Tutustu vaellusmatkojen varustevinkkeihin https://www.temamatkat.fi/matkustaa/vaellusmatkat/

Lue lisää Kreikasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Vaellusmatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.