Vaellus ZakynthoksellaLevantin kukka Joonianmeressä

Vaellamme oliivilehdoissa ja poukamissa Zakynthoksella, Levantin kukassa. Zakynthos eli Zante on Joonianmeren saarista eteläisin. Koko saari on vehmaan vihreä, lännessä kohoaa vuori ja idässä on alanko, mikä tuo vaihtelua vaelluksiin. Patikoimme pitkin meren rantaa, poikki viljelymaiden ja ylös rinteitä, ja kaikkea kehystävät suurenmoiset näkymät. Zakynthoksen kaupungissa kohtaamme modernin arjen kun taas Louchan vuoristokylässä tuntuu aika seisahtuneen. Sinulla on myös päivä omaa aikaa, ja voit vaikkapa tehdä oman löytöretken Navagion rannalle tai Kefalonian naapurisaarelle.


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Kreikka

Matkatyyppi: Vaellusmatka - vaikeustaso 1, helppo

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-22 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Vihreä Louchanlaakso viiniviljelmineen
 • Zakynthoksen kaupunki ja päivällinen
 • Näköala Skopiotissan luostarilta
 • Vaellus Porto Limnionaksen uintipoukamaan
 • Viinin ja oliiviöljyn maistelut

Päiväohjelma
2024

Päivä 1 – Matka alkaa
Kun lento Helsingistä saapuu perille Zakynthokselle, on Tema-opas lentoasemalla vastassa ja siirrymme yhdessä bussilla hotelliin, johon majoitumme koko matkan ajaksi.

Keväällä Zakynthos on kuin kukkameri eteläisellä Joonianmerellä ja se saikin saaren aikoinaan miehittäneiltä venetsialaisilta lempinimen Fiore di Levante – Levantin kukka. Saaren vihreä vehmaus, pitkät kullankeltaiset hiekkarannat ja romanttiset poukamat ovat tehneet Zantesta (rakkaalla lapsella on monta nimeä) suositun matkailukohteen.

Rantojen ja lomakohteiden lisäksi saarelle kätkeytyy harvaan asuttu ylänkö, vuoria, oliivilehtoja sekä sitrus- ja viiniviljelmiä. Tulevan viikon aikana tutustumme tähän pinta-alaltaan suhteelliseen pieneen, mutta monipuoliseen saareen ja saamme myös maistiaisia saaren antimista.

Päivä 2 – Vaellus Gerakasin niemellä ja Zantessa
Tänään saat nukkua vähän pidempään ennen kuin suuntaamme Gerakasin niemelle, Laganasin lahden itäpuolella. Niemi on osa suojeltua meripuistoa, jolla on kansallispuiston asema – merikilpikonnien suojelemiseksi. Niemellä on pieni Turtle Rescue Center, jossa voimme poiketa, jos joku keskuksen hoitajista on paikalla (!). Teemme lyhyehkön vaelluksen avoimessa rannikkomaisemassa ja näemme jälkiä saksalaisten toisen maailmansodan aikaisesta miehityksestä. Halukkailla on myös tilaisuus pulahtaa mereen uimaan.

Päivän aikana käymme myös tutustumassa oliiviöljyn tuotantoon ja saamme myös maistaa paria erilaista oliiviöljyä.

Teemme vielä Zakynthoksen kaupungissa (Zantessa) lyhyehkön kaupunkikävelyn ja nautimme päivällisen venetsialaisten jälkeensä jättämien rakennelmien raunioiden tuntumassa.

Vaellus Gerakasilla:

Vaelluksen kokonaisaika (ilman taukoja): 45 min

Pituus: n. 3 km

Korkeuseroa: +/- n. 100 m

Maasto: asfalttia, soratietä ja hiekkarantaa

Päivä 3 – Vaellus Kerin ympäristössä
Tänään tutkimme Zakynthoksen lounaisosaa, jossa rantakalliot ovat jyrkimmät, meri sinisin ja kasvillisuus vihreintä. Ajamme bussilla pieneen Kerin vuoristokylään, josta aloitamme vaelluksemme pitkin kivettyjä polkuja ja asfalttiteitä lännessä sijaitsevalle majakalle.

Näköalat ovat suurenmoisia, mutta emme kuitenkaan patikoi aivan rantakallioille, vaan käännymme sisämaahan päin ja kuljemme pitkin sorateitä ja halki viljelymaiseman. Ohitamme maataloja ja kierrämme niemen lounaisosan, jonka jälkeen eteemme avautuu taas kaunis näkymä, tällä kertaa itään päin. Päivän vaellusreittimme tarjoaa kauniiden näkymien lisäksi paikoin varjoakin, mutta silti on mukava vaelluksen jälkeen pulahtaa uimaan.

Vaelluksen jälkeen suuntaamme seuraavaksi viinitilalle, jossa kuulemme viininvalmistuksesta Zakynthoksella ja saamme maistaa tilan omaa viiniä.

Vaellus:

Vaelluksen kokonaisaika (ilman taukoja): n. 3 t.

Pituus: n. 11 km

Korkeuseroa: +150 / -400 m

Maasto: asfalttia ja soratietä

Päivä 4 – Skoposvuori
Tänään ajamme ensin bussilla itärannikolle, Argassin eteläpuolelle, josta lähdemme patikoimaan mutkaista polkua ylös (Moni) Panagia Skopiotissan luostariin. Alun perin täällä Skoposvuoren korkeimman kohdan alapuolella oli jumalatar Artemiille omistettu temppeli. Temppelin jäänteiden päälle rakennettiin pieni luostari. Jos meillä on onnea, on vahtimestari avannut kappelin, ja saamme käydä katsomassa sen hienoa ikonostaasia.

Sitten vaellamme alas vuorelta, sen läntistä sivua alas Laganasin lahdelle. Soratie, joka on paikoin vain polku, vie meidät ohi vanhan marmorilouhoksen ennen kuin saavumme pitkälle rantakaistaleelle, joka on yksi karettikilpikonnan tärkeitä munintapaikkoja.

Vaellus:

Vaelluksen kokonaisaika (ilman taukoja): 3,5 – 4,5 t

Pituus: 10 tai mahdollisesti 15 km

Korkeuseroa: +400 / -500 m

Maasto: asfalttia, soratietä, polutonta maastoa ja mahdollisesti hiekkarantaa

Päivä 5 – Vapaapäivä
Nyt muutaman hienon vaelluspäivän jälkeen sinulla on kokonainen päivä omaa aikaa. Voit vain loikoilla ja rentoutua tai ehkä tehdä veneretken Navagioon (Shipwreck Beachille) nähdäksesi rannan lähempää (retken hinta n. 40 e/hlö, varataan ja maksetaan paikan päällä). Myös naapurisaari Kefalonia on melko lähellä ja lauttaliikenteen aikatauluista riippuen voi olla mahdollista toteuttaa päiväretki Kefalonialle.

Päivä 6 – Vaellus Louchan laaksossa
Läntiset vuoret kutsuvat ja ajamme ensin hotellistamme ylös saaren lounaisosiin. Saaren korkeimmilla paikoilla on pittoreskeja kyliä ja pysähdymme aamupäiväkahville Kiliomenosiin, josta voit ostaa muutakin hyvää.

Vaikka vaellusreittimme kulkee vuoristossa, patikoimme pitkin tasaista, soraista vaelluspolkua halki laakson, ja ympärillämme on pensaiden ja puiden peittämiä kukkuloita. Pysähdymme kauniin luostarin luona ja jos portti ja kirkko ovat avoinna kurkistamme myös sisään kirkkoon.

Louchan kylässä vallitsee rauha ja aika tuntuu pysähtyneen. Kylässä on 30–40 asukasta ja he ilahtuvat vierailustamme. Heti kylän laidalla poikkeamme juustolaan, jossa saamme maistaa lampaan- ja vuohenmaidosta valmistettua juustoa.

Vaellus:

Vaelluksen kokonaisaika (ilman taukoja): n. 2,5 t

Pituus: n. 8 km

Korkeuseroa: +/-150 m

Maasto: soratietä ja asfalttia

Päivä 7 – Vaellus länsirannikolla
Saaren pohjoisosassa on Volimesin käsityöläiskylä, jossa valmistetaan mm. liinoja ja mattoja. Mutta ostosten sijaan houkuttelevampi on varmaan näköala, jota voimme ihailla lyhyehkön vaelluksen jälkeen. Kuljemme halki macchiakasvillisuuden, pitkin pikkuteitä ja sorapolkua kunnes saavumme rannikolle.

Täältä avautuu näköala upealle Navagion rannalle eli Shipwreck Beachille. Panagiotis-laiva laittomine tupakkalasteineen rantautui tänne, kun se yritti välttää poliisin ja tullin. Nykyisin sen on rikkiruostunut, puoliksi hiekkaan hautautunut laiva, ja varmaan yksi valokuvatuimpia kohteita koko Kreikassa.

Sen jälkeen jatkamme bussilla rannikkoa pitkin kohti etelää ja Kambin kylässä nautitun hyvän lounaan jälkeen jatkamme matkaa jalkaisin pitkin soratietä. Vähitellen lähestymme satumaista poukamaa Porto Limnionasin luona, jossa kristallinkirkas vesi houkuttelee jo uimaan.

Illalla kokoonnumme vielä yhteiselle päivälliselle kertaamaan vaellusten aikana nähtyä ja koettua.

Vaellus:

Vaelluksen kokonaisaika (ilman taukoja): n. 1,5 t

Pituus: yht n. 8 km

Korkeuseroa: +/-150 m

Maasto: epätasaista soratietä ja mahdollisesti paikoin asfalttia

Päivä 8 – Kotiinpaluu
Viikko Zakynthoksella on tullut päätökseensä ja on tullut aika suunnata lentoasemalle ja kotimatka kohti Helsinkiä alkaa. Kiitos tästä kerrasta ja lämpimästi tervetuloa uudelleen TEMAn jännittävään maailmaan!

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen lento Helsinki – Zakynthos
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 5 lounasta
• 6 illallista siältäen kreikkalaisen illan
• Viinitilalla vierailu ja viininmaistajaiset
• Luonnonmukaisella maatilalla vierailu ja oliiviöljynmaistajaiset

• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Lento Helsinki – Zakynthos. Bussikuljetus hotelliin, noin 30 min. Tervetulopäivällinen. Seitsemän hotelliyöpymistä hotellissa Zakyntoksen kaupungissa.

Päivä 2
Vaellus Gerakasin niemellä, noin 3 km. Kaupunkikävely Zakynthoksen kaupungissa (Zantessa). Käynti oliivinöljyn tuottajan luona. Aamiainen, lounas ja päivällinen.

Päivä 3
Vaellus Kerin ympäristössä, noin 11 km. Aamiainen ja retkilounas.

Päivä 4
Vaellus Skoposvuorella, noin 10 km (mahdollisuus pidentää reittiä n. 5 km). Aamiainen ja retkilounas.

Päivä 5
Vapaapäivä, ei yhteistä ohjelmaa. Aamiainen.

Päivä 6
Vaellus Louchan laaksossa, noin 8 km. Aamiainen, retkilounas ja juustomaistiaiset.

Päivä 7
Vaellus länsirannikolla, noin 8 km. Aamiainen, lounas ja päivällinen.

Päivä 8
Kuljetus lentoasemalle ja lento Zakynthos – Helsinki. Aamiainen.

Kreikka

Asukasluku 10,7 milj.
Pinta-ala 131 940 km²
Uskonto Ortodokseja n. 98 %, vähemmistönä muslimeja, juutalaisia ja katolilaisia.
Valuutta Euro
Kieli Virallinen kieli on dimotiki (nykykreikan muoto).
Aikaero Sama aika kuin Suomessa.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen lentomatka Helsinki – Zakynthos, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Huom. Tiedote 19.5.2017
Navagion rannan yläpuolella sijaitsevaa näköalapaikkaa ei enää, joidenkin siellä sattuneiden vakavien onnettomuuksien vuoksi, pidetä turvallisena, joten olemme joutuneet poistamaan käynnin siellä ohjelmasta.

Valuutta
Euro (EUR)
Tavallisimmat pankki- ja luottokortit hyväksytään maksuvälineenä useissa liikkeissä ja ravintoloissa. Pankkiautomaatteja on.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvi ja muut virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomaraha
Tämän matkan hintaan ei sisälly juomarahat. Suosittelemme että varaatte 15 EUR per henkilö, jotka opas kerää matkan alussa yhteiseen kassaan, ja jakaa  kohtuulliset juomarahat kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille, hotellien laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Keskimääräinen päivän ylin lämpötila on Zakynthoksella touko-kesäkuussa 23–28, päivän alin lämpötila on 14–19 asteen paikkeilla. Sadepäiviä on toukokuussa keskimäärin 6, kesäkuussa vähemmän. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.

Ota mukaan kevyt villapusero ja takki, sillä keväällä voi olla tuulisia tai muuten viileitä päiviä ja iltoja. Luostarivierailuilla olkapäät ja polvet pitää olla peitettyinä ja naisilla on oltava hame ja miehillä pitkät housut. Muista myös uima-asu, sillä joissakin hotelleissa on uima-allas (avoinna yleensä toukokuun puolivälistä alkaen) ja meressäkin on mahdollisuus uida. Tärkeintä on vaeltamiseen sopivien vaatteiden lisäksi, että mukana on mukavat kengät, joissa on pitävä, paksu pohja ja jotka tukevat nilkkaa, esimerkiksi vaelluskengät.

Vaellusmatka
Matkaohjelma voidaan toteuttaa myös muussa kuin ilmoitetussa järjestyksessä.

Zakynthoksella on useita hyviä vaellusreittivaihtoehtoja. Jos joku ohjelmassa kuvatuista reiteistä ei jostain, esimerkiksi ryhmästä tai säästä johtuvasta syystä ole toimiva, pystyy kokenut vaellusoppaamme korvaamaan sen vastaavalla toisella vaelluksella.

Tutustu vaellusmatkojen varustevinkkeihin https://www.temamatkat.fi/matkustaa/vaellusmatkat/

Lue lisää Kreikasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
11.09.2024 8 päivää Vaellus Zakynthoksella Helsinki 1 890 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Vaellusmatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.