Sri Lanka, vihreän kullan saari

Kiertomatkamme alkaa Sri Lankan vanhan valtakunnan ytimestä Sigiriyasta ja Polonnaruwasta. Näemme seinämaalaukset Dambullan temppelissä ja Pyhän hampaan temppelin viehättävässä Kandyssä sekä Matalen maustepuutarhat. Matkan kohokohtiin kuuluu myös bussimatka, joka vie meidät ylängön teeviljelmille ja vuoristomaisemiin. Matkan lopussa vietät muutaman leppoisan päivän rannikolla ja pääkaupungissa Colombossa.


Nyt voit varata kiertomatkan päätteeksi rentouttavia lomapäiviä Malediivien paratiisisaarilla - ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin kerromme lisää!

Tärkeää tietoa

Maat: Sri Lanka

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 14 päivää

Ryhmän koko: 15-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Leijonakallio Sigiriyassa
 • Pyhän hampaan temppeli Kandyssä
 • Ylämaiden kauniit teeviljelmät
 • Safari Udawalawessa
 • Rentoutumista Hikkaduwassa

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Colombo
• Muut kuljetukset
• Majoitus
• 11 aamiaista
• 10 lounasta 
• 7 illallista

• 1 Iltapäivätee 
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut
• Paikallisen, auktorisoidun englannin kielen taitoisen oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Reittilento Helsinki – Colombo. Lennoilla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 2
Lento saapuu Colomboon. Bussikuljetus Bandaranaiken lentoasema – hotelli, noin 20 km. Tervetuloillallinen. Hotelliyöpyminen hieman Negombon ulkopuoella sijaitsevassa hotellissa.

Päivä 3
Negombo – Dambulla, bussimatka noin 155 km. Tutustuminen Dambullan luolatemppeleihin. Aamiainen, lounas ja illallinen. Kolme hotelliyöpymistä Dambullassa.

Päivä 4
Retki Sigiriyan leijonakalliolle ja Hiriwadunnan kylään, bussimatka noin 50 km (edestakainen matka). Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 5
Retki Polonnaruwaan, bussimatka noin 140 km (edestakainen matka). Iltapäivä omaa aikaa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 6
Dambulla – Matale – Kandy, bussimatka noin 120 km. Tutustuminen Matalen maustepuutarhaan, Peradeniyan kasvitieteelliseen puutarhaan ja vierailu Hampaan temppelissä Kandyssä. Aamiainen, lounas ja illallinen. Hotelliyöpyminen Kandyssä.

Päivä 7
Kandy – Udawalawe, bussimatka noin 230 km. Vierailu teetehtaassa Nuwara Eliyassa ja teetehtaaseen. Aamiainen, lounas ja illallinen. Hotelliyöpyminen Udawalawessa.

Päivä 8
Udawalawe – Bentota, bussimatka noin 160 km. Jeeppisafari Udawalawessa. Aamiainen, lounas ja illalinen. Neljä hotelliyöpymistä Bentotassa.

Päivä 9
Aamupäiväretki Madhu-joelle Balapitiyaan, bussimatka noin 40 km (edestakainen matka). Veneretki Madhu-joella, jolla näemme myös kauniiin laguunin. Aamiainen.

Päivä 10
Vapaapäivä. Mahdollisuus osallistua ylimääräiselle mielenkiintoiselle retkelle historialliseen Galleen. Hinta noin 35 USD / henkilö. Aamiainen.

Päivä 11
Tämä päivä on varattu omille tutkimusretkille. Aamiainen.

Päivä 12
Bentota – Colombo, bussimatka noin 125 km. Kaupunkikiertoajelu Colombossa. Aamiainen, lounas ja matkanpäätösillallinen. Yksi hotelliyöpyminen Colombossa.

Päivät 13 ja 14
Kotimatka alkaa. Bussikuljetus lentoasemalle noin 32 km Reittilento Colombo – Helsinki. Aamiainen, iltapäivätee ja lennoilla tarjoiltavat ateriat. Saapuminen Helsinkiin.

Sri Lanka

Asukasluku
n. 22 milj. Pinta-ala
65 610 km² Valuutta
Sri Lankan rupia (LKR) Uskonto
Buddhalaisuus (n. 70 %), hindulaisuus, islam ja kristinusko. Maassa on uskonnonvapaus. Kieli
Viralliset kielet ovat sinhala ja tamil. Englantia käytetään hallinnollisissa asioissa ja mediassa ja sitä puhuu n. 10 % väestöstä. Aikaero
Talvella Suomen aika +3,5 t

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki–Colombo, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja pääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta. 

Jos haluat varata pelkän kiertomatkan ilman lentoja, saat matkan hinnasta alennuksen. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Passi ja viisumi
Sri Lankan kiertomatkalle tarvitset maksuttoman matkustusvaltuutus/viisumi (ETA). Lisätietoja viisumin hankinnasta löydät: www.temamatkat.fi, Hyva tietaa/passi-ja-viisumi. Muistathan tarkistaa ajoissa myös, että passisi on voimassa vähintään kuusi kuukautta maahan saapumisesta.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Sri Lankan rupia (LKR)

Ota käteinen matkakassasi euroina tai US-dollareina. Useimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään maksuvälineenä ja pankkiautomaatteja on.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessasi ota huomioon muut ateriat ja ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla) sekä henkilökohtaiset juomarahat, tuliaiset ja matkamuistot. Sri Lankassa suosittuja tuliaisostoksia ovat kankaat, batiikki, korut, mausteet ja tee. Muista, että Suomen tuontimääräykset kieltävät uhanalaisista eläimistä valmistettujen tuotteiden maahantuonnin. Tällaisia ovat muun muassa norsunluu, krokotiilinnahka ja täplikkäistä kissaeläimistä tai tietyistä käärmelajeista valmistetut tuotteet sekä korallit.

Juomarahat
Matkan hintaan ei sisälly juomarahoja ja suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 16 000 rupiaa (noin 70 e) juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat yhteiseen kassan matkan alussa ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, paikallisoppaalle, safarioppaille, hotellien kantajille ja tarjoilijoille yhteisillä aterioilla.

Ilmasto ja vaatetus
Sri Lankan ilmasto on trooppinen. Saaren sisäosasta suuri osa on ylänköä, jossa lämpötilat ovat hieman rannikkoa alhaisempia. Ilmastoon vaikuttavat myös kaksi kertaa vuodessa tulevat monsuunisateet. Sateet ovat yleensä lyhyitä, mutta hyvin voimakkaita kuuroja, joiden jälkeen aurinko taas paistaa.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla olevan lähipäivien sääennuste netistä, esim www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Matkavaatteita valitessa kannattaa huomioida ilmaston lämpö ja kosteus. Kiertomatkalla ollaan jatkuvasti liikkeellä ja retkillä, joten vaatteiden on hyvä olla mukavia ja kestäviä. Kevyet ja ilmavat puuvillavaatteet ovat paras valinta. Hotellien ilmapiiri on melko epämuodollinen, mutta jos haluat vaihtaa vaatteita päivälliselle, varaa mukaan kevyt puvuntakki/leninki.Tärkeintä ovat kuitenkin mukavat, sopivasti sisäänajetut, matalakorkoiset ja kumipohjaiset jalkineet, sillä kävelemme luonnossa, kylissä ja kaupungeissa. Huomioi pukeutumisessasi myös erilaiset pyhät paikat, joissa on oltava asianmukaisesti pukeutunut, mikä tarkoittaa naisilla peitettyjä olkapäitä ja sekä miehillä että naisilla kokonaan peitossa olevia jalkoja. Ota myös huomioon, että joissain temppeleissä on kengät riisuttava. Muista myös uimapuku, sillä useammassa kiertomatkan hotellissa on uima-allas. Pakkaa lisäksi mukaan aurinkolasit ja -hattu sekä korkeakertoiminen aurinkovoide ja huulirasva. Aurinkovoiteita ja hyönteiskarkotteita on saatavilla paikan päällä vain rajoitetusti. Matka-apteekkiin kannattaa harkita myös tuotetta neste- ja suolatasapainon palauttamiseen.

Noin hintataso
Suuri vesipullo 220 Rs, kupillinen teetä 20 Rs,  coca cola 170 Rs, lasi talon viiniä 900 Rs, paikallinen olut 550 Rs, lounasbuffet 750 Rs, voileipä kahvilassa 300 Rs, illallisbuffet 750 Rs, yksittäinen annos a la carte 500-1500 Rs, pizza Colombon Pizzahutissa 530 Rs, tuktuk-ajelu 100-150 Rs, 1 tunnin hieronta hotellissa 6000 Rs.

Wifi on useimmissa hotelleissa maksuton, mutta yhteydet ovat hitaita. 

Muuta
Safarit kansallispuistoissa toteutetaan pienillä avojeepeillä, joita ajavat asiantuntevat luonto-oppaat.

Lue lisää Sri Lankasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.